Dodaj do ulubionych

TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej

• Gość: TomaszS. TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.eranet.pl 01.09.08, 22:42
      Ale Wy ludzie jesteście bezmyślni,jeszcze parenaście lat temu skamleliście jak
      psy,żeby TP S.A. podpięła Wam telefon,a teraz to wielcy państwo się
      zrobili...żenada i dno,jak czytam takie brednie.Dziwne że na Błękitną Linię co
      kilka sekund jest jakiś telefon,skoro Telekomunikacja to takie zło,to po co
      dzwonicie,dajcie spokój,i spadajcie do innych...Konsultanci nie muszą waszych
      zawodzeń wysłuchiwać..idżcie do Tele 2,dialogu czy innego jeszcze
      operatora,Wasza wola...tylko dziwne,czemu tak wiele jest powrotów do TP,i
      trzeba odpowiadać na idiotyczne pytania:"Podpisałam umowę z ... i co mam
      teraz zrobić,żeby do was wrócić,bo oni mnie oszukali"..po prostu dno...jak
      tacyście Alfy i Omegi to sobie radzcie sami...i powiedzcie tym Waszym lepszym
      operatorom,żeby nie podawali się za TP,jak was mamią...powodzenia i spadajcie
      malkontenci,i niech w TP pozostanie może o połowę mniej klientów,ale za to z
      rozumem!!!

• Gość: takie wtracenie Re: TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefoni IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.09.08, 09:47
        > Ale Wy ludzie jesteście bezmyślni,jeszcze parenaście lat temu skamleliście jak
        > psy,żeby TP S.A. podpięła Wam telefon,a teraz to wielcy państwo się
        > zrobili...żenada i dno

Chlopczyku jeden( inaczej ci nie nazwe po twej chamskiej wypowiedz do ludzi), sam jestes z.. (wedlog twoich slow). 15 lat temu ludzie nie mieli wyboru. Po latach komuny gdzie by miec telefon trzeba bylo stanac na glowie albo byc czerwonym. Byl tylko JEDEN operator i basta. Wierz mi ze gdyby bylo w tym czasie 2 operatorow to TPSA nie istniala by juz od 15 lat. Mieszkalem jeszcze w Polsce te 15 lat temu i tez mialem wybor albo TPSA albo nic i mialem ich. Ale poziom ich podejscia do klienta oraz abonament (haracz) jest wielce zenujacy. Spojz sobie dla przykladu (oczywiscie jesli znasz inne jezyki oprocz polskiego i ruskiego(nie pije tu ze jestes komuchem, tylko ze przymosowo uczyles sie w szkole)) na zagraniczne oferty i porownaj ceny do zarobkow ludzi. Porownaj to co dostaja (abonament tez tam istnieje) i bedziesz wiedzial co to sa prawdziwe uslugi. Oczywiscie dzwonienie miedzynarodowe jest kosztowne, wszedzie bo zalezy od stawek danego kraju (patrz Polska najdrozszy kraj), ale dzieki uslodze VOIP mozesz zaoszczedzic i dzwonic po calym swiecie np.: za 0.01 funta (tak jestem w UK od ponad 12 lat) czyli na dzien dzisiejszy =
        Live rates at 2008.09.02 07:32:32 UTC
        0.01 GBP = 0.0413125 PLN
        United Kingdom Pounds Poland Zlotych
        1 GBP = 4.13125 PLN 1 PLN = 0.242057 GBP
        Masz jeszcze dzwonienie za darmo w weekendy caly dzien, etc, etc. I dziala od ponad 8 lat. Wiec nie bron TPSA glupio. Oczywiscie glupio robia ludzie ktorzy bezmyslnie podpisuja kontrakty nie czytajac ich, ale na glupote ludzka nie wymyslono jeszcze tabletek.
        i tak to wyglada.
    • tomasz_sebastian TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... 01.09.08, 23:20
      Ceny ze strony BT UK:

10,50 funta miesięcznie za najtańszy plan,
      1,5 pensa poza szczytem; 4 pensy w szczycie;
      darmowe weekendy, po przekroczeniu godziny kazdej rozmowy naliczane jest wg.
      taryfy;
      Moze byc takze koniecznosc wplaty depozytu, ktory jest zwracany po kilku
      miesiacach. W zaleznosci jak umowa stanowi.

Tak to wyglada w UK. Czy mozna to odniesc do Polskich realiow TP? Ocencie sami.
    • kato28 TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej 01.09.08, 23:21
      No i nagrzyba mi taki kwiatek?? Dzisiaj telefon stacjonarny traktuje
      się jako przykry dodatek do usługi internetowej a nie jako coś na co
      się można napalić. Nie ma to jak mieć internet z kablówki... Z
      resztą inni operatorzy telefonii stacjonarnej mają ciekawsze
      abonamenty. Netia np za 42 zeta w tym wszystko do wygadania. No i te
      ceny za internet! 2M za min 87 zeta!! W Netii mam 4M za 54 + 42 za
      telefon w sumie 96 z telefonem.
    • Gość: pitro TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: 213.199.198.* 01.09.08, 23:22
      po prostu rewelacja " Niewykorzystane minuty nie przechodzą na kolejny okres
      rozliczeniowy.
    • Gość: kaki TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej IP: *.chello.pl 01.09.08, 23:34
      Autor artykułu zapomniał dopisać że tp niby sprytnie zrezygnowała z
      jakiejś kuriozalnej opłaty za rozpoczęcie połącznia ale za to
      nalicza sekundowo dopiero po pierwszej minucie. Czyli rozmowa
      20,30,40,50-cio sekundowa to rozmowa minutowa :-) Żenada!
    • Gość: mad TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.08, 23:42
      obniza? cena minuty to 17gr w porownaniu z 12gr w planie tp60 za ta
      sama cene (50zl). to chyba jakas kpina?
    • Gość: O TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 00:18
      TP to największy państwowy złodziej, monopolista najwyższy czas by padł.
    • ryszard34 TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... 02.09.08, 01:34
      TP to banda złodziei. Ja za 50zł w Mobilking mam na trzy miesiące.
      Stawka jest 10, 20, 50zł na trzy miesiące rozmowy wychodzące i sześć miesięcy
      na rozmowy przychodzące. I to mi wzupełności wystarcza, tak że TP S.A. Bye,
      bye!!!!
    • Gość: abonent TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.aster.pl 02.09.08, 06:18
      No to ja się pytam: dlaczago ABONENCI nie otrzymali od TP żadnej
      oferty w tym temacie? Działanie przez zaskoczenie czy jak? Dobra czy
      zła oferta winna być dostarczona zainteresowanym we własciwym czasie.
    • Gość: pionier630 To tylko kwestia czasu, kiedy TP SA padnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 07:29
      To instytucja niereformowalna. Padną też inne państwowe molochy-
      monopolości - PKO BP, PZU, Orlen, TVP, PiS
      • Gość: Aquarius 43 Re: To tylko kwestia czasu, kiedy TP SA padnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:28
        Nie jestem sympatykiem PiS-u ,ale tam trzeba wypierd.... kilku
        debili,którzy psują opinię o tej partii.Przecież tam jest dużo
        prawników,ludzi po studiach ,kompetentnych , nie takich jak Ziobro
        czy tego podobnych.
    • Gość: adr4 wystarczy internet plus abonament za 10 zł w skype IP: *.net.sokolowp.pl 02.09.08, 07:36
      i możesz dzwonić na stacjonarne do 10 000 minut miesiecznie!
      • Gość: Aquarius 43 Re: wystarczy internet plus abonament za 10 zł w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:32
        Prawda,albo 17,49zł do 21 krajów w Europie/w tym Polska/.To jest
        super oferta!!!!!
      • Gość: karola-2008 Re: wystarczy internet plus abonament za 10 zł w IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 11:21
        czy ktos korzysta z abonamentu w skype?
    • Gość: realista i to ma być tanio?! IP: *.ds.pg.gda.pl 02.09.08, 07:51
      Abonament + ceny z kosmosu. Jakby jeszcze w cenie abonamentu był internet 10Mbit/s to bym sie zastanowił. Ale 17gr/min to mimo wszystko strasznie drogo.
    • Gość: Feliks TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 08:01
      50 zł/mies. za 60 min. rozmów - to ile kosztuje minuta rozmowy w
      TPSA??. Jeżeli chcesz mieć również drogą neostradę - to tylko z
      planem telefonicznym za 50 zł. Chciałem zmienić na plan tel. -
      oświadczyli, że to niemożliwe. Zrezygnowałem więc z obydwu usług
      TPSA - podobnie jak wielu moich znajomych. Nie ten czas dla
      Janosika!!.
    • Gość: zjs 21 zeta abonament, 60 minut gratis IP: 194.42.116.* 02.09.08, 08:25
      w ramach siecie gratis. niech sobie Franca Tepsa w tyłek wsadzi nowe
      propozycje.
    • Gość: dfgsd TP sa to KAŁ IP: *.piap.pl 02.09.08, 08:28
      Moim zdaniem te ich oferty sa nic nie warte. Jedynie co mnie przy nich
      niestety trzyma to internet, ktory slono kosztuje abonament 50zl + 60zl internet.
    • Gość: Andrzej TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: 193.243.147.* 02.09.08, 08:56
      Szanowni państwo!. Jaka obniższa - to chwyt, jak zwykle. Porównajmy np. starą taryfę tp60 (50 zł) i domowy60. W tym pierwszym min połączenia w tzw szczycie to 12 gr/min. W tym drugim 17gr/min, czyli 51gr/3 min! Nowe taryfy oferuję jedynie to, że nie trzeba przestrzegać czasu itd, ale coś za coś
    • Gość: Lipix TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej IP: 212.160.172.* 02.09.08, 08:57
      A wiecie czemu8 macie ceny z kosmosu? Bo narzekaliście kilka lat ze TP jest
      monopolistą, więc jest teraz wiodącym operatorem i nie może mieć niższych cen
      niż reszta telekomunikacyjnych firm. Czemu skończyły sie "promocje" na neo? bo
      nie może być taniej niz w netii.

Taniej w Netii? może tak ale niedługo będziecie się cieszyć działającymi
      usługami. Netii i inne "telekomunikacje polskie" przyssały się do kabli TP za
      ceny niższe niż utrzymanie infrastruktury na zadowalającym poziomie. Wiec
      logiczne ze TP ma to gdzieś i nie będzie remontować swojego po to żeby pijawki
      mogły ssać za free, a przeniesie się na drogę radiową z internetem a tej
      infrastruktury (czyli wszystkie nadajniki orange) już nie muszą nikomu wynajmować!
      Ty byś remontował auto które musisz komuś udostępnić za stawkę która nie starczy
      na paliwo które musi być zatankowane przez ciebie.
      • rozdziawipapa Re: TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjona 02.09.08, 09:26
        Chyba nikt nie zauważył, że cena 0,17 zł/min dotyczy też
        miedzystrefowych (nie ma zatem podzialu na
        miejscowe/międzymiastowe). I w tym przypadku jest tytułowa obniżka z
        0,49 (plus 0,20 za rozpoczęcie) - cena w szczycie w planie tp60.
        Oczywiście tylko dla pierwszej minuty....
    • Gość: Zimu Tyle lat łupili ludzi a teaz wchodzą im IP: *.p.lodz.pl 02.09.08, 09:45
      w tyłki z wazelinką. Nie dajcie się ludziska ogłupić
    • Gość: as TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 09:52
      dzień wcześniej podnieśli hurtowe ceny dla alternatywnych (co w praktyce nie
      pozwala im obnizyc cen, a nawet wymusza podwyżkę) a potem propnują swoje, też
      słabe. porażka...najtańszy abo za 50 pln?? tylko 6-0 minut gratis?? trzeba z
      góry określic czy gadamy w ciągu dnia , czy wieczorami?? anachronizm!
    • Gość: UCZCIWY TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 11:21
      Ceny są najwyższe w całej EUROPIE. Dlaczego nie mówią ze w NIEMCZECH
      egzystuje mnóstwo operatorów z niskimi cenami i tak np. do POLSKI 1 min
      kosztuje 3 gr. A ile kosztuje rozmowa z POLSKI do NIEMIEC? KROCIE.
      A w abonamencie tzw.SOCJALNYM płacimy za kare 100% wiecej. T.P to rozbój w
      biały dzien. w POLSCE jest tak na kazdym kroku. Nie ma kontroli tylko jest
      wolna amerykanka.Niech mi ktoś wytlumaczy, dlaczego polacy przy niskich
      zarobkach muszą płaczić najwyższe ceny. Chyba dlatego, żeby dyrektorzy
      zarabiali krocie.
    • Gość: Rafik TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej IP: *.rect.uni.torun.pl 02.09.08, 12:43
      Może i chcą zatrzymać, ale robią dokładnie odwrotnie. Takiego bałaganu to chyba
      nawet w budżetówce nie ma. Jednym mówią co innego, mi co innego, podłączyć nie
      chcą, fochy strzelają, ot cała France Telecom Poland.
    • rmiechowicz TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej 02.09.08, 13:48
      I co może zrobić starsza, słabo widząca osoba, jak chce mieć telefon? Komórki
      mają za małe klawiszki, wyświetlacze...
      Może powinna sobie kupić stacjonarny telefon na kartę SIM? Np. taki:
      www.voice.com.pl/gsm-telefony-gdp-02.html
      Duże klawisze, niemały wyświetlacz, klawisze alfabetyczne itd. Masz typowy
      stacjonarny aparat a abonament komórkowy.
      Sam chciałem sobie taki kupić, ale na wsi o inny internet niż ten z kabla jest
      trudno (iplus czy blouconect działają w trybie gprs).
    • Gość: M. Na mazurach czekamy na neostradę od czerwca 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 14:07
      Ta firma to skandal. Od czerwca stoi u nas modem od TPSA, lecz zarejestrowanie
      się jest niemożliwe. Właśnie paniusia z infolinii znów przesuwa termin
      rejestracji do 8 września . 3 MIESIACE CZEKANIA.

TPSA TO SYF SYF SIF
    • Gość: ats TP obniża ceny by zatrzymać klientów telefonii ... IP: *.3.14.vie.surfer.at 02.09.08, 18:50
      zgin zmoro
    • pomaranczowy_kot TP chce zatrzymać klientów telefonii stacjonarnej 03.09.08, 01:20
      Ja właśnie opuściłam TP i jestem z tego wybitnie zadowolona :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka