Dodaj do ulubionych

OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL

IP: *.chello.pl 12.04.05, 22:38
mam telefon w sieci jedna idea mix . wszystkie rachunki opłacane regularnie. wczoraj na koncie miałem 159 zł...a dzisiaj ZERO. ani zadzwonić ani wysłać smsa ...udałem się do salonu idei gdzie po ok 20 min udało się dowiedzieć że faktycznie zniknęły mi pieniądze z konta ... i że wrócą tam za 48 h...udałem się więc złożyć reklamację. i co ? i nic ! żadnego przepraszam ani tym bardziej próby rekompensaty za ten skandal ? może jest tu jakiś dziennikarz który zechciałby to nagłośnić ?:)
Obserwuj wątek
    • asked Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL 13.04.05, 01:09
      Hehehe...
      Ja sie przekonalem ze siec IDEA nie przejmuje sie swoimi abonentami juz 6 lat temu!
      Mialem wykupiona aktywacje (bez aparatu telefonicznego) w IDEA OPTIMA. Wszystko
      bylo dobrze przez 2 miesiace, a po tym czasie zaczely sie pojawiac na moim
      rozliczeniu dodatkowe polaczenia z numerami ktorych na oczy nigdy nie widzialem.
      Oczywiscie zlozylem reklamacje w salonie IDEA w Czestochowie i na tym sie skonczylo.
      Byloby dobrze gdyby to byl koniec moich rozczarowan, ale to zaledwie wierzcholek
      zla ktore mnie spotkalo ze strony tej firmy.
      Kilka miesiecy pozniej cos sie zepsulo na ich centrali. Przez 4 miesiace nie
      mialem telefonu (tzn byl, logowal sie do sieci, ale nie dalo sie z niego dzwonic
      ani odbierac polaczenia). Zglaszalem to kilkukrotnie w Warszawie i nic.
      Doszedlem do wniosku ze w mysl umowy o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych
      (umowa moze byc rozwiazana w przypadku kiedy ktorakolwiek ze stron nie wywiazuje
      sie z zalozen - a tak bylo bo nie mialem mozliwosci kozystania z telefonu a
      rachunki normalnie przychodzili i trzeba bylo je placic), rozwiaze zobowiazanie
      z ta firma i bedzie dobrze. NIESTETY tak sie nie stalo.
      Zostala nalozona na mnie kara w wysokosci 1000 zl + odsetki za BEZPODSTAWNE
      ROZWIAZANIE UMOWY. Dostalem jakas kare za to ze w sumie przez 6 miesiecy
      placilem rachunki za telefon ktorego nie mialem!
      Doslownie paranoja!!! Zaplacilem co trzeba bylo zaplacic i przenioslem sie do
      sieci Plus GSM i po dzis dzien jestem zadowolony z ich uslug.
    • Gość: jacek Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.net 13.04.05, 01:35
      Jestem w Plusie od 1998 roki i raz mialem pewna sytuacje gdzie w pewnej
      promocji dano mi 300 minut po czym bez mojej wiedzy kiedy juz wykorzystalem
      okolo 60 minut reszte minut mi zabrano:)))byla wiec reklamacja,uznano moja
      racje,przeproszono i dali mi od nowa 300 minut.Bylo to dosc dawno,wiecej
      grzechow nie pamietam.Mysle,ze w tej chwili Plus jest nr1 a Idea,coz zawsze
      byla dziadem i bedzie.
      • Gość: Greg Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 02:58
        Każda pliszka swój ogonek chwali:-)) Sam do Ery jestem uprzedzony, taryfy Plusa
        mi nie pasują, a Jedna Idea - idealnie... Miałem w Idei parę numerów, w tym w
        Optimie, POPie, teraz Jedna Idea i żadnych takich ekscesów....
        • asked Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL 13.04.05, 17:38
          Gdybys zostal oszukany na taka kwote jak ja to tez bys zmienil zdanie o IDEI.
          Nowa czy stara to zasady te same!
          • Gość: Greg Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.acn.waw.pl 14.04.05, 20:53
            Nie przeczę, ale wypowiedziałem swoje prywatne zdanie, którego nikomu nie
            narzucam, w przeciwieństwie do ciebie!
    • marcus997 Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL 13.04.05, 09:41
      Nie dziw sie jedna idea mix to najgorszy mix jaki znam. Zglos sie do rzecznika
      praw kosumenckich on powinien pomóc. i zrezygnuj z idei!
      • avon_22 Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL 13.04.05, 18:13
        Ja miałam abonament w Erze , sprzedali mi uszkodzony telefon , którego nie
        chceli naprawić ani wymienić na sprawny.
        • Gość: p.d. Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:08
          Ja mam 4 rok telefon w Idei. Najpierw Idea Optima 15, pozniej 30,60, teraz mam
          tez 2xpop-a i od kilu dni 2xNowa Idea dla Firm 50 i jestem jak narazie bardzo
          zadowolony Nigdy nei mogłem nic powiedzieć na ich usługi. To że nieraz zdarzają
          się problemy z secią ale normalny człowiek jest w stanie to zrozumiec. Dlatego
          rada jest taka, numer w conajmniej dwoch sieciach...
          • m.gregor Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL 13.04.05, 22:31
            U mnie w styczniu 2006 stuknie 6 lat z Idea. Najpierw IO60, potem dokupilem
            drugi numer IO30. Po roku zrezygnowalem z IO30. Teraz JI100 i jakos odpukac
            przez 5 lat ZADNYCH problemow. Poprzednio mialem tel. w Erze. Ale tylko rok.
            Wysokie ceny, beznadziejny BOK. Brat mial tel. w Plusie. Umowe z nim
            rozwiazywali pol roku i rozwiazac nie mogli. Ciagle prosili o przyslanie faksem
            rezygnacji. Ogolnie poszlo moze z 5 albo 6 dokumentow. Reasumujac: jak narazie
            to wlasnie z Ideą wspolpracuje mi sie najprzyjemniej.
          • Gość: ja Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:36

Myslałem, że awarie tylko sieciom stacjonarnym się zdarzają...
            Mam telefony od 4 lat w Plusie, a niektórzy moi znajomi od samego początku
            istnienia taj sieci.
            Nigdy mi nie zdarzyło się by sieć nie działała - moi znajomi też nie pamiętają
            takiej sytuacji...
    • Gość: kilgor Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.chello.pl 14.04.05, 12:15
      mineło 48 h - wg zapewnien powinienem miec usunieta awarie... I NIC !
      zmieniam operatora
    • Gość: też miałem kłopot Re: OSTRZEZENIE PRZED SIECIĄ IDEA ! SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:41
      mam idea mix25 od września 2003, przez cały ten okres doładowania odbywały się ok 13-14 dnia każdego miesiąca, w tym miesiącu 10 kwietnia zniknęło moje 2zł z groszami (staram się wydawać co do grosza do 13 dnia miesiąca) ale nie zostało doładowane konto, zostało doładowane dopiero w nocy z 13 na 14 kwietnia. Umowa kończy mi się we wrześniu, nie przedłużam bo czym oni moga mnie zachęcić? bdb wyposażone telefony kosztują ok500 zł - nec, motorola (wbudowany aparat, java, umts - więcej nie potrzebuję)czekam na nowego operatora albo będę używał prepaidów, może zdecyduję się na abonament w erze ale bez telefonu, bardziej opłaca się więcej minut
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka