Dodaj do ulubionych

Osiedle Rajska Wrocław

IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.12, 21:32
Czy ktoś już może wie coś na temat tej inwestycji. Wygląda interesująco.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 20.11.12, 20:29
      Witam
      Czy ktoś ma jakieś informacje na temat dewelopera SEK sp. z o. o. ? Fresh
    • Gość: jAn Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 13:43
      Tu jest dużo ciekawych i fajnych inwestycji do zobaczenia www.albumnieruchomosci.pl
    • Gość: Fresh Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 24.11.12, 09:33
      Witam
      Szukam osób zainteresowanych ewentualnym kupnem mieszkania na Osiedlu Rajska we Wrocławiu.
      • Gość: Jogi Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.11.12, 12:47
        Witam
        Też jestem zainteresowany. Widzę, że coś się dzieje na budowie. A dzisiaj już nawet jedno mieszkanie na ich stronie pokazali, że sprzedane. Ja jestem zainteresowany tym na górze 125m.
        • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 29.11.12, 17:09
          Ja myślę o tym mniejszym mieszkaniu na parterze tylko z chęcią wszedłbym na teren budowy żeby zobaczyć, które by warto ewentualnie kupić. Udało mi się porozmawiać z inwestorem. Z tego co mówił jeśli sprzedadzą w miarę szybko pozostałe mieszkania to mają przyspieszyć z robotami. Dajcie znać warto działać razem.
        • Gość: KK Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.12, 15:00
          Witam
          Fajna okolica. Blisko przystanki, domy jednorodzinne wokół. Z tego co wiem deweloper chce żeby widok z okien był przyjemny i troszkę zmieni otoczenie. Nie jest to pierwsza inwestycja tego dewelopera, wybudowali fajny budynek w Trzebnicy. Można się z nim dogadać, są elastyczni.
    • Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.12, 21:01
      Mieszkanie , które mnie interesowało sprzedali. Ciekawe jak wrażenia kupującego o firmie. Jeżeli to czyta to prosiłbym o informacje. Najgorsze jest to, że mnie ta Rodzina na swoim dosyć mocno ciśnie i muszę do końca roku podjąć męską decyzję. Inwestycja jest fajna tylko kurcze zawsze trochę strachu z nowym deweloperem. Z drugiej strony hipoteke na działce mają czystą a nowa ustawa bardziej zabezpiecza klienta niż bank ( nawet jak by się zadłużyli). Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę o info. Pzdr
      • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 02.12.12, 11:06
        Witam
        W końcu temat Rajskiej zaczął żyć. Osobiście bardzo interesuję się tą inwestycją i zasięgnąłem już języka u znajomych z Trzebnicy bo z tego co mi wiadomo SEK co prawda nie budował w Trzebnicy ale wchodzi w skład grupy deweloperskiej (zresztą to jest napisane na www), która wybudowała między innymi osiedle domków jednorodzinnych właśnie w Trzebnicy. Z tego co mówił znajomy cała inwestycja i przekazanie domków odbyło się w terminie. Wczoraj odwiedziłem plac budowy i zrobili wykopy pod fundamenty budynków C i D a na budynkach A i B wylali strop. Stan robót nie jest ogólnie zbyt zaawansowany ale widać, ze coś robią. Pozdrawiam
        • Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.12, 19:29
          Na stronie jest też napisane, że w skład tej grupy wchodzi PSG Developer. A ta firma buduje wielorodzinne w Trzebnicy Osiedle Zdrój. Na forum osiedla wszystko ok. W zasadzie prawda jest taka, że jak się nic nie pisze to znaczy, że dobrze dla dewelopera bo zadowoleni raczej nie piszą bo po co.
          • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 05.12.12, 17:22
            Czy ktoś jest już po jakichś rozmowach z deweloperem ?
            • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.12.12, 17:16
              Nawiązując do mojego ostatniego posta jeśli ktoś jest już po jakichś rozmowach z deweloperem proszę o podzielenie się spostrzeżeniami.
    • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.12.12, 17:25
      Właśnie zajrzałem na stronę osiedla i pojawiły się dwa mieszkania, które są zarezerwowane więc proszę o informacje czy deweloper jest skłonny do negocjacji choć to nie podlega dyskusji. Pytanie powinno brzmieć jak bardzo są skłonni do obniżenia ceny?
      • Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.12, 21:13
        Zrobiłem rezerwacje mieszkania 75 mkw!!.
        Jeśli chodzi o cenę to myślę, że dobrze nam poszło. Wytargowaliśmy dodatkowe 5% od ceny przy wpłacie 30% przy podpisaniu umowy a resztę w etapach. Rezerwacje mam do końca miesiąca. Muszę jeszcze z bankiem wszystko pozałatwiać do końca. Jak wszystko dobrze pójdzie to w styczniu będziemy już prawie :) właścicielami swoich czterech kątów. Żona już zaczęła ustawianie mebli - na papierze oczywiście.
        Pzdr
        • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 08.12.12, 14:16
          Gratuluję. Trzeba się spieszyć do końca grudnia żeby załapać się na RnS a zostały już tylko 2 mieszkania objęte programem. Czy podczas rozmowy potwierdzili może, że przyśpieszą z budową jak sprzedadzą się wszystkie mieszkania ? Pozdrawiam
          • Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.12, 20:58
            Z tego co my usłyszeliśmy to jak się sprzedadzą te z RnS to już będzie przyśpieszenie. Widać , że zarezerwowane jest też to 125 mkw. Myślę, że do przyśpieszenia wystarczy im sprzedaż połowy lokali a nie tylko tych z RnS. Z tego jak idzie sprzedaż, widać, że przyśpieszenie jest bardzo możliwe i może się uda do końca przyszłego roku. Byłoby super.
            • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.205.60.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.12.12, 17:14
              To świetna wiadomość. My zdecydowaliśmy się na parter. Mam nadzieję, że zdążymy. Póki co śnieg uniemożliwia na obecnym etapie jakiekolwiek prace wiec przyjdzie poczekać na ocieplenie żeby znowu coś ruszyło.
    • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 19.12.12, 18:58
      Wniosek do banku złożony. Wesołych Świąt.
      • Gość: gosc Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 02.01.13, 20:36
        Witam
        ja rowniez jestem zainteresowany inwestycja, obecnie sprawdzam stan finansowy developera.
        Raport do konca 2010r nie wyglada obiecujaco. Chyba, ze sa w posiadaniu srodkow ze sprzedzay nieruchomosci w Trzebnicy. Skoro nie maja kredytu i nie czekaja na sprzedaz lokali tylko jak twierdza maja budowac z wlasnuch srodkow to cos powinno sie dziac na budowie. Nie ma mrozow i sniegu wiec mozna budowac.
        Termin oddania jest batrdzo odlegly, dlatego warto dobrze sprawdzic.
        • Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.01.13, 12:43
          Jest fundament pod budynkiem D
    • Gość: robroy Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.free.aero2.net.pl 24.02.13, 21:15
      Witam forumowiczow.
      Od paru tygodni przygladam sie inwestycji i na moje oko "mury rosna". Wole sie jednak podpytac moze jest ktos bardziej zorientowany w sytuacji i czy "cos w trawie nie piszczy". Inwestycja jesli chodzi o lokalizacje, cene itd jest b. atrakcyjna.
      Pzdr moze sasiadow :-)

R.R.
    • Gość: Flow Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 14:35
      Od jakiegoś czasu podglądam postępy prac na osiedlu. Z tego co zaobserwowałam prace posuwają się powoli ale mniemam, że jest to wynik złych warunków atmosferycznych. Bardzo proszę o kontakt i wpisy innych zainteresowanych inwestycją. Może ktoś jest już po jakichś rozmowach i podzieli się wrażeniami.
      Pozdrawiam (może sąsiadów)
    • Gość: Gośka Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.13, 15:15
      Pogoda sprzyja a na budowie nic się nie dzieje. Myśleliśmy z mężem, że roboty zaczną "z kopyta" a tu niemiłe rozczarowanie. Trudno podjąć jakiekolwiek decyzje bo stan prac nie jest zaawansowany i nic nie zapowiada żeby coś się zmieniło. Czy macie podobne odczucia ? Zwracam się do czytających i wahających.
      • Gość: Olla Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: 91.216.16.* 05.06.13, 14:39
        Faktycznie, stan na budowie bez zmian, czy ktoś uzyskał więcej informacji na temat budowy?
        • Gość: SEK Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.13, 16:20
          Witam forumowiczów!
          Trochę mnie dziwi, że dla użytkownika Olla wybudowanie pięter w budynkach A i B, wykonanie stanu "zero" i 50% ścian parteru na dzień dzisiejszy w budynku C oraz wykonanie stropu w budynku D to "stan na budowie bez zmian".
          10.06 rozpoczynamy szlowanie stropu nad piętrem w budynkach A i B.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych na stronę www.facebook.com/pages/Osiedle-Rajska/222062281258168 gdzie w miarę postępu prac i moich zdolności informatycznych pokazany jest stan budowy.

Dla wszystkich wahających się informacja:
          pozostał tylko dwa mieszkania na parterach po 85m.kw i trzy na piętrach o pow. 136m.kw.

Pozdrawiam
          Darek Wiatrek
          biuro@osiedlerajska.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka