Dodaj do ulubionych

Rodzina na swoim

04.10.12, 16:34
Witam, podobno zamiast projektu Rodziny na Swoim będzie coś całkiem nowego typu mieszkania dla młodych, wiadomo już jakie będa zasady itd?
Obserwuj wątek
    • frytek87 Re: Rodzina na swoim 04.10.12, 19:33
      Pewnie rząd coś nowego wprowadzi, ale nie spodziewał bym się tego w 2013
      • perelka_4 Re: Rodzina na swoim 08.10.12, 19:21
        Bedą mieszkania dla młodych czy coś takiego ale dopiero nad tym pracują.
        • Gość: anka Re: Rodzina na swoim IP: *.231.6.162.koba.pl 08.11.12, 12:53
          Dokładnie będzie program Mieszkanie Dla Młodych, ale już teraz jest specjalna oferta dla studentów u developera JWC , podobno zakup mieszkania jest zaledwie na wyciągnięcie ręki.
    • Gość: ) Re: Rodzina na swoim IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 21:19
      Cokolwiek by wymyślili to nic im to nie da. Ludzie zwyczajnie nie mają i nie prędko będą mieli pieniądze. Czas osłów zakredytowanych na 30+ lat już się skończył. Zostali co wiedzieli że kwadraty stanieją i nadal czekają. Ot taka selekcja naturalna.
      • alann30 Re: Rodzina na swoim 05.11.12, 14:03
        Nie sądzę żeby staniały, ale czas pokaże z drugiej stronyile można czekac..
    • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 07.11.12, 09:08
      ja tam wolę brać kredyt w rodzina na swoim, nie wiadomo jakie będą warunki i czy w ogóle coś nowego wymyślą więc jeśli ktoś ma zamiar kupić mieszkanie to radziłbym się streszczać i jeszcze w tym roku kupować żeby się załapać do programu
      • Gość: Wisiorek Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 09.11.12, 14:07
        Kupuj szybko, zanim stanieją!
        • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 10.11.12, 08:15
          to nam raczej nie grozi ;), bo już staniały a raczej nie szykują się żadne zmiany. Obserwuję sytuację już od jakiegoś czasu i o to chyba dobry moment na zakup mieszkania
    • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 12.11.12, 09:30
      kredyt kredytem, najpierw trzeba się na mieszkanie zdecydować, mam już kilka na oku. Może ktoś polecić jakiegoś dewelopera w Warszawie?
      • erivela Re: Rodzina na swoim 12.11.12, 16:48
        Ja jestem na etapie zakupu własnego m u JWC w Warszawie, mogę powiedzieć tyle, ze developer ma bogatą ofertę i jest w czym wybierać, ceny są dla w zależności od oferty dla biednych i bogatych.
        • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 13.11.12, 09:21
          erivela napisała:

> Ja jestem na etapie zakupu własnego m u JWC w Warszawie, mogę powiedzieć tyle,
          > ze developer ma bogatą ofertę i jest w czym wybierać, ceny są dla w zależności
          > od oferty dla biednych i bogatych.

a w jakich rejonach oni budują? czy będą coś oddawać na początku przyszłego roku, bo chciałbyms ie jak najszybciej wprowadzić
          • sylwia892 Re: Rodzina na swoim 17.11.12, 11:19
            mareks_550 napisał:

> erivela napisała:
            >
            > > Ja jestem na etapie zakupu własnego m u JWC w Warszawie, mogę powiedzieć
            > tyle,
            > > ze developer ma bogatą ofertę i jest w czym wybierać, ceny są dla w zależ
            > ności
            > > od oferty dla biednych i bogatych.
            >
            > a w jakich rejonach oni budują? czy będą coś oddawać na początku przyszłego rok
            > u, bo chciałbyms ie jak najszybciej wprowadzić

Mareks. Ja znalazlam swoje nowe mieszkanie na www.flathunters.pl, JWC co prawda tam nie ma ale jest dużo ciekawych inwestycji, co ważne możesz skorzystać z wyszukiwarki i znaleźć to spełniające Twoje oczekiwania.
            • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 22.11.12, 09:21
              dzięki, już znalazłem własnie w jwc - na osiedlu Wawer, cena poniżej 5tys za m2 więc akurat się załapałem na rodzina na swoim, teraz to już tylko kredyt, niby w ciągu 2tygodni mają być już pieniądze. Z tego co widziałem na ich stronce to mają coś takiego jak "singiel' na swoim jakby ktoś był zainteresowany (nie wiedziałem że coś takiego jest :D)
              • Gość: pol Re: Rodzina na swoim IP: *.unknown.vectranet.pl 26.11.12, 22:26
                Singiel na Swoim to wersja lajt dla osób samotnych, do 50m kw. a doplaty do 35m kw. Fajna sprawa, tylko ciezko o mieszkanie.
                • miriam.7 Re: Rodzina na swoim 27.11.12, 11:22
                  Z tego co wiem to JWC pośredniczy w programie "Singiel na Swoim" mają dość duzy wybór lokali www.jwconstruction.pl/pl/centrum_prasowe/informacje_prasowe/art117.html
                • keepsmiling3 Re: Rodzina na swoim 11.02.13, 22:24
                  brzmi obiecująco ;)
          • erivela Re: Rodzina na swoim 05.12.12, 12:33
            Jak chcesz się szybko wprowadzić to teraz akurat jest wyprzedaż ostatnich lokali na osiedlu Górczewska Park i Bursztynowe Osiedle. Ceny naprawdę atrakcyjne. W ten weekend bodajże są dni otwarte u nich.
            • miriam.7 Re: Rodzina na swoim 20.12.12, 20:47
              a możesz powiedzieć jak kształtują się ceny za te inwestycje, w sumie to chyba bardziej interesuje mnie warszawska Wola.
    • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 24.11.12, 11:24
      Gość portalu: aneta napisał(a):

> A co bedzie juz w 2013 roku kiedy to wszystko się skończy ?
      > czy uwazacie ze mieszkania stanieją?
      > Warto czekac ?

z tego co wiem to ma być jakiś program "mieszkanie dla młodych" czy jakoś tak, ale nie wierzę, że będą lepsze warunki, dlatego zdecydowałem się na zakup w tym roku żeby się załapać na rodzina na swoim
    • Gość: zieleniak Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 26.11.12, 12:55
      Albo stanieją, albo ich nikt nie kupi, proste - wolny rynek.
      • Gość: melka Re: Rodzina na swoim IP: *.centertel.pl 26.11.12, 17:17
        idioci ktorzy teraz kupuja w ramach rodziny na swoim i sadza sie ze "zalapali" sa idotami do kwadratu.

"zalapaliscie" sie co najwyzej do mega cen!!!

co z tego ze rzad doplaci wam polowe odsetek, jak za rok dwa wasze odsetki i bez tej doplaty beda nizsze, bo zwyczajnie kapital do splaty bedzie duzo nizszy ( o ile w ogole rozumiecie roznice pomiedzy kapitalem do splaty i odsetkami wy "matematycy" po nowej maturze)\

wbijcie sobie do glowy ze ceny mieszkan ida i jeszcze dlugo beda isc w dol.
        • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 29.11.12, 09:25
          jakoś nie zauważyłem żeby ceny spadały, zacząłem się rozglądać za mieszkaniem na początku tego roku i w porównaniem z końcem roku ceny poszły mocno w górę. Dlatego ja wolę nie czekać, bo już popełniłem błąd że tyle zwlekałem
          • Gość: A jednak... Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 29.11.12, 09:46
            Oczywiście, ceny lecą pod niebiosa, bo olbrzymi popyt to spowodował!

Widzę że uprawiasz tutaj typowe naganiactwo, ale skoro musisz koniecznie zaklinać rzeczywistość to szerokości, powodzenia w szukaniu frajerów.
            • mareks_550 Re: Rodzina na swoim 23.12.12, 08:33
              tak wynika z moich obserwacji, może duże 3-5 pokojowe mieszkania nie poszły w górę, ale kawalerki i 2 pokojowe poszły
      • Gość: hanka.s Re: Rodzina na swoim IP: *.231.0.251.koba.pl 07.12.12, 18:17
        Już staniały, na przykład w ten weekend Apartamenty Oxygen mają 10 % rabatu na wybrane mieszkania.
        • miriam.7 Re: Rodzina na swoim 07.01.13, 21:13
          a jaki developer buduje apartamenty Oxygen?
    • Gość: uwaga ignasiak Re: Rodzina na swoim IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:41
      Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
    • Gość: Edi Zasady... IP: *.opera-mini.net 09.01.13, 01:32
      Zasada tego typu programow (doplat do kredytow) jest jedna. Chodzi o utrzymanie wysokich cen przy uzyciu publicznych pieniedzy gdyz beneficjentami programu maja byc banki i deweloperzy.
      • Gość: budubu Re: Zasady... IP: *.dynamic.mm.pl 10.01.13, 08:49
        z tego co się obecnie słyszy projekt mieszkanie dla młodych w ogóle nie wystartuje, więc jesli ktoś czeka z zakupem licząc na dopłaty to raczej strata czasu
        • miriam.7 Re: Zasady... 10.01.13, 18:01
          trzeba po prostu wypatrywać promocji u deweloperów, ostatnio na stronie JWC wypatrzyłam że mają rabaty na swoje lokale.
          • Gość: zenek Re: Zasady... IP: *.dynamic.mm.pl 16.01.13, 10:21
            jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem to u jw construction 19-20 są dni otwarte na Grzybowskiej. Na ich stronce jest też coś o wykończeniu mieszkania i kuchni gratis
            • Gość: franiulol Re: Zasady... IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 13:24
              Te dni otwarte dotyczą zlokalizowanej przy ulicy Wroniej 45 inwestycji Oxygen. Jedna z rzeczy na którą na pewno warto zwrócić uwagę to elewacja tej inwestycji z perforowanego aluminium, super to wygląda na wizualizacjach.
              • miriam.7 Re: Zasady... 17.01.13, 17:43
                podobno zostało im tylko 95 apartametów wiec chyba warto się pośpieszyć.
                • Gość: jck43 Re: Zasady... IP: *.dynamic.mm.pl 03.02.13, 14:25
                  Rodziny na swoim już nie ma a programu mieszkanie dla młodych pewnie też nie będzie. Ale jak ktoś chce kupić mieszkanie to może znaleźć coś dla siebie, choćby wspomniane JW construction, mają promocje m.in. dla studentów
                  • Gość: Skołowany Re: Zasady... IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.13, 21:50
                    Ale co Ty mówisz! Przecież prace nad programem trwają i ma on wejść w życie już w 2014. Kilka agencji nieruchomości opiera się na nim i już przedstawia niższe ceny. Chociażby SM Salwator z Krakowa. Wystarczy się rozglądnąć trochę po sieci, a widać, że wcale nie jest tak źle.
    • Gość: nimek Re: Rodzina na swoim IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 23:45
      jw ma w ofercie rodzina na swoim.. Nawet 3 pokój gratis. Mieścisz się w :rodzina na swoim: ale...
      ale
      płacisz zamiast 19 tys za garaż..70 czy 76 !!!!
      da się ominąć przepis?? da...
    • agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 06.02.13, 13:34
      Warto się pojawić w najbliższą sobotę , 9 lutego na inwestycji przy ul. Lewandów (vis a vis nr 43) gdzie odbędzie się dzień otwarty z programem "Mieszkania dla młodych", z bardzo wieloma kalkulacjami i informacjami dotyczącymi różnic , czysto ekonomicznych, między perspektywą wynajmu mieszkania, bądź jego kupna.
      • Gość: Równaj dalej Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 06.02.13, 14:44
        Będzie można sobie porównać koszt wynajmu do konieczności płacenia podobnej kwoty, tylko że przez 30 lat? Może porównajmy do kredytu na 60 lat, wtedy wyjdzie jeszcze większa opłacalność!
        • agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 07.02.13, 20:14
          Czyli Twoim zdaniem przez te 25-30 lat lepiej mieszkanie wynajmować? Po pierwsze koszty większe, po drugie po tym okresie mieszkanie staje się Twoje, a przy wynajmie nie masz nic. Oczywiście , że jest ryzyko, ale gdzie go przy inwestycjach nie ma?
          • Gość: ehhh Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 08.02.13, 08:56
            A kto powiedział że na życie trzeba patrzeć w 25-30 letnich interwałach? Wynajem to nie kredyt że podpisujesz umowę na 25-30 lat. Wiem że komuś kto siedzi w tym goownie po uszy ciężko w to uwierzyć, ale nie trzeba dzisiaj podejmować decyzji na resztę życia.

Można mieszkanie kupić za 5, 10, 15 lat, albo wybudować sobie domek za lat 3. To się nazywa wolność wyboru, którą masz jeżeli nie przywalisz kredytu na 30 lat. Po co teraz brać kredyt na 30 lat, skoro mieszkania tanieją i zaraz się okaże że za 5 lat wystarczy wziąć kredyt na lat 20?

Branie 30 letniego kredytu to niewolnictwo w najczystrzej postaci. A to że za 30 lat 30 letnie rozpadające się mieszkanie będzie moje, to mnie szczerze dynda. Wolę przez te 30 lat codziennie budzić się mając świadomość, że w każdej chwili mogę:
            - się spakować i wyprowadzić z tego bloku bo sąsiad wkurza,
            - wyprowadzić się z dzielnicy bo syf,
            - zmienić miasto i pracę na lepszą - bez zbędnych ograniczeń
            - zmienić kraj i mieć w doopie mohery, lemingi i walącą się gospodarkę.

Mało tego - nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie w dowolnym momencie rzucić robotę i nie muszę włazić w doopę szefowi żeby za wszelką cenę utrzymać się w firmie i karnie nosić miniratę powtarzając sobie "jeszcze tylko 359, 358, 357 razy..."

Porównujesz cenę niewolnictwa za niewielką cenę, z ceną wolności wyboru i braku zobowiązań na lata. Trzeba być skrajnym durniem żeby patrzeć na życie przez różnicę 27zł miesięcznie.

• Gość: Kamil...2013 Re: Rodzina na swoim IP: *.play-internet.pl 08.02.13, 11:05
              No cóż... nie do końca masz rację. Co z tego, że przez kolejne 5, 10 lat będziesz wynajmował mieszkanie, skoro to tylko odwlekanie decyzji z kredytem? Realia są takie, że bez kredytu mieszkania w Polsce nie kupisz (chyba, że masz nadmiar gotówki, albo pieniądze od rodziny -w spadku czy coś)... A wynajmując żyjesz tak na prawdę na walizkach - w każdej chwili właściciel może umowę wypowiedzieć... Potem w najlepszym wypadku dwa miesiące okresu 'ochronnego' i trzeba szukać nowego lokum. Znam mnóstwo osób, które tak żyją - przeprowadzają się średnio raz do roku... Masakra - wiem z opowieści jak to bardzo męczy... Nie możesz nic zaplanować w perspektywie, a najgorsze, że wciskasz komuś pieniądze zupełnie bez sensu. Jak się podliczy wszystkie opłaty wynajmu to czasem i mniejszym nakładem finansowym da się spłacać kredyt. Jak ktoś nie wierzy, to polecam taki niedługi artykuł, żeby przejrzeć na oczy ;). Komuś się chciało i zrobił takie porównanie wydatków...Własne mieszkanie wymaga odważnych kroków, to prawda... ale przynajmniej życie się wtedy stabilizuje, można pomyśleć o założeniu rodziny a nie tak z dnia na dzień...
              • Gość: ehh Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 08.02.13, 11:28
                Odwlekanie, w moim przypadku - połączone z dość znacznymi oszczędnościami sprawia że realnie, co miesiąc skraca mi się znacząco okres kredytu który musiałbym wziąć, dodatkowo przyśpieszany przez spadające ceny. Przy mojej obecnej sytuacji finansowej (spore oszczędności + dobry dochód) sprawia to że odkładając przez 3 lat zmniejsze dla mojej hipotetycznej inwestycji zaangażowanie wkładu własnego z 30 do 50%. Kolejne 5 lat i mogę mieszkanie kupić za gotówkę. Wszystko przy założeniu że cena się nie zmienia, ale patrząc na ostatnie 4 lata, kiedy ceny spadły o 20% to i tak optymistyczne założenie. Z resztą ostatnio ktoś pisał że ceny mamy takie jak w 2006 roku, czyli 7 lat temu...

Wynajmuję obecne mieszkanie 3 lata i przez ten czas realne odstępne dla właściciela tylko spada (płacę mu ciągle tyle samo, ale czynsz poszedł ostro do góry) rozmawiałem z nim o tym i on to akceptuje, bo widzi co się dzieje i wie że dobry lokator cenny.

W tym czasie natomiast zmieniłem pracę dwukrotnie, realnie podwajając już moje zarobki. Wyłącznie dlatego że mogę sobie pozwolić na bardzo ostre negocjacje, bo nie mam większego ciśnienia.

Mam natomiast znajomych którzy zostali zlicytowani. Ich związek się rozpadł i ogólnie dramat nie do opisania. Wciąż muszą spłacać resztkę kredytu i przeprowadzili się do rodziców. Mam też koleżankę która spłaca kredyt na mieszkanie które miało być oddane 2 lata temu. Tylko że jeszcze okien w nim nie ma i nie wiadomo czy kiedykolwiek będą.

Stabilizacja życia za pomocą kredytu na 30 lat? Znam prostrze metody, nie prowadzące do realnego niewolnictwa. Choć takiemu niewolnikowi na pewno łatwiej żyć, bo wie gdzie będzie mieszkał przez najbliższą większość życia.

Nie te czasy, nie te ceny.
                • agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 10.02.13, 21:18
                  Kolega wcześniej już częściowo odpowiedział, ale dodam, że dobrze zainwestowane pieniądze, w dobre mieszkanie, kupione w dobrej inwestycji za rozsądne pieniądze spowodują , że nie sposób na nim stracić. Zechcesz budować kiedyś dom? super, mieszkanie wynajmiesz, sprzedasz z zyskiem, albo zostawisz dla dzieci. To nie jest przywiązanie, to inwestycja, lepsza, niż 4-5 lat pompowania pieniędzy w wynajem, średnio licząc to około 100 tys. straconej gotówki !
                  • Gość: ehh Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 11.02.13, 13:03
                    > Kolega wcześniej już częściowo odpowiedział, ale dodam, że dobrze zainwestowane
                    > pieniądze, w dobre mieszkanie, kupione w dobrej inwestycji za rozsądne pieniąd
                    > ze spowodują , że nie sposób na nim stracić.

Racja, o ile masz górkę pieniędzy do zainwestowania. Nie sposób na tym stracić? A ostatnio ktoś mówił że mieszkania nigdy nie tanieją. Oczywiście że można na tym stracić, mało tego mieszkania wieczne nie są a ich utrzymanie kosztuje. Wyobraź sobie że rata z najmu jest mniejsza niż rata kredytu, a mieszkanie dodatkowo traci na wartości. To nie jest strata?

>Zechcesz budować kiedyś dom? super, mieszkanie wynajmiesz, sprzedasz z zyskiem, albo
                    > zostawisz dla dzieci.

Wole zostawić dzieciom pieniądze, niż wybierać gdzie będą chcieli żyć za 20 lat. Mieszkanie wynajmiesz jak będą na to chętni, przy czym mogą mieszkanie zniszczyć. A co jak nikt nie będzie chciał go wynająć? A kredycik cyk.... cyk... cyk!

>To nie jest przywiązanie,

Ani trochę, przecież mieszkanie można spakować i zabrać tak? Przecież można sprzedać - tyle tylko że przez ostatnie 4 lata mieszkania tanieją bardziej niż kapitał do spłaty. Wtedy trzeba sprzedać i zapłacić bankowi brakującą resztę. Ale racja - można wynająć, wtedy tylko trzeba pilnować czy najemca płaci, być na każdy jego telefon i liczyć że płacił będzie. Może nawet jak się uda to rata pokryje koszty kredytu. Jak się uda. Bo jak się nie uda to... Ale się uda!

>to inwestycja, lepsza, niż 4-5 lat pompowania pieniędzy w wynajem,
                    > średnio licząc to około 100 tys. straconej gotówki !

Mieszkanie kupione za kredyt w CHF w 2007/8 roku - warte wtedy 400tyś, kupione za 170tyś CHF - Przykład moich znajomych - dzisiaj - mieszkanie warte 300tyś. A kwota kredytu to już tylko 500tyś PLN. 5 lat. Stracony kapitał - lekko licząc 200tyś. Tyle że nie swój!

Plącesz inwestycję, z konsumpcją na kredyt. Nie ma w tym nic dziwnego - żyjesz z tego. Będziesz używał każdych argumentów żeby namówić potencjalnego jelenia na kredyt. Ale niestety nawet banki się już kapnęły że dawanie małpom brzytwy w ciężkich czasach nie jest dobrym pomysłem.

Tylko zastanów się co powiesz rodzinie która bez przychodów zostanie zlicytowana. Że źle dobrali "inwestycję"? Ciekawe kto im doradził. No ale przecież 30lat zleci w trymiga! Już w wieku 60 lat dzisiejszy trzydziestolatek zostanie właścicielem przestronnych 50metrów, które w Polsce roku 2043 będą warte miliardy. Tyle będzie polaków chętnych na piękny blok, który będzie wtedy dalej nowy!
                    • agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 11.02.13, 22:36
                      Masz trochę racji, ale tylko trochę, nie chcę Cię przekonywać na wirtualnych wyliczeniach. Weźmy pod lupę inwestycję Lewandów Park i wyliczenia z oferty "Mieszkanie dla młodych" Koszty wynajmu zestawione z zakupem mieszkania na kredyt w złotówkach, z czynszem. Naprawdę wychodzi taniej. Oczywiście kwestia czy inwestować tu czy gdzie indziej jest zupełnie inną kwestią, ale opłacalność ruchu mieszkaniowego, mądrze wybranego, trudno podważać.
                      • Gość: ehh Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 12.02.13, 09:36
                        Nie są to wirtualne wyliczenia tylko kalkulacje - wcześniej mówiłeś o inwestycji, a teraz że nie chcesz przekonywać w wirtualnych wyliczeniach. To mamy inwestować bez kalkulacji?

I nie wyjeżdżaj z programem który będzie za rok, bo to jest właśnie przykład wirtualnych wyliczeń - będzie program, będą znane progi i będą wtedy znane ceny. Inne będą wtedy też stopy procentowe i marże/prowizje w banku.

Obecnie żadnego programu nie ma i na tym się skupmy jeżeli nie ma być wirtualnie. Interesuje mnie kredyt na max 10 lat, bo więcej w mieszkaniu ~55m mieszkać nie mam zamiaru.

Proszę podaj szacunkową ratę kredytu na 10lat, przy założeniu że mieszkanie ma ~55m do tego komórka lokatorska i miejsce postojowe. Wykończenie liczmy 1000zł/metr. Chętnie zobaczę ile taka przyjemność może kosztować, a jakie tam są ceny zapewne wiesz lepiej niż ja zgadnę.

• agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 12.02.13, 12:27
                          Ale ja nie mówię o programie rządowym, mówię o przygotowanej ofercie mieszkań dla młodych ludzi, przygotowanej przez konkretnego developera na konkretne inwestycje. Co do rządowego programu, zgadzam się z Tobą , jest to w tej chwili wirtualne.
                          Co do wyliczeń, sama rata oczywiście zależy od kilku czynników zmiennych, ale podstawa wyliczenia jest cena mieszkania. Na przykładzie wspomnianej wcześniej oferty koszt dwu- i trzypokojowych mieszkań to odpowiednio, 193 000 zł i 279 000 zł. Uśredniając odsetki od kredytu i nawet doliczając te 1000 zł wykończenia (to już meblami w tej cenie), dalej jesteśmy krok do przodu w porównaniu ze średnimi cenami wynajmu mieszkań w tym metrażu w Warszawie.
                          • Gość: ehh Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 12.02.13, 13:31
                            Rachunki poproszę, bo wychodzi mi coś zupełnie innego.
                            • agent.ds.nieruchomosci Re: Rodzina na swoim 13.02.13, 13:06
                              Nie pozostaje mi nic innego tylko Cię serdecznie zaprosić do któregoś z biur sprzedaży, żeby handlowcy taką kalkulację przedstawili :)
      • Gość: bobik Re: Rodzina na swoim IP: 212.160.172.* 06.02.13, 15:06
        napiszcie kolejne 10 postów, że "O, a na przykład JWC w Lewandowie ma taka fajniutką promocje..."

To jest juz żenada po prostu...
    • Gość: LemingZnawca Re: Rodzina na swoim IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.13, 22:28
      Zamiast programu "Deweloper na swoim" będzie "Niewolnictwo dla młodych".
      Ostatnia chwila na decyzję! Jeżeli kupować - to teraz! Tak perspektywiczna inwestycja już się nie trafi! Na nieruchomościach nie można stracić!
      Ja już kupiłem, jestem zachwycony i pozdrawiam sąsiadów!
      • Gość: Romuś Re: Rodzina na swoim IP: 194.251.119.* 11.02.13, 13:07
        Nie mów "ja już kupiłem". Mówi sie "My już kupiliśmy!" Upodabniaj się do swojego targetu!

I podpis musisz zmienić, najlepiej "Gosia" "Kasia" "Dziubuś" wtedy jest słit jak w serialu na TVNie
      • Gość: nntek Re: Rodzina na swoim IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.13, 16:28
        Co w tym złego, że ktoś chce sobie kupić mieszkanie? Lepiej całe życie wynajmować i nigdy nie być na swoim? Nie móc sobie nawet gwoździa w ścianę wbić bo przyjdzie właściciel i będzie się czepiał. Chyba każdy człowiek chce mieć swój własny kąt i nic w tym dziwnego, a czy sam program rodzina na swoim był dobry czy zły ciężko powiedzieć. Państwo powinno bardziej wspomagać ludzi żeby mieli za co kupić ale to już inna kwestia
        • Gość: ZUO Re: Rodzina na swoim IP: *.internetia.net.pl 03.03.13, 20:57
          Nie ma w tym nic złego, jeżeli kogoś na to stać. Ale jeżeli chce wziąć kredyt na 30 lat to znaczy że go nie stać i jest na prostej drodze do zapieprzania przez 30 lat na ratkę za klitkę. To się współczesne kredytowe niewolnictwo nazywa i służy zarabianiu korporacji bankowych na naiwnych ludziach którzy myślą że jeżeli dzisiaj stać ich na ratę to tak będzie przez najbliższe 30 lat, czyli przez praktycznie całe życie.

Klita 50m jest warta poświęcenia dla niej życia.
          • Gość: kaink Re: Rodzina na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 21:28
            niestety z tym niewolnictwem kredytowym to trochę prawda...
            ja niestety musiałem sam się zakręcić koło tematu związku z checią zamieszkania we własnym lokum i przeglądałem trochę serwisów i nieco zaciekawił mnie ten leasing domów jako lepsza wersja kredytowa
            ktoś może wie na ten temat więcej? czytałem, e w rejonach Trójmiasta zajmuje się tym firma Alians (tzn. deweloperso), a czy ktoś wie więcej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka