Dodaj do ulubionych

Nokia do robienia zdjęć

IP: *.chelmnet.pl 25.01.09, 22:42
Doradzcie prosze jaki telefon wybrac (a jakiego absolutnie nie brać) z pośród następujących
nokia 6500
nokia 6300
nokia 5200
nokia E51
lub inna z oferty Orange
telefonu używam tylko do dzwonienia i czasami do cykania zdjęć - dzieci czesto zaskakują i chcialoby się te chwile uwiecznić a cyfrówki nie dzwigam ze sobą stale.
A no i jeszcze koniecznie musi to być model niewrażliwy na wzloty i upadki, bo przy dzieciach różnie bywa.
Obserwuj wątek
    • kolodziejo Re: Nokia do robienia zdjęć 25.01.09, 23:04
      5200 - pseudotelefon o żenującej jakości dla gimnazjalistów.

e51, 6500 - aparat jakości nie do przyjęcia.

6300, 6500 - ogólnie nieudana, awaryjna konstrukcja.

Raczej lepiej rozejrzeć się za telefonem innej marki.
      • Gość: niezdecydowana Re: Nokia do robienia zdjęć IP: *.chelmnet.pl 26.01.09, 00:06
        innej marki?
        Tego się boję miałam Sony i Simensa ... i bardzo się zraziłam do eksperymentowania z innymi markami.
        Do nokia najbardziej przekonuje mnie fakt iż:
        - wszytkie moje Nokie zaliczyły kilkanascie "gleb" na twarde posadzki i takie traumatyczne przejścia nie wpływały na ich żywotność. Działały. Sony nie przeżył nawet jednego upadku.
        - Nokie mają bardzo przyjazne menu Chociażby takie pieroły że jak sie wpisuje imie i nazwisko, od razu proponuje duża literę na początku nazwiska i nie probuje poprawiać błędów w nazwisku. Pierdoła, ale zycie ułatwia

Ale jeśli jednak nie nokia to co?
        aaa.. i jeszcze musi być głośnomówiący ten telefon.
        • kolodziejo Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 00:55
          Duża litera na początku imienia i nazwiska -> wszystko oprócz Sagema :).

Miałaś pewnie Sony (nie Sony Ericsson)... w porównaniu z Siemensem to
          rzeczywiście mieszanka wybuchowa :D.

Z oferty Orange warto się pokusić o Sony Ericsson k800i lub w910i, jeśli chodzi
          o jakość zdjęć...
          • kolodziejo Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 00:56
            Najlepiej to C905, ale on będzie baaardzo drogi.
            • Gość: niezdecydowana Re: Nokia do robienia zdjęć IP: *.chelmnet.pl 26.01.09, 01:59
              Miałam wlasnie sony eriksona - raz i wystarczy
              ten c905 z racji ilosci pikseli nie powiem zrobił wrazenie, ale jeszcze bardziej jego cena.Zsecydowanie chodzi o cos tanszego
          • yavorius Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 09:11
            akurat w910i to syf, jeśli chodzi o zdjęcia, bo nie ma autofocusa...
            • kolodziejo Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 14:49
              Zawsze aparat SE bez autofokusa jest lepszy niż aparat Nokii bez autofokusa ;).
              Zwłaszcza jeśli chodzi o podane modele.
              • kolodziejo Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 14:49
                A w 'najlepszej sieci' od końca nie ma zbyt szerokiej oferty SE ;).
                • Gość: n95 Re: Nokia do robienia zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:54
                  Moze lepiej zmien operatora i wez lepsza nokie taniej?
                  Ja ma N95 (stara) i z jakosci zdjec jestem zadowolony - pewnie, ze to nie aparat
                  cyfrowy ale to niewatpliwie najlepszy aparat w komorce jaki mialem do tej pory.
                  • pkjohnson Re: Nokia do robienia zdjęć 26.01.09, 23:13
                    Polecam K800i za niewielka cenę miałem go 2 lata(kupiony w Szkocji) zdjęcia
                    bardzo dobre obsługa bezproblemowa zero problemów z nim p prostu rewelacja gdyby
                    miał większy wyświetlacz i Symbian został bym przy nim ale zmieniłem na N95 8GB
                    też dobre zdjęcia ale już większa cena i jestem zadowolony ale...mulenie się czasami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka