Dodaj do ulubionych

pre-paid: która sieć?

IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.08.07, 22:30
Jak w temacie... Porównałam oferty, Play jest najtańsza, ale wolę
się poradzić zanim podejmę decyzję, z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • adaml81 Re: pre-paid: która sieć? 19.08.07, 10:33
      To zalezy jeszcze od tego gdzie najczsciej dzwonisz... Faktycznie oferta Play jest dobra ale wez jeszcze pod uwage nową oferte orange go (jesli masz tam znajomych do ktorych dzwonisz czesto). Oprócz Play jest jeszcze Mbank Mobile ktory tez ma dobą oferte tylko jakoś sie wogole z tym nie reklamuje a szkoda...
    • adaml81 Re: pre-paid: która sieć? 19.08.07, 10:35
      To zalezy jeszcze od tego gdzie najczesciej dzwonisz... Faktycznie oferta Play jest dobra ale wez jeszcze pod uwage nową oferte orange go (jesli masz tam znajomych do ktorych dzwonisz czesto). Oprócz Play jest jeszcze Mbank Mobile ktory tez ma dobrą oferte tylko jakoś sie wogole z tym nie reklamuje a szkoda...
      • Gość: aa mBank mobile nie dla wszystkich IP: *.metronet.pl 20.08.07, 18:09
        Ten operator oferuje usługi tylko swoim klientom. Nie można
        doładować konta nie będąc klientem m-banku
    • blq Re: pre-paid: która sieć? 20.08.07, 19:22
      Wszystko zalezy gdzie masz najwiecej znajomych. Zreszta cena to nie wszystko.
      Liczy się także jakość, no i to że Oligopol nie lubi Playa, zwłaszcza mój
      ulubiony (nie licząc Play) operator, czyli Orange. Dzwoniąc do play każą sobie
      słono płacić, co zniechęca ludzi by do Play dzwonić. Kupisz Play, ludzie zaczną
      Cię unikać.

Na koniec dwie dobre rady:

1. unikaj telefonów LG, zwłaszcza jak się jednak na ten Play zdecydujesz.
      2. tu na forum unikaj marketingowców Play. Jednego z Gdyni, i "drugiego,co to po
      znakach przestankowych,nie umie,badz tez nie chce,spacji stawiac." Bzdury piszą
      i ogolnie, trolle.
      • Gość: robert Re: pre-paid: która sieć? IP: *.forweb.pl 20.08.07, 21:02
        blq napisał:
        > Kupisz Play, ludzie zaczną
        > Cię unikać.
        napisz jeszcze coś ciekawego bo dobry humor przed snem to podstawa:D

> unikaj telefonów LG, zwłaszcza jak się jednak na ten Play
        > zdecydujesz.
        a ty czyim marketingowcem jesteś że tak na siłę każdemu tego playa próbujesz
        obrzydzić?
        • blq Re: pre-paid: która sieć? 20.08.07, 21:27
          > napisz jeszcze coś ciekawego bo dobry humor przed snem to podstawa:D

Wcześnie chodzisz spać, chłopaku.

> a ty czyim marketingowcem jesteś że tak na siłę każdemu tego playa > próbujesz
          obrzydzić?

Kto się orientuje, temu nic nie trzeba obrzydzać. Kto się NIE orientuje - i na
          niego przyjdzie pora.

A jak wreszcie Play wykupią, to może i ja tam przejdę?
          • Gość: Saju Sovickich Soc Re: pre-paid: która sieć? IP: 82.139.40.* 21.08.07, 13:41
            A to kto ma niby wykupić Play ? - Virgin moblie? - 2o?
            • Gość: wesoły Re: pre-paid: która sieć? IP: *.icm.edu.pl 21.08.07, 16:13
              Kolega BLQ chyba zapomniał że to jego ulubieńcy, tzn ci nie trawiący obecnie
              rządzących doprowadzili do takiej sytuacji że wszystkie przetargi w naszym kraju
              są fikcją. Mało mnie obchodzi czy Play jedzie na chińskich kredytach, czy
              zapożyczył się u badylarza pod Warszawą. Mam ich nie lubić bo nie są światowym
              telekomunikacyjnym potentatem?
              Człowieku opanuj się! Z pretensjami uderz we właściwym kierunku, czyli do
              ministerstwa odpowiedzialnego za procedury przetargowe, a nie do Playa.
              • blq Re: pre-paid: która sieć? 21.08.07, 22:49
                Przetarg odbył się za rządów SLD. To NIE są moi ulubieńcy i nigdy nie będą. To
                po pierwsze.

Gdy przetarg miał miejsce, i wygrał karzeł - byłem jednym z tych, co najbardziej
                na to narzekali. Niestety, za cienkim w barach, by coś z tą sprawą zrobić. Tyle
                w drugiej kwestii.

Play zostanie wykupiony przez tego, ktory z niewyjasnionych przyczyn (gruba
                koperta, lub walizka, dla jakiegoś urzędasa) przetarg PRZEGRAŁ. Czyli
                Hutchinson. Czyli Three.

I wtedy właśnie polubię Play. No, chyba że nadal będą zatrudniać durnych
                marketingowców, panoszących się po internetowych forach. Ale to raczej metoda
                nie w stylu POWAŻNEGO operatora. Takiego, który wody do tyłka obecnemu
                Oligopolowi naleje.
    • abceadlo Re: pre-paid: która sieć? 21.08.07, 12:13
      bez dwoch zdan tak tak, sam mam postpaid.. znajomi sobie chwala i
      zasieg, oraz promocji!
    • Gość: gangsta Re: pre-paid: która sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:51
      jak już ktoś pisał nowe orange jest dobre, co prawda do innych jest
      60 groszy do play 75 ale za to w sieci jest 20 (jak doładujesz
      setką, bo jak za 50zł to masz minute po 30gr) sms w sieci 1grosz,
      mms 2 grosze, poza siec sms 18, mms 30 groszy.Jak jeszcze weźmiesz
      starter ze strony internetowej orange to dostaniesz jakąś tam ekstra
      kaske.
    • Gość: Ptero Re: pre-paid: która sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:26
      Ja bym wybrał Tak Taka. Dobre połączenia do i poza sieć, i chyba najlepsze
      promocje z operatorów na kartę. Nie miałem z nimi nigdy problemów, wszystko spoko.
    • Gość: Jasiek Re: pre-paid: która sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:31
      W pakietach minuta do Ery, Heyah i stacjonarnych to 29gr. Poza siec 59gr po 8 miesiacach uzytkowania. Podwojne doladowania - obecnie oraz pod koniec poprzedniego roku. Do tego juz dostawalem ekstra minuty jesli doladowalem w odpowiednim momencie.
      Mozna jeszcze dzwonic taniej na wybrane numery.
      Jestem w Taktaku od roku. Wczesniej mialem abonament w Erze. Teraz dzwonie tyle samo a wydaje mniej niz polowe tego co poprzednio. A telefon to sobie kupilem nowy na allegro. I wyszlo podobnie jak w abonamencie (mialem niski wiec telefony sztrasznie drogie mi oferowali)....
      • konto.w.koncie Widzę że pracownicy ERY nie próżnują 21.08.07, 15:55
        i wciskają naiwnym swoje nieśmiertelne, forumowe tekściki.
        Ile jeszcze razy napiszecie to samo? Proponuję metodę kopiuj/wklej :-D
        • Gość: Jasiek Nie jestem pracownikiem Ery!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:21
          Oferta TakTaka jest dobra i tyle. Wczesniej mialem abonament ale dawali mi kiepskie warunki. Nawet potraktowali mnie nieprofesjonalnie. Ale nie chcialem uciekac do innej sieci bo numer byl dla mnie wazny. Porownalem warunki w pre paidach i jeszcze bardziej mnie to utwierdzilo by tu zostac.
          Era jesli chodzi o abonament schodzi na psy bo daja telefony po bardzo wysokich cenach. Do tego moj ojciec ma u nich abonament i ciagle sa problemy z przychodzacymi rachunkami. Tak wiec nie twierdze ze Era jest taka swietna. Nawet Ery nie polecam. Ale oferte TakTaka moge polecic.

P.S. Jak masz w taki sposob uczestniczyc w dyskusji to lepiej sie wyloguj bo glupot nikt nie chce czytac.
      • Gość: benek Re: pre-paid: która sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:23
        chyba jednak bardziej opłaca się karta orenżady, można to porównać
        W TT jest 59groszy do wszystkich tylko że po 8 miesiącach
        nowe orange go 60 groszy do wszystkich (75-play) bez wględu na liczbe miesięcy.
        I chyba to co decyduje o tym że ta oferta jest lepsza to cena minuty w
        sieci.Jeśli doładuje się za 100zl to minuta kosztuje 20 groszy i tak naprawde
        dzięki temu można nieźle zaoszczędzić.Już nie będe rozdrabniał się co do sms i
        podobnych bo to są groszowe sprawy.
        Co do pakietu minut w erze to kosztuje 7zyla z hakiem więc minuta w sieci i tak
        wychodzi drożej niż w orenżadzie
    • Gość: wesoły Najlepszy jest Play i to nie podlega dyskusji IP: *.icm.edu.pl 21.08.07, 20:29
      Przy doładowaniu za pięć dych dzwonisz do wszystkich za 35gr, za 2 minuty
      przychodzących dostajesz minutę gratis, a niewykorzystana kasa przechodzi, tzn
      pozostaje na koncie dopóki sim będzie aktywny. Więcej pochwał już nie usłyszysz
      bo forumowy guru zaraz nazwie mnie trollem lub pracownikiem playa.
      Jeśli zaś jesteś osobą lubiącą pisać setki smsów dziennie to skorzystaj z usług
      operatora który udostępni ci tę usługę w pakietach. Pamiętać przy tym należy że
      te wszystkie "extra" pakiety można wykorzystać wyłącznie w danej sieci i bardzo
      często ograniczone są również czasowo, tzn musisz je wykorzystać w określonym
      czasie bo przepadną.

Heyah:D
    • Gość: joasia25 Re: pre-paid: która sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 15:58
      z doswiadczenia wiem, ze Tak Tak sie sprawdza, tym bardziej jezeli wyjezdasz
      gdzies na wakacje, to juz mozesz korzystac z roamingu (calkiem niezle stawki)
      • Gość: Kriss Re: pre-paid: która sieć? IP: *.aster.pl 22.08.07, 16:23
        Widze ze nikt tu nie napisal o Plusie a jezeli chodzi o tel.na karte
        to simplusie.Mam go od 7 lat, nieprzerwanie simplus i zadny tam Play
        nie przebije simplusa.Ale jak widze tu na forum o najlepszych (Plus)
        nie trzeba pisac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka