matt23 28.11.02, 19:47 Od zeszlego tygodnia PlusGSM jest siecia o najmniejszej liczbie abonentow: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10137&w=3783254 <<< Matt >>> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: Era > Idea > PlusGSM 28.11.02, 20:28 ...przy najwiekszym dochodzie :) i najwyzszym arpu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeM Re: Era > Idea > PlusGSM IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 17:44 Wydaje mi sie, ze sejm zakupil dla (przynajmniej czesci) posłów telefony w Plusie.Mogą one przynosić znaczną część dochodu operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Era > Idea > PlusGSM IP: skory:* / 10.2.13.* 01.12.02, 14:52 Gość portalu: HeM napisał(a): > Wydaje mi sie, ze sejm zakupil dla (przynajmniej czesci) posłów telefony w > Plusie.Mogą one przynosić znaczną część dochodu operatora. O ile pamiętam, na początku działalności Polkomtel podarował ileśtam telefonów posłom i kancelarii sejmu tłumacząc to jakimś oczywiście górnolotnym bełkotem. Cały czas obowiązuje też "specjalna" (tańsza) oferta plusgsm dla sędziów i prokuratorów. Moim zdaniem jest to ukryta korupcja i próba tworzenia nieformalnych zobowiązań. A co do ilosci abonentow - liczy sie jakosc, a nie ilosc. Niestety nie zawsze panowie menegerowie z Polkomtel potrafia jakosc docenic (srednie rachunki miesieczne 1500-2000 zl za dwa telefony). Nie chce mi sie, ale pewnego dnia w przyplywie zlego nastroju zmienie sobie na ere... Z drugiej jednak sterony - wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. i z pewnoscia takie same debile i cwoki pracuja, w PTK, PTC i Polkomtel... Mozna co njwyzej z deszczu pod rynne wpasc Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Era > Idea > PlusGSM 01.12.02, 16:07 > Cały czas obowiązuje też "specjalna" (tańsza) oferta plusgsm dla sędziów i > prokuratorów. Moim zdaniem jest to ukryta korupcja i próba tworzenia > nieformalnych zobowiązań. Ciekawa koncepcja. Czy uwazasz, ze spolka akcyjna Polkomtel jest organizacja przestepcza? Nie osmieszaj sie. > A co do ilosci abonentow - liczy sie jakosc, a nie ilosc. Niestety nie zawsze > panowie menegerowie z Polkomtel potrafia jakosc docenic (srednie rachunki > miesieczne 1500-2000 zl za dwa telefony). Przepraszam ale czy nie plujesz pod wiatr? Rozwin prosze temat poniewaz o ile wiem, przy tego "kalibru" rachunkach kwalifikujesz sie bardzo "wysoko" w programach lojalnosciowych. > Nie chce mi sie, ale pewnego dnia w > przyplywie zlego nastroju zmienie sobie na ere... Z drugiej jednak sterony - > wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. i z pewnoscia takie same debile i cwoki > pracuja, w PTK, PTC i Polkomtel... Mozna co njwyzej z deszczu pod rynne wpasc Dzieki za pochlebna ocene. Z pewnoscie tylko debile i cwoki potrafia zbudowac i prowadzic firmy warte miliardy euro. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Era > Idea > PlusGSM IP: skory:* / 10.2.13.* 01.12.02, 16:48 gale napisał: > > Cały czas obowiązuje też "specjalna" (tańsza) oferta plusgsm dla sędziów i > > > prokuratorów. Moim zdaniem jest to ukryta korupcja i próba tworzenia > > nieformalnych zobowiązań. > > Ciekawa koncepcja. Czy uwazasz, ze spolka akcyjna Polkomtel jest organizacja > przestepcza? Nie osmieszaj sie. Nie jest, bo takie dzialania są dozwolone przez prawo. Nie oznacza to jednak, że są etyczne czy stosowne... > > A co do ilosci abonentow - liczy sie jakosc, a nie ilosc. Niestety nie zaw > sze > > panowie menegerowie z Polkomtel potrafia jakosc docenic (srednie rachunki > > miesieczne 1500-2000 zl za dwa telefony). > Przepraszam ale czy nie plujesz pod wiatr? Rozwin prosze temat poniewaz o ile > wiem, przy tego "kalibru" rachunkach kwalifikujesz sie bardzo "wysoko" w > programach lojalnosciowych. A prosże bardzo. Wprawdzie nie chcę się identyfikować z nazwiska i imnienia na forum, ale oto przykłady: 1. Do 2000 roku miałem tylko 1 telefon z rachunkami rzędu kilkuset zł do 1000. POtrzebny był mi DRUGI telefon z możliwośćią łaczenia się zinternetem, bo nie miałem stacjonarnego telefonu w nowowybudowanym domu. Niestety w Salonie Firmowym w Warszawie odmówiono mi sprzedaży drugiego telefonu, gdyż nie posiadam stałego zatrudnienia ani nie prowadze działalności gospodarczej. Opłacanie od 4 lat wysokich rachunków w terminie oraz udokumentowanie relatywnie dużego majątku (nieruchomości) i nieregularnych, ale znacznych wpływów z praw autorskich nie wystarczyło. Telefon kupiła moja babka z emeryturą poniżej 1000 zł.... bo ma stały dochód - pożal się Boże. 2. Odmowa naprawy Nokii 6210 (zakupionej własnie przez moją babkę, a użytkowanej oczywiście przeze mnie) z uwagi na rzekome uszkodzenie mechaniczne. Partner serwisowy Polkomtel odesłał telefon i anulował gwarancję. Nie chciało mi się z nimi użerać, wiec chciałem zlecić naprawę płatną. Odmówili. W punkcie nieautoryzowanym majster z lutownicą usunął "awarię" w kilka minut... za 100 zł. > > Nie chce mi sie, ale pewnego dnia w > > przyplywie zlego nastroju zmienie sobie na ere... Z drugiej jednak sterony > - > > wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. i z pewnoscia takie same debile i cwoki > > > pracuja, w PTK, PTC i Polkomtel... Mozna co njwyzej z deszczu pod rynne wp > asc > > Dzieki za pochlebna ocene. Z pewnoscie tylko debile i cwoki potrafia zbudowac i > > prowadzic firmy warte miliardy euro. Firmy nie prowadzą debile i ćwoki z biura obsługi abonenta ani nawet menedżerowie średniego szczebla, którzy jedynie bezmyślnie realizują procedury wbite im na praniu mózgu zwanym szkoleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Era > Idea > PlusGSM 01.12.02, 22:56 > > > Cały czas obowiązuje też "specjalna" (tańsza) oferta plusgsm dla sędz > iów i > > > prokuratorów. Moim zdaniem jest to ukryta korupcja i próba tworzenia > > > nieformalnych zobowiązań. > Nie jest, bo takie dzialania są dozwolone przez prawo. Nie oznacza to jednak, > że są etyczne czy stosowne... To jest inna sprawa. Zauwaz jednakowoz, ze te akurat grupe zawodowa promuje wielu sprzedawcow produktow i uslug. Nie wiem dlaczego. > A prosże bardzo. Wprawdzie nie chcę się identyfikować z nazwiska i imnienia na > forum, ale oto przykłady: > 1. Do 2000 roku miałem tylko 1 telefon z rachunkami rzędu kilkuset zł do 1000. > POtrzebny był mi DRUGI telefon z możliwośćią łaczenia się zinternetem, bo nie > miałem stacjonarnego telefonu w nowowybudowanym domu. Niestety w Salonie > Firmowym w Warszawie odmówiono mi sprzedaży drugiego telefonu, gdyż nie > posiadam stałego zatrudnienia ani nie prowadze działalności gospodarczej. > Opłacanie od 4 lat wysokich rachunków w terminie oraz udokumentowanie > relatywnie dużego majątku (nieruchomości) i nieregularnych, ale znacznych > wpływów z praw autorskich nie wystarczyło. Telefon kupiła moja babka z > emeryturą poniżej 1000 zł.... bo ma stały dochód - pożal się Boże. Fakt, brzmi zenujaco zabawnie. Pamietaj jednak, ze przy tak duzej bazie klienckiej ciezko jest o precyzyjnie indywidualne podejscie do sprawy. Tych ludzi obowiazuja procedury, instrukcje, bez ktorych duza firma nie bylaby w stanie dzialac, zapewne to rozumiesz. Skontaktuj sie ze mna na privie, zorientuje sie w sytuacji. > 2. Odmowa naprawy Nokii 6210 (zakupionej własnie przez moją babkę, a > użytkowanej oczywiście przeze mnie) z uwagi na rzekome uszkodzenie mechaniczne. > Partner serwisowy Polkomtel odesłał telefon i anulował gwarancję. Nie chciało > mi się z nimi użerać, wiec chciałem zlecić naprawę płatną. Odmówili. W punkcie > nieautoryzowanym majster z lutownicą usunął "awarię" w kilka minut... za 100 zł O tym pisalem w innym watku, bez sensu powtarzac sie. Watek nazywa sie bodaj "nieuczciwy serwis" czy cos takiego. Prosze, zajrzyj. > > Dzieki za pochlebna ocene. Z pewnoscie tylko debile i cwoki potrafia zbudo > wac > i > > > > prowadzic firmy warte miliardy euro. > > Firmy nie prowadzą debile i ćwoki z biura obsługi abonenta ani nawet > menedżerowie średniego szczebla, którzy jedynie bezmyślnie realizują procedury > wbite im na praniu mózgu zwanym szkoleniem. Wybacz, unioslem sie nieco. Pracuje w Spolce od jej poczatku, ja ja po prostu robilem od podstaw i nazywanie mnie w takiej sytuacji cwokiem uwazam za malo stosowne, pojechales mi po godnosci osobistej i poczulem sie urazony poniewaz wykonuje swoja prace dobrze, najlepiej jak to mozliwe. I Klienci to doceniaja. Pracodawca rowniez. Proponuje abys mial szacunek dla ludzi, ktorzy Ci sluza, nawet jesli robia bledy. Sam nauczylem sie w zyciu wiele wybaczac, rowniez kiedy mnie to kosztuje kilka zlotych. Nauczylem sie tez kontaktowac z uslugodawca. Czego i Tobie zycze, wraz z zyczeniem milego tygodnia :) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Era > Idea > PlusGSM IP: skory:* / 10.2.13.* 02.12.02, 13:46 gale napisał: > > > Nie jest, bo takie dzialania są dozwolone przez prawo. Nie oznacza to jedn > ak, > > że są etyczne czy stosowne... > > To jest inna sprawa. Zauwaz jednakowoz, ze te akurat grupe zawodowa promuje > wielu sprzedawcow produktow i uslug. Nie wiem dlaczego. Ja za to wiem dlaczego, a w każdym razie się domyślam. Pisałem juz o tym. Zresztą w tzw. cywilizowanych krajach istnieją kodeksy etyki zawodowej sędziów, które zabraniają im przyjmowania między innymi takich korzyści... > > A prosże bardzo. Wprawdzie nie chcę się identyfikować z nazwiska i imnieni > a > na > > forum, ale oto przykłady: > > 1. Do 2000 roku miałem tylko 1 telefon z rachunkami rzędu kilkuset zł do > 1000. > > POtrzebny był mi DRUGI telefon z możliwośćią łaczenia się zinternetem, bo > nie > > miałem stacjonarnego telefonu w nowowybudowanym domu. Niestety w Salonie > > Firmowym w Warszawie odmówiono mi sprzedaży drugiego telefonu, gdyż nie > > posiadam stałego zatrudnienia ani nie prowadze działalności gospodarczej. > > Opłacanie od 4 lat wysokich rachunków w terminie oraz udokumentowanie > > relatywnie dużego majątku (nieruchomości) i nieregularnych, ale znacznych > > wpływów z praw autorskich nie wystarczyło. Telefon kupiła moja babka z > > emeryturą poniżej 1000 zł.... bo ma stały dochód - pożal się Boże. > > Fakt, brzmi zenujaco zabawnie. Pamietaj jednak, ze przy tak duzej bazie > klienckiej ciezko jest o precyzyjnie indywidualne podejscie do sprawy. Tych > ludzi obowiazuja procedury, instrukcje, bez ktorych duza firma nie bylaby w > stanie dzialac, zapewne to rozumiesz. Skontaktuj sie ze mna na privie, > zorientuje sie w sytuacji. Dziękuję za ofertę pomocy, niemniej jednak problem ten rozwiązałem już sam ("kupiłem telefon babce:-) Kosztowao mnie to sporo czasu, bo musiałem w tym celu pojechać do miasta oddalonego od Warszawy o kilkaset km. Był styczeń, wiec te skurwysyny z Polkomtel naraziły mnie dodatkowo na to, że na śliskiej drodze się rozbiję. Udało się, a przy okazji w antykwariacie kupiłem sobie bardzo ładny stylowy fotel ze skórzenym pokryciem :-). Sprawa z zakupem telefonu stała się już bezprxzedmiotowa. Poza tym ja nie lubię się nikomu narzucać - jak ktoś mi nie chce sprzedać to ja nie będę za własne (grube) pieniądze prosił. Proponowałem, że kupię ten telefon BEZ promocji, na standardowych warunkach - tez nie chcieli sprzedać. Gdyby nie to, że PLus był jedyną siecią oferujcą szybką transmisję danych, to kupiłbym telefon gdzie indziej. Jeżeli ktokolwiek oferuje tę usługę teraz, to niedługo przestaną być abonentem sieci Plus gsm. Stac mnie na to i jak już powiedziałem, w dupie mam dodatkowe minuty. Zresztą jak pokazę swoje rachunki gdzie indziej, to mnie po rękach beedą całować i dadzą zniżkę w abonamencie. A tak nawiasem mówiąc, to ta kurwa w Salonie FIrmowym w Al. Jerozolimskich, któa podawałą się za kierowniczkę nazywała się bodajże Woźniak. Żeby raz stara franca zdechła. Jak widzisz nawet po 2 latach złość nie przeszła mi ani odrobinę. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Era > Idea > PlusGSM 02.12.02, 14:42 Gość portalu: Mar napisał(a): > te skurwysyny z Polkomtel > ta kurwa w Salonie FIrmowym > Żeby raz stara franca zdechła. > Jak > widzisz nawet po 2 latach złość nie przeszła mi ani odrobinę. Widze. Na tym poziomie EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Era > Idea > PlusGSM IP: skory:* / 10.2.13.* 02.12.02, 16:03 gale napisał: > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > te skurwysyny z Polkomtel > > ta kurwa w Salonie FIrmowym > > Żeby raz stara franca zdechła. > > Jak > > widzisz nawet po 2 latach złość nie przeszła mi ani odrobinę. > > Widze. Na tym poziomie EOT. Inteligentne, kurtuazyhjne i pełne grzecznościowych zwrotów pisma to ja słałem do Działu Reklamacji w 2000 roku. I gówno to pomogło. Odpisali, że takie mają procedury i koniec. Więc uważam, że mam prawo tak własnie muśleć o kimś, kto mi utrudnia życie. I dobrze byłoby, żeby panowie menedżerowie schowali swój honor do kieszeni, bo zdqaje się zapominają, że to oni są dla klientów, a nie odwrotnie. I jaj mam prawo kląć, a nawet zachowywać się niegrzecznie, BO JA ZA TO PŁACĘ. Niestety w Polsce obowiazuje zasada boso ale w ostrogach - i dlatego jest takie dziadostwo jakie jest. Może jak przestanie przybywac nowych klientów, a trzeba bedzie np. odnowić infrastruktuerę za parę latek, to przyjdzie koza do woza... Zobaczłem w słowniku wyrazów interentowych co to jest EOT. Odpowiem swoim skrótem, którego nie ma żadnym słowniku: PWWJ. Skrót jest po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Era > Idea > PlusGSM IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 14:53 A gdzie jest ten slownik wyrazow internetowtych? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Era > Idea > PlusGSM 01.12.02, 16:04 Poslowie sami sobie kupuja telefony. Gdzie kupuje telefony Kancelaria Sejmu, warto spytac sama Kancelarie. Owszem, w koncu 1996 r. byla akcja vip-owska ale trwala przez pol roku, a poza tym daaawno juz ci, ktorzy byli wowczas prominentami juz nimi nie sa. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś