Gość: p.jordan IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.12, 21:32 Czy ktoś już może wie coś na temat tej inwestycji. Wygląda interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 20.11.12, 20:29 Witam Czy ktoś ma jakieś informacje na temat dewelopera SEK sp. z o. o. ? Fresh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAn Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 13:43 Tu jest dużo ciekawych i fajnych inwestycji do zobaczenia www.albumnieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 24.11.12, 09:33 Witam Szukam osób zainteresowanych ewentualnym kupnem mieszkania na Osiedlu Rajska we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.11.12, 12:47 Witam Też jestem zainteresowany. Widzę, że coś się dzieje na budowie. A dzisiaj już nawet jedno mieszkanie na ich stronie pokazali, że sprzedane. Ja jestem zainteresowany tym na górze 125m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 29.11.12, 17:09 Ja myślę o tym mniejszym mieszkaniu na parterze tylko z chęcią wszedłbym na teren budowy żeby zobaczyć, które by warto ewentualnie kupić. Udało mi się porozmawiać z inwestorem. Z tego co mówił jeśli sprzedadzą w miarę szybko pozostałe mieszkania to mają przyspieszyć z robotami. Dajcie znać warto działać razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.12, 15:00 Witam Fajna okolica. Blisko przystanki, domy jednorodzinne wokół. Z tego co wiem deweloper chce żeby widok z okien był przyjemny i troszkę zmieni otoczenie. Nie jest to pierwsza inwestycja tego dewelopera, wybudowali fajny budynek w Trzebnicy. Można się z nim dogadać, są elastyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.12, 21:01 Mieszkanie , które mnie interesowało sprzedali. Ciekawe jak wrażenia kupującego o firmie. Jeżeli to czyta to prosiłbym o informacje. Najgorsze jest to, że mnie ta Rodzina na swoim dosyć mocno ciśnie i muszę do końca roku podjąć męską decyzję. Inwestycja jest fajna tylko kurcze zawsze trochę strachu z nowym deweloperem. Z drugiej strony hipoteke na działce mają czystą a nowa ustawa bardziej zabezpiecza klienta niż bank ( nawet jak by się zadłużyli). Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę o info. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 02.12.12, 11:06 Witam W końcu temat Rajskiej zaczął żyć. Osobiście bardzo interesuję się tą inwestycją i zasięgnąłem już języka u znajomych z Trzebnicy bo z tego co mi wiadomo SEK co prawda nie budował w Trzebnicy ale wchodzi w skład grupy deweloperskiej (zresztą to jest napisane na www), która wybudowała między innymi osiedle domków jednorodzinnych właśnie w Trzebnicy. Z tego co mówił znajomy cała inwestycja i przekazanie domków odbyło się w terminie. Wczoraj odwiedziłem plac budowy i zrobili wykopy pod fundamenty budynków C i D a na budynkach A i B wylali strop. Stan robót nie jest ogólnie zbyt zaawansowany ale widać, ze coś robią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.12, 19:29 Na stronie jest też napisane, że w skład tej grupy wchodzi PSG Developer. A ta firma buduje wielorodzinne w Trzebnicy Osiedle Zdrój. Na forum osiedla wszystko ok. W zasadzie prawda jest taka, że jak się nic nie pisze to znaczy, że dobrze dla dewelopera bo zadowoleni raczej nie piszą bo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 05.12.12, 17:22 Czy ktoś jest już po jakichś rozmowach z deweloperem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.12.12, 17:16 Nawiązując do mojego ostatniego posta jeśli ktoś jest już po jakichś rozmowach z deweloperem proszę o podzielenie się spostrzeżeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.12.12, 17:25 Właśnie zajrzałem na stronę osiedla i pojawiły się dwa mieszkania, które są zarezerwowane więc proszę o informacje czy deweloper jest skłonny do negocjacji choć to nie podlega dyskusji. Pytanie powinno brzmieć jak bardzo są skłonni do obniżenia ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.12, 21:13 Zrobiłem rezerwacje mieszkania 75 mkw!!. Jeśli chodzi o cenę to myślę, że dobrze nam poszło. Wytargowaliśmy dodatkowe 5% od ceny przy wpłacie 30% przy podpisaniu umowy a resztę w etapach. Rezerwacje mam do końca miesiąca. Muszę jeszcze z bankiem wszystko pozałatwiać do końca. Jak wszystko dobrze pójdzie to w styczniu będziemy już prawie :) właścicielami swoich czterech kątów. Żona już zaczęła ustawianie mebli - na papierze oczywiście. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 08.12.12, 14:16 Gratuluję. Trzeba się spieszyć do końca grudnia żeby załapać się na RnS a zostały już tylko 2 mieszkania objęte programem. Czy podczas rozmowy potwierdzili może, że przyśpieszą z budową jak sprzedadzą się wszystkie mieszkania ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.jordan Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.12, 20:58 Z tego co my usłyszeliśmy to jak się sprzedadzą te z RnS to już będzie przyśpieszenie. Widać , że zarezerwowane jest też to 125 mkw. Myślę, że do przyśpieszenia wystarczy im sprzedaż połowy lokali a nie tylko tych z RnS. Z tego jak idzie sprzedaż, widać, że przyśpieszenie jest bardzo możliwe i może się uda do końca przyszłego roku. Byłoby super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.205.60.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.12.12, 17:14 To świetna wiadomość. My zdecydowaliśmy się na parter. Mam nadzieję, że zdążymy. Póki co śnieg uniemożliwia na obecnym etapie jakiekolwiek prace wiec przyjdzie poczekać na ocieplenie żeby znowu coś ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 19.12.12, 18:58 Wniosek do banku złożony. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 02.01.13, 20:36 Witam ja rowniez jestem zainteresowany inwestycja, obecnie sprawdzam stan finansowy developera. Raport do konca 2010r nie wyglada obiecujaco. Chyba, ze sa w posiadaniu srodkow ze sprzedzay nieruchomosci w Trzebnicy. Skoro nie maja kredytu i nie czekaja na sprzedaz lokali tylko jak twierdza maja budowac z wlasnuch srodkow to cos powinno sie dziac na budowie. Nie ma mrozow i sniegu wiec mozna budowac. Termin oddania jest batrdzo odlegly, dlatego warto dobrze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetunion.pl 07.01.13, 12:43 Jest fundament pod budynkiem D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robroy Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.free.aero2.net.pl 24.02.13, 21:15 Witam forumowiczow. Od paru tygodni przygladam sie inwestycji i na moje oko "mury rosna". Wole sie jednak podpytac moze jest ktos bardziej zorientowany w sytuacji i czy "cos w trawie nie piszczy". Inwestycja jesli chodzi o lokalizacje, cene itd jest b. atrakcyjna. Pzdr moze sasiadow :-) R.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flow Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 14:35 Od jakiegoś czasu podglądam postępy prac na osiedlu. Z tego co zaobserwowałam prace posuwają się powoli ale mniemam, że jest to wynik złych warunków atmosferycznych. Bardzo proszę o kontakt i wpisy innych zainteresowanych inwestycją. Może ktoś jest już po jakichś rozmowach i podzieli się wrażeniami. Pozdrawiam (może sąsiadów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.13, 15:15 Pogoda sprzyja a na budowie nic się nie dzieje. Myśleliśmy z mężem, że roboty zaczną "z kopyta" a tu niemiłe rozczarowanie. Trudno podjąć jakiekolwiek decyzje bo stan prac nie jest zaawansowany i nic nie zapowiada żeby coś się zmieniło. Czy macie podobne odczucia ? Zwracam się do czytających i wahających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olla Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: 91.216.16.* 05.06.13, 14:39 Faktycznie, stan na budowie bez zmian, czy ktoś uzyskał więcej informacji na temat budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEK Re: Osiedle Rajska Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.13, 16:20 Witam forumowiczów! Trochę mnie dziwi, że dla użytkownika Olla wybudowanie pięter w budynkach A i B, wykonanie stanu "zero" i 50% ścian parteru na dzień dzisiejszy w budynku C oraz wykonanie stropu w budynku D to "stan na budowie bez zmian". 10.06 rozpoczynamy szlowanie stropu nad piętrem w budynkach A i B. Zapraszam wszystkich zainteresowanych na stronę www.facebook.com/pages/Osiedle-Rajska/222062281258168 gdzie w miarę postępu prac i moich zdolności informatycznych pokazany jest stan budowy. Dla wszystkich wahających się informacja: pozostał tylko dwa mieszkania na parterach po 85m.kw i trzy na piętrach o pow. 136m.kw. Pozdrawiam Darek Wiatrek biuro@osiedlerajska.pl Odpowiedz Link Zgłoś