Dodaj do ulubionych

SMSy w Siemnsie CXT &70 - w Erze 80min/30 zł

11.07.05, 20:59
Moje SMS`y mają objętość tylko 160 znaków!!!
Po wystukaniu 160 znaków SMS jest dzielony na drugi i wysyłane są dwa do
każdego operatora. Przychodzą dwa raporty, etc.
Nie znaczenia czy piszę z polskim znakami, czy bez; czy piszę w trybie T9, czy
też nie...
Dlaczego tak się dzieje?
:(((
Obserwuj wątek
    • umfana SMSy w Siemnsie CXT70 - w Erze 80min/30 zł * 11.07.05, 21:00
      Sorry :(((
    • yavorius Umfana... 12.07.05, 08:02
      ...ile razy Ci pisaliśmy, że sms MA wielkość 160 znaków?

www.smsbox.pl/info/faq.php#4
      Musi dzielić po 160 znakach, bo to fizycznie jest drugi sms!!!
      • umfana Sorry Yavorius :(((((((((((((((((((((((((((((((((( 12.07.05, 14:58
        Yavorius to takie krótkie sms są w Erze? :((( O cholercia! Co ja zrobiłam
        najlepszego, że przeszłam do Ery... W Idei były o wiele dłuższe SMS`y! Nic tam
        się dzieliło, etc. Era to jakaś kosmiczna pomyłka! No cóż dwa lata muszę się
        pomęczyć... wdepnęła w niezły shit! Później wracam do Idei- nie ma przebacz!
        • yavorius Umfana 12.07.05, 15:43
          Proszę Cię nie załamuj mnie!

Zawsze i wszędzie, w każdej sieci, nawet w białoruskich i w Zimbabwe SMS ma 160
          znaków...
        • barracuda7110 Re: Sorry Yavorius :((((((((((((((((((((((((((((( 12.07.05, 16:09
          Nie wyprowadzaj mnie z równowagi pierd***c głupoty, ok? 160 znaków to standard
          sms w gsm i w żadnej sieci nie ma inaczej!!!!!! Jak chcesz pomarudzić na Erę to
          znajdź sobie lepszy powód!
          • umfana Re: Sorry Yavorius :((((((((((((((((((((((((((((( 12.07.05, 16:15
            Niech i tak będzie ... :((((
            • yavorius Umfana, jeszcze raz Cię proszę 13.07.05, 07:47
              Bardzo Cię lubię, a widzisz, że już się Barracuda zdenerwował:))). Po raz
              ostatni: 160 znaków ma sms i koniec, kropka. Problem tylko w tym, czy telefon
              jest składa podczas otrzymywania. Mój Siemens składa kilkuczęściowe smsy
              otrzymane z innych telefonów.
              • umfana Yavorius :o))) Nie denerwuj się, proszę ;o))) 13.07.05, 15:21
                Zgadam się z Tobą, ale widać ja miałam w Idei taką umowę: darmowe minuty + co
                druga minuta gratis i "DUŻE" SMSy z które płaciłam do USA taką samą cenę, jak
                wysyłając SMS na Polskę, etc.... Była też w Idei darmowa Poczta Głosowa, BOK i
                nikt mi nie wciskał kitu, że ściągam maile na komórkę i surfuję po necie łącząc
                kompa z nim przez Ideę, chociaż czasami zdarzało mi się korzystać z WAP, który
                kosztował w Idei parę groszy a nie 6 zł czy 7 zł bez VAT, jak Erze...
                Dwa lata prędko miną i bye bye Ero! Po tym okresie nastąpi come back do kochanej
                Idei :o)))
                Cieplutko Cię pozdrawiam Yavoriusku- niop!
                PS
                Kicham na Barracudę ;o)))
                • barracuda7110 Re: Yavorius :o))) Nie denerwuj się, proszę ;o))) 13.07.05, 15:55
                  Nie kichaj na mnie, bo się zarażę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka