Dodaj do ulubionych

MDM - kto chce brać udział w programie?

18.12.13, 15:43
Witam,

czy są tu osoby planujące udział w programie Mieszkanie dla Młodych? Ja się zastanawiam czy warto, bo program obejmuje mieszkania deweloperskie a z rynku wtórnego można jeszcze taniej kupić. Jeśli MDM to od jakiego dewelopera najlepiej kupić? - biorąc pod uwagę widełki cenowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tabiasz Re: MDM - kto chce brać udział w programie? IP: *.play-internet.pl 20.12.13, 09:47
      ja raczej nie zamierzam brać udziału, wolę z rynku wtórnego kupić i wyremontować. Jeszcze kosztowo musze zestawić te dwie opcje ale wydaje mi się, że opłaca sie wtórny rynek bardziej.
    • dystansownik Re: MDM - kto chce brać udział w programie? 23.12.13, 23:23
      Podejrzewam, że w niektórych miastach mieszkanie kupione w ramach MdM może się opłacać, ale jak sprawdzałem z ciekawości ofertę deweloperów w Warszawie, to łapały się na nią mieszkania jedynie na dalekich rubieżach miasta. Okolice tragicznie skomunikowane, gdzie poza mieszkaniówką nie buduje się praktycznie nic.
      Z drugiej strony, ceny mieszkań z rynku pierwotnego w lepszych lokalizacjach są często horendalne. Dlatego rynek wtórny jednak wydaje się naprawdę dobrą alternatywą.
      • hensfons Re: MDM - kto chce brać udział w programie? 16.07.14, 16:34
        Mój szwagier skorzystał z MDM tutaj slonecznezacisze.eu/ i jest bardzo zadowolony. Ale, fakt - na dobrą ofertę trzeba trafić, a każdą propozycję dobrze przeliczyć.
    • Gość: x Re: MDM - kto chce brać udział w programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 07:48
      Też się zastanawiamy nad kupnem mieszkania. I tak, ceny na rynku wtórnym są zawyżone. proponuje się mieszkania najczęściej czterdziestoletnie ( z lat 70) w wielkiej płycie, czasem takie same w cegle. Mieszkania najczęściej do remontu, a ceny tylko trochę niższe niż u deweloperów. Jeśli się decydować na płytę, to jest ryzyko, bo czort wiele jak trwała będzie ta płyta, ile jeszcze postoi, czy się nie rozpadnie. W starej cegle mury co prawda trwalsze, ale będzie problem z rurami w pionach, nie wiadomo na ile są sprawne czy nie pozatykane. Remont starego mieszkania oznacza zrywanie tego wszystkiego co jest na ścianach i podłogach, czyli dodatkowy koszt, wywiezienie gruzu.
      • Gość: x Re: MDM - kto chce brać udział w programie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 07:49
        popr. wie
    • 7roller Re: MDM - kto chce brać udział w programie? 02.01.14, 14:56
      Ja chciałem brać udział jako singiel ale już teraz to nie wiem czy znajdę mieszkanie pasujace do widełek. Marzyło mi się mieszkanie od dewelopera, bo ładne, nowe, świeże. Kawalerka moze być. Patrzyłem mieszkania w Sopocie i Gdasku bo tam mam rodzinę i w sumie nas .os. Dolina Potęgowska znalazłem takie w cenie przystępnej. No zobaczymy co bank powie. jeszcze nie czytałem do końca zasad tego programu, musze sie za to zabrać.
    • diabelskipomiot Re: MDM - kto chce brać udział w programie? 09.03.14, 04:18
      Ja tam wolałbym sto razy kupić większe, ale nowe (z gwarancją!) mieszkanie gdzieś, nie wiem, na Wilanowie czy Bemowie, gdzie jest choć trochę ciszy i zieleni, niż gnieździć się w o połowę mniejszym, w kamienicy w centrum, gdzie tylko smog i hałas i co chwila coś trzeba remontować. Tym bardziej jak się myśli o powiększaniu rodziny. Można się rozejrzeć, będą teraz w weekend w tych dzielnicach dni otwarte.
    • Gość: Joanna Re: MDM - kto chce brać udział w programie? IP: *.fttx.telefonserwis.pl 31.03.14, 09:19
      www.joannawidurek.nieruchomosci.pl/
    • Gość: Dr.Pe Re: MDM - kto chce brać udział w programie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.14, 09:51
      Zmiany limitów przyciągają uwagę :) do poczytania na kawę coś na ten temat :

okazjedeweloperskie.pl/x.php/2,198/Nowe-limity-cenowe-w-programie-MdM.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka