Dodaj do ulubionych

foto na kompa

29.04.05, 20:42
Jak przeslac zdjecia z telefonu nokia 6610i na kompa za pomoca irda?

pozdroofka
kamil
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: foto na kompa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 01:13
      musisz miec specjalną przystawkę na USB do kompa, tak jakby 'odbiornik
      podczerwieni'. Takie coś kosztuje na allegro 20-50zł, często jest wadliwe, sporo
      negatywów widziałem.

Nie baw sie w irde na kompie, bo sie sparzysz. Albo przeplacisz, albo kupisz
      badziew. Kup po prostu najzwyklejszy kabel USB, 10-20zł i śmigasz z fotkami. A i
      do innych celów wykorzystasz.

pozdr.
      • Gość: Greg Re: foto na kompa IP: *.acn.waw.pl 30.04.05, 09:09
        Może się czepiam, ale dlaczego tylko na USB? A przystawek iRDA na podłączanych pod płytę główną nie ma? To czego ja sam używam i chwalę sobie?
        • Gość: blq Re: foto na kompa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 12:39
          A mogę spytać ile dałeś za taką przystawkę? jeśli powyżej 50zł, to przepłaciłeś.
          A jesli 20-30, to miales farta że w ogole działa.

po prostu trzeba umieć znaleść dobrą przystawkę za około 40złotych, a i tak
          łatwiej kupić kabel. proste.
          • Gość: Greg Re: foto na kompa IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 15:39
            Za kabel dziękuję - już i tak mam zajęte wszystkie 4 porty USB, a z przodu wyprowadzeń brak (taka jedna seria obudów Chiefteca big tower). Konektor na płycie głównej, śledź, odbiornik podłączony do śledzia - wszystko działa od jakiegoś roku i to wypróbowane z kilkoma telefonami, m.in. osobiście z Nokią 6610 i 6650. W tej chwili nie pamiętam ile zapłaciłem, coś ok. 30 zł, ale to było ok. rok temu. Teraz zaś, skoro coraz więcej telefonów (w tym i moje obecne 6650) ma bluetooth, to takie łącze jest najlepszym rozwiązaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka