Dodaj do ulubionych

Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d...

28.05.10, 12:52
Gdzie Ci chętni na kredyty? Od dwóch kwartałów spada liczba nowoudzielonych kredytów w wg ZBP. No ale analitycy-pośrednicy z Open Finance muszą pokazać hurraoptymistyczne liczby więc wybrali sobie porównanie do 1. kwartału zeszłego roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d... IP: *.cfw-a-gci.dublin.corp.yahoo.com 28.05.10, 12:53
      tylko jelenie kupia mieszkania po tak kosmicznych cenach , wszedzie jest
      taniej w berlinie , w irlandii, francji czy nawet w usa a standardy
      nieporownywalnei lepsze nie wspominajac o zarobkach
      • Gość: zastępcaKierownika nie każdego stać gdy cenki galopuja +1% tygodniowo IP: *.aster.com.pl 28.05.10, 13:10
        w górę

trzeba sie przyzwyczaic ze nie kazdy musi miec wlasne m-2 a nawet m-1
        • Gość: zastępca.ordynator Re: nie każdego stać gdy cenki galopuja +1% tygod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:51
          Przepraszamy, pacjent znowu dorwał się do internetu.
          Dołożymy wszelkich starań, aby podobne wypadki nie powtórzyły się w przyszłości.
    • Gość: x Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.cfw-a-gci.dublin.corp.yahoo.com 28.05.10, 12:54
      doklanie nie ma to jak naciagane statystyki i pseudo obiektywne artykuly
      sponsorowane przez deweloperow
    • Gość: takiowaki Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d... IP: *.aster.pl 28.05.10, 12:55
      Skąd ołpeny biorą te średnie np. dla Warszawy ponad 9000 zł / m2, gdy
      tymczasem u deweloperów zalegają tysiące mieszkań po 7000 zł / m2 , a na
      Białołęce Dom Dewelopment sprzedaje nowe mieszkania po 4700 zł / m2. Do tego
      dochodzą tysiące mieszkań w rękach prywatnych inwestorów, którzy liczyli na
      duże zyski kupując na górce w 2007/2008 roku. Niektórzy powoli schodzą z
      cenami do 5000 zł / m2 , ale większość dalej kisi swoje klitki z cenami 6-7
      tys. m2. Niestety chętnych brak. Populacja jeleni została znacznie uszczuplona
      przez kryzys.
      • Gość: zastępcaKierownika a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.aster.com.pl 28.05.10, 13:18
        www.orcogroup.pl/projects/klonowa-aleja
        najgorsze odpady po 7kola z kawalkiem

a kartoniarze modla sie o spadki od 2lat :-) buehehee

45min samochodem od palacu kultury (jak sie nie ma pecha akurat nie ma wiekszego
        niz normalnie korka) ewentualnie o 6ej rano moze 30min
        • Gość: Hi men Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: 193.0.126.* 28.05.10, 13:33
          Aleś teraz dowalił - po 9 tys. tylko tam nikt nie mieszka - głucho i ciemno -
          tak do tego podchodząc to mogą wystawić cenę 25 tys. za metr efekt będzie taki
          sam "zero sprzedanych" więc nie powołuj się na życzeniowe ceny na które reakcja
          klientów jest zerowa - znacznie bliżej radzymińskiej (ale tez obok zacisza jest
          oferta po 5890 "osiedle samarytanki" więc nie pieprz mi tu o cenach na Targówku
          po 9k bo to bajki! spokojni w cenie 6 k można znaleźć szereg ofert.
          • popo.leon Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo 28.05.10, 14:02
            Zaciekawiłeś mnie osiedlem Samarytanki.

Sprawdziłem, niestety dostępne zostały tylko mieszkania 1 i 2 pokojowe a ja
            szukam większego, ale ceny i lokalizacja całkiem ciekawa, szkoda że nie
            wiedziałem prędzej...
            • Gość: mm Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 19:58
              Panowie agenci, wciskajcie swoje mieszkania poza forum.
          • Gość: zastępca.ordynator Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:53
            Prosimy nie rozmawiać z pacjentem, gdyż powoduje to u niego pogłębienie stanów
            depresyjnych, odrzucenie rzeczywistości i postawę życzeniową. W takiej sytuacji
            kuracja będzie bardzo utrudniona i długotrwała.
          • Gość: zastępcaKierownika bo tam za oknem masz las a nie cmentarz IP: *.aster.com.pl 28.05.10, 15:16
            i to jest cale zaklamywanie rzeczywistosci kartoniarzy zadowalajacych sie byle szmira za 6-7kola zamiast zaplacic uczciwa cene ktora musi rosnac (+1% cenki tygodniowo do gory) i kupic cos przyzwoitego w milej okolicy z lasem za oknem albo chociaz metrem rzut beretem od domu
            • Gość: .. Re: bo tam za oknem masz las a nie cmentarz IP: *.opera-mini.net 28.05.10, 17:43
              Pare lat temu kupilem taki apartament z lasem za oknem, teraz jest las blokhausow i sasiedzi ktorym odp... szajba od kredytu wzietego na 2 pokolenia wprzod.
        • Gość: Hi men Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: 193.0.126.* 28.05.10, 13:40
          O widzę znikające posty - ale nie dam za wygraną w orko ceny są po 9 k ale nikt
          nie kupuje dosłownie nikt (cisza i głusza na tym osiedlu) znacznie bliżej także
          w okolicach zacisza jest osiedle samarytanka tam sprzedają po 5890 za metr -
          zatem nie powołujcie się na życzeniowe ceny devów na które jest zerowa reakcja
          rynku (jak by orko wystawiło cenę 30k za metr i sprzedaż była zerowa to też byś
          pisał, z ceny na Targówku są po 30k.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 13:53
            > O widzę znikające posty

Wypadałoby naumieć się czytać, nie pisałbyś o znikających postach... zobacz co
            jest napisane pod polem edycyjnym zanim wyślesz....
            • Gość: Hi men Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: 193.0.126.* 28.05.10, 14:03
              Mój post pojawił się od razu, aby następnie zniknąć i pojawił się ponownie w tym
              samym czasie co drugi stąd moja wątpliwość - po drugie trochę więcej szacunku do
              innych, a nie nazywanie ich od razu analfabetami.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:24
                To tak działa, nie pojawia się wszędzie więc po kolejnym odświeżeniu może go nie
                być. To ze względów technicznych tak to działa. Dlatego jest ten napis na dole.
        • Gość: takiowaki Re: zastępca: IP: *.aster.pl 28.05.10, 13:59
          A później te mieszkania trafiają na rynek wtórny po 5-6 tys. / m2 tak jak ma to
          obecnie miejsce z inną inwestycją Orco - szafirowa aleja - do dzisiaj ponad
          połowa mieszkań jest pusta , chociaż inwestycja zakończona ponad dwa lata temu,
          a na rynku wtórnym mieszkania z "szafirowej" nie mogą znaleźć kupca nawet po 5-6
          tys. zł /m2, zarówno małe klity np:
          nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=112277234
          jak i większe "apartamenty":
          nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=30798&ID=112355758
          Łosiów na mieszkania po 9000 zł / m2 już nie ma, wiec równie dobrze możesz
          poprosić kierownika by wystawił cenkę 19 000 zł / m2 - efekt w ilości
          sprzedanych lokali będzie taki sam.
          PS. za 7-8 tys zł/ m2 obecnie sprzedaje mieszkania Natolin2010 na ursynowie - 2
          minuty od metra natolin (płaskowickiej / Lanciego).
          • heine-ken Re: zastępca: 28.05.10, 14:28
            Jeśli masz na myśli róg Płaskowickiej / Lanciego, to w dwie minuty do metra
            można dojechać samochodem, ew. rowerem z prędkością 25 km/h. Jakby się wczytać w
            ogłoszenia, to każde mieszkanie na Ursynowie jest tuż przy metrze.
            • Gość: takiowaki Re: IP: *.aster.pl 28.05.10, 14:39
              OK 5 minut pieszo z zegarkiem w ręku. Mam na myśli nowa inwestycję Natolin2010
              przy Lanciego. Trasa piesza: wzdłuż Lanciego do migdałowej, przy żabce w prawo w
              migdałową - 200 metrów uliczką z kostki, dochodzisz do KEN 46 od strony
              dziedzińca - w lewo wzdłuż KEN 48, uliczka między KEN 48 i KEN 50 i jesteś przy
              wejściu do metra Natolin od strony północnej przy KEN. Maksymalny czas na
              przejście trasy 5 minut.
              • heine-ken Re: 28.05.10, 14:56
                Ok, nie chce mi się targować czy pięć czy siedem, bo zapewniam, że Twoja babcia
                nie da rady nawet w 7, ale z pewnością nie dwie, jak w poprzednim poście. Wkurza
                mnie po prostu wciskanie argumentu niebywałej bliskości metra do każdego
                mieszkania które leży na Ursynowie, łącznie z tymi na rogu Płaskowickiej i
                Roentgena (jak widziałem w jakimś anonsie). Nie róbcie tak - przestańcie wciskać
                kit niezorientowanym.
                • Gość: jakbukda Blisko metra IP: 217.153.242.* 01.06.10, 15:38
                  Nie przejmuj się - mieszkania na Targówku też już trzymają cenę, bo
                  są w pobliżu planowanej stacji metra. Raczej nim nie pojeździsz,
                  może twoje dzieci, ale jaki walor!
                  • Gość: horoon Re: Blisko metra IP: 85.222.87.* 02.06.10, 22:24
                    A gdzie są najlepsze ceny mieszkań w Warszawie i inwestycję? Oczywiście nie
                    mówię o starych blokach na Pradze, tylko świeżych budynkach za dobrą cenę. Są w
                    Wawie jeszcze takie w ogóle?
                    • Gość: horoon Re: Blisko metra IP: 85.222.87.* 05.06.10, 22:07
                      No w sumie nie jest teraz faktycznie łatwo sprzedać mieszkanie. Moi znajomi
                      męczyli się z tym dobre parę miesięcy. Ja jednak chyba zdecydowanie wole
                      zainwestować w nowe osiedle niż kupować używane.
              • mara571 takiowaki 28.05.10, 15:00
                sorry, ale widac, ze nie jestes stalym czytelnikiem tego forum.
                Wpisy od zastepcy kierownika, kierownika i ordynatora sa elementem zabawy.
                Ukazuja sie zawsze u gory.
          • Gość: zastępcaKierownika wiec te na wtornym będą po +13tys /m2 IP: *.aster.com.pl 28.05.10, 15:13
            skoro szafirowa aleja gdzie inwestorzy nakupowali po 4kola (mam akurat znajomego to wiem) sprzedaja po 6 i to pewnie te najgorsze z golymi scianami to latwo wyliczyc ze jesli kupicie na klonowej za 9 to za 2latka bedziecie sprzedawac po 13tysi moze nawet po 15scie jak dobrze pojdzie

a jak polozycie byle jaka podloge z castoramy to ho-ho zyski moga przyprawic o zawrot glowy :-)
            • Gość: omlet => kupie w Krakowie jak spadnie do 2500 za m2 <= IP: *.chello.pl 28.05.10, 15:22
              deweloperow korzy juz zmadrzeli prosze o kontakt

ale ani zlotowki wiecej za m2 pamietajcie

po wyborach dojebia wam kataster

a ja moge czekac...

ha aha hahahahha
              • Gość: zastępcaKierownika po wyborach załozymy ci rekomendacje T na jaja IP: *.aster.com.pl 28.05.10, 15:34
                a o kredycik bedziesz mogl prosic w providencie albo u lichwiarza
                • Gość: omlet jaja to mi będziesz lizał po wyborach przygłupie IP: *.opera-mini.net 01.06.10, 13:01
                  a kredycik to sobie weź na pielęgniarkę Downie, bo leki bierzesz nieterminowo
                  • qrnamol Re: jaja to mi będziesz lizał po wyborach przygłu 15.06.10, 08:23
                    dobrześ mu powiedział :D co kogoś kto ma łeb na karku obchodzi rekomendacja T?
                    jak mieszkania zleca na ryj to co za problem wylozyc 30-50tys w gotowce? ten kto
                    chce kupic mieszkanie MA chocby takie minimum, jelenie bez grosza przy duszy juz
                    sie obkupili i zaraz bedziemy od nich kupowac na licytacjach komorniczych
        • Gość: x Re: a na targówku Orco po 9tysi - prawidlowo IP: *.cfw-a-gci.dublin.corp.yahoo.com 28.05.10, 18:29
          o widac ze pacjent znowu dorwal sie do internetu
      • popo.leon Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani 28.05.10, 13:50
        Zależy gdzie się szuka, żoliborz to bite 9-10k/1m2 ...
        • Gość: takiowaki Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.aster.pl 28.05.10, 14:58
          Zależy czego się szuka, można i na Żoliborzu bez problemu nowe znaleźć po 6700
          zł / m2:
          nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=110541273
          Ale i za 7-8 tys jest w czym wybierać.
          • Gość: mm Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 19:47
            Budynek sprzed dwoch lat. Jestes pewien ze ogloszenie jest aktualne?
            Poza tym: to 14-te pietro ze slepa kuchnia, w dodatku Gwiazdzista,
            czyli lokalizacja taka sobie.
            Ten standard za te pieniadze to jest bardzo drogo!
      • Gość: ja Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: 194.181.189.* 28.05.10, 14:20
        widać, żeś głupi jak but i nie masz zielonego pojęcia o tym, o czym
        piszesz
        • Gość: takiowaki Re IP: *.aster.pl 28.05.10, 14:26
          Za to ty wykazałeś się w swoim poście wybitna mądrością.
      • Gość: Autor Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: 77.252.106.* 28.05.10, 14:26
        > Skąd ołpeny biorą te średnie np. dla Warszawy ponad 9000 zł / m2, gdy
        > tymczasem u deweloperów zalegają tysiące mieszkań po 7000 zł / m2 , a na
        > Białołęce Dom Dewelopment sprzedaje nowe mieszkania po 4700 zł / m2.

Przecież pisali, że w Warszawie, a nie na jakiejś Białołęce :-P
        • Gość: takiowaki Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.aster.pl 28.05.10, 14:32
          Dla niektórych Warszawa to kwadrat Świętokrzyska / Marszałkowska / Jerozolimskie
          / Chałubińskiego.
          ;-)
    • Gość: przem Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d... IP: 94.75.80.* 28.05.10, 13:04
      Jedni drugich biorą na przetrzymanie, ale to kupujacy są w lepszej sytuacji, nie są to ludzie mieszkający pod mostem - zwykle wynajmują i noża na gardle nie mają, jak nietkórzy naganiacze próbują nam wmówić. Natomiast sprzedający tracą, bo mieszkanie stoi, a rynek wynajmu staje się dla nich coraz mniej atrakcyjny.
    • Gość: wujek Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: 213.152.230.* 28.05.10, 13:46
      Ceny mieszkan nie drgna? Nie zupelnie, znajomy kupil w samym cenrum
      Warszawy, star kamienica, odnowiona, za 6800zl m2. Wiec jednak drga
      tylko musi sprzedajacemu zalezec na pieniadzach. Nie ma czegos
      takiego w PL jak wysokie podatki od drugiej rezydencji, jak tez
      podatkow od warosci, wiec nikogo nic nie zmusza do sprzedazy i to
      powoduje, ze ceny beda staly.
      • li_lah Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani 28.05.10, 13:56
        ale podobno mają być..
        • qrnamol Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani 15.06.10, 08:26
          jak wygra cmentarna klika to zapomnij, developerzy to ich brać a kruk krukowi
          oka nie wykole
      • Gość: mm Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 19:49
        Wszystkie okna na podworka-studnie? Oraz brak miejsca parkingowego,
        co mu da niezle popalic.
    • popo.leon Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d... 28.05.10, 13:47
      Przecież niedawno na gazecie były artykuły zapowiadające boom mieszkaniowy
      i żeby kupować bo będą drożeć.

Artykuły o rynku mieszkaniowym na tym portalu śmieszą mnie, bo ich tematyka
      jest jak karuzela, DROŻEJĄ - TANIEJĄ - DROŻEJĄ - TANIEJĄ - DROŻEJĄ - TANIEJĄ...

Niestety, już reaguję na to tylko uśmiechem i nie traktuję jako poważnej
      informacji.
      • Gość: e Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani IP: *.189.220.2.skyware.pl 28.05.10, 16:36
        Kto miał kupić już kupił , jednym dali rodzice na mieszkania inni
        kupili za drogi kredyt i sielanka dla sprzedających skończyła się.
        Młodzi wyjechali za granicę i tam wiążą swój los a ci co zostali to
        tylko nieliczni spełniają warunki do otrzymania kredytu. Więc
        trzymajcie ceny i trzymajcie mieszkania a zobaczymy jak długo
        wystarczy wam sił. Może kiedyś wreszcie zmowa cenowa pęknie a tzw.
        mieszkania osiągną dostępne i prawdziwe ceny.
    • li_lah Re: Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani 28.05.10, 14:02
      to jest sztuczne "podtrzymywanie" wysokich cen. Tych cen nie ma, a jesli ktos
      probuje drogo sprzedać to mu sie nie udaje.
      U mnie na osiedlu (starym)postawiono kilka pięknych bloków, i co? I tak sobie
      stoją już ponad rok, wykończone, pachnące, piękne, a światło świeci się może w
      kilku mieszkaniach. Nikt tego nie kupuje, bo albo za drogo, albo naród wreszcie
      zmądrzał i czeka, aż się sytuacja wyklaruje.
      • Gość: lendo Drgaj grgaj tylko trzeba sie nieco wysilic IP: 195.117.157.* 28.05.10, 14:15
        Ja w 2009 zapuszczaem szukacza na 230 tys
        Teraz taka sama ilosc rezultatw mam na 200 ;)
        • Gość: sprzedaż mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:58
          ja swoje mieszkanie sprzedałem w 3 dni po daniu ogłoszenia, miałem 2 oferty,
          kupujący podwyższył cenę ofertową, bo mu zależało.
          W nieruchomościach lepiej nie generalizować, wszystko zależy od położenia,
          atrakcyjności budynku, itp.

Chociaż pokuszę się o małe uogólnienie; uważam, że mieszkania sprzed 4-10 lat
          będą się starzeć wyjątkowo szybko, tzn będą odstawały od obecnie budowanych
          mieszkań deweloperskich (jakość klatek schodowych, windy, pomysł
          architektoniczny, rozwiązania parkingowe, etc.).Dlatego pomysł, żeby takie
          sprzedać teraz i kupić nowe, może mieć sporo sensu.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 15:06
            Wszystko zależy - oglądałem (były niedawno targi mieszkaniowe) trochę nowych
            ofert (i tych już wybudowanych i tych budowanych) i w sumie żadne nie
            zasługiwało nawet na to by na nie spojrzeć. Brak kuchni, brak salonu a zdarzało
            się, że na 60 metrach była toaleta z łazienką. Nie wiem kto projektuje te
            dziwolągi, ale na prawdę, czegoś rozsądnego też ze świecą szukać...
            • Gość: mm Re: mieszkania IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 19:55
              Fakt, brak kuchni w niby-apartamencie przyprawia mnie o atak
              smiechu.
    • Gość: Krysia jak ktos chce taniej to w razemdom IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 14:24
      i kredyty tez mozna brac taniej bo w grupie
      • Gość: ( ).( ) Re: jak ktos chce taniej to w razemdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 14:57
        Krysia, co na "grupowy" namawia...
        • Gość: Obserwtor Re: jak ktos chce taniej to w razemdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 15:20
          A ja kupiłem miesiąc temu w Gdyni i właśnie szukam kredyty na 50% i powiem, że
          mam ogromny problem... Nie wiem czy wybrać w Euro czy w zł i czekać, aż Euro
          jeszcze pójdie do góry i wtedy wskoczyć w Euro. W ogóle dla każdego polecam
          złożenie w kilku bankach na raz a nie polegać na 1 czy 2 bo może się przeliczyć.
          Banki to mendy i banda cfaniaków więc lepiej uważajcie bo zawsze wam jakąś
          niespodzianke zrobią. Pytajcie się o dodatkowe ubezpiecznie itp. Nie wiem skąd
          się bierze w bankach przeświadczenie, że klient to debil i ważna jest tylko
          wysokość raty bo gdziekolwiek pójde to zanim mnie się spytają na jaki okres chce
          mówią mi wielkość raty od razu na 30 lat! Potem muszę się pytać o warunki oraz,
          że nie chce na 30 tylko na max 15. W ogóle w bankach połowa ludzi to chyba z
          łapanki jest...
    • dzon_dzon Nowe mieszkania w Szczecinie po 4000zł i się nie 28.05.10, 15:27
      W Szczecinie nowe mieszkania w najlepszych lokalizacjach są po 4000złm2 i się
      nie sprzedają a wg. tego naciągane zestawienia średnie ceny w Szczecinie to
      5000zł :/ Myślę, że realne transakcyjne ceny są poniżej 4000zł a stare
      mieszkania około 3000zł.
      • Gość: lendo Re: Nowe mieszkania w Szczecinie po 4000zł i się IP: *.mgsp.pl 28.05.10, 16:47
        rumuńskie dzieci powiedzą że Szczecin to nie Polska ;)
        A na poważnie to nie ma zagatki - to są realne koszty budowy ( z
        marżą!) w kraju - a w Szczecinie dodatkowo działa chyba bliskość
        Berlina który to jako znane zadupie i nie umywając się do stolycy ma
        też oczywiście odpowednio niższe ceny :)
      • aramco1 Re: Nowe mieszkania w Szczecinie po 4000zł i się 28.05.10, 19:55
        Ta tabelka to chyba pobożne życzenia. We Wrocławiu niby m2 chodzi za 7000? A
        skąd, tylko niektóre nowe osiedla oficjalnie tyle kosztują. Jak się przejrzy
        ogłoszenia o starych i nowych mieszkaniach, to oprócz kawalerek zwykle m2
        kosztuje ok. 5000!
    • Gość: Konsolidacja Kredyty konsolidacyjne IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 17:15
      > Gdzie Ci chętni na kredyty?

Biorą kredyty. Zabezpieczone hipoteką. Konsolidacyjne.

Nie są w stanie spłacać dotychczasowych szaleństw kredytowych, to muszą mieszkanie zastawić.
    • sselrats I bardzo dobrze, budowlancyh stac na trzymanie 28.05.10, 18:21
      niesprzedanych mieszkan (pobrali kredyty na budowe) to niech se
      trzymaja. Mieszkania nie stanieja bo w mire niesprzedawania sa one
      coraz drozsze dla budowniczego.
      • Gość: asf Re: I bardzo dobrze, budowlancyh stac na trzymani IP: *.ip.jarsat.pl 12.06.10, 14:18
        To niech ciągle podwyższa cenę wraz z wzrostem kosztów tego mieszkania. Może na
        końcu skończy się to bankructwem.
    • Gość: kangur Mieszkań jest więcej niż klientów, a ceny ani d... IP: 114.74.143.* 29.05.10, 23:51
      Przecietne ceny podawane w prasie nie odzwierciedlaja tego co
      naprwade dzieje sie na rynku nieruchomosci Od 30 lat mieszkam w
      Australii i w najwiekszych miastach np Sydney czy Melbourne ceny za
      metr kwadratowy ziemi wahaja sie od $200 do $6000.Cena zalezy od
      infrastruktury czyli transportu, szkol, szpitali i mozliwosci
      latwego dojazdu do pracy.W dzielnicach z dobra infrasturuktura ceny
      nigdy nie spadaja a srednia podawana w prasie jest zanizana przez
      spadek cen w dzielnicach mniej atrakcyjnych.
    • Gość: Anna Jednak drgnęły... IP: *.bluel.net 30.05.10, 17:49
      Nie wiem, jak się mają ceny w Australii, do cen w Polsce, wiem jedynie, że
      ceny nieruchomości w Polsce były i nadal są znacznie zawyżone. Odnośnie tytułu
      artykułu - we Wrocławiu, gdzie mieszkam, ceny "drgnęły" i to znacznie (średnio
      ok. 2 tys. w dół), we wszystkich lokalizacjach, także tych najlepszych. Można
      odnieść wrażenie, że artykuły, jak komentowany, są sponsorowane, wystarczy
      sprawdzić ceny w ogłoszeniach internetowych (np. na serwisie otodom.pl) - są
      znacznie niższe, a jeszcze do negocjacji.
    • Gość: drygawica Jak przychodzi do sprzedaży to "ceny drgają" IP: 85.222.87.* 04.06.10, 10:49
      Z drugiej strony poszukiwania jelonków nadal w najlepsze się kręcą. Każdy
      sprzedający liczy, że to właśnie on znajdzie frajera. Tych jednak mało i aby
      sprzedać trzeba spuszczać od ceny marzeń, co boli aj boooooli i bedzie bolało
      coraz bardziej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka