Gość: majeccczka IP: *.Kuso.osi.pl 27.07.09, 18:45 Jak w temacie :) (Pół litra :D ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: travelmax Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 18:57 u nas na okęciu żubrówka 23 zł 0,5l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.netdrive.pl 27.07.09, 19:16 W Katowicach 8zł/0,5l W Wawie 0,5l Polskiej 19 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeccczka Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.Kuso.osi.pl 27.07.09, 19:26 poważnie na Okęciu tylko 9 zł za 0.5? co to za wódka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.netdrive.pl 27.07.09, 22:03 W Katowicach 9zł/0,5l za żubrówke :) W Wawie jest 2 razy drożej. Z tego co zauwazyłem, to w Wawie opłaca się kupić importowany alkohol. ---- turystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 19:43 Katowice Pyrzowice - 1 l Czysta Wyborowa 15 zł Odpowiedz Link Zgłoś
agata99222 Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 27.07.09, 22:34 Miesiąc temu lecąc z Krakowa płaciłam ok.18zł za 1 litr żubrówki. Tyle samo kosztował bols i żołądkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 09:39 http://www.baltona.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aatka Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: 217.153.238.* 28.07.09, 10:00 a jak to zrobić - kupujesz np. 1 litr wódki na bezcłówce i gdzie to zapakować do podręcznego ? chyba nie wolno mieć opakowań ponad 100ml więc gdzie to zabrać ? jak leciałam kiedyś do Tunezji nie było takich przepisów więc wzięłam do podręcznego - a w tym roku jak ? pozdr, aatka Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_panterka25 Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 11:53 Ja leciałam w połowie czerwca z okęcia, zakupy robisz juz po odprawie i masz przy sobie tylko podręczny do którego wszystko ładujesz i wchodzisz do samolotu. Ja kupiłam 7 litrów alkoholu (różne) mam jeszcze paragon więc podaję ceny dokładne z paragonu Baileys 1 litr - 56 zł Malibu 1 litr - 59 zł Jim Bean 1 litr - 49 zł Wódka Danzka 1 litr - 46 zł Żóbrówka 1 litr - 18 zł Żołądkowa gorzka czysta 1 litr - 15 zł Martini bianco 1 litr - 27 zł p.s. Z powrotem do kraju przywiozłam 6 litrów, w bagażu głównym butelki poowijane w reczniki. Pozdrawiam i udanych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 12:29 a gdzie leciałaś? do EU? czy poza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeccczka A jak w sklepach bezłowych w Tunezji IP: *.Kuso.osi.pl 28.07.09, 12:51 Jakieś ciekawe alkohole, jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: A jak w sklepach bezłowych w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:54 Wyborowa litr 24 zł na miejscu dawali za nia 20 dinarów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? ( Dżerba Sun ) IP: 80.54.122.* 28.07.09, 12:52 Jeżeli macie ochotę wesprzeć się w czasie dnia mocniejszym alkoholem to bierzcie jak najwięcej żeby nie korzystać z baru na miejscu ( Djerba sun ze scana ) , alkohol w tym hotelu to porażka, mieliśmy ze sobą ok. litr na osobę pijącą i bardzo szybko zapasy skończyły się, musieliśmy wspierać się miejscowym sklepem a tam 1 litr MARNEGO alkoholu to ok. 27 dinarów - tragedia , bierzcie ile się da - jeżeli oczywiście zamierzacie z tego korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_panterka25 Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 13:01 Tunezja - jak w temacie forum, poza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: 192.88.212.* 06.08.09, 09:07 Mam takie skromne pytanie. I nikt w tunezji nie sprawdzał ile alkocholu wwozisz? 7 litrów alkoholu i ani jednej kontroli?? Ma ktoś jeszcze podobne doświadczenia z taką ilością alkoholu wwożoną do Tunezji? Zastanawiam sie czy tak nie zrobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 06.08.09, 20:00 O jejku 7 litrów alkoholu? to kiedy odpoczywacie? trzeba lecieć aż do Tunezji, zeby przy basenie, albo w pokoju wychlać 7 litrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssoniaa pogubiłam się :P IP: *.Kuso.osi.pl 28.07.09, 13:02 niech mi ktoś napisze dokładnie jak to wygląda. Wylatuje z Pyrzowic do Tunezji. Ile mogę kupić alkoholu w Katowicach, czyli ile mogę wwieźć do Tunezji, są jakieś limity? I odwrotnie. Jeśli będę chciała kupić coś na lotnisku w Tunezji i przywieźć do Polski. I czy w ogóle to mi się opłaca, czy na lotnisku w Tunezji też są jakieś fajne alkohole w fajnych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_panterka25 Re: pogubiłam się :P 28.07.09, 13:07 Z tego co mi się wydaje to w Katowicach mozesz kupić ile chcesz - bez ograniczeń, A w druga strone z Tunezji do kraju do masz limit, ja miałam 40 kg na 2 osoby tylko musisz zapakować do bagazu głównego, w podrecznym nie moze byc nic co ma wiecej niz 100 ml płynu (kremy, napoje, szmpony, pasta do zebów itp) niestety nie wiem jakie alko jest w tunezji i jakie ceny ponieważ obkupiłam się na okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssoniaa Re: pogubiłam się :P IP: *.Kuso.osi.pl 28.07.09, 13:12 Czekaj.. sklepy wolnocłowe są dostępne po odprawie, więc nie mam już ze sobą bagażu głównego, więc nie mogę do niego zapakować, a skoro w podręcznym nie mogę mieć więcej niż 100ml, to jak to jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_panterka25 Re: pogubiłam się :P 28.07.09, 13:40 Zle się wyraziłam, nie można mieć wiecej niz 100 ml w bagazu podręcznym przy odprawie, pózniej kupując w sklepach mozesz mieć w podrecznym ile chcesz. Chodziło mi o to ze jezeli kupiło się np alkohol na bezcłówce w polsce i nie wypiło się go w Tunezji to wracając do kraju trzeba było zapakowac wszytsko do bagazu głownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssoniaa Re: pogubiłam się :P IP: *.Kuso.osi.pl 28.07.09, 14:01 Już rozumiem :)) Dzięki bardzo za przydatne informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_panterka25 Re: pogubiłam się :P 28.07.09, 14:03 nie ma za co :) polecam się na przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 14:17 18 zl litr Bolsa w gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 28.07.09, 17:03 www.baltona.pl tam sa podane obecne promocje ktore co miesiac sa inne i jednakowe we wszystkich miastach obecnie 1lit. zubrowki kosztuje 18zl dla osob lecacych do krajow nie nalezacych do uni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luukasz Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.cpe.marton.net.pl 29.07.09, 00:44 A jak wroce z Tunezji i w wawie na lotnisku bede jeszce mogł kupic cos na bezcłówce czy to tylko w jedna strone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aatka Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: 217.153.238.* 29.07.09, 11:27 dzięki za odpowiedź. Luukasz nie będziesz mógł ponieważ jak już przylecisz do Wawy nie będziesz miał wstępu na wolnocłówkę (wstęp jest po odprawie więc jak lecisz do np. Tunezji, jak lecisz do Wawy - korzystasz z wolnocłówki ale w Tunezji a nie w Wawie.) Odpowiedz Link Zgłoś
emka0985 Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 06.10.09, 13:50 mam do sprzedania 60 butelek Zawiszy 0,5 l. Alkohol jest b.dobry . Zostało mi tyle butelek z wesela a nie mogę ich zwrócić. Cena 17 zł. Za butelkę. Kontakt na . mciosek@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
kubaer Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? 04.08.09, 10:00 A czy można płacić kartą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.icpnet.pl 06.01.10, 05:36 podbijam temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: 87.204.150.* 06.01.10, 11:38 Można. Z tym, że niektóre sklepy stosują dolne limity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lara Re: Ile kosztuje wódka w bezcłówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:12 Ja ostatnio kupowałam w Monastirze Absoluta 1L za 17 euro. Jeśli chodzi o płyny w drodze powrotnej, to w Monastirze nie kładą takiego nacisku na te 100ml w bagarzu podręcznym. Spokojnie można przejść trzymając w ręku litrową colę ;) Ja na przykład w torbie podręcznej miałam 4L oliwy z oliwek, bo do główniego się nie zmieściła i nie chciałam ryzykować rozlania. I na olekj nic nie powiedzieli, przyczepili sie za to do metalowego widelczyka dla dziecka, którego to musiałam zostawić przy odprawie. Odpowiedz Link Zgłoś