Gość: aspo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 19:51 ludzie umierają a Gaja ratuje koniki... poziom czytelnicta spada a biblioteki wywalają kilkaset kilo ze zbiorów by jeden koń nie trafił do rzeźni... Polska to dziwny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !!! Re: Makulatura za konia IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 30.10.03, 06:19 Odpierdol sie bo nie wiesz o czm mowa....!!! Ludzie naleza do natury a nie natura do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona Re: Makulatura za konia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 19:07 myślicie że jesteście zabawni?? żałośni miesożercy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon10 Re: Makulatura za konia 30.10.03, 09:58 Ludzie umierają i będą umierać, ale to nie upoważnia ich do bestialstwa w stosunku do innych istot żywych. Masz rację Polska to dziwny kraj... kraj w którym koń był zawsze pewnego rodzaju symbolem. Symbolem walki o niepodległość!!! Jazda konna to zaszczyt a nie tylko przyjemność. Jeśli włochom smakuje konina, to niech ją sobie jedzą, ale dlaczego , jeśli już muszą jeść polskie konie to konie te nie są zabijane na miejscu i nie jest eksportowane samo mięso. Handlarze, jak zarabiali, tak będą zarabiali, przewoźnicy to samo, Zarobią zakłady przetwórcze, a konoim oszczędzi się wielogodzinnego cierpienia... Czy to nie po chrześcijańsku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspo Re: Makulatura za konia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.03, 10:44 znęcanie się nad zwierzętami jest skrajnym draństwem - temu nie zaprzeczam. Tym niemniej wkurza mnie fakt, że na psa w schronisku wydaje się dziennie więcej kasy niż na człowieka w Pomocy Społ. - i ludzie chętniej organizują akcje wspomagające zwierzątka... Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: Makulatura za musk 06.11.03, 16:58 Ty to piszesz serio czy w kurzych łapkach? Jak serio to zgłoś się później. Ja kowalem jestem, o specjalności blacharskiej - Twoje blachy są wyraźnie pogięte - zgłoś się później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsd Re: Makulatura za konia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 11:07 Gość portalu: aspo napisał(a): > ludzie umierają a Gaja ratuje koniki... > poziom czytelnicta spada a biblioteki wywalają kilkaset kilo ze > zbiorów by jeden koń nie trafił do rzeźni... > Polska to dziwny kraj... no właśnie odpierdol sie debilu Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Makulatura za konia 30.10.03, 18:49 bardzo dziwny kraj, ale dobrze, że młodzi mają odruchy serca. Generalnie też uważam, że za mało pomagamy ludziom bezradnym i zagubionym w dzisiejszym bezpardonowym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
osm Re: Makulatura za konia 31.10.03, 13:13 Tak Polska to dziwny kraj. Idea szczytna, wszystko OK, ale dlaczego konie szanownego p. Sikory z Krepy biegaja po wsi luzem i strasza dzieci. Ten czlowiek juz zostal ukarany mandatem za puszczanie konia (ogiera) luzem. Do takich akcji powinni sie brac ludzie odpowiedzialni, a ten czlowiek do takich nie nalezy. Kon jest zwierzeciem duzym i czesm niebezpiecznym, czego tzw. milosnicy koni nie chca zauwazyc czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon10 Re: Makulatura za konia 06.11.03, 11:38 osm napisał: > Kon jest zwierzeciem > duzym i czesm niebezpiecznym, czego tzw. milosnicy koni > nie chca zauwazyc czasami. Prawdziwi miłośnicy koni o tym wiedzą i nigdy by nie pozwolili na to, żeby koń biegał luzem po wsi. Konie bywają niebezpieczne. Jasne. Samochody też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona Re: Makulatura za konia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 20:51 ZAWSZE niesamowicie cieszy wiadomość o wlasnie takich jak ten ODRUCHACH SERC LUDZKICH w stosunku do zwierząt. To one są zupełnie bezbronne,totalnie podporządkowane człowiekowi który zabija ,zżera bez zastanowienia. Stoją ludki w kolejkach po trupy..potem trupa na patelnie i do gęby. Zauważyliście że najdlużasze są kolejki własnie w mięsnych sklepach?? WSZYSCY MIĘSOŻERCY JESTESCIE POPROSTU BEZNADZIEJNIE OBLEŚNI~!!!!!!! GDYBY NIE WY NIE BYLOBY ,CIERPIENIA ,BOLU ,STRACHU ZWIERZAT! ALE TO NAPEWNO OBRUcI SIE PRZECIWKO WAM... JA TO WIEM:)) Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Makulatura za konia 04.11.03, 22:45 Dzisiaj już trochę za późno na generowanie zapachów w bloku, ale jutro obowiązkowy schabowy na obiad! Ale wszystko z myślą o Twoich skórzanych paskach, butach, torebkach i innych kurtkach, itp ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Makulatura za konia 04.11.03, 22:54 afe-lek napisała: > Dzisiaj już trochę za późno na generowanie zapachów w bloku, ale jutro > obowiązkowy schabowy na obiad! > Ale wszystko z myślą o Twoich skórzanych paskach, butach, torebkach i innych > kurtkach, itp ;-( Nie bądź wredna, zrób kotlet z cukinii. Niech żyją słomiane łapcie i paski konopne. Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Makulatura za konia 05.11.03, 12:11 tezgucio napisał: > Nie bądź wredna, zrób kotlet z cukinii. Niech żyją słomiane łapcie i paski > konopne. No i kucha, wracam z ryneczku i cukini nie kupiłam, schab górą! A nad tym paskiem pomyślę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Makulatura za konia 05.11.03, 17:52 afe-lek napisała: > tezgucio napisał: > > Nie bądź wredna, zrób kotlet z cukinii. Niech żyją słomiane łapcie i paski > > konopne. > No i kucha, wracam z ryneczku i cukini nie kupiłam, schab górą! > A nad tym paskiem pomyślę ;-) A łapcie? Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Makulatura za konia 05.11.03, 20:11 tezgucio napisał: > A łapcie? Słoma kłuje, a ja lubię mięciutko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Makulatura za konia 05.11.03, 19:34 roślinki też cierpią, czy zwróciłaś uwagę na to jak wyglądają liście kalarepy w parę minut po ich oderwaniu od matki ? nie mogę na to patrzeć ! Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Makulatura za konia 05.11.03, 21:22 markoniec napisał: > roślinki też cierpią, czy zwróciłaś uwagę na to jak wyglądają liście kalarepy w > > parę minut po ich oderwaniu od matki ? nie mogę na to patrzeć ! a pietruszka? z tą jest gorzej. blada, chuda.... Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Makulatura za konia 05.11.03, 21:25 To roślinożercy zjadają te bidulki na żywca? okrutne to chyba, co? Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Makulatura za konia 06.11.03, 13:41 afe-lek napisała: > To roślinożercy zjadają te bidulki na żywca? okrutne to chyba, co? niektórzy najpierw siekają, ale na żywca Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Makulatura za konia 06.11.03, 14:07 czasami gotują, ale jak perfidnie , w męczarniach , zamiast wrzucać do gotującej wody, to popdgrzewają rozkoszując się cierpieniem , chyba zemdleję Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Makulatura za konia 07.11.03, 15:30 melduję posłusznie, że brokuły wrzuciłam do wrzątku a pieczarki na rozgrzaną patelnię - żarcie mi jarskie dzisiaj u mnie - ale przez ten wątek wyrzuty sumienia większe niźli przy schaboszczaku, to co teraz? Nawet pić nie mogę bo brak korelacji z lekami i to ma byćnowoczena medycyna i leki nowej generacji????? Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Makulatura za konia 07.11.03, 16:28 dziś nie jem nic, z obrzydzenia stawiam na piwo, może chmiel należy do nieżyjących, takie suche szyszki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona Re: Makulatura za konia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 19:12 myslicie że jesteście zabawni?? ŻAŁOŚNI!! ...BEZNADZIEJNI MIĘSOŻERCY!! Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Makulatura za konia 07.11.03, 19:39 Gość portalu: Zielona napisał(a): > myslicie że jesteście zabawni?? > ŻAŁOŚNI!! ...BEZNADZIEJNI MIĘSOŻERCY!! zbieraj szyszki chmielowe Odpowiedz Link Zgłoś