Dodaj do ulubionych

Problem/usterka z Nokia N70 :(

01.08.07, 08:56
WItam
Od kilku dni zauważyłem iż mój telefon N70 się samoistnie restartuje oraz gdy ktoś dzwoni to dzwonek tak dzwoni,jakby baterie się wyczerpały.Czy aby ozncza to iż muszę oddać telefon do serwisu czy np. aktualizacja oprogramowania coś by mogła w tym pomóc (nie wiem czy to mechaniczna usterka) ?

PS. Jeśli kupiłem telefon w Orange to mam szukać serwisu Nokia czy mogę iść do któregokolwiek z punktów Orange ?
PS2. Ile dni mogą przetrzymywać telefon w serwisie ? Za 10 dni wyjeżdżam i telefon jest mi baardzo potrzebny.
PS3.Jak można przesłać wszystkie wiadomości sms na komputer ? Mam sporo ważnych wiadomości na telefponie i nie chciałym ich kjasować.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • blq Re: Problem/usterka z Nokia N70 :( 01.08.07, 10:03
      jak tylko napisales "nokia n70 sie restartuje" od razu wiedzialem, ze to Orange.
      nokie n70 bez syfiastego menu Orange nie restartuja sie bez powodu.

aktualizacja oprogramowania pomoze doraznie, pozniej problem pewnie wroci. a
      serwis nie moze wgrac firmware bez syfu z orange.

1. mozesz isc do orange
      2. trudno powiedziec, zalezy gdzie mieszkasz itp
      3. są odpowiednie aplikacje symbian. nawet możesz sms przerobić na txt i trzymać
      na komputerze normalnie.
      • kiribat Re: Problem/usterka z Nokia N70 :( 01.08.07, 15:58
        Też mi się wydaje że coś jest w tym oprogramowaniu orange gdyż tylko osoby mające ten telefon z mojej sieci mają różne problemy a Ci z innymi sieciami bez problemu śmigają.
        No cóż, porozglądam się gdzie możnaby zmienić soft nie tracąc gwarancji(o ile jest taka opcja), a mieszkam w Warszawie (koło C.H.Arkadia więc i do Orange blisko)
        A skoro można zmienić smsy w txt to poszukam odpowiedniego programu w necie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka