Dodaj do ulubionych

IDEA po nowemu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 15:37
Idea zmieniła taryfy dla klientow biznesowych - myślę , że na korzyść
klientów, ale zapomniała całkowicie o abonentach prywatnych. Tutaj zmian z
abonamentach nie ma żadnych, wszystko poza kolorem logo pozostało bez zmian.
Nawet nie pokusili się o obniżenie naliczania sekundowego, a w dodatku
klienci sprzed listopada 2002 muszą za to zapłacić aktywację 30.50 brutto.
Jest to nierówne traktowanie swoich klientów /wybiórcze/. Ja jako abonent
płacący regularnie rachunki czuję się trochę oszukiwany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Czemu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:45
      Czemu czujesz sie oszukany? Ida i tk ma najtansza oferte na rynku (w porownaniu
      z ERA i PLUS). A klientow biznesowych zawsze beda traktowac lepiej, bo oni
      zwyczajnie placa wieksze rachunki. Czysty racjonalizm. Nawet jesli Ty placisz
      racyunki sumienni w terminie to i tak jestes dla sieci `gorszym` klientem niz
      fimra, ktora moze i opoznia sie z placeniam ale jak juz zaplaci to bedzie to
      suma kilkanascie razy wieksza od Twoich rachunkow z calego roku. Czysty
      racjonalizm, rozwaga. Ja tam nie potepiam IDEI za takie praktyki. Zwyczajnie
      mysla racjonalnie.

Pozdrawiam!
      • Gość: marek Re: Czemu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 14:27
        A dlatego, że ja pracuję na własny rachunek /umowy o dzieło itp./ i nie mam
        możliwości zakupienia telefonu w ofercie biznesowej /brak regonu/, a nie opłaca
        mi się rejestrować działalności gospodarczej, bo mam również stałą pracę.
        Telefon służy mi przede wszystkim do pracy, więc liczyłem ,że w taryfach
        prywatnych też coś się zmieni. Najbardziej irytuje mnie jednak złe traktowanie
        klientów , którzy są z nimi od początku /dla nowych coś za darmo a ty stary
        płać/. Pozdrawiam.
        • Gość: Peppers Wiadomo IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 09.09.03, 22:42
          Wiadomo, firma chce zwerbowac nowych klientow. Ale przeciez dla starych tez
          cos ma: program profit, mozliwosc wymiany telefonu przy przedluzaniu umowy itp.

Pozdrawiam!
          • Gość: marek Re: Wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 23:10
            Ale nie jest to to samo co dla nowych klientów, wkurza mnie przede wszystkim
            to, że nowi nie muszą placić aktywacji za naliczanie 1 sekundowe, a starzy
            muszą.
            • Gość: hak Re: Wiadomo IP: 194.9.223.* 24.09.03, 15:14
              moze być tak ,ze jest idea 50, 150 , stara idea optima, nowa optima , i
              najnowsza idea. Nie wiem tego na pewno ale operator delikatnie skłania klientów
              do przejścia np. z idei 50 ale części sie upiera i zostaje przy starej
              ofercie . MOże właśnie taka jest polityka ,ze zmiana rate planu powoduje dostęp
              do najnowszych usług , popytaj dokładnie w informacji. A z punktu
              moralnościowego wszytko jest ok podpisałeś umowę , skorzystałeś z promocji .
              Teraz są nowe promocje , oferty i upusty . Jeżeli będziesz przedłużał umowę to
              napewno się dogadasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka