Dodaj do ulubionych

ranking najgorszych dziennikarzy

IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.03, 20:21
ciagle wybieramy najlepszych- DJ-ów, reproterów i dziennikarzy. Może
stworzymy ranking tych, którzy naszym zdaniem w ogóle się do tej pracy nie
nadają?
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: mlody Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.daminet.pl 17.09.03, 10:52
      Pomysl coool ale nie przejdzie. Wszyscy chcą być poprawni politycznie. Jak
      chciałem w szkole zrealizować taki projekt to zostałem sdeptany.
      • Gość: bodziu Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.03, 12:04
        Gazeta Wyborcza - Maja Sałwacka
        Gazeta Lubuska - Robert Gromadzki
        Radio ZG - .....
        Telewizja - Łukasz Kotalla i ten z radia Index
        • Gość: krysz Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 12:38
          Takie tematy na forum to wymyślają chyba niespełnieni dziennikarze, których
          nikt nie chciał w żadnych mediach, pozdrawiam.
          • markoniec Re: ranking najgorszych dziennikarzy 17.09.03, 15:35
            nie rzucajmy nazwisk i tak mają ciężko przy swej nieudolności
          • Gość: forka Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.03, 08:15
            Nie, pomysły takich wątków wymyślają ciekawi opinii innych ludzi- słuchacze,
            telewidzowie, czytelnicy....do których należę.
            Ciekawe tylko, czy najbardziej burzą się ci nieudolni właśnie dziennikarze,
            którzy obawiają sie,że "za chwilę" padnie ich nazwisko, co Krysz(idąc Twoją
            metodą dedukcji)?

P.S. O ile pamiętam ja żadnego nazwiska nie rzuciłam, a rankingi to fajna
            rzecz...
            Pozdrawiam wszystkich poprawnych politycznie i tych, którzy mają swoje
            zdanie.....
        • Gość: w_tempo Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.wimbp.zgora.pl / 192.168.0.* 18.09.03, 08:34
          opinie raczej nierzetelne - albo brak wiedzy czym dziennikarstwo w ogóle jest,
          albo zwykła zazdrość:

> Gazeta Wyborcza - Maja Sałwacka

pewnie jeszcze się wyrobi - ale zgórski dodatek do g wyb gnębi notoryczny
          deficyt piór (chociażby zjadliwych...)

> Gazeta Lubuska - Robert Gromadzki

jest dobry, żeby nie powiedzieć, że jest (niemal) klasą sam dla siebie

> Radio ZG - .....

(brak pomysłów??)

> Telewizja - Łukasz Kotalla i ten z radia Index

są ok, a przynajmniej nie są najgorsi
          • Gość: bodziu Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.03, 09:53
            Gość portalu: w_tempo napisał(a):

> opinie raczej nierzetelne - albo brak wiedzy czym dziennikarstwo w ogóle
            jest,
            > albo zwykła zazdrość:

nie, prosze ja ciebie, opinie nie są nierzetelne tylko to się nazywa MIEĆ
            WŁASNE ZDANIE.
            to, że ty uważasz kogoś za klasę dla samego siebie nie oznacza, że wszyscy tak
            uważają, nie jesteś w końcu pempkiem świata!
            Pani z Wyborczej pisze źle, pan z Lubuskiej pisze jak chce (najczesciej pod
            swoje prywatne interesy) a obie telewizje są złe (z tym, że TVP3LUBUSKA to
            jakiś dodatek do Poznania) więc dostało się ode mnie szefowi miejskiej za
            całokształt jego telewizji plus facetowi z radia, który nie nadaje się do
            telewizora a w indexie sprawdza się całkiem całkiem.
            to MOJA OPINIA i tyle więc nie gotuj się tak 'w_tempo'
            • Gość: w_tempo Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.wimbp.zgora.pl / 192.168.0.* 18.09.03, 10:15

wygąda dużo lepiej - poprawna argumentacja, WŁASNE ZDANIE (hm, hm...), oby ci
              bozia spuściła dostatek...
            • Gość: ax Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 11:55
              "Bodziu" Ty się chyba nudzisz.
              • Gość: bodziu Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.03, 12:08
                Gość portalu: ax napisał(a):

> "Bodziu" Ty się chyba nudzisz.

ty chyba też skoro się wpisujesz nie na temat a wątek jest o dziennikarzach a
                nie o nudzie...
                pozdrawiam wszystkich, którzy się tu wpiszą zgodnie z tematem wątku czyli
                podadzą swoje typy:)
                • Gość: bodziu Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.03, 12:12
                  PS. a tak na marginesie to właśnie po tym wątku mniemam, że owo forum tworzą w
                  większości dziennikarze nudzący się w pracy i wpisujący się tutaj między jednym
                  rozdaniem pasjansa w kompie a drugim...
                  czy wszyscy dziennikarze w ZG są tacy cool (Katolicki Uniwersytet Lubelski) czy
                  nikt nie doda swoich typów na tych najgorszych, różnej maści tygodniki podają
                  swoje rankingi najgorszych polityków (np. "Polityka) a na marnym forum ZG jakoś
                  nikt nie chce wypowiadać się na temat zawarty w tytule tego wątku:)
                  • Gość: Stevills Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.uz.zgora.pl 18.09.03, 18:57
                    > różnej maści tygodniki podają
                    > swoje rankingi najgorszych polityków (np. "Polityka)

Właśnie! Polityków.... Widziałes, żeby pisali o swoich dziennikarzach?:)
                    Ja o naszych też nie napiszę, ale uważam, że ambicją wielokrotnie przewyższają
                    całą resztę.
                    A umiejętności? To można wyrobić.
                    Poza tym KAŻDY będzie oceniał pod swoje gusta muzyczne.
                    Ja też zdaję sobie sprawę, że są tacy którzy bardzo lubią słuchać Index'u gdy
                    prowadzę jak też tacy, którzy mnie nienawidzą.
                    Inni dziennikarze też zdają sobie z tego sprawę:)

Telewizja? Nie oglądam naszej lokalnej więc nic nie powiem.
                    Prasa> Człowiek od muzyki w GL wielokrotnie zrobił sobie u mnie minusa.
                    Przekręca fakty muzyczne i nazwy zespołów dosyć często.

A radio. O naszym pisałem wcześniej. Co do reszty (znaczy komercyjnych) myślę,
                    że nie jest tak źle:)

Pozdrawiam
                    Kamil z Index'u

PS.To jest tylko i wyłącznie moje prywatne zdanie, nie stanowi podstawy do
                    robienia awantury rozgłośni;)
                    • Gość: Zenek Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.03, 21:23
                      ... najgorszy, zdecydowanie GROMADZKI!
    • Gość: dżenny Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.03, 08:22
      Dla mnie najsłabszym dziennikarzem jest P/ Jędzura z Gazety Lubuskiej- przecież
      jego artykuły to jeden wielki bełkot,nigdy nie udało mi sie zrozumieć jego
      przesłania do czytelnika.
      No chyba,że to zabieg celowy-broń nas Boże przed takimi dziennikarzynami......
      • Gość: Kasia Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.03, 21:22
        Dla mnie sprzedawczykiem SLD jest Gromadzki.
        • oltranzista Re: ranking najgorszych dziennikarzy 24.09.03, 00:12
          Ranking nie jest złym pomysłem - może cudem uda sie zmusić choć jedno
          pióro/mikrofon do zastanowienia. tylko jest jeden problem - media w ZG stoją na
          kiepskim poziomie - ogólnie. gazeta ze swoimi 2 stronkami lokalnymi, na których
          opisują jak to porzucona została opona w miejscu publicznym, kto to sprzątnie i
          takie tam wynurzenia - i na to cała szpalta???!!! Ja rozumiem, że nie jest im
          wszystko jedno, ale chyba wymagania co do dziennikarzy są naprawdę za niskie
          jak na taki tytuł. GL z solidniejszą lokalną bazą, ale bezmyślnie kopiująca
          pomysły większych wydawców (z ubawieniem czekam na kolejne powielenia - zdjęcia
          dziennikarzy w Gazecie i włączam stoper kiedy zauważą to i powielą w GL).
          Dlaczego mało jest ludzi, którzy mają coś ciekawego do powiedzenia a nie walą
          wierszówę na przymus. Może po prostu nie trafili tam gdzie powinni trafić i
          teraz kończą obrabiać ostatni krzak winogron gdzieś we Francji... na czarno -
          ma się rozumieć.
          A-ha. Pozdrowienia dla korekty Gazety - niezły ubaw - płacą wam za tą pracę,
          czy robicie to za darmo...
    • Gość: wdt Re: ranking najgorszych dziennikarzy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 10:07
      każdy ma coś w sobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka