Dodaj do ulubionych

Pilne! Zgubiłem telefon

22.10.13, 19:50
Zasłabłem w "Biedronce" i po powrocie do domu jak zacząłem dochodzić do siebie nie mogłem znaleźć smartfona. Prawdopodobnie zostawiłem w sklepie i ktoś sobie zabrał.
Dzwoniłem z innego telefonu na swój numer tego telefonu, aby zobaczyć czy nie zadzwoni komórka np. jak wypadłby mi w innym pokoju, za łóżkiem itp. Mam komunikat w rodzaju, że nie ma odpowiedzi ze strony abonenta, czyli raczej jest telefon poza domem.
Zadzwoniłem do Plusa i po potwierdzeniu moich danych zablokowali numer na 7 dni.
Na systemie Android korzystałem z przeglądarki, poczty, a na nich wiadomo, że jest sporo poufnych danych. Wszystkie wiadomości z prywatnymi danymi które były chcę mieć wyłącznie do siebie.
Czy przy takiej BLOKADZIE NUMERU z Plusa potencjalny znalazca, złodziej NIE MA NIC POZA KOMÓRKĄ W RĘKU W SENSIE FIZYCZNYM? Czy nie może np. włączyć go, mieć dostęp do danych w systemie Android nawet jak nie były zabezpieczone hasłem. Czy nie da się w ogóle uruchomić komórki...
Obserwuj wątek
    • Gość: danusia Re: Pilne! Zgubiłem telefon IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 20:11
      Na początek zmieniłabym hasło do poczty. To telefon się nie zaloguje do niej.
    • muspat Re: Pilne! Zgubiłem telefon 22.10.13, 21:02
      No jak masz androida to tak zmień hasło do poczty od googla co miałeś skonfigurowanego z andkiem a reszte w historii przeglądarki jakby co i tak ma, sms itd ale raczej on sam pewnie wywalił karte sim i odrazu zrobil ustawienia fabryczne, więc ja bym sobie tym głowy nie urywał.
      • wawaon Re: Pilne! Zgubiłem telefon 31.10.13, 14:53
        Jak masz androida to tak zmień hasło do poczty i powinno pomóc. Następnie na Twoim miejscu sprawę zgłosiłabym na Policję. Policja działa czasami skutecznie:) Ja miałam podobną sytuację również skradziono mi telefon i oczywiście zgłosiłam to na policję, ale oprócz tego szukałam go na własną rękę. Tak się składa, że mieszkam w małej miejscowości i było to możliwe. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że można każdy telefon, który masz w ręce sprawdzić w programie internetowym tym albo innym - kradzionytelefon.pl/., aby go sprawdzić wpisujesz w wyszukiwarkę na tej stronie tylko numer IMEI. Jeśli nie wiesz jak go odczytać to wpisz w komórce kod *#06# (działa w każdym telefonie). Kiedyś telefony można również było sprawdzić poprzez google. Moja spawa skończyła się tak, że taki sam model był sprzedawany w komisie. I za zgodą sprzedawcy sprawdziłam go w ten sposób i okazało się, że ten telefon należy do mnie. Odzyskałam go, ale wszystkie dane telefonu w nim wykasowane :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka