Dodaj do ulubionych

www.staneck.pl

IP: *.icpnet.pl 04.08.12, 10:29
Szanowni Państwo, wiem że tu staracie się sobie pomagać, wymieniać doświadczeniami i piętnować nieuczciwych deweloperów oraz wykonawców. Nikt z nas nie jest ekspertem w każdej dziedzinie więc każda pomoc jest ważna. Ja sam jestem deweloperem i takie miejsca staram się obserwować, wyciągać wnioski i unikać błedów. Czytając Państwa opinie dowiaduję się tego co jest dla Was ważne, czego się obawiacie i czego oczekujecie od dewelopera. Staram się być uważny. Do tej pory nie zabierałem glosu, dziś to sie zmiania bo od dłuższego czasu zauważam pewną rzecz. Otóż nikt z osób zainteresowanych nie zwraca uwagi na to, jak ważny jest wybó rzetelnego i uczciwego pośrednika. Pomijam to, że jestem zwolennikiem sprzedaży bezpośredniej (deweloper - klient) kiedy klient ma szanse na spotkanie i rozmowe z deweloperem. Poświęcacie wiele uwagi na to by dobrze poznać dewelopera i dowiedzieć się na jego temat jak najwięcej, nie jesteście jednak tak rzetelni kiedy wybieracie pośrednika oferującego Wam mieszkanie lub dom. To błąd. Większość z nich inwestycje zna od samego początku i wiele może powiedziec na jej temat, niestety nie mówi tkwiąc w przeświadczeniu, że nie ma takiego obowiązku jeżeli o pewne szczegóły klient sam nie zapyta. Sami może odpowiedzieć sobie na pytanie czy tak powinno być? Dlatego ja zachęcam aby wybierać swój dom na wczesnym etapie jego budowy i obserwować ją. Kiedy nie macie takiej mozliwości wybrać uczciwego pośrednika. Warto też o opinię zapytać klientów, którzy już mieszkaja we wcześniejszych inwestycjach dewelopera będa bardziej obiektywni niż fora. Wybierajcie w końcu dewelopera, który się tego nie obawia. Pozdrawiam i życzę samych dobrych wyborów.
Obserwuj wątek
    • gobi05 Gdzie są Plewiska? 16.08.12, 12:21
      Czy Plewiska to gdzieś pod Warwzawą?

Ja wiem, że wizualizacje są ładne, wydał pan na nie dużo pieniędzy i do tego dobrze się kompresują, więc i ściągają sie szybciej, ale... Mi się kojarzą z domami których nie ma, i nie wiadomo czy będą. Pierwsza informacja, którą chciałbym zobaczyć na stronie intrnetowej to pieniądze - co, gdzie i za ile. I jeszcze kiedy. No, i koniecznie coś o lokalizacji, dojazdach, otoczeniu itp.
    • ciekawolog Re: www.staneck.pl 16.08.12, 19:43
      Rewelacyjne rozwiązanie dla branży obróbki blach. Wkrótce na stronie www.estimet.pl/ znajdziecie pomysły które przyśpieszy Waszą pracę i wyeliminuje wszelkie problemy. Polecam, sprawdzcie koniecznie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka