Dodaj do ulubionych

Telefon dla dziadków.

IP: 213.25.97.* 07.05.04, 10:58
Witam wszystkich:)
I mam pytanko. Chciałabym kupić dziadkom telefon komórkowy (opiekują się
dzieckiem więc chciałabym mieć z Nimi stały kontakt), problem jest taki, ze
Oni bardzo mało dzwonią i korzystają z telefonu. Jaką opcję wybrać? Telefon
na kartę? Czy jakiś tani abonament? Chodzi mi o możliwie najtańsze
rozwiązanie ale skuteczne. Co byście polecili?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Na karte IP: *.acn.pl 08.05.04, 09:55
      Polecam telefon na karte. Jesli sie naprawde malo dzwoni to mozna go ladowac
      srednio (zalezy od sieci) co jakies 3 miesiace kwota okolo 50PLN co chyba nie
      jest sporym wydatkiem. Do tego mozna go ladowac przez bankomat lub internet co
      jest orzwiazaniem korzystnym jesli starsze osoby nie bardzo wyznaja sie na
      technice. Zawsze mozna doladowac telefon za nich.

Pozdrawiam!
    • bobbo1 Re: Telefon dla dziadków. 08.05.04, 10:21
      Najtaniej na kartę. Jak nie masz aparatu tel
      to polecam zakupić przez allegro jakiś stary model np. alcatela.
      Koszt ok 50 zł za sprawny aparat. Czasami trzeba tylko wymienić
      w nim baterie - ok. 20 zł.

Ps. Tylko nie heyah bo Peppers będzie oskarżał dziadków o to,
      że ukradli tel ;)

Pozdrawiam.
      • Gość: Peppers Rany IP: *.acn.pl 08.05.04, 20:15
        1. Ja nie lubie HRYAh ale NIE OSKARZAM zadnych pojedynczych osob. Mam
        zastrzezenia TYLKO I WYLACZNIE DO SAMEJ sieci. Mam tylko zal do wielu osob, ze
        staraja sie zrobic HEYAH jak najpepsza reklame.

Pozdrawiam!
        • bobbo1 Re: Rany 09.05.04, 06:15
          Hehe, małe uproszcznie z mojej strony;) a co do reklamy to oferta sama się broni...
          pozdrawiam
          • Gość: kasiam Re: Rany IP: 213.25.97.* 11.05.04, 08:36
            Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
            Telefon mam, swoją nokię, więc nie będzie problemu. Zastanawiam się natomiast
            nad kartą w Idei "dla każdego", albo...? No właśnie albo co?

Pozdrawiam...
            Kasiam.
            • Gość: Aga Re: Rany IP: 80.51.236.* 11.05.04, 10:26
              Albo ??? nie zawracaj głowy czymś, czego sam/a nie rozumiesz. Chcesz błysnąć,
              lecz kiepsko ci to wychodzi. Pitolisz coś bez sęsu i wywołujesz sztuczną panikę
              bzdetami, kiepskimi postami itp.
              • Gość: kasiam Re: Rany IP: 213.25.97.* 11.05.04, 11:16
                Proponuję wstawać z innej strony łóżka, moze w końcu trafisz na właściwą
                nogę...
                Z mojej strony EOT.
                • Gość: Peppers Nie przejmuj sie IP: *.acn.pl 12.05.04, 15:45
                  Nie przejmuj sie Aga. Ona zawsze narzeka i obraza ludzi a sama malo co wnosi do
                  jakiejkolwiek dyskusji. Jesli juz zdecydowalas sie na pre-paida to wedlug mnie
                  nie ma zbyt duzej roznicy miedzy `Dla Kazdego`, `POP` (sam posiadam od 1998 i
                  jestm zadowolony), `TAK-TAK`, `SIMPLUS` czy `HEYAH` (osobiscie nie lubie ale to
                  nie ma tutaj nic do rzeczy). Wybierz z tych ofert ta, ktora ma najnizsze ceny i
                  najdluzszy czas waznosci karty.

Pozdrawiam!
                  • Gość: Aga Re: Nie przejmuj sie IP: 80.51.236.* 13.05.04, 20:35
                    Pięknie to ująłeś. Właśnie dużo czytam co Ty "Peppers" wnosisz i jakie masz tu
                    opinie. Moją zaletą jest ich nie powtarzanie, bo tak będzie lepiej aby z tobą
                    nie polemikować bo szkoda tracić i tak nadszarpane innymi sprawami nerwy. A
                    denne uwagi to zachowaj dla siebie i nie wywołuj wilka z lasu, a to ty
                    zaśmiecasz większość tych postów niezależnie którą nogą wstałeś.
                    • lookdawn Re: Nie przejmuj sie 14.05.04, 14:03
                      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Pięknie to ująłeś. Właśnie dużo czytam co Ty "Peppers" wnosisz i jakie masz
                      tu
                      > opinie. Moją zaletą jest ich nie powtarzanie, bo tak będzie lepiej aby z tobą
                      > nie polemikować bo szkoda tracić i tak nadszarpane innymi sprawami nerwy. A
                      > denne uwagi to zachowaj dla siebie i nie wywołuj wilka z lasu, a to ty
                      > zaśmiecasz większość tych postów niezależnie którą nogą wstałeś.

A ja peppersa lubie, to co ze ma inne poglądy niz ty i ja i inni?? Gdyby
                      wszyscy mieli takie same myśli itd. to nie byłoby tych dyskusji.
                      A na to forum trafiają tez osoby które się nie znają i pytają o coś co dla
                      ciebie jest oczywiste. Nie powinnaś ich wyzywać tylko pomóc. Napisałbym coś
                      jeszcze ale to nie na nadaje sie na forum

PS. Peppers wnośi cośtam na forum (w przeciwieństwie do ciebie)
                      - zna sie na TELEFONACH!!! (w przeciwieństwie do ciebie)
                      - ma kulture osobistą (w przeciwieństwie do ciebie)
                      - i tak dalej (moznaby zrobić taką tabelkę porównań [tak jak ofert sieci] i
                      zgadnij ktoby okazał się lepszy??)
    • Gość: karburatorek Re: Telefon dla dziadków.(rozszerzenie) IP: 213.77.91.* 12.05.04, 16:12
      Rozszerzając wątek:
      Jaki dziadkom kupić telefon? Powinien mieć na pewno duże cyfry na klawiaturze i
      ekranie, głośny dzwonek (nie musi ich być wiele, byle głośne)i możliwość
      pisania SMS-ów. To wszystko (niby nic, a tak wiele, zaręczam, że taki
      prymitywny model miałby spore powodzenie)

Pzdr. karburatorek
      • olus_stad Re: Telefon dla dziadków.(rozszerzenie) 13.05.04, 22:21
        Ja swoim dziadkom mam zamiar wziac Nokie 3510i. Ogolnie sporych gabarytow telefon, duze przyciski, calkiem spory wyswietlacz (kolorowy), duuuza czcionka i porzadna (dlugo trzymajaca) bateria. Do tego w wiekszosci sieci za zlocisza! Jednym slowem telefon dla nich. Moze i Twoim dziadkom by sie spodobal?
        • Gość: kasiam Re: Telefon dla dziadków.(rozszerzenie) IP: 213.25.97.* 14.05.04, 09:21
          Ja telefon mam, nokię 3330, i ponieważ już ją dobrze znają, to nie będę
          Im "mieszała" w głowie. Zdecydowałam też już, że będzie to karta Idei "dla
          każdego", więc bardzo dziękuję za udział w dyskusji i wyrażenie swoich opnii.
          Życzę wszystkim miłego dnia i udanego weekendu.

Pozdrawiam, Kasia.
        • Gość: karburatorek Re: Telefon dla dziadków.(rozszerzenie) IP: 213.77.91.* 14.05.04, 13:46
          Tego kolorowego wyswietlacza, to tak całkiem pewien nie jestem, aktualnie wiele
          z nich traci kontrast przy silnym oświetleniu zewnętrznym i stają się mało
          czytelne, czy nie jest to zbędny bajer dla dziadków?
          Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka