Gość: PORANNY_ZIEW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 10:57 ale nudy i wałkowanie tego samego...jakby w Polsce cena miała cokolwiek wspólnego z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Dekalog klienta IP: *.pl 14.04.10, 11:18 Wysoka cena nie gwarantuje wysokiej jakości wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Dekalog klienta IP: *.flashnet.pl 14.04.10, 11:34 A można było: Kup na rynku wtórnym. PS: Kupowanie teraz od dewelopera to ryzyko mieszkania na budownie 2 do 3 lat - tyle im się sprzedają te ich produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
limcl Dekalog klienta 14.04.10, 11:41 rozbawiła mnie zwłaszcza ostatnia pozycja "dekalogu". Właśnie podpisałam akt notarialny przenoszący własność (to koniec etapu "dziury w ziemi")z deweloperem, który, uprzedzany przeze mnie wielokrotnie, że umowa zawiera klauzule niedozwolone, napisał mi w końcu, że nie zmusza mnie do podpisywania umowy. Ostatecznie - podpisaliśmy umowę "wyczyszczoną" z najgorszych kwestii, ale nie wszyscy klienci tego dewelopera mieli tyle determinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący z Gdańska Re: Dekalog klienta IP: *.chello.pl 14.04.10, 14:50 Wiem dokładnie, o czym piszesz. Przeanalizowałem sobie umowę wstępną, pojechałem do mojego deweloperka negocjować jej treść, a tu "lekkie" zdziwienie. O żadnych większych negocjacjach nie było mowy. Zapisy zostają, albo znajdzie się inny klient na mieszkanie .... Chce konkretnie te mieszkanie, w tej okolicy. Jaki mam wybór? Z mieszanymi uczuciami podpisałem umowę. P.S. Istotne w tej historii jest to, że deweloper jest jednym z większych i dłużej działających w Trójmieście, przez co ryzyko jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Dekalog klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 15:27 Jakoś znany mi ten sposób wypowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Dekalog klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:16 Pierwsze i podstawowe - nie kupuj dziury w ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brwinów Re: Dekalog klienta IP: 157.25.31.* 14.04.10, 12:41 Cały czas sa developerzy ktorzy licza na frajerow - jak ktos bedzie chcial kupic mieszkanie w Brwinowie u Cornera to niech pogada z mieszkancami jakie sa z nim problemy, jak wygladaja mieszkania i okolice oraz jaka fuszerke zrobil i nie chce poprawiac usterek, nie placi odsetek od kar i nie przekazuje dokumentacji po wykonawczej.... dlugo pisac. OSTRZEGAM NIE KUPUJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Dekalog klienta 14.04.10, 14:05 Gość portalu: Kaczus (Tomek) napisał(a): > Pierwsze i podstawowe - nie kupuj dziury w ziemi... To może spróbujmy taki dekalog stworzyć. Taki forumowy :-) Proponuję drugie: 2. Nie patrz na foldery i wizualizacje - okolicę odwiedź osobiście. -------------- Gołodupcy pobrali kredyty 110%, bo nawet na meble ich nie było stać. A teraz nazywają gołodupcami tych, którzy z zaoszczędzonymi pieniędzmi spokojnie czekają na spadek cen mieszkań :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hank_m A o cenie dalej nikt nie wspomina? 14.04.10, 13:56 Wszystko byłoby cacy, tylko czemu jeśli chodzi o nabijanie w butelkę nikt nie wspomniał o cenach? Dla przeciętnego kowalskiego istotniejsze powinno być to, że metr powinien kosztować 3k a kosztuje 6k czy więcej...a ze wzrostem jakości nie ma to absolutnie nic wspólnego. Jak dla mnie to odwracanie uwagi od rzeczy najistotniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Kryzys na rynku nieruchomości IP: *.chello.pl 14.04.10, 14:15 Aha, to jednak jest kryzys? Myślałem że mieszkanie pięknie się sprzedają, panowie prezesi już dawno na wakacjach a ceny to tylko w góóóóóóórę że ho ho! 5000zł/m2 w Warszawie - Wola, Żoliborz, Bielany, Mokotów - więcej te mieszkania nie są warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Kryzys na rynku nieruchomości IP: *.chello.pl 14.04.10, 14:22 Aha, to jednak jest kryzys? Myślałem że mieszkanie pięknie się sprzedają, panowie prezesi już dawno na wakacjach a ceny to tylko w góóóóóóórę że ho ho! 5000zł/m2 w Warszawie - Wola, Żoliborz, Bielany, Mokotów - więcej te mieszkania nie są warte. A propos dekalogu: 1. NIE KUPUJ DZIURY W ZIEMI. 2. NIE KUPUJ DZIURY W ZIEMI. 3. NIE KUPUJ DZIURY W ZIEMI. ... 10. NIE KUPUJ DZIURY W ZIEMI. Odpowiedz Link Zgłoś