Gość: t.w. Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.03, 22:33 Pewnie pani R. nadal szuka internauty o nicku tusia. Oj, czyżby padło na umysł? Odpowiedz Link Zgłoś
silny Próba diagnozy 14.10.03, 15:44 Problem naszej pani prezydent polega moim zdaniem na jej peerelowsko-chłopskich korzeniach. To chyba typowy syndrom “chama”, który jest przekonany (poniekąd słusznie), że przeobraził się w “pana”. Nie ma bardziej zabójczej mieszanki! Ten syndrom jest przekleństwem sporej części naszych “elyt” politycznych. Tak zwany zdrowy rozsądek, kultura osobista i wstrzemężliwość, którymi tak pięknie błysnął prokurator Wojtasik są tym ludziom zupełnie obce. Zamiast tego mamy do czynienia z butą, prywatą i kompletnym brakiem umiaru. Najgorsze jest to, że ci ludzie są święcie przekoani, że tak właśnie “się należy”! Jak ktoś już tu słusznie zauważył, model zachodni, gdzie polityk jest SŁUGĄ społeczeństwa, partnerem obywateli, musi w naszym kraju dopiero się ukształtować. Ale kiedy? I jak? No bo jakie wzorce postępowania zna cham? Cham nie zna partnerstwa. Pojęcie współodpowiedzialności i poszanowania innych, również tych słabszych lub mniej uprzywilejowanych jest mu obce. Cham zna tylko jeden model relacji społecznych: ten na gorze ma “wadzę” i se “może” a ten na dole ma “się słuchać” i robić co mu każą, bo jak nie to.... Na takim pojmowaniu świata wychowały się całe pokolenia chłopstwa a PRL swoimi strukturami takie myślenie tylko jeszcze utwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 17:04 indris napisał: > Jest to moja OPINIA po przeczytaniu informacji w dzisiejszej "GW". A swobodę > wyrażania i rozpowszechniania opinii gwarantuje mi Konstytucja RP, a także > umowy międzynarodowe których stroną jest Polska. > Teraz czekam na konsekwencje. Chyba coś ci sie pomyliło. Sowbodę wyrażania konstytucja ci gwarantuje, ale chyba jest tam zapis że nie możesz przy tym naruszać praw innych obywateli. A obraza takim naruszeniem jest. Nie żebym pochwalał reakcję pani B.Ronowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
geruestaw Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 14.10.03, 17:56 Diagnoza silnego może być trafna. Przypomina mi to wspomnienia mojej babci, której w przedwojennej Polsce powodziło się całkiem nieżle. Otóż dzierżawca ziemi przybył z zamiarem zakupu przedmiotu dotychczasowej dierżawy. Był oburzony że rozmowę musiał prowadzić na stojąco i został załatwiony odmownie. Gdy wkroczyli rosjanie został komisarzem. Dostał namiastkę władzy lecz nie na długo. Wkrótce powiesili go miejscowi chłopi za to że wskazał gdzie ukrywali zboże. Może to jest analogia do kariery pani prezydent. Każdy powinien znać swoje miejsce. Chamów na pokoje nie należy wpuszczać. Ciekawe co jeszcze ją czeka ze strony dawnego elektoratu a jest on żądny "krwi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piroman kretynka na stos ! IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.03, 20:14 geruestaw napisał: > Diagnoza silnego może być trafna. Przypomina mi to wspomnienia mojej babci, > której w przedwojennej Polsce powodziło się całkiem nieżle. Otóż dzierżawca > ziemi przybył z zamiarem zakupu przedmiotu dotychczasowej dierżawy. Był > oburzony że rozmowę musiał prowadzić na stojąco i został załatwiony odmownie. > Gdy wkroczyli rosjanie został komisarzem. Dostał namiastkę władzy lecz nie na > długo. Wkrótce powiesili go miejscowi chłopi za to że wskazał gdzie ukrywali > zboże. Może to jest analogia do kariery pani prezydent. Każdy powinien znać > swoje miejsce. Chamów na pokoje nie należy wpuszczać. Ciekawe co jeszcze ją > czeka ze strony dawnego elektoratu a jest on żądny "krwi". ````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` Hmm, to miasto ma mroczną tradycję...palenia czarownic. Czy jak pojawię się obok ratusza z małym polanem to inspiracja będzie czytelna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: raczej na taczki IP: *.rtk.net.pl 14.10.03, 23:11 ja bym juz się tak nie znęcał... lepiej krótko: postawić przed Urzędem Miasta taczki z napisem: kochanej pani B.R. - wdzięczni mieszkańcy Zielonej Góry! takie symboliczne komunikaty bywają bardziej przemawiające. p.s. mnie ona smieszy - ale tez współczuję Jej. wkrótce przestanie być prezydentem, straciła całą sympatię - i przekona się, że póki miała "wadze" to niektórzy "zaufani" po prostu jej się bali, a szacunku w tym nie było za grosz... jakie to będzie rozczarowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyrtex Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 01:53 Prezydent do domu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 23:47 Oj Profesor uwazaj bo i ciebie poda do Prokuratury. A ta z kolei nic innego nie robi tylko zajmuje się sprawami Urzędu Miasta. A może by powołać jakiś specjalny oddzial Prokuratury miejskiej do spraw Magistratu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Bożena Ronowicz - jednak bezpieczne taczki IP: *.rtk.net.pl 15.10.03, 01:20 no, bez jaj! staromodna riksza, dziś zwana taczkami - to pojazd nie dość ekskluzywny?! jak się nie mylę, już niejedna doniosła pupa była tym sposobem ekspediowana na margines historii. byłyż to przestępstwa? skądże znowu! tak wiały wichry dziejów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Bożena Ronowicz - jednak bezpieczne taczki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 18:24 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Kowalski -USA Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.wpt.ptd.net 20.10.03, 04:06 Pani Ronowicz zostala chyba wybrana przez swoich wyborcow w wierze ze bedzie im sluzyc. Tak jest w demokracjach zachodnich. Jezeli wyborca wyraza krytyke, bez wzgledu na jej forme slowna, to przede wszystkim trzeba sie zastanowic dlaczego tak sie stalo i zrewidowac swoja polityke w danej kwestii. Wyborca moze miec racje lub jej nie miec. Jego prawem jednak jest swoboda wypowiedzi i krytyki swoich przedstawicieli. Pani Ronowicz powinna byc pociagnieta do odpowiedzialnosci przed sadem za proby wykorzystywania swojej pozycji do paralizowania swobody wypowiedzi opinii publicznej. To nie internauta powinien stanac przed sadem, tylko pani Ronowicz. W normalnie funkcjonujacym systemie demokratycznym pani Ronowicz bylaby skonczona. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 20.10.03, 18:30 dzięki ci johnie kowalski - skądkolwiek jesteś - za otrzeźwiajace słowa demokratycznego rozsądku. fakt: samorządasy u nas wykorzystują swą pozycje i oponentów straszą, czym się da. nie tylko prokuraturą, jak w tym przypadku. sądzę, że samorządy się w Polsce nie udały. Są matecznikiem sobiepaństwa, kumoterstwa, samozachwytu małych ludzi, a często niestety i korupcji (przynajmniej takie mam wrażenie obserwując różne dziwne decyzje w różnych samorządach - o czym czyta się w gazetach; nie wypowiadam się tu o Z.G. bo tam nie mieszkam i z bliska nie patrzę; mówię o moim ogólnym wrażeniu po kilkunastu latach funkcjonowania samorządów!) p.s. kurde! czytam 50 razy to co powyżej napisałem i zastanawiam sie, czy będzie mnie za co zamknąć, czy nie! o to wszystkim szło?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????? Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.rtk.net.pl 21.10.03, 20:36 i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erth Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 21:48 A ja tu mieszkam i myslę zreszta jak chyba wszyscy że kolega nawet jeżeli tiu nie mieszka:) Zgadzam sie tak jak zdecydowana wiekszośc forumowiczów, że Indris miał rację:) Białorusi mówimy nie:).Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalska Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.03, 21:57 bokaj napisał: > dzięki ci johnie kowalski - skądkolwiek jesteś - za otrzeźwiajace słowa > demokratycznego rozsądku. > fakt: samorządasy u nas wykorzystują swą pozycje i oponentów straszą, czym się > da. nie tylko prokuraturą, jak w tym przypadku. > sądzę, że samorządy się w Polsce nie udały. Są matecznikiem sobiepaństwa, > kumoterstwa, samozachwytu małych ludzi, a często niestety i korupcji > (przynajmniej takie mam wrażenie obserwując różne dziwne decyzje w różnych > samorządach - o czym czyta się w gazetach; nie wypowiadam się tu o Z.G. bo tam > nie mieszkam i z bliska nie patrzę; mówię o moim ogólnym wrażeniu po kilkunastu > latach funkcjonowania samorządów!) > p.s. kurde! czytam 50 razy to co powyżej napisałem i zastanawiam sie, czy będzi > e > mnie za co zamknąć, czy nie! o to wszystkim szło?! Mówisz o demokracji w samorządach, o prawie wyrażania opini nt. polityków, a co z wolnością wypowiedzi artystów? Pamiętasz artystkę Nieznalską? Sąd ciemnogrodu skazał ją za obrażanie uczuć religijnych ciemnych fanatyków. Ot i polska właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.proxy.aol.com 22.10.03, 03:28 Masz sluszna racje wolnosc slowa gwarantuje ci Konstytucja wiec o co tu chodzi obalic Konstytucje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola pola Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.rtk.net.pl 25.10.03, 22:58 jak sie miewa bohaterka tego serialu? dalej na stołeczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 00:04 Wykańcza nowowybudowaną, luksusową willę na os. Europejskim:) No, bo to w końcu juz prawie rok urzędowania i chyba juz swoje sie juz zarobiło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siema Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 13:33 Gość portalu: Olo napisał(a): > Wykańcza nowowybudowaną, luksusową willę na os. Europejskim:) No, bo to w > końcu juz prawie rok urzędowania i chyba juz swoje sie juz zarobiło:) Pieprzysz! Jej mąż dobrze zarabia.Poza tym zobacz co wybudował Listek. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 15.11.03, 22:37 Gość portalu: ciekawa napisał(a): > Masz sluszna racje wolnosc slowa gwarantuje ci Konstytucja wiec o co tu chodzi > obalic Konstytucje? tvn 24 już trąbi o procesach wielu dziennikarzy! no to się kurwa doczekaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: 80.51.243.* 26.10.03, 16:48 jezeli z ta willa jest tak jak mowisz to jestem przekonany, ze miejscowe pismaki moglyby niezle blysnac weszac przy tej sprawie . Mogliby miec super medialna aferke a moze i cos znalazloby sie przy okazji na malo zapracowanych przy powazniejszych sprawach prokuratorow. pa ps. jeden dobry temat i karierka czeka ... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 27.10.03, 15:27 Jestem obywatelem polskim, mam bierne i czynne prawa wyborcze. Pracuję i płacę podatki. To ja jestem, de facto, pracodawcą, a nie abstrakcyjny Skarb Państwa, pani Bożeny Ronowicz oraz Leszka Millera i wielu innych osób, które ZARZĄDZAJĄ Polską m.in. w moim imieniu. To z moich pieniędzy oni dostają pensję, żeby mieli za co żreć. Jeżeli ja, obywatel, mam coś do powiedzenia pani Ronowicz, albo panu Millerowi, to oni mają stanąć przede mną na baczność i strzelić obcasami, ponieważ to ja, obywatel, jestem podmiotem wszelkiej ich działalności. Bez żywych ludzi miasta są tylko pustymi murami. A podstawowym warunkiem istnienia Państwa jest istnienie jego obywateli. Jeżeli pani Bożena Ronowicz tego nie rozumie, to jest kretynką. PS. Żyje sobie w naszym kraju wielu ludzi przekonanych, że fakt wybrania ich na jakieś stanowiska namaścił ich inteligencją i rozumem. To błędne mniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.rtk.net.pl 29.10.03, 18:25 no, kto wybierał ten gapa i bęc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: 217.153.94.* 03.11.03, 23:47 ale ona tak na powaznie ? ale malostwkowosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polococta Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.rtk.net.pl 06.11.03, 10:17 ona jeszcze na urzędzie? nie zwaliliście jej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 14:05 Bardzo podobają mi się poglądy wyrażone przez lokator@NOSPAM.gazeta.pl. Gdyby było więcej tak myślących w Polsce, nie musielibyśmy pisać takich postów jak w tym wątku. Radzę również zapoznać sie z wątkami o sprawie zarządu Kisielina przeciw Irenie Erber. Podobne skutki braku deretminacji dużej grupy obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tycjan Re: Bożena Ronowicz nie daj sie obrażać IP: 212.109.132.* 10.11.03, 14:17 Kiedy czytam te wypowiedzi, to ogarnia mnie przerażenie. Dotąd myślałem, że Polacy tylko potrafią narzekać i krytykować ,ale teraz przekonałem się, że robią to w dodatku w sposób bardzo prymitywny i infantylny. Płaczę nad waszą infantylnością. Mówię oczywiście o tych,którzy mówią o naszej Prezydent, że jest kretynką, albo do dupy. To jest język inteligentnego człowieka??? Z takim językiem wstyd wypowiadać się publicznie na forum. Oczekuję na konstruktywną krytykę a nie na bełkot poniżej wszelkiego pozimu!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Bożena Ronowicz nie daj sie obrażać IP: *.rtk.net.pl 10.11.03, 16:45 szlachetny Tycjanie! ten język rzeczywiście jest poniżej wszystkiego MOMENTAMI. taka już niestety ukształtowała sie konwencja internetowego forum. ale zważ, że poziom złości, wyzwalany jest konkretnymi zachowaniami samorządasów - w tym przypadku zachowaniami NIE DO ZAAKCEPTOWANIA! PIENIĄDZE PUBLICZNE SĄ PUBLICZNE - I JESLI NIE UMIE SIE WYDAWAĆ ICH Z UMIARKOWANIEM I ROZUMNIE - TO GNIEW MUSI BYĆ. bo władzanie boi sie kulturalnych argumentów, tylko gniewu. a władza nie zmienia zachowania, bo coś zaczyna rozumieć - lecz tylko wówczas, gdy zaczyna sie bać! przynajmniej nasza władza. też bym wolał powszechny Wersal, savoir vivre itp. ale są takie ludzkie egzemplarze u władzy, że trzeba im walić między oczy - bo inaczej nic do nich nie dotrze! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bożena Ronowicz nie daj sie obrażać 12.11.03, 19:45 masz coś stary ukształtowanej konwencji internetowego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Do Tycjana IP: 80.51.243.* 12.11.03, 20:53 Musze przyznac, ze spowodowales we mnie kolejna refleksje i wywolales troche samokrytyki na styl moich wypowiedzi(mysle, ze podobne odczucia mialo wielu z nas forumowiczow) ale niestety trwalo to bardzo krotko. Wlosy stanely mi na glowie jak uslyszlem co odwalil prezydent Jeleniej Gory. Otoz wyobraz Sobie Drogi Tycjanie, ze ow Pan razem z v-ce polecieli do Meksyku a w tym samym czasie zamknieto oddzial lub nawet caly szpital(nie jestem pewien) w Jeleniej Gorze oczywiscie z braku kasy. Nawet czesc opozycynych politykow w JG jest zbulwersowanych tym wyjazdem - ciekawe jakby sie zachowali gdyby to oni byli przy korycie - wiadomo. Takie wlasnie zjawiska i bezkarnosc tych namaszczonych wladza powinno byc karane bez sadow i szlag mnie trafia jak wielu innych ludzi (oprocz Ciebie oczywiscie), ze jestem(smy) bezsilni - bo do kogo sie zwrocic z takimi sprawami. Na koniec - uwazam, ze szczytem arogancji jest zachowanie prezydenta W-wy, ktory jest po wyroku sadu i dalej pelni funkcje z mandatu obywateli i za ich ciezkie pieniadze dalej ewidentnie lamie prawo (ostatnie pozwolenie dla zabojadow)a prokuratura i sady tylko czekaja kiedy znowu bedzie jakas dochodowa i w nieskonczonosc ciagnaca sie sprawa (tez za nasze pieniadze- bo nie bedzie winnych). Tycjanie, rozejrzyj sie wokol... Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 14.11.03, 21:00 a nie próbowałeś/aś/:-)-jej tolerować? a tobie jest najwygodniej od niechcenia stwierdzac fakty/lub nie!/:-))))) hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Bożena Ronowicz - Boska kara dla Zielonej G. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 11:03 Czytający biblie wiedzą, że słowa Bożena Ronowicz sa anagramem zwrotu "Plagi egipskie" Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bożena Ronowicz - jednak kretynka 23.11.03, 14:37 ten dzisiejszy/wczorajszy/wywiad w wyborczej świadczy jedynie o beznadziejnym poziomie wyborczej- jeżeli chodzi o zawodników pytających!ten gość nie powinien zadawać już więcej nikomu żadnych pytań a nie wysłali fako na przetarcie do ronowicz! Odpowiedz Link Zgłoś