Gość: Gość IP: *.acn.waw.pl 10.04.10, 18:35 Witam SBM Natolin rozpoczęła sprzedaż mieszkań w nowej inwestycji, www.natolinsbm.com.pl. Szukam sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 19.04.10, 08:32 precz naganiaczu, nikt dziur w ziemi nie kupuje, myslisz ze ci ktos uwierzy piesku dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 16:36 Milusi jesteś:( ja kupiłam dziurę w ziemi i szukam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 24.04.10, 23:29 to se szukaj na forum dla frustratow i zyciowych nieudacznikow ktorzy kupuja dziury w ziemi po 5-cio krotnie przewartosciowanych cenach podczas gdy na rynku są dziesiatki tysiecy niesprzedanych mieszkan developerskich, nie mowiac o setkach tysiecy na rynku wtornym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.aster.pl 11.05.10, 11:06 Po tonie twoich wpisów można wnioskować że sam jesteś frustratem i życiowym nieudacznikiem. Poza takimi imbecylami jak ty są jeszcze inni ludzie na świecie, którzy chcą kupić mieszkanie i szukają informacji w internecie na temat nowych ciekawych inwestycji. A że Ciebie nie stać, to nie znaczy że inni są tak samo upośledzeni jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 109.78.85.* 16.05.10, 17:13 ja wlasnie postawilam kropke nad i i teraz tylko czekam na moje nowe gniazdko. to ilu juz mamy sasiadow na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: ile za m2 ? 07.05.10, 22:24 > Jakie ceny ? srakie nie odgrzewaj starych kotletów naganiaczu developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ile za m2 ? IP: *.home.aster.pl 10.05.10, 18:13 co za kretyn, nie jesteś zainteresowany to idz na stronę pudelka to jest twój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ile za m2 ? IP: *.home.aster.pl 10.05.10, 18:16 za 55m 435000 w tym jest garaz, czyli wychodzi okolo 7900 za m, właśnie zastanawiam się nad zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: ile za m2 ? IP: *.centertel.pl 24.05.10, 15:39 W którym dokładnie miejscu będzie ta inwestycja? Kiedy ma być zakończenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ile za m2 ? IP: *.home.aster.pl 25.05.10, 14:54 Lanciego róg Płaskowickiej oddanie I etapu 1kw 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ile za m2 ? IP: 195.205.194.* 26.05.10, 13:34 Ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych mówi wyraźnie i jednoznacznie, że cena jest ustalana przy zakończeniu inwestycji. Obecna cena jest to umowa o wybudowanie lokalu i jej cena może wyniesc nawet 50% więcej i niczego nie zmienisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: ile za m2 ? IP: 91.206.210.* 09.12.10, 19:21 Poza tym jest to inwestycja z oknami na południową obwodnicę Warszawy, która w tym miejscu ze względu na metro będzie prawdopodobnie szła estakadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLI Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 19:51 CENA JEST STAŁA PODPISYWAŁEM UMOWĘ, CHYBA, ŻE POWIERZCHNIA 2% W CZASIE BUDOWY ULEGNIE ZMIANIE, BĄDŹ NIE BĘDZIESZ PŁACIŁ TERMINOWO, POZDRAWIAM PRAWDZIWYCH SĄSIADÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 195.205.194.* 27.05.10, 20:45 W spółdzielniach mieszkaniowych nie ma stałych cen, to jest przewidywana kwota-reguluje to ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 27.05.10, 21:05 Ja też podpisywałem i jest stała, chyba że vat wzrośnie :(. Odpowiedz Link Zgłoś
czterybrowarki Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 27.05.10, 21:13 No to już, na "dzień dobry" się wpierdoliliście. Dura lex sed lex! I Wasza "korzystna" interpretacja słów zasłyszanych w spółdzielni nic tu nie zmieni! Za m2 zapłacicie w 2013 albo w 2014 tyle, ile spółdzielnia zażąda. Bo takie jej prawo! I chooy! P.S. Ew. wzrost stawki VAT to zupełnie inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali12 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 28.05.10, 12:11 Proponuję, żeby osoby, które nie do końca znają się na prawie dot. spółdzielni, ani nie miały okazji nawet spojrzeć na umowę, nie wypowiadały się na tym forum. Akurat w tym przypadku, spółdzielnia realizuje inwestycję na zasadach deweloperskich, co oznacza, że cena jest ustalona z góry, a dla lokali mieszkalnych zostanie ustanowiona odrębna właśność hipoteczna, a nie spółdzielcza. Oczywiście zmiana VATu czy 2% to standardowe zapisy. P.S. Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 195.205.194.* 29.05.10, 17:40 idź do szewca leczyć nogi, kasiuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali12 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 30.05.10, 12:01 mistrz ciętej riposty. nie wiem normalnie, co odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 06.06.10, 00:23 > mistrz ciętej riposty. nie wiem normalnie, co odpowiedzieć. to sie po doopie podrap Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 06.06.10, 00:25 i tak powinno byc - jeleni sie powinno tępić, selekcja naturalna i te sprawy, za głupotę trzeba płacić, a oni będą płacić do końca życia w optymalnych warunkach, a jak coś pójdzie choć minimalnie nie tak, to jeszcze ich dzieci będą za to płacić... swoją drogą wszystkim hurraoptymistom polecam film "Plac Zbawiciela" o ile macie czas na odrobinę rozrywki, bo pewnie ganiacie po 20h/dobę żeby na pasztetową było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 16:12 Selekcja naturala? hm jakoś na Ciebie nie zadziałała "jeleniu" jak masz problemy emocjonalne to nie to forum. www.psychiatria.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.aster.pl 07.06.10, 17:50 Jedna kwestia, nie ma opcji podpisania umowy w formie aktu notarialnego, czyli nic nie jest gwarantowane , łącznie z ceną Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 07.06.10, 22:23 Na mnie nie ma prawa działać bo ja sobie świetnie radzę, m.in. dlatego że nie ulegam owczemu pędowi i nie rzucam się jak szczerbaty na suchary, bo wiem że mafia developerska nie zacznie piec bułek i chleba tylko będzie dalej budować, a jak rynek się nasyci to ceny wrócą do poziomu sprzed kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 09.06.10, 13:31 Tak rynek w Polsce napewno się nasyci za jakieś 100 lat, chyba że PIS wybuduje 3000000 mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 213.17.164.* 09.06.10, 14:27 Witam, my z mężem właśnie się zdecydowaliśmi, bo mamy dość płacenia komuś za wynajem, bo wolimy płacić na swoje ! ps to chyba ostatnio momęt bo eksperci szacują wzrosty na Euro 2010 ok. 30% ! Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 09.06.10, 22:54 Tak, zdecydowanie to ostatni MOMĘT! W 2012 przyjadą turyści i wykupią WSZYSTKIE 300tys pustostanów na które obecnie nie ma klientów! Co tam egipska Hurghada, w pełni wykończona, urządzona, 300m od pięknego morza w pięknej turystycznej miejscowości po 1500-2000zł/m2 ekskluzywnego APARTAMENTU, lepsze nasze polskie APARTAMĘTY po 12tys/m2 w białym montażu :) Pozdro jelonki i dużo zdrówka i pewnej pracy wam życzę, żebyście z mężem nie mieli dylematu: robimy dziecko i jemy kaszankę przez następne 30 lat, czy nie robimy dziecka i jemy kaszankę z musztardą przez najbliższe 30 lat :) BTW: ja "płacąc komuś" przez ostatnie 2 lata jestem ~60tys do przodu, bo mieszkania staniały jakieś 30%, czyli od kwoty 300tys to jest 90tys, a wynajem kosztował mnie ~30tys (nie liczę opłat bo w wynajmowanym czy też w "swoim" musiałbym je ponosić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 07:33 I co na dzień dzisiejszy kolego masz NIC i kto tu jest Jeleń?, zobaczymy czy twoja emeryturka będzie tak duża żeby stać Cię było na wynajmowanie powodzenia życzę i dworzec centralny czeka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 10.06.10, 23:05 W kwietniu miałem 4tys podatku dochodowego więc się o moją emeryturkę nie bój, potrafię o nią zadbać :) Co innego Wy - jelonki - wierzące że "taniej już nie będzie i kto nie kupił mieszkania ten przegrał życie" :) Za 1-2 lata wspomnisz te słowa ale będzie za późno - jesteś dorosłym jelonkiem, i jako taki - musisz ponosić konsekwencje swoich czynów i wyborów :) Ja mieszkania na zarobek będę kupował za >20 lat, parę lat przed tym kiedy dzieci największego powojennego wyżu z lat 80-82 wejdą w dorosłe życie, i kiedy będzie następne Wielkie Golenie Jelonków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 11.06.10, 08:04 To chyba Ty jesteś Jelonek że płacisz podatki, jak byś był tak dobry jak piszesz to nie zapłacił byś , ale jelonki też muszą być , Ty kolego nie patrz na to że płacisz 4000 podatku i jest ok twoja kasa idzie na emerytury online a nie odkładana jest na twoje konto emerytalne módl się żeby w czasach kiedy będziesz na emeryturze było więcej takich Jelonków jak Ty bo nie będzie na twoją emeryturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:11 Zobaczycie Państwo jaki czynsz zafunduje wam SBM Natolin, na początku będzie znośny a potem prawie taki jak za wynajem. Cały personel czyli Prezes i Zarząd to jedna klika zmieniają się tylko miejscami w tej układance, zatrudniają swoją rodzinę i znajomych - mają po kilka mieszkań w każdym budynku a zludzi ciagną tylko pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 193.108.194.* 05.10.10, 08:14 Trochę dziwne jest to co piszesz, kupiłem już jedno mieszkanie w tej Spółdzielni i za 50 m2 płacę 297 pln czynszu. Poprzednio miałem mieszkanie w innej Spółdzielnie (przy KENie) i czynsz za ten sam metraż wynosił 510 pln! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 10:10 będzie wspólnota mieszkańców po 2 latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza1973 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 46.113.26.* 27.12.10, 17:43 kupiłam mieszkanie u tego developera, przy Lanciego 19. z obsługą administracyjną szału nie ma, ale generalnie jest akceptowalnie. czynsz za 65 m płacę 494 zł. do tego czynsz za miejsce garażowe - 114 zł. to na co moim zdaniem są wyrzucane pieniądze to koszty ochrony, które wchodzą w czynsz i za garaż i za mieszkanie. do tego uczulam odosnie wysokosci podatku od nieruchomosci - za ww mieszkanie i garaz płacę 600 zł rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 27.12.10, 23:04 Jeżeli kupiłaś, to czynszu nie płacisz. Czynsz płaci najemca, właścicielowi nieruchomości. Ty ponosisz koszty eksploatacji i remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merkury Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 83.238.4.* 12.08.10, 09:44 Jestem sasiadem, kubpiłem mieszkanie w pierwszych dniach ogloszenia inwestycji. Dziury w ziemi kupuje się fajnie, bo jest najwiekszy wybór i najlepsze ceny. Potem jest już tylko drożej, bo deweloper ponosi koszty budowy więc z czasem podnosi ceny kolejnych sprzedawanych mieszkań. Gdzie masz mieszkanie, ktra klatka? pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
romantranzystor Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 16.08.10, 09:38 Witam wszystkich U mnie juz garaz wybudowany i zaraz dojdą do parteru. Moze sa troche w plecy z czasem ale idzie looknij na stronke tam masz fotki z budowz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.aster.pl 24.08.10, 10:00 zgadzam się,że kto pierwszy ten lepszy i ma większy wybór, my będziemy mieli najładniejsze ;) 5 klatka rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:20 Kupowanie mieszkania w tej pseudspółdzielni to porażka. Można liczyć na wszelkie chwyty i oszustwa z ich strony. To rodzinny interes - pod przykrywką spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:23 Za chwilę wszytko będzie Wam się sypać na głowę i psuć bo tak buduje SBM Natolin, że tylko na wierzchu jest cacy a pod spodem próchno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 24.09.10, 22:32 Przecież to nie Spółdzielnia buduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.aster.pl 03.10.10, 16:40 zawsze znajdzie się ktoś,kto zazdrości, bo przepłacił w innej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.netfala.pl 23.02.11, 11:07 inwestycja rośnie już chyba robią 7-8 piętro a coś forum zamarło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 21:01 obserwujemy i cieszymy się, że są postępy, ciekawa inwestycja i wg mnie dobre miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 20:37 Miejsce niezłe, ale moloch - jeden drugiemu zagląda w okna, wszystkie mieszkania na jedno kopyto a w środku studnia. Już mimo to, miałam rezerwację, bo nie mogłam znaleźć nic ciekawego w niezbyt odległym terminie. W ostatniej chwili sprawdziłam ofertę SM Służew nad Dolinką i to była dobra decyzja. Lepszy standard, ciekawsze z widokiem na park z jeziorkiem i szybciej (mam nadzieję, bo na razie terminowo) a w dodatku na dole będzie duży sklep. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 12.01.12, 12:44 Czy jest może jakies forum mieszkańców? Ludzi którzy kupili a nie tylko gadają o SBM Natolin 2010? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawior Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 15.01.12, 15:43 Wygląda na to ze nie ma żadnego forum lokatorów, ja kupiłem w II etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 17.01.12, 11:33 ja również i czekam z nieniecierpliwieniem. Mam nadzieje ze żadnych problemów nie będzie. Cos ostatnio tylko jak wchodzę na ich stronę to widzę że sprzedaż mieszkań im stanęła. Chyba ze nie aktualizują. Na stronie tabelaofert.pl tez już ich nie ma. A może ktoś kumaty założy takie forum. Było by fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 17.01.12, 16:31 A mnie czekania zostało tylko 2 m-ce . Ale troszkę się naczekałam . W zasadzie po co nowe forum , można tu rozmawiać z nowymi sąsiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 18.01.12, 06:57 Kiedy wam mieszkańcom pierwszego etapu oddają mieszkania? Piszcie o ewentualnych problemach tu na forum (mam nadzieje ze takowych nie będzie):) Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 18.01.12, 11:04 Oddaja pod koniec marca . Jak narazie problemów brak . Wszystko idzie zgodnie z planem , byłam już kilka razy w mieszkaniu a ostatno w zewszłym tygodniu . W mieszkaniach wszystko już zrobione , kaloryfery nawet grzeją . Na klatkach schodowych tylko poręczy przy schodach brakuje , ale powiem że klatki robią wrażenie . Naprawde fajne będą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo8011 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 18.01.12, 14:03 koleżanko kleopatrabeauty jakbyś miała zdjęcia klatek schodowych bloku itp itd i mogła wysłać na meila pablo8011@wp.pl byłbym wdzięczny w końcu będziemy sąsiadami:) w zamian zapraszam do siebie na kawe:) Czy spółdzielnia robi problem jak się chce wejść na teren budowy obejrzeć mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 18.01.12, 14:07 Zdjęć nie posiadam , ale myślę , że w niedługim czasie będa one aktualizowane na stronie spółdzielni . Ostatnie są z listopada . Ale wybieram sie jeszcze w lutym juz na odbiór techniczny to może wtedy zdjęcia zrobie . Spółdzielnia nie robi żadnych problemów jeśli chodzi o wejście do mieszkania , praktycznie można sie umówić z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 23.01.12, 09:05 Sąsiedzi!!! Coś widzę ze strasznie małe zainteresowanie jest forum. Nikt nie ma żadnych pytań problemów itp itd? Odpowiedz Link Zgłoś
balcer25 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 30.01.12, 13:15 Odbiór techniczny mam na 15 . Zaplanowane mają 30 minut na lokal, chyba muszę zamówić wsparcie specjalisty. Pozdrawiam Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 31.01.12, 09:00 A odbiór lokalu na kiedy masz ? Bo mnie np zdziwiło , że odbiór techniczny nie wiąże się z otrzymaniem kluczy , tylko przy podejściu nr 2 czyli klucze przy odbiorze lokalu . Odpowiedz Link Zgłoś
balcer25 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 31.01.12, 10:22 Klucze chyba mogą wydać po otrzymaniu zezwolenia na użytkowanie, na razie jest to jeszcze teren budowy (kaski , asysta kogoś ze spółdzielni). Zdaje mi się że klucze zaczną wydawać gdzieś od połowy marca. Trochę jest tych lokali do wydania (ok 150). a termin do 31 marca. PS. Będą się spieszyć zimno na dworze a grzanie takiej kubatury kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 31.01.12, 10:32 W której klatce masz mieszkanie , jeśli wolno spytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 31.01.12, 10:50 To ja klatka 3-cia . To oni jakoś dziwnie sie umawiaja na te odbiory , bo ja jeszcze nie mam terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
balcer25 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 31.01.12, 11:03 Z informacji zasłyszanych w spółdzielni w zeszłym roku, odbiory miały się zacząć od klatki 7. Odpowiedz Link Zgłoś
romantranzystor Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 12.02.12, 21:00 Witam to samo slyszalem od Pani Magdy Pojawiaja sie drobne problemy - prawdopodobnie zmini sie czesc numeracji mieszkan - ktoś kupił 2 i zrobił sobie jedno. Teoretycznie powinien załozyc 2 ksiegi wieczyste na mieszkanie A i B. 2 ksiegi to duzy problem i wydatak. Mnie to wisi jaki mam nr mieszkania tylko, że nie jestem w 100% włascicielem tylko na wspołke z bankiem .W umowie kredytowej mam wpisane nr lokalu i za aneks trzeba doplacac - jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 13.02.12, 09:21 To nie ma żadnego znaczenia jaki miałeś numer mieszkania przy zawarciu umowy kredytowej a jaki będziesz miał teraz . Także nie sądzę abys musiał zmieniac to aneksem ( a swoja drogą za zmianę zapisów w umowie aneksem u mnie w banku 500PLN - na wszystkim muszą zarobić jak by na kredycie zarabiali mało ). Jeśli chodzi o kogoś kto kupił dwa mieszkania i zrobił jedno , jego sprawa , nikt z tego powodu nie będzie zmianiał numeracji wszystkich mieszkań . Poprostu będzie miał dwa numery . Odpowiedz Link Zgłoś
balcer25 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 13.02.12, 14:10 Faktycznie zmienił się numer mieszkania , właśnie otrzymałem do wypełnienia wnioski o zawarcie umowy z RWE w taryfie G11 i przypomnienie o odbiorze technicznym. Numer mieszkania jest o jeden mniejszy od numeru budowlanego . Odpowiedz Link Zgłoś
kpqwerty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 13.02.12, 23:26 Boję się jednego - że praktycznie od sierpnia sprzedaż totalnie stanęła. Myślicie, że spółdzielnia zejdzie z ceny jak się okaże że przez np kolejne pół rou mało albo wcale nic nie sprzedadzą? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
romantranzystor Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 14.02.12, 01:13 developer zarabia ok 30% na takim interesie a zoldzielnia mysle ze 15%. Przy zalozeniu ze sprzedadza 90% to dopiero wyjdana zero. Mysle ze nie zejda predko z ceny bo wtedy inwestycja bedzie nieoplacalna. Predzej ktos dostanie komorke lokatorska gratis czy garaz jesli jeszcze sa wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.lpp.com.pl 14.02.12, 07:50 Mnie też bardzo zdziwił fakt ze przez ostatnie 6msc sprzedali może ze trzy mieszkania. Czy to wynika z braku zainteresowania czy np. jakieś problemy wyszły na jaw typu obwodnica pod oknami. Jeszcze niedawno mieszkania sprzedawały się jak świeże bułeczki a teraz wszystko stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.netfala.pl 14.02.12, 09:31 No nie do końca jest tak jak piszecie, w tym czasie zaczeła się sprzedaż mieszkań z II etapu i dlatego sprzedaz I staneła, a w I etapie zostały duże mieszkania a one sprzedaja się najtrudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiory Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 14.02.12, 15:56 czy może ktoś już miał odbiór techniczny? jak wrażenia? ok czy lipa? a wracając do cen to rzeczywiście jak obniżą ceny żeby sprzedać to będą mocno nie fair!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 14.02.12, 15:57 Ja mam na jutro , to napisze o wrażeniach w czwartek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 16:54 sama odbierasz czy masz kogos do pomocy ( rzeczoznawca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpqwerty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 14.02.12, 19:56 rzeczoznawcę?:):) polecam odstawić czytanie muratora:) pozdr! dasz radę na pewno bez rzeczoznawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - SBM Natolin 15.02.12, 11:20 Odbiór robie z fachowcem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natolin2010.fora Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 16.02.12, 09:07 Witam Was, założyłem forum dotyczące inwestycji Natolin 2010. www.natolin2010.fora.pl Wydaje mi się, że lepiej będzie nam dzielić się informacjami związanymi z Natolinem 2010 jak będzie w tym celu stworzone oddzielne forum, a nie takie ogólne. Jako, że do tej pory nie zajmowałem się takimi rzeczami, liczę na sugestie co do proponowanych kategorii, subforów itp, tak aby w/w forum spełniało swoją funkcję jak najepiej. Zapraszam do rejestrowania się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.mediumphoto.com.pl 16.02.12, 17:09 ja i kilku innych uzytkownich juz sie cieszymy z tego pomyslu. dobry pomysl i na pewno sie przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: 212.75.117.* 29.06.12, 11:39 Bardzo bym chciała wejśc na to forum, niestety nie udaje mi się zalogować na tą stronę. Czy forum już nieistnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natoli2010 Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 30.06.12, 23:59 www.natolin2010.fora.pl Forum działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiory Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.12, 22:01 i jak tam idą Wam odbiory? zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.home.aster.pl 23.02.12, 08:44 jest kilka wpisów na temat odbiorów na www.natolin2010.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.polskiemedia.pl 03.03.12, 16:45 Wszystkie mieszkania w tym budynku są w użytkowaniu wieczystym, grunt nie jest własnością dewelopera. Wiążą się z tym duże dodatkowe koszty prócz czynszu, wody, prądu + ok 1000 zł rocznie teraz a kwota za użytkowanie wieczyste jest co roku podnoszona. To duży minus tego osiedla, że nie masz aktu własności gruntu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.polskiemedia.pl 03.03.12, 17:29 To rzeczywiście słabo z tym użytkowaniem wieczystym, nie wiedziałem o tym. Słyszałem, że tuż przy tym budynku na płaskowieckej ma być budowana jakaś wielka trasa- obwodnica południowa Warszawy... Także będzie tam baaardzo głośno!!! Niby blisko metra ale jest za dużo minusów tego osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.12, 10:53 obwodnica to śpiewka przyszłości, zresztą planowana jest budowa tunelu podziemnego w tym rejonie a nie otwartej drogi ekspresowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.polskiemedia.pl 04.03.12, 14:09 Jeśli ma być tunel podziemny to spoko. Tylko co z tym użytkowaniem wieczystym? To duże koszty, które rosną z roku na rok! Da się to jakoś zamienić na własność gruntu? Jeśli tak to ile kosztuje taka operacja? A wiecie czy teren między tym budynkiem a ulicą Płaskowickiej jest tez do tego osiedla czy to ziemia obca, na której może powstać zaraz inny wielopiętrowy blok? Byłoby słabo... Jak sądzicie, będzie bardzo słychać ruch na Płaskowickiej w mieszkaniach właśnie od tej ulicy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.12, 15:49 to przed blokiem jest miasta, są za małe odległości żeby cokolwiek tam jeszcze powstało dużego, grunt przeznaczony na ciąg pieszo jezdny z tunelem podziemnym na 4 pasy w obie strony, a z użytkowaniem wieczystym raczej nie powinno być problemów - płaci i tak spółdzielnia do miasta na podstawie umowy o użytkowanie wieczyste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.polskiemedia.pl 04.03.12, 17:12 Spółdzielnia płaci tylko za max 25% wartości gruntu bod tym budynkiem, natomiast pozostałą kasę za grunt będą płacić dożywotnio mieszkańcy tego osiedla a nie są to małe kwoty. Kwoty te rosną każdego roku, bo Państwo łata dziure budżetową. Kolega płacił rok temu 120 zł a w tym roku krzyknęli mu 1500 zł i musi płacić. Użytkowanie wieczyste to porażka, o której nieliczni tylko kupujący wiedzą przed zakupem mieszkania. Reszta dowiaduje się już za późno gdy przychodzi rachunek do zapłaty. Jak się ma akt własności gruntu to płacimy wtedy tylko ok 60 zł na rok podatku od nieruchomości a przy tym wieczystym użytkowaniu płacimy ten podatek plus oplate za użytkowanie wieczyste czyli np te 1500 zł- i dożywotnio ze strachem czekasz o ile wzrośnie za kolejny rok ta opłata... Przed tym budynkiem jest dużo miejsca i na pewno wybudują tu kolejny blok i będzie się patrzeć okno w okno niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.12, 20:28 słuchaj zawsze możesz kupić działkę np. w Baszkówce, gdzie wiosną i jesienią będzie Cię zalewać, ale będziesz miał swoje:) albo przy KEN-ie : 1000zł-1500zł drożej ale za to nic Ci przed blokiem nie wybudują:) za to ciszę będziesz miał jak w bajce:) zawsze są jakieś za i przeciw w każdej lokalizacji, co zrobić takie życie! mnie najlepiej pasowałoby mieszkać na Hawajach, zdala od ludzi problemów i pracy ale tam też huragany i tajfuny i rekiny:) więc też nie bardzo... i co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Natolin 2010 - SBM Natolin IP: *.polskiemedia.pl 05.03.12, 10:11 Witajcie. Przy KEN-ie np Sakura Ronsona to harmider całą dobę, ale mają akt własności gruntu. Natolin 2010-SBM Natolin powinno być dużo cichsze. Mnie też przeraża to użytkowanie wieczyste gruntu- gdyby nie to byłoby idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą? IP: *.lpp.com.pl 05.03.12, 11:10 Czemu nam nie przybywa sąsiadów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :) IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.12, 11:35 bo banki nie dają kredytów a z użytkowaniem - to jak stać Cię na mieszkanie w tym bloku to i na opłatę za użytkowanie też dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcaca kupic Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 05.03.12, 12:50 zainteresowanie jest, ja chce zakupic mieszkanie, niestety wczesniejsza rezerwacja blokuje mi zakup! totalny absurd, ale rzeczywiscie tak jest!!! para ktora piersza zrobila rezerwacje upiera sie ze juz otrzymali kredyt - choc umowa nie podpisana - a ja choc chce podpisac umowe od reki, nie moge bo oni zarezerwowali pierwsi! nie wiem jaki ma Pani Magda ma uklad z tym malzenstwem, ale pierwszy raz widze, aby kupujacego osylalo sie zkwitkiem, bo ktos sobie mieszkanie zaklepal!!! ciekawa jestem ile spoldzielnia bedzie czekac na deklaracje rezerwujacych, a ilu klientow w tym czasie straci? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 05.03.12, 13:23 Ja kupiłam mieszkanie na samym początku jak ruszyła sprzedaż i z tego co pamiętam to było na takiej zasadzie , że mimo iż mieszkanie zostało zarezerwowane to jak ktoś inny chciał podpisać umowę to wcześniejsza rezerwacja przepadała . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcaca kupic Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 06.03.12, 13:42 Umowe chcialam podpisac w poniedzialek, ale przez rezerwacje tego nie zrobilam i nadal nie moge! Widocznie mieszkanie jest trzymane dla znajomych albo rodziny Pani Magdy. Trudno, nie zawracam sobie juz tym glowy, tylko to jedno mieszkanie wchodzilo w gre i odpowiadalo Nam metrazowo, ukladowo i cenowo. Jak ktos nie wie jak prowadzic biznes, to traci klientow!A moze to i lepiej, bo wychodzi na to ze rzeczywiscie na Plaskowickiej moze wzrosnac ruch samochodowy - wiadukt na Pulawskiej i przedluzenie do Paskowickiej przeciez juz robia. Tak czy siak, szkoda ze nie mialam mozliwosci zastanawiac sie nad tym glebiej, ale walic glowa w mur nie mam zamiaru! Radze szybciutko zalozyc wspolnote mieszkaniowa, zebyscie tez nie musieli walic swoimi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 23:39 Które mieszkanie Ci się spodobało? Może wiesz coś więcej na temat tego użytkowania wieczystego gruntu? Mnie to przeraża, nie chcę żyć w takiej niepewności o opłaty za grunt (dożywotnie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.polskiemedia.pl 06.03.12, 16:23 Powinno być w miarę cicho, ponieważ trasa będzie przebiegać w tunelu podziemnym, także nawet ten obecny ruch będzie znacznie odciążony. Rzczeczywiście miejsce super. Tylko to użytkowanie wieczyste- jutro idę do prawnika by się dowiedzieć konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 06.03.12, 16:33 Z analizy wynika, że zdecydowanie najwięcej inwestycji na użytkowaniu wieczystym znajduje się w Warszawie. W stolicy aż 60% deweloperów korzysta z tej formy prawnej gruntu. Może to wynikać z wysokich cen ziemi oraz dużego zasobu atrakcyjnych gruntów należących do stołecznej gminy. Wynika z tego , że jesli ktoś chciałby kupić mieszkanie gruntem na własność to troszkę czasu mu zejdzie , żeby takie znaleźć. Niby dlaczego miasto miałoby się pozbywać ( czyli sprzedawać grunty) takiego wpływu fiansowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirlaply Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 06.03.12, 19:18 a co sie stanie, jezeli wieczysta dzierzawa wygasnie i miasto jej nie przedluzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcaca kupic Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 06.03.12, 19:12 ciekawe tylko jak oni wybuduja ten tunel, jak zaraz obok leci linia metra??? tunel pod plaskowicka musialby isc jeszcze glebiej pod metrem, zeby je ominac! w polskich realich brzmi to wrecz nie wiarygodnie... oby nie skonczylo sie jak na woli, na postawieniu wyciszajacych szyb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.polskiemedia.pl 06.03.12, 19:47 Tunel podziemny pod metrem jest opisany na stronie siskom.waw.pl/s2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 06.03.12, 21:25 tunel pod metrem brzmi fantastycznie, tylko biorac pod uwage realia w jakich zyjemy - malo prawdopodobne. Jedna linie metra budowali 25 lat! I pytanie czy przy pracach nic nie spartacza?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też chcący kupić Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 12:13 Witajcie. Byłem u prawnika dowiedzieć się szczegułów. I sprawa ma się bardzo słabo, gdyż użytkowanie wieczyste to legalna mina podkładana obywatelom. Cena za metr w tym budynku z użytkowaniem wieczystym jest taka jak w mieszkaniach z aktem własności gruntu. Zatem świadomym szaleństwem jest wpakowanie się w taką pułapkę finansową. Opłata za użytkowanie wieczyste rośnie co roku i jest to duży (niepotrzebny) wydatek. Za ten wydatek lepiej wylecieć gdzieś na wakacje:-) I żyj lękając się o to ile zapłacisz za rok... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 07.03.12, 12:50 Jak tylko znajdziesz mieszkanie z gruntem na własność to zaraz się pochwal . Ale już Ci mówie gdzie możesz zacząć szukać Białołęka , Ursus , Tarchomin , Żerań . NAPEWNO NIE URSYNÓW. Gdybyś Ty miał kurę znoszącą złote jajka to pozbył byś się jej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też chcący kupić Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:54 Są mieszkania też na ursynowie z własnością gruntu w porównywalnej cenie. A nawet jeśliby nie było to nie rozumiem- musisz kupić koniecznie to co jest? I nawet z bardzo absurdalnymi opłatami jaką jest użytkowanie wieczyste? Szukałbym w innym miejscu. Ja też myslałem, że to użytkowanie wieczyste gruntu to tylko niewielka niedogodność- ale prawnik otworzył mi oczy. Jeśli w tym roku nie zapłacisz jakiejś wysokiej sumy to na pewno za rok zostanie podniesiona o kilkaset procent!!! Wiem to z doświadczenia moich znajomych i klientów prawnika. Każdy kto ma z tym styczność, więcej by nie kupił takiego mieszkania. Warto poszukać czegoś innego. Ja już miałem zarezerwowane mieszkanie w tym budynku, ale na szczęście dowiedziałem się prawdy i kupuję bliziutko z aktem własności gruntu... Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 07.03.12, 14:00 No to zdradź nam ta atrakcyjną lokalizacje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też chcący kupić Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:10 Nie rozumiem, kupisz nawet jeśli wiesz, że legalnie Cię okradają?! Czy już jesteś po zakupie i teraz szkoda Ci jest, że dopiero teraz ktoś Cię uświadomił przykrych realiach Twego mieszkania??? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 07.03.12, 14:13 Kupie tam gdzie mi się nie podoba tylko dlatego, że rocznie zostanie mi w kieszenie jakieś 1500PLN . Ekstra ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też chcący kupić Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:30 1500 zł teraz, a ile będzie w kolejnych latach? Tylko drożej i np za 5 lat wzrośnie Ci o 500 % jak to ma miejsce w tym roku. Kolega rok temu płacił 120 zł na mokotowie, a w tym roku 1200 zł, to strasznie duża różnica. Mi też się wciąż bardzo podoba osiedle Natolin 2010 ale nie z uzytkowaniem wieczystym grunty niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 07.03.12, 14:36 Za 5 lat jak kwota wzrośnie znacznie to poprostu jak mnie nie będzie stać to sprzedam mieszkanie . Tylko nie bardzo mam wybór teraz bo tak jak pisałam wcześniej ponad 60% developerów buduje na gruntach miasta . Chce mieszkać na Ursynowie i nigdzie indziej , znajdź mi proszę taką lokalizacje gdzie nie będę musiała płacić za uzytkowanie wieczyste . Konkretnie . A swoją droga nie zastanawiałes sie co zrobisz jak za 5 lat wzrosnie Ci czynsz za mieszkanie o 250% albo prąd o 150% albo składka emerytalno-rentowa . I co Ty wtedy zrobisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też chcący kupić Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 20:11 Wzrost prądu, czynszu czy składki emerytalnej oczywiście jest możliwy ale nie jest pewny, zależy to od wielu czynników gospodarki. Natomiast wzrost opłaty za użytkowanie wieczyste jest pewny na bank, a najgorsze jest to, że jest to opłata, której można uniknąć kupując mieszkanie z aktem własności. To tak samo jakbyś chciała kupić koniecznie bo Ci się podoba Alfa Romeo i tylko takie auto chcesz mieć mimo wiedzy, że to auto jest szmelcem psującym się milion razy w roku i będziesz pakować bez sensu kupe szmalu w naprawy, podczas gdy możesz rozumnie i logicznie kupić auto milion razy mniej awaryjne gdzie nie masz koniecznych absurdalnych opłat. Ludzie kupują ślepo w wyścigu szczurów to co jest bo np. tylko ursynów. Dobrze, można i tak. Ale po co? Są mieszkania również nawet na ursynowie bez tego porąbanego ustrojstwa jakim jest użytkowanie wieczyste (ewenement w Europie-należy o tym powiedzieć). Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.dynamic.mm.pl 07.03.12, 22:20 i widzicie i po co tak się denerwować:) w umowie z sbm Natolin jest zapis że cena sprzedaży lokalu mieszkalnego obejmuje cenę udziału w gruncie, koszty uzbrojenia i zagospodarowania terenu oraz budowy a także części wspólnych budynku, udział nabywcy w gruncie zostanie obliczony po jego wybudowaniu wtedy tez zostanie podana wartość udziału nabywcy w gruncie, tak samo z częściami wspólnymi, wiec spoko, kupujcie i robimy grilla :)): zapoznawczego:):):!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 22:44 Czyli dopiero jakiś czas po zakupie mieszkania dowiemy się ile będzie tej opłaty za użytkowanie wieczyste i ile wynosi wysokość czynszu na m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatrabeauty Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą 08.03.12, 09:10 Ten gril to niezły pomysł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raisa Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.12, 06:41 Witam. Również jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tym osiedlu. Jedyną przeszkodą jest to nieszczęsne i często poruszane na tym forum użytkowanie wieczyste gruntu. Da się łatwo zauważyć , że forumowicze: dynamic.mm.pl i kleopatrabeauty są albo ze spółdzielni Natolin albo tak jak zażartowano z nich wcześniej- za późno się dowiedzieli o tym dużym minusie i teraz upierają się, że to wspaniała inwestycja:-) Nie kupię, bo nie ma aktu własności gruntu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.netfala.pl 15.03.12, 16:32 Jak widzimy kolega "Też chcący kupić " nie zdradzi nam tej lokalizacji na ursynowie z własnością gruntu widocznie to musi być osiedle VIP lub virtual. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.aster.pl 12.03.12, 09:28 na nowym wilanowie większość budynków ma własność gruntu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.netfala.pl 15.03.12, 16:30 hmm nieźle z własnością gruntu to ciekawe dlaczego większość mieszkań jest pusta a pozostałe na sprzedaż :) może świątynia opaczności zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Natolin 2010 - brak zainteresowania sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 19:44 Wilanów ma jeszcze problem z komunikacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo8011 czynsz za mkw IP: *.lpp.com.pl 12.03.12, 08:37 Czy ktoś się orientuje ile będziemy płacić czynszu za mkw???? i czy ta opłata za użytkowanie wieczyste będzie wliczona w czynsz czy to dodatkowa opłata raz w roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raisa Re: czynsz za mkw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 11:10 Pani Magda z biura powiedziała, że wysokość czynszu za m2 jak i opłata za użytkowanie wieczyste będą dopiero ustalone po oddaniu do użytku budynku. Dziwne co? Opłata za użytkowanie wieczyste jest ponoszona raz w roku do 31 marca i tak do śmierci coraz więcej i więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Słaba opcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 17:54 Byłem dziś w agencji nieruchomości i rzeczywiście odradzają kupno mieszkania z użytkowaniem wieczystym. Wydajesz pieniądze na mieszkanie, które nie jest Twoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Słaba opcja IP: *.netfala.pl 16.03.12, 09:50 Racja ale tylko w przypadku jak kupijesz na kredyt, po spłaceniu kredytu jest twoje, oczywiście można kupić działkę wystawić dom i mieć świadomość że to wszystko twoje do puki nie okaże się np. że tam będzie autostrada i państwo będzie mialo prawo wysiedlić Cię. Każdy powinien robić to co chce nie trzeba narzucać komuś swojego zdania jedni wolą to a drudz co innego i bez sesu jest debata a Ja wole to a Ja to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaremi Re: Natolin 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 20:10 mógłby mi ktoś podać gdzie w pobliżu , bo ta okolica jest super, jest inwestycja gdzie nie ma użytkowania wieczystego tylko własność gruntu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabhlo8011 Re: Natolin 2010 IP: *.lpp.com.pl 21.03.12, 07:17 Dziś w wyborczej jest artykuł o przekształceniu użytkowania wieczystego we własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: Natolin 2010 - opłata za użytkowanie IP: *.kdpw.com.pl 27.04.12, 11:39 za 70 m2 w mieszkaniach SBM natolin obok tej inwestycji wynosiła ostanio 600 zł za rok. Nie wzrosła od poczatku lat 90-tych. Nie dramatyzujcie - grunty Natlina są juz oszacowane, to nie tak jak np. na Woli gdy wczesniej to było pare zł za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Natolin 2010 - opłata za użytkowanie IP: *.warszawa.mm.pl 06.05.12, 14:49 potwierdzam, w inwestycji natolin2010 zapłaciłem pierwszy czynsz za pełny miesiąc maj - w tym już jest opłata za użytkowanie wieczyste (lokal 81m2+2 garaże) = rocznie 700,92zł, więc na 1misiąć wychodzi 58,41zł. Myślę, że mocno przesadzone są komentarze grubych tysiącach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Forum i czynsze IP: *.catv.net.pl 06.05.12, 17:07 Hej, ja mysle, ze dobrze by miec osobne forum dla mieszkancow, sprobuje moze cos zrobic w chwili wolnego; my kupilismy mieszkanie w 1 etapie, juz oddane, wchodze teraz ekipa; generalnie bez problemow i przy odbiorze fachowiec ktory sie na tym znal, powiedzial, ze bardzo fajnie, nawet sie nie spodziewalam:) z tym, ze to co nas niepokoi to wysokosc czynszu; kolezanka ktora juz dostala czynsz mowi, ze jest b wysoki; ja musze wyjac moj ze skrzynki, ale moze warto poprosic o wyjasnienie paru pozycji typu dlaczego jest w nowym mieszkaniu fundusz remontowy, b wysokie oplaty zarzadzanie itp. pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Forum i czynsze IP: *.warszawa.mm.pl 06.05.12, 17:14 www.natolin2010.fora.pl/ ktoś już stworzył forum - może lepiej nie dublować - a co do wysokości czynszu to jestem za tym, żeby wyjaśnić, w takim razie najlepiej złożyć podanie do spółdzielni :) tylko że za kwiecień trzeba zapłacić do 10maja a za maj też do 10 maja:) i co potem o zwrot się będziemy ubiegać....:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Forum i czynsze IP: *.catv.net.pl 06.05.12, 20:33 O dzieki za info, wiadomo, ze nie ma co dublowac forow, zaraz spojrze:) czynsz odebralam, mysle, ze warto wyjasnic/dopytac o kilka pozycji; np co to za ubezpieczenie? i po co fundusz remontowy w nowym budynku? nie mowiac o tym, ze oplaty za zarzadzanie np w garazu to 50%.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Forum i czynsze IP: *.warszawa.mm.pl 08.05.12, 20:33 zarządca...- podobno Pani Magda ma taką licencję...:):):):) no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazik Re: Forum i czynsze IP: *.warszawa.mm.pl 08.05.12, 20:40 www.transport.gov.pl/2-482c0ddde037d.htm dzisiejszy dzień sponsoruje liczba 15132 ;):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Tunel śmiechu warte IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.13, 20:43 Prędzej kaktus na dłoni mi wyrośnie, niż ten tunel POD metrem da się w ogóle wydrążyć. Przecież kurzawka! Będzie szedł górą, albo wręcz na estakadzie. A ekrany nie będą szklane, tylko z paskudnej, ciemnej blachy falistej, która po pierwszej zimie zardzewieje. Pozdrawiam optymistów! Odpowiedz Link Zgłoś