klientimtm 12.02.13, 16:21 Proszę o opinie na temat tego developera oraz projektów zrealizowanych przez tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cwieta Re: MTM PLUS SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 11:18 Znam dewelopera. Nie buduje dużo, ale przykłada uwagę do wykonania swoich inwestycji. Jeden ze znajomych mieszka w ząbkach na wroniej, drugi zakupił niedawno w ząbkach na wybickiego. Budowali też chyba w zielonce jakieś segmenty, czy bliźniaki. Reasumując z dwóch niezależnych źródeł mam podobne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: struś Re: MTM PLUS SC IP: *.centertel.pl 19.02.13, 07:56 A jak jest u nich z ewentualnym usuwaniem ustere? Przy Wroniej wybudowany bloczek jakiś czas temu -wiesz może jak w perspektywie czasu zachowują się elementy budynku takie jak bramy, furtki, drzwi, elewacja czy też instalacje elektryczne i hydrauliczne, winda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwieta Re: MTM PLUS SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 13:31 Niestety w tej sprawie nic nie moge odpowiedzieć. Na wybickiego zakonczyli chyba jakoś wrzesień 2012. Kumpel mówił, że MTM nie robi z niczym problemów i jak na razie jest bardzo zadowolony z wyboru. Jeden minus ,że trochę oprawa kolorystyczna jest jakaś "smutna"...ale to subiektywna opinia jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: MTM PLUS SC IP: *.centertel.pl 22.03.13, 11:18 "Stawiamy na najwyższą jakoś?ć, dlatego oferta dewelopera MTMplus oparta jest wyłącznie na sprawdzonych i markowych materiałach, które polecić możemy nawet najbardziej wymagajacym klientom." - materiały a'la "Made in China". Ten kto zamieszkał w ich mieszkaniach już się o tym przekonał. Najważniejszy jest najniższy koszt wybudowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: MTM PLUS SC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.13, 20:22 Czasami ludzkie oko czy ucho wprowadza nas w błąd, tak też było tym razem - zastosowane materiały i elementy są wg. dokumentów produkcji polskiej, a mój powyższy wpis nieobiektywny i błędny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MTM PLUS SC IP: 79.162.112.* 19.02.13, 16:19 czy przykłada uwagę to nie był bym tego taki pewien, napewno buduje oszczędnie i to akurat daje się zauważyć :( dodatkowym minusem jest to, że chyba kiepsko u nich z kontrolą budowy i dbaniem o jakość i estetykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MTM PLUS SC IP: *.dynamic.lte.plus.pl 25.05.13, 20:33 Nie wiem jak u innych, ale u mnie nawet gdy zdarzały się problemy to zawsze szybko reagowali i nie pozostawali obojętni, dlatego pod tym względem plus dla dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: MTM PLUS SC 14.05.13, 09:35 Podsumowując wszystkie dotychczasowe odpowiedzi powiem tak: - materiały może i nie są chińskie, ale na pewno najtańsze, stąd jakość tych materiałów pozostawia wiele do życzenia. Przykład: furtki, które ciągle się nie zatrzaskują, albo same otwierają, drzwi do klatki, które się nie zatrzaskują, brama wjazdowa, która się zawiesza, najtańszy rodzaj kostki do wykończenia placu, najtańsza wersja ogrodzenia - w tym już rozwalający się murek (nie minął jeszcze rok), "chodnik" przed ogrodzeniem, którego nie można nazwać chodnikiem, winda, która sprawia wrażenie, że wisi sobie na lince i ktoś ją ręcznie podciąga do góry, altanka śmietnikowa zrobiona w taki sposób, że aż żal na nią patrzeć, regularnie psujący się piec do ogrzewania wody i mieszkań, no i najważniejsze: najtańsze elementy instalacji hydraulicznej, które nawalały już chyba z 20 razy w momencie oddawania pierwszych mieszkań oraz w kolejnych miesiącach - jeszcze chyba z miesiąc temu znów gdzieś pojawił się wyciek. Dodam, że ślady po wyciekach są na klatkach do dziś i ciekawi mnie jaką ściemę ma deweloper dla klienta, który pyta skąd ten ślad na ścianie. - druga sprawa to dbałość dewelopera i firmy administrującej o usuwanie usterek itp... Generalnie wiem, że wszystkiego mieć nie można i nigdzie nie jest idealnie, ale na pierwszym zebraniu wspólnoty w grudniu obiecano nam kilka rzeczy i do dziś nie są one zrobione (na drugim zebraniu były obiecane po raz kolejny). M. in.: wjazd na plac jest zapadnięty, bo deweloper robił odwodnienie ulicy i źle ułożył kostkę - miało być zrobione na wiosnę; do dziś na placu stoi słup z budowy, na którym była kamera i skrzynka z bezpiecznikami albo coś; do dziś nie mamy możliwości awaryjnego otwierania bramy wjazdowej, jak się ona zawiesi (co już się zdarzało); ogrodzenie pomalowane zostało miesiąc temu i przez całą zimę zardzewiało, na furtkach miały być samozamykacze i nadal nie ma, a furtki jak wspomniałem lubią się same otwierać. I tak można by wymieniać. Odnośnie samych usterek budowlanych, to przy wspomnianych wyciekach wody na klatkach i w mieszkaniach hydraulik przyjeżdżał za kilka dni, a do tego czasu trzeba zakręcić wodę i wietrzyć się na balkonie zamiast mycia :) Regularnie zalewany był garaż i kilka razy mieszkania zlokalizowane piętro niżej od wycieku. Z powodu awaryjnego i źle ustawionego pieca w mieszkaniach jest zimno podczas zimy. Przez ściany słychać sąsiadów, tak jakby byli w pokoju obok. Okna są źle obsadzone i wieje od nich wiatr. Na klatce nie ma wiatrołapu, przez co zimą strasznie ciągnie od drzwi wejściowych w mieszkaniach, bo mimo trzech małych grzejniczków na klatkach jest temperatura praktycznie ujemna. Funkcjonowanie samej administracji też pozostawia wiele do życzenia. Generalnie poza zapisywaniem obietnic na zebraniach i wrzucaniem rozliczeń do skrzynek nie robią nic. Jak się zgłasza po raz kolejny, że w kranach nie ma ciepłej wody to potrafią opieprzyć. Firma sprzątająca na początku była widoczna kilka razy w tygodniu, obecnie przez 2 tygodnie trudno ją spotkać. To chyba tyle odnośnie osiedla na Wybickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: MTM PLUS SC 14.05.13, 09:51 Zapomniałem dodać jeszcze o estetyce. Proponuję przyszłym klientom wizytę przy zejściu z klatki do garażu w obu klatkach na Wybickiego. Ściany połatane gipsem i nie dotarte, po czym pomalowane :) To jest wysoka jakość. Kolor ścian na klatkach jest ok, zewnętrzna elewacja może i zbyt "smutna" jak to ktoś określił, ale wykończenie klatek to już typowo "profesjonalna" robota. Zauważyłem, że deweloper wozi przyszłych klientów windą nawet na pierwsze piętro, więc pewnie dlatego nie widzą tego pięknego wykończenia. Teren dookoła bloku też nie jest dopracowany. Do tej pory leżą stare jesienne liście z drzew, trawa nie zasiana, ogrodzenie jak wspomniałem pomalowane po zimie, a stało już od października, przy klatkach do tej pory wiszą kable, do których podłączone były lampki na choineczkach przed wejściami (a same choinki może z miesiąc temu zniknęły). Śmietnik miał się znajdować za blokiem, a ustawiono go przy samym wjeździe - byłby to atut, gdyby on jakoś wyglądał, ale kawałek blachy, kilka niepomalowanych desek i profesjonalna altanka stoi... Dodatkowo proponuję przyjrzeć się jakości wspomnianego "chodniczka" przed ogrodzeniem. Przy większym deszczu kostki raczej sobie popłyną. Podsumowując: na każdym kroku widać oszczędność i "najwyższą jakość produktów". No i odnośnie niezrealizowanych obietnic pozostaje jeszcze plac zabaw, który miał być zrobiony również "jak będzie ciepło" - tylko w którym roku? :) Odnośnie bloku na Wroniej, to z tego co wiem ciągle psuje się tam ogrodzenie, a z ogrzewaniem i ciepłą wodą te same problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bloku Re: MTM PLUS SC IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 21:20 MIESZKAM W BLOKU PRZY WYBICKIEGO... MASAKRA...ZACZNIJMY OD KLATEK SCHODOWYCH ŚLISKIE PŁYTKI MOŻNA SIĘ POŁAMAĆ - FIRMA SPRZĄTAJĄCA NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z OBOWIĄZKÓW JEST SYFIASTO -KOSTKA BRUKOWA SIĘ ZAPADA - JAKAŚ STERTA KAMYCZKÓW NIE WIADOMO PO CO... NAJGORSZE TO OGRZEWANIE JEST ZIMNO W MIESZKANIACH A RACHUNKI SĄ MEGA WYSOKIE - ŚMIECI WALAJĄ SIĘ OBOK ŚMIETNIKA A ADMINISTRATOR MA TO W D....E -WODA W KRANIE JEST ZIMNA DEWELOPER W POROZUMIENIU Z ADMINISTRATOREM PRZYKRĘCA PIEC NA MINIMUM ROBI OSZCZĘDNOŚCI BO JAK JUŻ ZAPŁACILIŚMY ZA MIESZKANIA TO MA NAS GDZIEŚ.....-ŚMIETNIK TO ROZWALAJĄCA SIĘ BUDA.. NAWIĄZUJĄC DO ADMINISTRATORA TO JAKAŚ POMYŁKA BIORĄ TYLKO PIENIĄDZE A OBIETNIC ODNOŚNIE WYCIERACZEK, FURTEK,KOSZA NA ŚMIECI I CAŁEJ RESZTY NIE REALIZUJĄ WSZYSTKIE OBIETNICE T NA KIEDYŚ... A JAK SIĘ JUŻ DO NICH ZADZWONI TO JEST ZJEBKA NA CAŁEGO I CZŁOWIEK CZUJE SIĘ JAK NATRĘT KTÓRY MA STULIĆ MORDĘ SĄ BEZCZELNI. PODSUMOWUJĄC NIE POLECAM TU MIESZKAŃ BO TO TAKI KOSZMAREK. Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: MTM PLUS SC 27.05.13, 18:09 Ostatnio szanowny administrator zamontował samozamykacze do furtek. A więc pierwsza obietnica po połowie roku spełniona... A wjazd nadal zapadnięty, słup z czasów budowy nadal stoi na środku czyjegoś miejsca parkingowego, kamyczki na kupkach oraz piasek nadal nie posprzątany, wycieraczek też nie ma i woda w kranach nadal zimna przez 10 minut aż doleci ciepła. Ostatnio przyglądałem się ich inwestycji na Kopernika w Ząbkach (jeszcze pod nazwą MTM S.C. - bez Plusa) i stwierdziłem, że tam się postarali, a przynajmniej tak to wygląda z zewnątrz. Najwyraźniej stwierdzili, że na kolejnych budowach trzeba zarobić i dlatego blok na Wroniej jest już o kilka poziomów gorszej jakości, a nasz na Wybickiego to już szkoda gadać. No ale cieszmy się, że kolejni klienci oglądają mieszkania, może będzie cieplej zimą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: MTM PLUS SC IP: *.play-internet.pl 12.06.13, 16:10 Witam, Jestem przed zakupem mieszkania na WYbickiego. Dziś spotkałam się z jednym z właścicieli MTM i przekazał mi, że czynsz to 3,50 zł/m2! Jak to możliwe skoro wszędzie indziej jest 8zł? Czy ktoś, kto tam mieszka może się wypowiedzieć? I czy rzewiście panuje taka ogólna zgoda, jak to ujął ten Pan, odnośnie piasku do piaskownicy w wysokości 1500zł/ rocznie (wymiana)? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
perelka50 Re: MTM PLUS SC 14.06.13, 17:26 Jestem też jednym z klientów MTMplus s.c. i nie mogę uwieżyć że na tego dewelopera / w porównaniu z innymi / znalazł się jakiś taki klient / chyba ma jakieś kłopoty w życiu osobistym / i wypisuje takie bzdury . Wystarczy podjechać i zobaczyć gołym okiem że to kłamstwo . Niedawno wszystkie mankamenty wymienione przez tego mojego sąsiada zostały usunięte . Deweloper stara się w ramach gwarancji usuwać usterki które pojawiają się w normalnej ekspluatacji budynku . Ja raczej pragnę zaapelować do Nas wszystkich o wspólne zadbanie o nasze dobro .Jeszcze jedno do Tego sąsiada dlaczego nie poruszał tych kwestii na zebraniu wspólnoty . Deweloper jest obecny i nigdy nie chowa głowy w piasek . Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: MTM PLUS SC 14.06.13, 23:48 Nie, nie mam problemów osobistych, ale jednym z moich problemów była firma MTM Plus S.C., dlatego mam prawo pisać to, co piszę, tym bardziej, że wszystko jest prawdą. Zapewne mieszka Pani/Pan w klatce, w której jest ciepło (chodzi o mieszkania oczywiście), nie ma problemów z temperaturą wody, woda nie wyciekała praktycznie w każdym mieszkaniu i ogólnie wszystko jest w porządku. Za usterki i dokończenie sprzątania placu wzięto się ponad pół roku po skończeniu inwestycji, a obiecywane i notowane było to na dwóch zebraniach od grudnia. Mam wrażenie, że deweloper dostał informację albo sam znalazł ten wątek i wtedy wziął się do roboty. Nie mówię, że w ramach gwarancji deweloper nie usuwa usterek ale mam zastrzeżenia odnośnie sposobu wykonania, czasu itp., ale o tym nie zamierzam mówić na zebraniu, bo to jest sprawa mojego konkretnego mieszkania, więc nie będę się też rozpisywał o szczegółach. Po prostu zaznaczam, że nie każdy ma tak świetnie wykonane mieszkanie. Natomiast odnośnie standardu wykończenia budynku, materiałów do tego użytych i ogólnego przykładania się do zakończenia inwestycji, wykończenia placu itp. to właśnie tak jak Pani/Pan napisał/a można to zobaczyć gołym okiem, o czym już pisałem. Tylko wystarczy przejść schodami, nie windą. Każdy średnio rozgarnięty szympans zobaczy, że furtki już rdzewieją, klatki nie są wszędzie wykończone, tylko pomalowane (a to różnica), na klatkach zimą jest zimno, natomiast drzwi wejściowe i furtki są naprawiane (konserwowane) częściej przez mieszkańców niż osoby, które powinny to robić. Nie wspomnę o jakości ułożenia kostki na placu i na pięknym chodniczku przed ogrodzeniem, który rzekomo jest prezentem dla nas. Takim prezentem, że podczas ostatniej ulewy studzienka odpływowa nie wytrzymała (jak większość w Ząbkach) i woda wlewała się na plac przez furtkę. A wystarczyło podnieść chodnik względem ulicy i wstawić krawężnik. Dodam jeszcze, że murek ogrodzeniowy już się kruszy. Budynek oddano w listopadzie, więc gratuluję jakości. Poza tym ogólne usterki odnośnie wody, grzejników itp. były dyskutowane na ostatnim zebraniu i to dosyć długo, więc chyba byliśmy na innych zebraniach, skoro Pani/Pan tego nie słyszał/a. Natomiast odnośnie administratora - super, mamy samozamykacze do furtek i tablicę korkową na klatce, ale co poza tym? A notowane było wiele więcej rzeczy. Dbam o nasze wspólne dobro i założę się, że robię to bardziej/częściej niż Pani/Pan, no ale cóż, nie zamierzam się licytować bo robię to dobrowolnie i nikt mi za to nie płaci, więc nie zamierzam się tym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
klientimtm administracja - Adminarius 04.06.13, 16:11 Panowie administrującymi NASZYMI PIENIĘDZMI faktycznie na dzień dzisiejszy pozostawiają wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eswuate Re: administracja - Adminarius 09.06.13, 01:39 Trzeba poruszyć temat na zebraniu. Nie rozumiem po co tyle notują na tych zebraniach, skoro potem nic się z tym nie robi. A już nie mówię o jakimkolwiek rozejrzeniu się dookoła po placu i budynku. Czego im się nie powie, to nie wiedzą, mimo iż przyjeżdżają co jakiś czas. O deweloperze, który nie może zwerbować ludzi do uporządkowania placu po budowie nie wspomnę. Cała robota zajęłaby raptem godzinę. Sam bym to zrobił gdyby była gdzieś w garażu łopata i trochę piachu do naprawienia wjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: administracja - Adminarius IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.13, 17:11 Wjazd zepsuli gdy na czyjeś zlecenie kopali kanał między studzienkami w chodniku i teraz winny nie poczuwa się do odpowiedzialności. Co do administracji to zawsze będzie można ich zmienić, bo jak widać do najlepszych nie należą, podobnie jak firma sprzątająca osiedle, która zarabia duże pieniądze za niedokładne zmycie podłogi. Mimo iż na ostatnim zebraniu były uwagi do firmy sprzątającej to poprawy nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: administracja - Adminarius IP: *.play-internet.pl 12.06.13, 16:18 Witam, Jestem przed zakupem mieszkania na WYbickiego. Dziś spotkałam się z jednym z właścicieli MTM i przekazał mi, że czynsz to 3,50 zł/m2! Jak to możliwe skoro wszędzie indziej jest 8zł? Czy ktoś, kto tam mieszka może się wypowiedzieć? I czy rzewiście panuje taka ogólna zgoda, jak to ujął ten Pan, odnośnie piasku do piaskownicy w wysokości 1500zł/ rocznie (wymiana)? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: administracja - Adminarius IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 23:32 3,30 chyba z tego co pamiętam. Ale to jest tylko opłata za tzw. utrzymanie nieruchomości, więc niezła ściema. Czynsz wynosi nieco ponad 6 zł ze wszystkim oprócz opłaty za garaż/miejsce parkingowe, zaliczki na wodę, ścieki, podgrzanie wody oraz zaliczki na wywóz nieczystości. Czyli po zsumowaniu wychodzi mi niecałe 10 zł za m2. A już wiadomo, że zaliczki za ogrzewanie nijak mają się do rzeczywistości bo dopłacaliśmy grube pieniądze za 15 stopni w mieszkaniach. Odnośnie piasku to nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek nas informował o opłacie i częstotliwości wymiany, ale może nie usłyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC BLOKU Re: administracja - Adminarius IP: *.play-internet.pl 29.06.13, 16:33 CZYNSZE SĄ WYSOKIE BARDZO !!!!!!!!! jest zimno w mieszkaniach!!!!!!!! opłaty za centralne są mega wysokie !!!!! a co do piaskownicy to nie było mowy o żadnym piasku wymianach i kwotach ja osobiście nie zgadzam się na żaden piasek i nie będę płacić !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: administracja - Adminarius IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.13, 21:02 Ja mogę załatwić tańszy piasek z Radomia. Więc ten jest przywożony chyba z Berlina, skoro za taką cenę. A szanowny Pan administrator lub któryś z przedstawicieli dewelopera następnym razem niech się wypowie w tym wątku, jeżeli ma coś ciekawego do powiedzenia, np. to, że mieszkańcy tego bloku są burakami. I niech nie będzie to taki wpis jak jeden z tych powyżej - wychwalający dewelopera i czyniący go najlepszym w całej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clinic Clean Re: administracja - Adminarius IP: *.play-internet.pl 06.03.14, 00:27 Polecam swoje usługi www.clinicclean.pl . Znamy osiedle i zapraszamy do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clinic Clean Re: administracja - Adminarius IP: *.play-internet.pl 06.03.14, 00:25 Witam Państwa , Moja oferta na profesjonalne i kompleksowe utrzymanie czystości była na kwotę 2 tys zł brutto niestety firma zarządzająca wybrała droższą i gorszą. Moja pewnie nawet do Państwa nie trafiła i wylądowała odrazu w koszu . . . . Odpowiedz Link Zgłoś