Dodaj do ulubionych

Operator woli abym zerwał umowę;-)

IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 00:01
Zgubiłem swój telefon - zdarza się. Do końca umowy zostało mi jeszcze kilka miesięcy, więc nastawiłem się, że będę musiał kupić nowy aparat na rynku. Przyszło mi jednak do głowy, że w końcu żyjemy w XXI wieku, tyle się mówi i pisze o biznesowej elastyczności, ponoć ceny można negocjować nawet w sklepach spożywczych, więc i ja pójdę do swojego operatora i coś zaproponuję, zwłaszcza, że rachunków najmniejszych nie płacę;-)
Mój pomysł był taki - ja zapłacę karę umowną (w moim przypadku ok. 600 zł - tak jakbym zrywał umowę, czyli nie chcę nic za darmo), a Operator, Orange pójdzie mi na rękę i pozwoli wcześniej przedłużyć kontrakt i wziąć nową słuchawkę bez konieczności zmiany numeru. Okazało się, że jest nawet lepiej: nie muszę płacić żadnej kary (to się nazywa oferta "Warunkowa"), a Orange powala przedłużyć umowę już po upłynięciu 9 miesięcy od podpisania poprzedniej! Niestety radość zgasła szybko;-(. Jest w tym bowiem jeden mały haczyk: aby skorzystać z tej specjalnej oferty należy wziąć plan taryfowy o punkt wyższy niż się ma obecnie. Czyli gdybym miał jakąś starą taryfę za np. 55 zł, wystarczyłoby abym zmienił abonament na nowy plan za 59 i hulaj dusza... Problem jednak w tym, ze ja mam abonament w wysokości 100 zł miesięcznie, a w Orange następna normalna taryfa to 199 PLN... I tu koło się zamyka, bo kompletnie się to w przypadku akurat tego jedynego abonamentu nie opłaca. Bo o ile warto przejść z tych 55 na 59 czy nawet z 75 na 99 zł, to ze 100 na 199 już nie za bardzo. Za duże koszty... Niestety jak widać dla Orange klienci płacący najwięcej nie są zbyt ważni;-)
Jak wspomniałem operator nie ma żadnego planu pośredniego między 100 a 199, więc wisi mu to, czy nie zerwę umowy. A niestety zerwę. Bo wolę zapłacić te 600 złotych i stracić numer niż godzić się na sytuację w której nie pozwala mi się zapłacić tych samych pieniędzy i nie stracić numeru oraz nabyć prawa do przedłużenia umowy...
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: Operator woli abym zerwał umowę;-) 12.01.11, 23:32
      a co ma zgubiona "słuchawka" do numeru telefonu?
      idziesz do operatora, wyrabiasz duplikat karty sim czy co tam trzeba (masz wciaz ten nuer telefonu ktory miales)
      kupujesz na allegro telefon za załóżmy 79 zł i zostaje ci w kieszeni grubo ponad 400 zl z tych 600 ktore musialbys wylozyc na "kare"
      • needmoney 600 zł to można całkiem przyzwoity telefon kupi 13.01.11, 08:07
        Za 600 zł to można całkiem przyzwoity telefon kupić no chyba że potrzebny ci alfons 7 generacji do lansu to nie da rady ;-) Elastyczność wszystkich polskich operatorów w stosunku do klientów związanych umową jest taka sama więc ja od dawna jestem na prepaidzie a wydaje na rozmowy sporo.
        www.ceneo.pl/Telefony_komorkowe;004+m428+n681.htm
        • Gość: młody Re: 600 zł to można całkiem przyzwoity telefon ku IP: *.doplaty.gov.pl 24.01.11, 09:39
          w orżnąć można napisać maila z prośbą o wcześniejszą wymianę, zgadzają się przedłużając dotychczasową umowę o 6 mcy i telefon jest nieco droży od "normalnych" warunków o około 30%.
    • Gość: henry Najtaniej - komórka ! IP: *.com 07.04.11, 10:35

NAJTAŃSZĄ I NAJKORZYSTNIEJSZĄ ofertę ma sieć „wRodzinie”.

Na stacjonarne 19gr/min.
      W sieci 19gr/min.
      Poza do innych 27gr – to i tak o 2gr taniej niż inni.
      Na wykorzystanie wpłaconych pieniędzy masz 1 ROK czasu !

O play nie wspominam. Z takimi cenami nie traktuje ich poważnie !

wRodzinie doładowanie jest od 25zł i na wykorzystanie masz 1 ROK CZASU ! Jeszcze raz napiszę – PŁACISZ np. 25zł I MASZ DO DYSPOZYCJI 12 MIESIĘCY !
      Nie tak jak u wszystkich innych, że ci blokują po 30 dniach Twoje pieniądze i MUSISZ płacić jeszcze i jeszcze i jeszcze aby móc wykorzystać swoje pieniądze.

wRodzinie jest NAJUCZCIWSZA ! Oferta jest bardzo prosta i przejrzysta.

Nikt nie nęka reklamami.
      Nikt nie mydli Ci oczu i NIE robi Ci wody z mózgu oszukańczymi pseudo promocjami i lipnymi zniżkami np.: że jak doładujesz za 50zł na 27 dni to dostajesz 1000 i pół minut oraz 99999 sekund za darmo. Tylko musisz ta usługę najpierw aktywować wysyłając sms za 6,99zł i ta aktywacja nie jest 1 raz na stałe tylko na 12 dni ale o tym już nikt Ci oczywiście nie powie.
      ODKRYJESZ TO DOPIERO SAM PO FAKCIE JAK UTOPISZ PIENIĄDZE. To jakie to „za darmo” jak musisz to aktywować za opłatą ?

A teraz czekam na: uuuuu ! i buuuu! że to radiomaryja. I co z tego.
      Sprzetowo korzystają z nadajników Ery tylko oferta cenowa jest najlepsza ! Jest najtaniej, a górnego limitu nie ma. Kto chce więcej to płaci i dzwoni więcej, a kto nie chce to nie musi i może korzystać z komórki bardzo tanio !

I jeszcze jedno: nie, nie jestem handlowcem tej sieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka