Dodaj do ulubionych

Własny fotel w Filharmonii

IP: 195.85.227.* 30.10.03, 12:17
Marketingowo bardzo dobry pomysł. Snoby na pewno to wykupią.
A potem orkiestra będzie grała do ... pustej sali. Bo przecież
mało kogo interesuje to co oni grają ale za miejsce jest
zapłacone - więc mają grać ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek A. Hampshire Re: Własny fotel w Filharmonii IP: *.chimpanzee.dialup.pol.co.uk 30.10.03, 13:53
      Gość portalu: Gościu napisał(a):

> Marketingowo bardzo dobry pomysł. Snoby na pewno to wykupią.
      > A potem orkiestra będzie grała do ... pustej sali. Bo
      przecież
      > mało kogo interesuje to co oni grają ale za miejsce jest
      > zapłacone - więc mają grać ...

Nie wiem, czy dobrze zrozumialem idee kupna fotela. Goscia
      interpretacja sugeruje, ze jest to jednoznaczne z zakupieniem
      biletu na wiecznosc. Mnie sie wydaje, ze jest to dar dla sali
      koncertowej z zapewniona uzywalnoscia ich dobrodawcow, cos jak
      lawka kolatorska w kosciele. Moze by ktos wyjasnil to konundrum?
      • Gość: darla Re: Własny fotel w Filharmonii IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 15:25
        bilety będzie się kupować normalnie, mając jednak pierwszeństwo zakupu
    • Gość: anka Re: Własny fotel w Filharmonii IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.03, 18:15
      Gość portalu: Gościu napisał(a):

> Marketingowo bardzo dobry pomysł. Snoby na pewno to wykupią.
      > A potem orkiestra będzie grała do ... pustej sali. Bo przecież
      > mało kogo interesuje to co oni grają ale za miejsce jest
      > zapłacone - więc mają grać ...

zdziwisz się, tam zawsze sala jest wypełniona, jest tłok na koncertach; ludzie
      kupują karnety, żeby mieć pewność, że będą mieli możliwość wysłuchania
      wszystkich koncertów- idź choć raz, żeby przekonać się, że to na pewno nie dla
      Ciebie...kto wie, może Ci się spodoba!
      • markoniec Re: Własny fotel w Filharmonii 30.10.03, 18:38
        potwierdzam, ta sala będzie pełna, być może przekrój społeczny trochę się
        zmieni, ale to rozwojowe jest :-)
        • Gość: wkurzony podatnik Re: Własny fotel w Filharmonii IP: devil:* / 192.168.150.* 31.10.03, 16:55
          Słyszałem dzisiaj w radio że P. Ronowicz wraz z kilkoma osobami z Urzędu Miasta
          ma wykupić pięć foteli i najprawdopodobniej na tych fotelach maja być
          umieszczone nazwiska P. Prezydent oraz kilku innych. Tylko najciekawszą sprawą
          jest to że te fotele nie wykupują za własne pieniądze tylko miasto na to daje.
          Hmm kto głupi to uwierzy ze miasto, kto ma trochę oleju w głowie wie, ze to nie
          miasto tylko podatnicy. A ja się nie zgadzam na to żeby za moje pieniądze kilku
          urzędników wykupiło "sobie" te fotele. I co ja sobie mogę? Jedyne co mogę to
          napisać to na forum bo jestem pikuś. Nie ma sie co dziwić ze Zielona Góra i w
          ogóle województwo Lubuskie wlecze sie gospodarczo itp na końcu ogona skoro
          rozrzuca sie pieniądze "miejskie" (czyt. podatników) podatników na takie rzeczy.
          • tezgucio Re: Własny fotel w Filharmonii 31.10.03, 21:17
            Gość portalu: wkurzony podatnik napisał(a):
            > Słyszałem dzisiaj w radio że P. Ronowicz wraz z kilkoma osobami z Urzędu
            > Miasta ma wykupić pięć foteli i najprawdopodobniej na tych fotelach maja być
            > umieszczone nazwiska P. Prezydent oraz kilku innych. Tylko najciekawszą
            > sprawą jest to że te fotele nie wykupują za własne pieniądze tylko miasto na
            > to daje.
            Jestem za wykupywaniem foteli, ale jeśli to co piszezsz jest prawdą to jest to
            granda w biały dzień. Nie mam nic przeciwko tabliczkom z napisem "UM w ZG".
          • markoniec Re: Własny fotel w Filharmonii 01.11.03, 08:25
            jeżeli to prawda, to dla mnie byłby koniec kredytu zaufania.
            Na takie dysponowanie naszymi pieniędzmi nie wyrażam zgody, to mówię ja !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka