Gość: n73 IP: *.winn.cable.ntl.com 23.02.08, 18:17 jak w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pianchi Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help 23.02.08, 19:59 No człowieku ale napisałeś. Po co Ci taki telefon i po co ci symbian jak nie potrafisz sobie poradzić. W menu masz MANAGERA APLIKACI, masz liste co jest zainstalowane w telefonie, pokolei odistalowujesz aplikacje pokolei, co chcesz. Możesz też w folderze APIKACJE po prostu - po prostu z opcji wybierasz usuń i tyle. Miłej zabawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.anonymouse.org 23.02.08, 20:34 Tak to napisałeś, jakby Symbian był dla nieprzeciętnych. Nie jest. Główną grupą jego użytkowników są dzieci (starsze, młodsze i całkiem stare), które chcą pograć w gierki i poszpanować dużym napisem NOKIA na obudowie telefonu. I nic ci do tego, jaki autor wątku wybrał telefon i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.broadband.pl 23.02.08, 21:22 Och, och, jestem ważny, schowałem się za proxy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Główną grupą jego użytkowników są dzieci.......... IP: *.zamosc.mm.pl 24.02.08, 19:02 Czuje się nieswojo. Do dnia dzisiejszego uważałem się za dojrzałego użytkownika symbianowej słuchawki, a tu szast-prast "n" zburzył moją wizję. Skąd u ciebie takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manual Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:46 To może niech następnym raze wybierze telefon z instrukcją obsługi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.zamosc.mm.pl 23.02.08, 20:04 Menedżerem aplikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N 73 Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.winn.cable.ntl.com 24.02.08, 00:50 Moze nie jestem specjalnie biegly w symbianie (gdybym był to nie byloby posta). Aplikacje ktore chce usunąc nie posiadają opcji "remov" - te ktore posiadają taką opcje nie reagują na to polecenie,czyli nie dają sie poprostu usunąć. Manager aplikacji nie widzi tych ktore chce wywalic, miedzy innymi chce sie pozbyc starej wersji softu do GPS'u i wgrac nowy ( w tym nowe mapy). Poza tym,aplikacje z ktorych nie korzystam zajmują pamiec telefonu. Co do telefonu, mam go juz prawie 2 lata i narazie nie zamierzam zmieniac. Nowy telefon ktory dostalem w ramach odnowienia umowy (samsung G600 camera 5Mpx)natychmiast wylądował na eBay'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 05:15 Zainstaluj sobie ten program, powinien sobie spokojnie poradzić z odinstalowaniem tych aplikacji. Można ustawić w nim język polski. www.symbianos.pl/Aplikacje/System/X-plore/ Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 24.02.08, 20:37 Zrób najpierw aktualizację oprogramowania: europe.nokia.com/A4579163 Przez najnowszą wersję Nokia PC Suite masz dostęp do wszystkich programów i aplikacji zainstalowanych w telefonie. Na przyszłość: nie instaluj niczego w telefonie tylko na karcie pamięci. W razie problemów karta daje się formatować komputerem. Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N73 Re: IP: *.winn.cable.ntl.com 24.02.08, 21:36 Oprogramowanie mam zaktualizowane (najnowsze). Przez PC Suite Nokia nie mam dostepu do tych aplikacji. Pomimo instalacji na karcie zawsze slad zostaje w telefonie i tego sie wywalic nie da, np. Nokia Maps. Jakies inne pomysly? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 24.02.08, 22:10 Trzeba było napisać bezpośrednio że chcesz się pozbyć nokia maps. To przypadek specjalny: Tego się nie da wywalić bez specjalnych "sztuczek". To należy do oprogramowania i jest w ukrytym folderze - to jest tylko "maps uploader" a nie mapy. Po uruchomieniu program łączy się z siecią i zapisuje ściągnięte mapy na karcie pamięci. Rejestr tego co jest zapisane na karcie pamięci znajduje się również na karcie pamięci w ukrytym folderze. Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommat Re: mapy IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 21:43 W takim razie jak pozbyć się takich aplikacji jak Mapy, Lifeblog, Anim. Flash ? jakie to sztuczki ? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N73 Re: mapy IP: *.winn.cable.ntl.com 27.02.08, 07:06 Liveblog czasem sie przydaje, ale reszte tego mozna wywalic. Tylko jak???. Tego programu ktory podal Skynevs nie moge sciagnać. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: mapy 27.02.08, 21:53 , maps, i jeszcze kilka innych należy do oprogramowania. Usuniecie ich to modyfikacja oryginalnego oprogramowania producenta - nie da się tego opisać na forum o ile w ogóle da się opisać Nie widzę jednak problemu: w czasie ponownego wgrania oprogramowania europe.nokia.com/A4579163 zostanie wykasowane w telefonie (na karcie nie) wszystko co do niego nie należy, rowniez kontakty, sms' mms'y, etc. Wprawdzie ponownie pojawia się Lifeblog i Maps ale jako tzw. "Installer". Dopóki nie uruchomimy installer'a programy nie będą zainstalowane. Nie zawracałbym sobie tym głowy bo są to bardzo małe pliki: np. Lifeblog ca. 500KB a Nokia Maps jeszcze mniej. Jak kogoś denerwują ikonki programów, które uważa za zbędne to może je dowolnie przesunąć tak żeby nie były widoczne w menu głównym. Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N73 Re: mapy IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.08, 07:10 Teraz wszystko jest jasne i proste, dzieki. No to jeszcze jedno pytanie, moj telefon jest strasznie "zmulony", jesli chce cokolwiek zrobic to chwile to trwa czasem nawet dobre 5sek. Wymiana softu ( zgodna z precedurą )nic nie pomaga. Masz moze jakis pomysł? bede wdzieczny. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: mapy 29.02.08, 09:34 N73 ma 40MB Ram ale z tego tylko 16 MB jest do dyspozycji użytkownika. Dokładniej..., kiedy telefon reaguje wolno, przy otwieraniu lub używaniu czego ? Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N73 Re: mapy IP: *.winn.cable.ntl.com 01.03.08, 20:34 Bardzo wolno otwiera cokolwiek-ksiażka kontaktow,kalendarz,kalkulator,zegar-budzik...itd. etc.etc. Absolutnie wszystko bardzo powoli dziala. Nawet jak ktos dzwoni do mnie to dopiero po 4-5 sygnałach (u dzwoniacego,sam sprawdzalem z drugiego telefonu) na moim telefonie cokolwiek sie pojawia.telefon jest jeszcze na gwarancji,chociaz wlasciwie to juz sie konczy bo jest tylko 2letnia. Pomimo tego do serwisu go nie oddam bo i tak powiedzą ze to moja wina bo uszkodzenie jest mechaniczne,pewnie mi upadł ;-) Masz jakis pomysł na te objawy??? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommat Re: mapy IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 13:10 Zrobiłem tak jak napisał to skynews, ale nadal mam te aplikacje zainstalowane tylko anti-virus pojawił mi się jako plik instal. W tele mam Quickoffice 2.0 którego nie mogę usunąć bo jest programem systemowy, a jak wgram nowszą wersje np.: 5.0 to on zastąpi za ta stara czy będzie pokazywał oddzielną ikonke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N73 Re: nokia N73 jak usunać zbedne aplikacje?? help IP: *.winn.cable.ntl.com 04.03.08, 23:31 moze kto kolwiek ma jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś