Dodaj do ulubionych

Legalizacja Marihuany

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 16:12
Kiedy tak patrze na smutną zimową zieloną góre stwierdzam iz to co potrzebne
jest naszemu narodowi to zioło. wszystko było by weselsze i przynajmniej po
ewentualnej legalizacji nie musielibysmy płacic mafii tylko państwu (zresztą
to był zły przykład bo mafia i państwo to chyba to samo). Stalibysmy sie
krajem bogatszym a z uwagi na dość charakterystyczną nazwę Zielona Góra stała
by się chetnie odwiedzanym przez turystów miastem ze względu na odpowiednoią
ilość otwartych tu cofeeshopów. kto jest za..?
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 16:34
      ja nie
      • Gość: Magda N. Re: Legalizacja Marihuany IP: *.gala.net.pl 30.12.03, 08:07
        Państwo nie powinno legalizować Maryśki, tylko zacząć kontrolować obrót. Bo
        obecne prawo po prostu się nie sprawdza-setki badań pokazuje, że coraz więcej,
        szczególnie młodzieży i dzieci sięga po narkotyki, dilera nie obchodzi kto
        kupuje, ile ma lat i jaki narkotyk bierze, skażony czy nie, dla dilera liczy
        się zysk. Czasami zastanawiam się komu zależy na tak bzdurnie skonstruowanym
        prawie. Czyż nie tym, którzy na tym zarabiają i to ogromne pieniądze? Coś
        powinno się z tym wielkim problemem zrobić, bo niedługo co drugi dzieciak
        będzie siedział zaćpany w piwnicy. A złe prawo nadal pozostanie dobre dla tych
        którzy na nim zarabiają.
        • Gość: gryzli Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.03, 11:37
          Magdo N. narkotyzujące dzieciaki teraz ćpają wszędzie, ale nie w piwnicach:)
          To oczywiście dramat jeśli za drugsy sięgają nieletni, ale nie demonizujmy!
          Problem istnieje od wieków! Czyż za Twojej młodości Magdo N. koledzy z
          podstawówki tudzież pierwszych klas szkoły średniej nie popijali winiucha czy
          innego alko?? A to moja droga groźniejszy narkotyk od marihuany i
          najniebezpieczniejszy jaki istnieje (jedyny po którego odstawieniu można zejść
          śmiertelnie - tak nie jest nawet z heroiną).
          Jestem PRZECIWNY narkotyzowaniu się (zwłaszcza piwem) przez nieletnich, ale
          jestem ZA legalizacją marihuany!!! W sklepach półki uginają się od legalnych
          narkotyków, po których na drugi dzień występuje totalne zatrucie organizmu i w
          pizde, że tak kolokwialnie powiem dostaje wątroba, ścianki żołądka, mózg, a
          wymiotujący człowiek, z wielkim bólem głowy, odwodniony, wypłukany z witamin i
          minerałów, wycieńczony fizycznie i psychicznie po prostu nie nadaje się do
          życia - to się proszę Państwa nazywa potocznie KACEM po legalnym alkoholu...
          Natomiast jeśli ktoś znajdzie mi takie objawy u kogoś po paleniu marihuany na
          drugi dzień to z miejsca dzwonię do Nobla!:) Po ziole nie ma ŻADNEGO KACA i ani
          jednego z wyżej wymienionych "proalkoholowych" zatrucia więc nasuwa się pytanie
          retoryczne: co jest toksycznym narkotykiem? alkohol czy marihuana? co więc
          powinno być legalne na półkach od lat 18???
          Pewien profesor na łamach tejże "Gazety Wyborczej" (wydanie ogólnopolskie,
          dział nauka) powiedział znamienne słowa: "Problem marihuany nie leży w niej
          samej tylko w podejściu społeczeństwa do niej" - dokładnie! Zapijacie się na
          Sylwestra (a propos Szczęślwiego Nowego Roku!) groźnym alkoholem i wydajecie
          sądy z kosmosu o czymś co na poziomie toksyczności według Światowej Organizacji
          Zdrowia jest równe kofeinie!

Inną sprawą jest psychiczne uzależnienie od używek, ale to już temat na inny
          wątek bowiem tu pytanie było o legalizację. Generalnie uzależnić się można i od
          internetu i od jedzenia (po dobrym ziole hehe) i od alkoholu i od marihuany i
          od seksu więc inną sprawą jest to co mamy pod PEŁNOLETNIĄ kopułą i czy dobra
          tej planety traktujemy z należytym UMIAREM.
          • Gość: gryzli Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.03, 11:45
            PS. Alkoholu nie stosuje się w lecznictwie co najwyżej jest w perfumach na
            trądzik, w denaturacie lub substancjach do czyszczenia urządzeń mechanicznych...
            Natomiast marihuanę z powodzeniem stosuje się w uśmieżaniu bólu przy AIDS,
            raku, przy leczeniu stwardnienia rozsianego, przy jaskrze i kilkunastu innych
            dolegliwościach więc czas aby zastanowić się co jest naprawdę groźnym
            narkotykiem...
            • Gość: ? Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 17:21
              Coz... moim zdaniem Twoja wiedza jest bardzo watpliwa. A to co napisales o
              objawach abstynencji poheroinowej to wierutna bzdura. Jesli chcesz - to pal.
              Twoje zdrowie, Twoje zycie, Twoje dziury w glowie. Ja podziekuje
          • Gość: jango Re: Legalizacja Marihuany IP: *.ctinet.pl 30.12.03, 12:48
            Przyjacielu popieram twe słowa w 100% !!!!! I szczęśliwego nowego roku!!!!
        • Gość: alexy Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.03, 14:18
          Tak kontrolowac obrót, bo w państwowych punkatach nikt nie sprzedałby trafki
          dzieciakowi i napewno nie byłaby skażona jakims świnstwem i nikt nie
          proponowałby innych gorszych świństw takich jak np. Heroina, nie wspominajac
          juz o zyskach dla budżetu, bo to jest najmniej istotne.Najwazniejsze jest
          bezpieczeństwo naszych dzieci.Dlatego ja też jestem za kontrolowanym obrotem
          trafki.

Ps.Poprostu obecne prawo sie nie sprawdza. Pozdrawiam i Szczęśliwego nowego
          roku życze.
    • aborys Re: Legalizacja Marihuany 30.12.03, 09:43
      A nie możesz po prostu przypalić se bez ideologii?
      • Gość: jango Re: Legalizacja Marihuany IP: *.ctinet.pl 30.12.03, 12:50
        Moge ale wtedy zioło zamieni sie w to samo czym jest dzis alkohol - narzędziem
        prowadzącym do fazy a to nie o to chodzi...
        • Gość: borys Re: Legalizacja Marihuany IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 30.12.03, 13:06
          A, no to sorki.
          Ja, z rzadka, przypalam bo jest miło z przyjaciółmi przypalić.
          Nie wiem, czy to faza.
          • Gość: jango Re: Legalizacja Marihuany IP: *.ctinet.pl 30.12.03, 14:29
            Nie pale po to by mieć faze czy haj (chociaż to tez jest fajne) tylko po to by
            skontaktować sie z Jah
            • Gość: borys Re: Legalizacja Marihuany IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 30.12.03, 15:23
              Gość portalu: jango napisał(a):

> Nie pale po to by mieć faze czy haj (chociaż to tez jest fajne) tylko po to
              by skontaktować sie z Jah
              Oki.
              Ja w tym celu idę do kościoła.

Za to znajomy po grzybach kontaktował się ze Złym.
              Ale ten go puścił.
              • Gość: jango Re: Legalizacja Marihuany IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:59
                Idąc do Kościoła idziesz do przybytku babilonu opamiętaj sie
    • markoniec Re: Legalizacja Marihuany 30.12.03, 14:28
      już nie wiem sam , co sądzić o tym mam.
      Tylko krowy /kozy/ nie zmieniają poglądów.
      W każdym razie jestem za kontrolą państwa /i zyskami/ wszędzie tam gdzie
      proceder nielegalny zachodzi a państwo udaje, że deszcz pada.
      Myślę tutaj także o burdelach.
      • Gość: Goska Re: Legalizacja Marihuany IP: *.gala.net.pl 30.12.03, 15:17
        alexy powiedział :
        "Tak kontrolowac obrót, bo w państwowych punkatach nikt nie sprzedałby trafki
        dzieciakowi i napewno nie byłaby skażona jakims świnstwem i nikt nie
        proponowałby innych gorszych świństw takich jak np. Heroina, nie wspominajac
        juz o zyskach dla budżetu, bo to jest najmniej istotne.Najwazniejsze jest
        bezpieczeństwo naszych dzieci.Dlatego ja też jestem za kontrolowanym obrotem
        trafki.

Ps.Poprostu obecne prawo sie nie sprawdza. Pozdrawiam i Szczęśliwego nowego
        roku życze."

Zgadzam sie w 100%. To prawo jest tak skonstruowane by zarabiali na nim
        przestepcy. Ciekawe czy jakis bandzior lobbował gdy AWSowski rząd wprowadzał
        tak debilne i antyspołeczne prawo?. A dzieciaki ćpaja dookoła i każdy udaje ze
        wszystko jest ok. Dlatego ja tez jestem za kontrolowanym obrotem trafki.

• Gość: gan Re: Legalizacja Marihuany IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 09:02
        "Władze Kolonii (Niemcy) od nowego roku wprowadziły podatek od seksu dla domów
        publicznych, salonów erotycznych i salonów masażu.
        Dla domów publicznych wynosi on 150 euro za miesiąc.
        Kolonia to duże miasto, dlatego mamy dużo tego typu miejsc. Szacujemy, że
        podatek od seksu pozwoli nam zarobić 2 miliony euro - tłumaczy rzeczniczka
        miasta."
        • afe-lek Re: Legalizacja Marihuany 05.01.04, 16:21
          a ile by Zielona Góra zarobiła na takim interesie?
          • markoniec Re: Legalizacja Marihuany 05.01.04, 17:01
            zakładając u nich dwa euro na statystyczną za przeproszeniem twarz i biorąc pod
            uwagę naszą powiedzmy trzykrotnie mniejszą burdelowość wychodzi około 80 tys.
            euro dla ZG, czyli sporo.A szacunek jest zaniżony !
            • afe-lek Re: Legalizacja Marihuany 05.01.04, 21:35
              no to nie ma co czekać , miasto ma tyle wydatków ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka