Dodaj do ulubionych

Chorwacja SMS

13.08.05, 21:27
Sytuacja- ja mam idea POP, wybieram sie na wakacje do Chorwacji, co musze
zrobic i za ile, zeby otrzymywac dziennie smsy od kolezanki z Polski, czy
beda bez problemy dochodzily smsy z bramek internetowych? Dziekuje...
K
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Chorwacja SMS 13.08.05, 21:56
      kasiula.m napisała:

> co musze zrobic i za ile, zeby otrzymywac dziennie smsy od kolezanki z
      Polski, czy beda bez problemy dochodzily smsy z bramek internetowych?
      Dziekuje...

Uruchomić roaming. Szczegóły: www.idea.pl
      • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 14.08.05, 16:14
        yavorius napisał:

> kasiula.m napisała:
        >
        > > co musze zrobic i za ile, zeby otrzymywac dziennie smsy od kolezanki z
        > Polski, czy beda bez problemy dochodzily smsy z bramek internetowych?
        > Dziekuje...
        >
        > Uruchomić roaming. Szczegóły: www.idea.pl

SMS-y z bramki lub bramek internetowych będą na 100% dochodziły do ciebie i
        wcale nie musisz uruchamiać w tym celu roamingu. Jeśli ty będziesz chciał z np.
        Chorwacji wysyłać SMS-y lub dzwonić to owszem, musisz uruchomić, nic za to
        niepłacisz !!
        • Gość: emplo Re: Chorwacja SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:34
          Pie...sz glupoty.

Przepraszam, ponioslo mnie :-)
          • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 16.08.05, 22:18
            Gość portalu: emplo napisał(a):

> Pie...sz glupoty.
            >
            > Przepraszam, ponioslo mnie :-)

Masz rację !!
            Za granicą nie mając romingu nie ma się zasięgu !!
            Za szybko bez zastanowienia sie napisałem tekst !!
            Ale mając go, można z pewnością odbierać SMS-y z internetu !!
        • yavorius Re: Chorwacja SMS 16.08.05, 07:59
          Gość portalu: Bartek napisał(a):
          > SMS-y z bramki lub bramek internetowych będą na 100% dochodziły do ciebie i
          > wcale nie musisz uruchamiać w tym celu roamingu.

Bzdura do sześcianu.
          • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 16.08.05, 21:27
            yavorius napisał:

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
            > > SMS-y z bramki lub bramek internetowych będą na 100% dochodziły do ciebie
            > i
            > > wcale nie musisz uruchamiać w tym celu roamingu.
            >
            > Bzdura do sześcianu.

Przepraszam, może i mnie poniosło !!
            Ciebie Szanowny opiekunie tego forum też błędy czy to "byki" się trafiają, tylko
            nie potrafisz się do tego przyznać !!
            Poczytaj troszkę swoje wypowiedzi, te bieżące i te starsze !!
            Szkoda tylko, że tobie te nie pasujące, nie odpowiadające są szybko usuwane i
            inni nie mogą się z nimi zapoznać, to jest dopiero cenzura do sześcianu !!!
            • yavorius Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 07:48
              > Przepraszam, może i mnie poniosło !!

Nie ma za co.

##
              > Ciebie Szanowny opiekunie tego forum
              Nie pisałem tego jako admin, więc bądź łaskaw nie podnosić tego argumentu. Nie
              będę zmieniał nicka specjalnie dla Ciebie.

##
              > też błędy czy to "byki" się trafiają, tylko
              > nie potrafisz się do tego przyznać !!
              Wiesz, to raczej wyszło na to, że to Ty nie potrafisz...

##
              > Poczytaj troszkę swoje wypowiedzi, te bieżące i te starsze !!
              > Szkoda tylko, że tobie te nie pasujące, nie odpowiadające są szybko usuwane i
              > inni nie mogą się z nimi zapoznać, to jest dopiero cenzura do sześcianu !!!
              Dowody poproszę. Co usunąłem, co było dla mnie niewygodne?
              • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 07:59
                Nie był byś sobą, jeśli byś znów potęgą i władzą tu na forum nie błysnął !!

> > Przepraszam, może i mnie poniosło !!
                >
                Nie ma za co.

>Ciebie Szanowny opiekunie tego forum
                > Nie pisałem tego jako admin, więc bądź łaskaw nie podnosić tego argumentu. Nie
                > będę zmieniał nicka specjalnie dla Ciebie.

A przecież nikt ci nie karze !!
                Zawsze dominujesz i każdy wie, że robisz tu co chcesz.

też błędy czy to "byki" się trafiają, tylko
                > > nie potrafisz się do tego przyznać !!
                > Wiesz, to raczej wyszło na to, że to Ty nie potrafisz...

Czytaj uważnie !!!
                Jeszcze raz przytoczę moją myśl a dla ciebie być może niezrozumiałą:
                > > Przepraszam, może i mnie poniosło !!

Poczytaj troszkę swoje wypowiedzi, te bieżące i te starsze !!
                > > Szkoda tylko, że tobie te nie pasujące, nie odpowiadające są szybko usuwa
                > ne i
                > > inni nie mogą się z nimi zapoznać, to jest dopiero cenzura do sześcianu !
                > !!
                > Dowody poproszę. Co usunąłem, co było dla mnie niewygodne?

Nie gromadzę głupawych wypowiedzi bądź postów ani też do takich nie wracam !!
                Nie umię tak jak ty nienagannie, profesjonalnie i z taktem jak uczniom
                podstawówki tłumaczyć wszystko od "a" do "z" !!
              • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 08:24
                I jeszcze jedno !!
                Piszesz m.in.

> Nie pisałem tego jako admin, więc bądź łaskaw nie podnosić tego argumentu. Nie
                > będę zmieniał nicka specjalnie dla Ciebie.

A ja się pytam ?? po co zmieniać ??? bądź obiektywnym adminem czy cenzorem !
                Po co raz się odznaczasz przy wypowiedzi na "czerwono" jako admin, a na drugi
                dzień już nim nie jesteś, kolor osoby zalogowanej tzn. czarny ??
                Przestań tu prowadzić nauki i prawić morały, lecz uczyń to, aby regulamin nie
                był łamany tak jak to winno się odbywać i jest na innych forach !!
                Ty musisz stanowić widać wyjątek, to forum traktować jako swoją prywatę.
                Nie jedna osoba już zwracała na ten temat uwagę lecz szybko wątki lub posty były
                usuwane. Ty piszesz "proszę przykłady" !! zastanów się przede wszystkim co
                piszesz !! chodzi ci zapewne o te przykłady już skutecznie przez ciebie
                skasowane, usunięte czy jak wolisz wycięte !!!
                Nie chce mi się już z tobą polemikować bo i tak, co będzie ci pasowało to
                zostawisz a reszte usuniesz jak wiele innych wypowiedzi tych nie łamjących np.
                regulaminu.
                • yavorius Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 09:10
                  > A ja się pytam ?? po co zmieniać ??? bądź obiektywnym adminem czy cenzorem !
                  Staram się obiektywnym ADMINEM, a nie CENZOREM. Chyba jesteś za młody, żeby
                  wiedzieć, co to jest cenzura...

##
                  > Po co raz się odznaczasz przy wypowiedzi na "czerwono" jako admin, a na drugi
                  > dzień już nim nie jesteś, kolor osoby zalogowanej tzn. czarny ??
                  Po to, żeby było wiadomo, czy piszę jako admin, czy jako normalby forumowicz.

##
                  > Przestań tu prowadzić nauki i prawić morały, lecz uczyń to, aby regulamin nie
                  > był łamany tak jak to winno się odbywać i jest na innych forach !!
                  Przypomnę Ci może, że cała dyskusja zaczęła się od tego, że wytknąłem Ci błąd.
                  Ani się z Ciebie nie śmiałem, ani Cię nie obraziłem, tylko napisałem, że
                  palnąłeś bzdurę. Nie wiem, o jakie nauki Ci chodzi.

##
                  > Ty musisz stanowić widać wyjątek, to forum traktować jako swoją prywatę.
                  Dowody poproszę.

> Nie jedna osoba już zwracała na ten temat uwagę lecz szybko wątki lub posty
                  > były usuwane. Ty piszesz "proszę przykłady" !! zastanów się przede
                  > wszystkim co
                  > piszesz !! chodzi ci zapewne o te przykłady już skutecznie przez ciebie
                  > skasowane, usunięte czy jak wolisz wycięte !!!
                  Kolego miły, jedyne co wycinam, to obrażanie innych użytkowników i zakładanie
                  po raz 9000 wątku na ten sam temat.

##
                  > Nie chce mi się już z tobą polemikować bo i tak, co będzie ci pasowało to
                  > zostawisz a reszte usuniesz jak wiele innych wypowiedzi tych nie łamjących np.
                  > regulaminu.
                  A zapewniam Cię, że nie wytnę nic, dopóki nie zaczniesz mnie obrażać. Ponadto
                  jeżeli masz jakieś uwagi co do mojej pracy, zapraszam: forum.abuse@gazeta.pl
                  • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 09:24
                    Wszystko uważnie przeczytałem.

Tylko: "Staram się obiektywnym ADMINEM, a nie CENZOREM. Chyba jesteś za młody, żeby
                    wiedzieć, co to jest cenzura..."

Ja z pewnością wiem, lecz Ty nie !!

Proszę też się zastanowić co znaczy słowo "za młody" ??
                    Mnie twoje lata nie interesują, i nie życzę sobie takich słów. Smarkaczem
                    przestałem być kilkanaście lat temu.
                    Ponadto e-mail który podałeś mnie nie interesuje, i nie mam ochoty na prywatną
                    rozmowę z tobą.
                    Proszę tylko robić to co do ciebie należy, a będzie dla nas wszystkich
                    formuowiczów ok.
                    • yavorius Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 09:32
                      > Ponadto e-mail który podałeś mnie nie interesuje, i nie mam ochoty na prywatną
                      > rozmowę z tobą.

Ja też nie mam na ochoty na jakąkolwiek dyskusję z Tobą, więc kończę, i może
                      tylko Ci powiem, że adres mailowy, który podałem, służy do składania skarg i
                      zażaleń na opiekunów.

##
                      > Proszę tylko robić to co do ciebie należy, a będzie dla nas wszystkich
                      > formuowiczów ok.
                      Ależ oczywiście, cały czas to robię. Tylko dziwię się że strzeliłeś wielkiego
                      focha, jak Ci napisałem "bzdura do kwadratu", a jakoś nie oburzyłeś się, że
                      napisano Ci, że pier...lisz głupoty. No cóż, to tyle z mojej strony. Miłego
                      dnia.
                      • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 09:44
                        Sam cwaniaku pier..isz babole i jeśli coś ci nie pasi to usuwasz to a nie umiesz
                        się przyznać "mądralo do szescianu" !!
                        Ja do pomyłki umię się przyznać co uczyniłem w odpowiedzi na inny post a nie na
                        twój cwaniaczku jeden !!
                        A i oczywiście, ja i innych też zachęcam do złożenia skargi na twoje chamskie,
                        burackie wypowiedzi.
                        Myślę, że tego postu nie usuniesz, może inni co czują to co ja przyłączą się i
                        napiszą coś na twój temat !!
                        • yavorius no cóż 17.08.05, 09:51
                          Poziom godny naśladowania. Skończyły się argumenty, to zacząłeś obrażać innych.
                          Normalne.

<plonk>
                          • Gość: Bartek Re: no cóż IP: 80.51.236.* 17.08.05, 09:57
                            Argumenty się nie skończyły !!
                            Nie moim zamiarem i celem jest obrażanie, chcę zauważyć, że i tych co się mylą
                            należy pouczyć z kulturą a nie ich ganić, besztać bo jest się władcą tu, Panem !!
                            To właśnie jest normalne w wykonaniu stałych bywalców tego forum !!
                            • yavorius Bartku 17.08.05, 10:13
                              Po raz kolejny Ci tłumaczę, napisałem że napisałeś bzdurę, bo to BYŁA bzdura.
                              Ale zauważ, że niejaki emplo napisał Ci, że pier...lisz głupoty, ja mam
                              pytanie, czemu tak się do mnie doczepiłeś?

I z byciem władcą i panem nie ma to nic wspólnego, bo tu nie ma żadnych panów,
                              ani władców.
                        • yavorius moralność Kalego, heh 17.08.05, 09:52
                          > Sam cwaniaku pier..isz babole
                          (...)
                          > A i oczywiście, ja i innych też zachęcam do złożenia skargi na twoje chamskie,
                          > burackie wypowiedzi.

Twoja wypowiedź natomiast w ogóle NIE JEST chamska i buracka. Ani w ogóle
                          trochę.
                          • Gość: Bartek Re: moralność Kalego, heh IP: 80.51.236.* 17.08.05, 10:06
                            > Twoja wypowiedź natomiast w ogóle NIE JEST chamska i buracka. Ani w ogóle
                            > trochę.

Jeśli uraziłem "kalego" to przepraszam !! /mnie na to stać/
                            Może już najwyższy czas skończyć tą pyskuwkę i zająć się normalnością.
                            Inni mogą się nudzić i nie wchodzić to to denne forum.
                          • Gość: Bartek Re: moralność Kalego, heh IP: 80.51.236.* 17.08.05, 10:55
                            Ty i tak widać musisz postawić na swoim bo jesteś przecież super "men" !!
                            Inni to nędzarze, gamonie, przedszkolaki co tu wchodzą po to abyś nimi kierował,
                            pouczał ich i się wymądrzał przede wszystkim.
                            Kiedy chcesz to umiesz i potrafisz zmieniać sie raz jako opiekun /admin
                            czerwony/ innym razem formuowicz /czarny/!! to jest przecież ok. w twoim
                            wydaniu. Ale szkoda słówek !! Hejka !!
                            • yavorius Re: moralność Kalego, heh 17.08.05, 11:05

> Ty i tak widać musisz postawić na swoim bo jesteś przecież super "men" !!
                              > Inni to nędzarze, gamonie, przedszkolaki co tu wchodzą po to abyś nimi
                              kierował,
                              > pouczał ich i się wymądrzał przede wszystkim.

Nigdy o nikim nie napisałem że są gamoniami i nędzarzami, więc nie daruj sobie
                              te insynuacje. Albo rozmawiamy poważnie, albo w ogóle.

##
                              > Kiedy chcesz to umiesz i potrafisz zmieniać sie raz jako opiekun /admin
                              > czerwony/ innym razem formuowicz /czarny/!! to jest przecież ok. w twoim
                              > wydaniu.

Ty chyba mnie nie rozumiesz, wypowiedzi dotyczące samego forum są na czerwono,
                              gdy piszę jako admin. Gdy piszę o klawiaturze w CXT70 mam markować swoje
                              wypowiedzi jako admina???
                              • Gość: Bartek Re: moralność Kalego, heh IP: 80.51.236.* 17.08.05, 11:18
                                yavorius napisał:

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
                                >
                                > > Ty i tak widać musisz postawić na swoim bo jesteś przecież super "men" !!
                                > > Inni to nędzarze, gamonie, przedszkolaki co tu wchodzą po to abyś nimi
                                > kierował,
                                > > pouczał ich i się wymądrzał przede wszystkim.
                                >
                                > Nigdy o nikim nie napisałem że są gamoniami i nędzarzami, więc nie daruj sobie
                                > te insynuacje. Albo rozmawiamy poważnie, albo w ogóle.
                                >
                                > ##
                                > > Kiedy chcesz to umiesz i potrafisz zmieniać sie raz jako opiekun /admin
                                > > czerwony/ innym razem formuowicz /czarny/!! to jest przecież ok. w twoim
                                > > wydaniu.
                                >
                                > Ty chyba mnie nie rozumiesz, wypowiedzi dotyczące samego forum są na czerwono,
                                > gdy piszę jako admin. Gdy piszę o klawiaturze w CXT70 mam markować swoje
                                > wypowiedzi jako admina???

Szkoda już więcej na ten temat pisać !!
                                Wiadomym jest, że robisz i tak co chcesz a polemikować z tobą to tak, jak
                                walczyć z wiatrakami.
                                Nie wysilaj się i nie musisz już się męczyć i odpowiadać !!
                                Zobacz lepiej co na innych wątkach się dzieje bo pomyśleć można, że zaniedbujesz
                                się tu na tym forum a mnie poświęcasz więcej czasu i uwagi niż innym.
                      • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 09:53
                        Opamiętaj się, bo się gubisz !!

Napisałeś: >"Bzdura do sześcianu"
                        a nie: >"bzdura do kwadratu !! czytaj uważnie !!! bo innym umiesz łatkę
                        przyczepić !!

> Tylko dziwię się że strzeliłeś wielkiego
                        > focha, jak Ci napisałem "bzdura do kwadratu", a jakoś nie oburzyłeś się, że
                        > napisano Ci, że pier...lisz głupoty. No cóż, to tyle z mojej strony. Miłego
                        > dnia.

I nie napisano mi jak ty to uczyniłeś : "pier...lisz głupoty"

tylko "Pie...sz glupoty.

Przepraszam, ponioslo mnie :-)" brakuje tu przez ciebie napisanej litery "r" !!
                        a to ważna literka !!
                        Bez pozdrowień żegnam !!

Mnie też uniosło !! i przyznałem się do gafy !!
                        • yavorius Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 10:16

> Opamiętaj się, bo się gubisz !!
                          >
                          > Napisałeś: >"Bzdura do sześcianu"
                          > a nie: >"bzdura do kwadratu !! czytaj uważnie !!! bo innym umiesz łatkę
                          > przyczepić !!

A co za różnica?

##
                          Bartek, proszę Cię, nie czepiaj się słów. Chodziło mi o to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=27694221&a=27740173
                        • emplo Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 11:25
                          Drogi Bartku!

Jedna moja sugestia: Koncz Wasc, wstydu oszczedz!

Zauwaz, ze nikt oprocz Ciebie nie ma pretensji do yavoriusa. I nikt Cie nie
                          popiera w tym co robisz w tym watku. Daruj sobie. To do niczego nie prowadzi.
                          • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 11:50
                            emplo napisał:

> Drogi Bartku!
                            >
                            > Jedna moja sugestia: Koncz Wasc, wstydu oszczedz!
                            >
                            > Zauwaz, ze nikt oprocz Ciebie nie ma pretensji do yavoriusa. I nikt Cie nie
                            > popiera w tym co robisz w tym watku. Daruj sobie. To do niczego nie prowadzi.

Każda mądra sugestia mądrą jest !! Pomyłka każdemu trafić się może !
                            W tym wątku widać jestem "solo" !!
                            Szkoda, że brak jest możliwości poczytania innych m.in. tych wątków, postów co
                            zostały usunięte. Było by co czytać i nie był bym wtedy "jednostką" !!
                            Faktem też jest, że do niczego to nie prowadzi tylko do pyskówki. Ale czy nikt
                            nie zauważa tego, jak nasz "opiekun" w innych wątkach lub wypowiedziach drwi,
                            szydzi z innych jako "znawca" w każdym temacie !! Czy nie można temu jakoś
                            zaradzić, to a przede wszystkim wychwicić to co chcemy za nim zostanie ta treść
                            usunięt !
                            • yavorius Powiem tak: 17.08.05, 11:53
                              Człowieku, przestań mnie szkalować, bo nudzisz. Jeżeli zauważysz coś co Ci się
                              nie spodoba, skopiuj sobie link i zapisz go sobie. Jak zostanie usunięte, to
                              spytaj czemu zostało usunięte, albo napisz do adminów gazety w tej sprawie.
                              • julkka1 Re: Powiem tak: 17.08.05, 12:04
                                yavorius napisał:

> Człowieku, przestań mnie szkalować, bo nudzisz. Jeżeli zauważysz coś co Ci się
                                > nie spodoba, skopiuj sobie link i zapisz go sobie. Jak zostanie usunięte, to
                                > spytaj czemu zostało usunięte, albo napisz do adminów gazety w tej sprawie.

Ja moze sie wtrace i powiem tak !!
                                Sam sie powstrzymaj od pewnych nieprawidlowosci i oszczedź innym nerwow na to co
                                sie tu dzieje.
                                Nie kazdy ma czas na kopjowanie czegokolwiek i snucie tego przyczyn.
                                Co do adminow gazety to i ja sie postaram wypowiedziec oczywiscie negatywnie na
                                twoj temat.
                                • yavorius a ja powiem tak: 17.08.05, 12:11
                                  Stawiam 1000 zł, że julkka1 i Bartek to ta sama osoba. I to wszystko co mam do
                                  powiedzenia na ten temat. Miłego dnia.
                          • maniek112 Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 11:59
                            emplo napisał:

> Drogi Bartku!
                            >
                            > Jedna moja sugestia: Koncz Wasc, wstydu oszczedz!
                            >
                            > Zauwaz, ze nikt oprocz Ciebie nie ma pretensji do yavoriusa. I nikt Cie nie
                            > popiera w tym co robisz w tym watku. Daruj sobie. To do niczego nie prowadzi.

Bartek, jestem z toba. Nie patrz na glupawe sugestie, wypowiedzi.
                            Tez wiele zauwazam tu kpiny ze strony opiekuna, sam postaram sie zglosic jego
                            denne zachowanie gdzie trzeba. Dalej nie moze tak byc aby nami jedna osoba
                            kierowala i uswiadamiala, ze on ma tylko racje a inni to tzw. gamonie.
                            Szkoda slow a lepiej darowac sobie i olac to forum.
                            • emplo Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 12:07
                              Ostatnia rzecz ode mnie w tym temacie:

Kazdego moze poniesc jak po raz setny pada na forum pytanie np o to jak wylaczyc
                              poczte glosowa albo czy ktos zna bramke, z ktorej mozna wysylac smsy do Anglii.
                              Uszczypliwe komentarze zdarzaja sie kazdemu, nie tylko yavoriusowi.

A co do Bartka. Podal bledna rade, yavorius mu napisal, ze zle mowi i tyle. O co
                              ten szum? Mnie tez zirytowalo, ze Bartek pisze choc nie bardzo ma pojecie co...
                              • Gość: Bartek Re: Chorwacja SMS IP: 80.51.236.* 17.08.05, 12:32
                                > A co do Bartka. Podal bledna rade, yavorius mu napisal, ze zle mowi i tyle. O c
                                > o
                                > ten szum? Mnie tez zirytowalo, ze Bartek pisze choc nie bardzo ma pojecie co...

Dobrze, że ty wiesz zawsze co piszesz !!
                                Ty masz zawsze pojęcie w każdym temacie !!!
                                Ty zawsze jesteś "super" inni to "chałota" przy tobie.
                                • emplo Re: Chorwacja SMS 17.08.05, 12:46
                                  1. Jak czegos nie wiem to nie pisze
                                  2. Jak ktos mi wytknie blad to sie ucze a nie obrazam
                                  3. Nie jestem wszystkowiedzacy
                                  4. Nie zawsze jestem "super"
                                  5. Inni to dla mnie nie "cholota"
                                  6. Nie obrazam innych
                                  7. Jestem dobrze wychowanym mlodym czlowiekiem czego i tobie zycze

Koniec moich uwag w tym temacie.
                                  • kpiarz hehe 18.08.05, 14:50
                                    I pan troll i jego klony sobie poszły, tak to jest jak się tylko ujadać
                                    potrafi...
                            • yavorius następny ;D 17.08.05, 12:12
                              Stawiam 1000 zł, że Bartek, julkka1 i Maniek112 to ta sama osoba. Czekamy na
                              kolejne klony <rotfl>
                              • maniek112 [...] 17.08.05, 12:37
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • yavorius Po tym co napisałeś 17.08.05, 12:39
                                  Nie mam Ci nic do powiedzenia. Koniec dyskusji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka