Dodaj do ulubionych

Siemens ME45 problem z sms-ami - wirus????????????

IP: *.plock.mm.pl 30.06.05, 12:03
2dni temu przyszło do mnie ze 30sms-ów albo taki miałem komunikat, nie zmieściły się i musiałem pokasować, jak pokasowałem to nic nie zostało,
wczoraj coś przyszło do pustej skrzynki, ale nie mogłem odebrać, też się skasował, dziś chcę wysłać i mam komunikat "Prawdopodobnie błędna wiadomość"
proszę podpowiedzcie co zrobić.
Obserwuj wątek
    • yavorius moim zdaniem oprogramowanie 30.06.05, 12:04
      ale zaczekaj na opinię Blq'a...
    • blq Re: Siemens ME45 problem z sms-ami - wirus??????? 30.06.05, 12:07
      1. Stare siemensy miały błąd oprogramowania, pozwalający na zablokowanie
      telefonu poprzez sms. I tu upatrywałbym "winowajcy".
      2. Możliwe, że to zbieg okoliczności i po prostu soft padł (w Siemensach to
      normalne).
      3. najmniej prawdopodobne: jakiś mało spotykany problem z
      simem/operatorem/kredytem w pre-paid/zasięgiem.
      • Gość: długopisem Re: Siemens ME45 problem z sms-ami - wirus??????? IP: *.plock.mm.pl 30.06.05, 12:32
        można to naprawić czy się nie opłaca?
        trzeba coś wymieniać? podpiąć pod komp czy jak?
        telefon ma 4lata i fizycznie się jeszcze nieżle trzyma
        • Gość: blq Re: Siemens ME45 problem z sms-ami - wirus??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:47
          zmiana softu pomoże na 99% a że jest to darmowe (po podpieciu pod komp) to na
          pewno się opłaca (telefony te całkiem nieźle stoją na aukcjach (powyżej 100zl).

sądze że jest prostszy sposób na naprawienie tej usterki. powinien pomóc
          zwyczajny restart. no chyba że to wina hardware'u - ale nawet jeśli, to naprawa
          powinna być dość tania.
          • Gość: długopisem naprawiłem - dzięki IP: *.plock.mm.pl 30.06.05, 12:57
            wystarczyło tylko wyjąć baterię na 3minuty i ok :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka