28.12.03, 14:09
wstyd dla Polski - denny Wojewódzki i rozkapryszona pieśniarka
Obserwuj wątek
    • tezgucio Re: Idol 28.12.03, 16:58
      markoniec napisał:
      > wstyd dla Polski - denny Wojewódzki i rozkapryszona pieśniarka
      Za co się mścił, sprzedaż koszulek mu nie szła czy co? Jego występ był na
      poziomie przeintelektualizowanego zblazowanego nastolatka. Niezależnie od tego
      czy miał rację czy nie, klasy mu zabrakło (pod tym względem nie był jedyny).
      Już chyba nawet Leszczyński byłby lepszy. Występ Ali przyzwoity ale bez
      rewelacji, teksty późniejsze mogła sobie darować. W sumie tworzyli z
      Wojewódzkim całkiem zgraną parę - równali w dół.
      • aborys Re: Idol 28.12.03, 18:05
        Całość była żenująca.

Boże, jeżeli Ludzkość to kupuje, to trzeba wyprowadzić się do innej ludzkości.
      • Gość: A-a Re: Idol IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.03, 18:07
        E, przesadzacie,mieści się w konwencji idolowo-barowej. To taki styl. Ja mam
        inny, ale to nie znaczy, że potępiam innych za inność. Myslę, że jest teraz
        moda na taki styl zachowania, ktory budzi emocje; gdyby był KW w konwencji
        grzecznego chłopca, to nie zrobiłby takiej kariery. Jest zapotrzebowanie na
        takie osoby. On ma wielu fanów. Inni jurorzy zaczęli go nasladować-
        zauważyliście? Chcą byc także idolami, ale w innej dziedzinie.Tylko tacy są
        zapraszani, KW to wie.Trzeba to po prostu tolerować, przełączać się na inny
        kanał, jesli nie podoba się konwencja jakiegoś programu. KW swiadomie kreuje
        się na osobę, która wzbudza emocje negatywne, on robi to świadomie, drazni
        innych i dobrze sie bawi, widząc zywe reakcje na takie jego zachowanie.
        • aborys Re: Idol 28.12.03, 18:53
          Gość portalu: A-a napisał(a):

> E, przesadzacie,mieści się w konwencji idolowo-barowej. To taki styl. Ja mam
          > inny, ale to nie znaczy, że potępiam innych za inność.
          To co, nie mogę się wypowiadać, jeżeli takie klimaty mi nie odpowiadają?
          Nie oglądam Idola w wersji polskiej, kiedyś może, przypadkiem, jakieś urywki.
          Tamto było żałosne, bo na scenę wychodzili ludzie, którzy po prostu nie
          potrafili śpiewać.
          Z pewnością równie żałośnie wyglądałbym ja.
          A impreza świąteczna, jak sądzę międzynarodowa, skupiła elitę.
          No i w ramach tej elity facet śpiewał kawałek Cobaina głosem Cobaina i starał
          się nie odchodzić od jego linii melodycznej, podobnie było z Light my fire...
          Fajna była piosenka Kazika, chyba najbardziej wyrazistego artysty scenicznego w
          Polsce: nie przeszedłby pierwszej fazy konkursu.
          To, że inni (pewnie: wielu) to kupuje, to nie znaczy, że nie mogę o tym wyrazić
          się krytycznie.

KW, odniosłem wrażenie, nie zna angielskiego w wystarczającym stopniu, by tam
          występować. Samo to powinno go odsunąć od tego występu (a SD taka ignorancja
          zadziwia u dziennikarza muzycznego).
          Poza tym jego wygłaszane po polsku opinie wnosiły tyle samo co wykonania
          artystów, czyli nic.
          Jesteś do niczego, napij się wódki. A może chcesz krawat w paski...?
          W polskiej wersji była taka baba w grubych okularach i przynajmniej coś
          potrafiła powiedzieć.
          Inna rzecz, że też nie wiadomo, czy zna angielski...
          • Gość: A-a Re: Idol IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.03, 19:12
            aborya, oczywiście, ze masz prawo wypowiadac sie krytycznie nt KW, ja tylko z
            kolei wyraziłam swoje, że mnie juz takie typki nie denerwuja, bo wiem, o co im
            chodzi. On kreuje siebie swiadomie, ale podobno j ang. zna. musze ci
            jednoczesnie powiedzieć, ze takim zachowaniem niektorzy wygrywajaw zyciu.
            Zobacz, jak daleko zaszedł KW, mimo ze jest taki właśnie, a może dlatego, że
            jest taki. Nie pochwalam takich zachowań, ale w show bisnesie to ostatnio daje
            dobre rezultaty.
          • Gość: Myamoto Re: Idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:55
            Oj Aborys znasz ty się na TV jak świnia na pomarańczach. Mówił po polsku bo
            program był robiony z myślą również o Polsacie. Już żeś kwiatki z prompterem
            sprzedawał:)
            • aborys Re: Idol 30.12.03, 11:23
              Gość portalu: Myamoto napisał(a):

> Oj Aborys znasz ty się na TV jak świnia na pomarańczach.
              Całe szczęście, żeby oglądać TV nie trzeba odróżniać betacamu od vhsu i
              Krystyny Loski od Jerzego Samitowskiego.
          • fox51 Re: Idol 02.01.04, 22:02
            Gość portalu: aborys przypadkowo splodzil:

> A impreza świąteczna, jak sądzę międzynarodowa, skupiła elitę.

Elite? Czymze jest elita bo jakos nie zauwazylem, chyba ze Miss Beckham uwazasz
            za elite hyhyhy

I nie krytykujcie Wojewoodzkiego za to, ze widzicie w nim siebie
    • Gość: a Re: Idol IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.03, 19:41
      Ogladalem mniej wiecej pol tego programu w RTL.
      Wojewodzkiego widzialem tylko raz przy okazji wystepu Alex, mowil po NIEMIECKU,
      zupelnie co innego niz po polsku (dosc grzecznie) i powtorzyl mniej wiecej te
      samo i ten sam gest z dwoma buteleczkami wodki co w polskiej TV przy
      Australijczyku. Przy innych wykonawcach, ktorych widzialem go nie pokazali.
      Niestety nie ogladalem wystepu Belga w RTL.
      Nie wykluczone, ze dla anglojezycznych stacji mowil po angielsku. Jednym
      zdaniem to byla szopka KW tylko dla polskiej publiki. Dlatego uspakajam Was
      wszystkich - nie ma sie czym przejmowac :-)
      • Gość: balon Re: Idol IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 11:35
        dla polskich głupków dali więcej głupotek ?
        to dobrze, że świat tego nie oglądał w całości
    • bwadas Re: Idol 29.12.03, 11:47
      Szkoda dyskutować....bo cel został osiągnięty...przecież o to chodziło..
      • markoniec Re: Idol 29.12.03, 19:49
        cele były liczniejsze.
        Promocja Polski , wizerunek Polski i Polaków to także ważne.
        Większość obywateli świata zna Polskę z przestarzałych folderów, o zawartości
        których lepiej nie mówić.
        KW przypominał chłopka roztropka przyodzianego w pawie pióra, który bredził
        o Begerowej i Wałęsie a miał mówić o śpiewie.Gość z kraju Chopina powinien to
        zrobić na przyzwoitym poziomie, mogli Zapędowską wysłać /mimo, że nie zna
        języków/.
        • markoniec Re: Idol 02.01.04, 18:04
          Jezu , znajomi z Anglii pytają o tego debila z Polski , obciach totalny.

Cygan ładnie zasygnalizował obecność na ekranie barw biało-czerwonych ...
          • fox51 Re: Idol 02.01.04, 22:05
            markoniecowi wymsknelo sie:

> Jezu , znajomi z Anglii pytają o tego debila z Polski , obciach totalny.
            > Cygan ładnie zasygnalizował obecność na ekranie barw biało-czerwonych ...

Dzwonili? Powaga? Niezla ekipa musza byc, jeshcze podczas programu czy zaraz
            po? ;)
            • markoniec Re: Idol 02.01.04, 22:28
              telefon to przeżytek !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka