Dodaj do ulubionych

Pomóżcie wybrać !!!!

IP: *.orange.pl 24.07.06, 18:08
Potrzebuje telefon, który ma spełniać kryteria:
-Firma: Nokia (koniecznie)
-kolorowy wyświetlacz (minimum 65 tyś. kolorów, 128x128)
-radio FM
-Bluetooth (nie koniecznie)
-MP3 (niekoniecznie)
-pamięć wbudowane minimum 7 MB (mogą być karty pamięci)
-oczywiście GPRS (może być EDGE)
-aparat VGA lub 1,3 Mpix
-cena na Allegro do 700-800 PLN

Moglibyście mi zaproponować jakieś Nokię (najlepiej duzo - bo lubie mieć w czym wybierać...) nie koniecznie muszą spełniać wszystkie kryteria, które podałem (mogę z czegoś zrezygnować)
Obserwuj wątek
    • gale Re: Pomóżcie wybrać !!!! 24.07.06, 21:03
      Genialne, Polska Telefonia Komórkowa Centertel Sp. z o.o. zasięga porad na
      duperelnym lamerskim forum. Moim zdaniem - totalny hit! Do tego lamerskie, wręcz
      ordynarnie demonstracyjne chwalenie się ip. Bez komentarza.

To wszystko w dość charakterystyczny, znamienny sposób demonstruje Wasze
      podejście do biznesu. Waszym klientom współczuję serdecznie.
      • yavorius Gale'u 25.07.06, 07:45
        A może ktoś jedzie po orange'owskim GPRSie po prostu?:)

PS. Odbierz maila:)
        • gale Yavorku 25.07.06, 15:23
          Nie można wykluczyć. W takim wypadku zwracam honor i sugeruję logowanie się dla
          uniknięcia nieporozumień ;)

Ps.: odebrałem, odpowiedziałem
    • blq pomagam. 24.07.06, 21:15
      No cóż... gdyby to nie musiała być nokia, zarzuciłbym Ci kilka naprawde fajnych
      modeli. Spełniają wszystkie wymagania, jakich potrzebujesz. Ale ok, skoro to
      MUSI byc nokia (wiem, wiem, przyzwyczajenie...) to napiszę Ci tak:

za 700-800zł nie ma sensu kupować telefonu bez karty pamięci lub dużej ilości
      wbudowanej (w tym drugim akurat Nokia nie ma się czym pochwalić). tak samo, jak
      nie ma sensu kupować telefonu bez radia czy mp3 playera. z kolei wyswietlacz
      128*128 to powinna byc domena telefonów za 200-300zł, nie 700-800. bluetooth?
      skoro ma go motorola L6 za 400zł, to tym bardziej powinna go mieć nokia za
      800... itd itp...

reasumując: polecam nokię 6630. ma wszystko co potrzebujesz, procz radia. ma tez
      Symbian, mocny procesor....

... jesli to dla Ciebie za dużo (lub np bateria ktora trzyma 2-3 dni nie
      odpowiada) to zejdź z ceny do 450-500zł i nabądź nokię 6230. troche
      przestarzała, ale ma to co potrzeba (wliczając wyswietlacz 128, radio, karty
      pamięci i edge). cena jest za to sporo niższa.

odradzam nokiowe badziewie (6020, 6021 itp) oraz nokię 6230i - droga a procz i
      tak kiepskiego aparatu i i tak kiepskiego wyswietlacza (jakosciowo dobry, ale
      ikony obleśne i rozmiar malutki) - niczym się nie różni od 6230 zwykłego.

PS. dodając trochę miałbyś nokię n70 - ale za 800 trudno będzie. no chyba że z
      simlockiem na zagraniczną sieć - bron Boże nie kupuj z simlockiem!!!

• Gość: niezsecydowany Re: pomagam. IP: *.orange.pl 25.07.06, 09:24
        Dzięki BLQ,
        6630 ma (niepotrzebnego dla mnie) Symbiana i brakuje mu radia, które jest dla mnie nie zbędne.

6230 (bez i) ma (z tego co mi wiadomo) to ma beznadziejna baterie i stary design (softu)

może 6070 ( www.nokia.pl/nokia/telefony/modele/6070/ )
        hmm... aparat VGA, duży wyswietlacz 65 tys. kol. 128x160, radio FM, pewnie dobra bateria...

chociaz troche droga jak na brak kart pamięci , MP3, aparat tylko VGA.
        A tak właściwie ile ona TAK NAPRAWDE ma pamięci???? (Na stronie Nokii piszą, że 16 MB, a dla użytkownika 3,2 MB, ale po przejsciach z 6020 nie chce mi sie wierzyc...)

A może jednak 6230i, wszystko ma co potrzebuje (nawet wiecej) i aż taka droga nie jest.

Co sądzicie???
        • blq Re: pomagam. 25.07.06, 11:05
          6230i ma gorszą baterię niż 6230.

i po raz kolejny napisze, jak to z bateriami nokii jest.

one wszystkie są równie dobre (albo równie beznadziejne). po prostu 6020, 6030
          itp mają tragiczny procesor, wyswietlacz, polifonie - dzieki temu bateria nie
          jest nadwyrężona i trzyma te 6-7 dni. a 6230(i) ma porządny proc i tu juz
          bateria musi troche popracować...

cena 6070 jest poki co żenująca. cwaniaki chcą się nachapać na
          nokiarzach-lamerach oraz nokiarzach-lanserach. jesli juz to poczekaj, az cena
          spadnie do 450zł. tyle ten telefon jest wart.

PS. na stronie nokii piszą że ma 16MB? a to cwaniaki j...e! 16MB to on ma KOŚĆ
          PAMIĘCI, i co z tego? tam jest nagrany soft, język, pare innych rzeczy. i kogo
          to obchodzi? liczy sie tyle, ile moze miec uzytkownik.

Nokia jest błazeńska, sam widzisz :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka