Dodaj do ulubionych

jaki abonament polecacie?

26.11.14, 19:16
mam prośbę-doradźcie w jakiej sieci wybrać abonament z internetem (oferta bez telefonu).Trochę poczytałam opinii,ale ciężko się rozeznać,gdzie najlepiej wybrać.Zastanawiałam się nad Plusem za 59,99zł (2 GB),umowa na 15 miesięcy.Warto? Internet dobrze działa?a może coś innego? Będę wdzieczna za radę,z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • 2romki Re: jaki abonament polecacie? 26.11.14, 19:54
      t-mobile ma najtańszy internet na kartę w ofercie frii. Najlepsze będą zatem 2 karty- abonament do rozmów i prepaid internet.
    • 2romki Re: jaki abonament polecacie? 26.11.14, 22:25
      Orange ma też ciekawą ofertę - nielimitowane rozmowy/smsy + 2GB za 59,98
    • Gość: fjfjfj4444 Re: jaki abonament polecacie? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.14, 05:53
      www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem
      www.redbullmobile.pl/oferta/abonament/bez-telefonu/
      virginmobile.pl/oferta

Pozostałych ofert nie warto brać pod uwagę bo drożyzna i z cyrografem.
      W.w poza ostatnią to submarki dużych operatorów (orange, play) sprzedawane w internecie.

Ostatnia oferta to czysty prepaid, koszt najwyższego pakietu (no limit voice, sms, 10gb data) można zbić z 49zł do 42,50zł doładowując się www.topup.center/doladowanie-virginmobile
      • Gość: benek Re: jaki abonament polecacie? IP: 5.134.65.* 27.11.14, 06:55
        STANOWCZO NIE T MOBIL.Rozważ ofertę Virgin.
    • chris1970 Re: jaki abonament polecacie? 27.11.14, 16:52
      Koniecznie musisz mieć abonament?
      Abonament jest dobry dla osób, które dużo dzwonią pod różne numery.
      Normalny użytkownik w przewadze dzwoni pod te same numery telefonów do rodziny i znajomych.
      Dlatego lepiej wybrać ofertę na kartę i dobrać pakiety obniżające koszty połączeń.
      Do tego operatorzy oferują bardzo dużo promocji na doładowania, które znacznie obniżają koszty użytkowania telefonu.
      Przychodzi pańcia do salonu, jest przepytywana przez konsultanta.
      Owszem, dzwoni miesięcznie po 600 minut, chce internetu ze 2-3 GB.
      Pańcia nie dodaje, że z tych 600 minut, 500 to są rozmowy do kilku zaledwie numerów.
      Zadowolona wychodzi z abonamentem za minimum 50 złotych miesięcznie. W abonamencie do tego dostaje masę usług, z których nigdy nie skorzysta.
      Nie policzy sobie w excelu, że gdyby miała ofertę na kartę, to uruchomienie pakietów do wybranych numerów i pakiety minut kosztowałoby ją mniej niż 10 złotych miesięcznie, a do obcych i do rzadko wybieranych numerów nie zapłaciłaby więcej niż 15 złotych.
      Doładowanie o wartości 50 złotych, kupione np. za 43 złote w internecie musiałaby odnowić po powiedzmy dwóch lub niecałych 3 miesiącach.
      • Gość: 454353fdgg Re: jaki abonament polecacie? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.14, 17:10
        10zł + 15zł + 15zł internet = 40zł.
        I gdzie tu sens i logika? Do tego pamiętanie o aktywacjach, ważnościach. Po co to komu w dobie no limitów z internetem za 30-40zł, bez umowy na xx-miesięcy?

• chris1970 Re: jaki abonament polecacie? 28.11.14, 09:28
          Są usługi cykliczne. Pamiętać nie trzeba.
          A czy przy ofercie no limit na kartę nie trzeba pamiętać o doładowaniu?
          Nie dorabiaj ideologii. Nie każdemu potrzebny jest no limit.
          Telekomy oferują i promują takie taryfy, bo im się to opłaca. Dokładnie mają przeanalizowane jak ludzie telefonują.
          Wiekszość i tak dzwoni na kilka wybranych numerów. No limit jest dobry dla ludzi prowadzących własną działalność gospodarczą i świadczą usługi, gdzie wykonują dziesiątki dziennie krótkich rozmów telefonicznych.
          Ja rozmawiam od 900 do 1100 minut miesięcznie i no limit nie jest mi potrzebny. Koszt użytkowania karty podałem wyżej.
          • Gość: 454353fdgg Re: jaki abonament polecacie? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.14, 19:07
            > przy ofercie no limit na kartę nie trzeba pamiętać o doładowaniu?
            Nie trzeba. W virgin można zatankować na zaś bo mają rwk bo każdym doładowaniu, można ustalić stałe zlecenie w banku.
            Sensowne pakiety danych w prepaid (2 GB w górę) zaczynają się od 20zł. Dolicz do tego pakiet minut 'w sieci', 30minut poza taryfikowanych 29gr/min i koszt tego wszystkiego przekroczy no limit w nju czy red bull mobile.
            • zmien Re: jaki abonament polecacie? 29.11.14, 21:54
              nju m-e jest na razie bezkonkurencyjny
            • chris1970 Re: jaki abonament polecacie? 03.12.14, 14:43
              Na virgin mobile się świat nie kończy.
              Są inni operatorzy i różne oferty.
              Ja mam dopasowaną ofertę do siebie. Miesięcznie koszt użytkowania numeru nie przekracza 24 złotych. Taryfa Nowe Orange Go.
              Mam włączone usługi: masz za staż, twoje numery, pogadajcie sobie, minuty za minuty, co druga minuta gratis, masz minuty, masz smsy, ekstra minuty.
              Przy doładowaniu za 50 złotych, wystarczy na dwa pakiety audiobooków łącznie za 25 złotych. Jeden za 19,86 a drugi za 4,95. Normalnie audiobooki kosztują ponad 40 złotych.
              Tego nie miałbym w przypadku innego operatora. Wystarczy policzyć. No i jeszcze są Środy z Orange. Drugi bilet gratis się liczy. Wiem, wiem, są twarzowe ftorki i czwartki z Kinder Bueno.
              Dajmy na to, że mam nju albo RBM. Koszt wszystich usług przewyższa korzyści, które obecnie posiadam.
              Tak więc, każdy powinien dobrać ofertę do siebie. To co dla mnie dobre, niekoniecznie jest dobre dla wszystkich innych i odwrotnie. To co dla Ciebie jest dobre, mnie niekoniecznie musi odpowiadać.
              Stałe zlecenie jest fajne, ale ja doładowuję kodami z Allegro - znacznie taniej. Na stronie operatora są bonusy za doładowania. No i wreszcie jest aplikacja mPotwór. Tu są promocje rzędu 100% bonusu na doładowania i to na konto główne.
              Przy rwk nie ma co robić skarbonki. Nie wychodzi ekonomicznie zamrażanie pieniędzy. A sama instytucja rwk jest właśnie zaprzeczeniem robienia skarbonki i doładowywania, jak to stwierdziłeś "na zaś". RWK jest dobre dla osób, które nie są w stanie spożytkować nawet doładowania pozwalającego na prowadzenie rozmów wychodzących na 30 dni. Czyli mniej więcej około 30 złotych.
              Jaki jest sens doładowywaniem na zaś, np. 100 zł, skoro wiadomo, że się nie zużyje tego w ciągu kilku miesięcy? Gdzie logika i zdrowy ekonomiczny zmysł?
              • Gość: benek Re: jaki abonament polecacie? IP: 5.134.65.* 03.12.14, 16:35
                Toż oranż to taki sam matacz jak t mobil.
    • vema Re: jaki abonament polecacie? 02.12.14, 16:49
      bardzo dziękuje wszystkim za rady,pozdrawiam
    • fazuch Re: jaki abonament polecacie? 12.01.15, 14:11
      sprawdź jeszcze ofertę tm jump wypada dość korzystnie
      • Gość: benek Re: jaki abonament polecacie? IP: 5.134.65.* 13.01.15, 13:29
        Jak najdalej od t mobil radzę.Bardzo traumatyczne przeżycia fundują swoim abonentom.
    • zapijaczony_ryj Njumobile-całe wszystko bezkonkurencyjne za 39 zet 01.02.15, 10:30
      bez zobowiązań, umowę mozna zerwać w miesiąc. Za 39 zeta dostajesz nielimitowane połączenia do wszystkich w kraju, nielimitowane SMSY (bez SMS na stacjonarne) i 2 GB szybkiego internetu.
      Mam kilka miechów i jestem super zadowolony. Żona gada godzinami, a ja płacę tylko 39 zł miesięcznie.
      Naprawdę polecam
      • zapijaczony_ryj Re: Njumobile-całe wszystko bezkonkurencyjne za 3 01.02.15, 10:32
        www.njumobile.pl/
    • galtomone 59 zl???? 02.02.15, 09:31
      Ten Plus to chyba zart!
      Mam VM - bez umowy, na karte.
      Po przeniesieniu numeru , za 49 zl mam nielimitowane rozmowy i smemy do wszystkich sieci i 10GB co miesiąc.
      Po jaka cholera brac w takim układzie Plusa???

Poza tym masz jeszcze NJU (byłem, poleca - tylko pakiet netowy dla mnie za maly) - abonement ale umowa na czas nie określony.
      RedBullMobile - podobnie
      Lub oferty na karte - Virgin czy Mobile Vikings.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka