Dodaj do ulubionych

Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez FENIKS

28.02.06, 22:56
Witam!
Zdecydowałem się na zakup domku szeregowego przy ul. Panewnickiej. Budowę będzie prowadził PB Feniks. Poszukuję sąsiadów lub osób zainteresowanych tą budową. Razem na pewno będzie raźniej i będzie można coś więcej zdziałać.
Obserwuj wątek
    • Gość: vector Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:53
      Witam i gratuluję.
      Panewniki to fajny teren. Sam jestem zainteresowany tym rejonem tylko trochę
      mnie martwi, że przez Panewniki jest planowana trasa szybkiego ruchu, która ma
      połączyć Bocheńskiego z Owsianą. Przebiegać ma wzdłuż rzeczki Kłodnicy, zaraz
      za planowaną inwestycją. Czy może wie Pan coś na ten temat - może nie jest to
      takie groźne albo najlepiej odwołane?
      • pitus1 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 01.03.06, 22:00
        Dziękuję za informację, bo szczerze mówiąć nic o tym nie słyszałem. Jutro postaram się wybrać do Urzędu Miejskiego i sprawdzić jakie są plany co do tej drogi. Tak czy owak wydaje mi się, że będzie ona dość sporo oddalona od inwestycji bo nie sądzę, żeby drogę budowali na kłodnicy :) Jutro się okaże.
      • pitus1 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 01.03.06, 22:24
        Sprawdziłem na stronie urzędu miasta Katowice planowaną drogę, o której piszesz. Jest tak jak myślałem - jeśli ją wybudują bedzie ona przebiegać w bezpiecznej odległości od naszej inwestycji, a mianowicie po drugiej stronie Kłodnicy za lasem. Wysyłam ci link do mapy z planowanymi inwestycjami do roku 2025.www.um.katowice.pl/pl/images/stories/Rys_nr5.jpg
        • Gość: BiG Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 213.199.237.* 14.06.06, 13:09
          Piszecie na temat projektowanej drogi a na tej działce stoi słup wysokiego
          napięcia. Czy to Wam nie przeszkadza? My ciągle się wahamy.
    • pitus1 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 04.03.06, 11:25
      Czyżby nikt nie chciał tam mieszkać lub budować się z tym deweloperem?
      • Gość: ts Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:37
        Za drogo. Obok buduje Dombud.
        • ollo2005 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 26.04.06, 17:19
          ale DOMBUD to usterka na usterce. Popytaj właścicieli tych domków
          • ewelka1211 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 05.12.06, 20:31
            a u feniksa same usterki, zapraszam na przygraniczną do sosnowca
      • Gość: maks Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 87.206.35.* 19.05.06, 17:40
        Co do dewelopera nie mam uwag, jestem w trakcie negocjacji ale chodzi o inną
        lokalizację. Tak z ciekawości ile udało Ci się utargować na cenie, bądź
        wywalczyć czegoś innego ?
    • Gość: kasia Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.osiedle.net.pl 30.08.06, 22:54
      Witam,
      ja też będę kupować szeregówkę na Panewnickiej budowaną przez Feniks.
      To znaczy mam nadzieję, że będę - bo będę mogła być na śląsku dopiero w połowie
      września i jeśli wtedy będzie jeszcze coś do kupienia - to się zdecyduję.
      Czy nie zastanawia Pana ogrodzenie inwestycji w kształcie litery U ?
      Pewnie nie mogli wykupić tego terenu. Ciekawe co tam będzie ?
      Pozdrawiam serdecznie.
      I proszę trzymać kciuki za wolny domek dla mnie :-)
    • kulka110 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 14.09.06, 15:24
      Witam przyszłych sąsiadów.
      Na razie jestem zadowolona z rozmów z Feniksem.
      W sobotę ( 23.09 ) na budowie jest dzień otwarty. Czy może wybieracie się. bo
      ja niestety nie będę mogła.
    • Gość: dżosz Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.osiedle.net.pl 15.09.06, 12:49
      Czy zmieniali coś Państwo w treści umowy z Feniksem?
      Obawiam się zapisu z określeniem "cena wstępna"...
      • kulka110 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 15.09.06, 14:20
        Zmieniłam zapisy dotyczące usuwania usterek - dodałam termin w jakim mają
        zostać usunięte, dokładny termin odbioru oraz zapisy dotyczące zadatku.
        Określenie "cena wstępna" występuje często w umowach o budowę domu, szczególnie
        w sytuacji takiej jak nasza, kiedy nie ma jeszcze wydzielonych geodezyjne
        działek.Pozdrawiam
      • ewelka1211 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 05.12.06, 20:33
        cena po wybudowaniu ulega zmianie, czywiście wzrasta i to u wszystkich kwestia
        tys. zł.
        • Gość: ANKA Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:12
          JEZELI TYLKO MOZECIE TO TRZYMAJCIEC SIE OD FENIKSA JAK NAJDALEJ JA SIE DALAM
          NABRAC I BARDZO TEGO ZALUJE
          • Gość: owca Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.zab.zigzag.pl 08.02.07, 14:38
            a coś bliżej?:)
            • Gość: owca Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.zab.zigzag.pl 08.02.07, 14:40
              ja też kupiłam tam domek w szeregowcu. Sąsiedzi, odezwijcie się:)))...
              • Gość: benio Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 14.02.07, 20:03
                Ja również kupiłem domek w szeregu C.
                Z tego co widać na budowie, jeden szereg stoi , drugi juz rusza i w trzecim
                również fundamenty ruszają.
                Mam nadzieję ze wszytko bedzie ok.
                • Gość: owca Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.zab.zigzag.pl 15.02.07, 15:20
                  no to witam sąsiada. Ja też w szeregu C.
                • kulka110 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 16.02.07, 07:48
                  No i ja też w szeregu C. Witam
              • pawel.katowice Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 15.03.07, 18:28
                Witam !!!! dokonałem zakupu domku szeregowego przy ul. Panewnickiej segment B.
                Jestem przerażony opiniami o feniksie z terenu Bielska i Sosnowca - ciekawe jak
                będzie u nas?
                • Gość: owca Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 16.03.07, 10:24
                  no to witamy sąsiada:))!Na razie wszystko wydaje się iść dobrze...tfu, tfu, na
                  psa urok...:)
                  • benio737 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 10.10.07, 21:39
                    Witam,
                    Czy są na forum Sąsiedzi z Panewnickiej?
                    Proszę o kontakt na maila. Czy u Was też takie opóźnienia i brak
                    wyjaśnień ze striny firmy?
                    Sąsiad z szeregu C
                    • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 11.10.07, 10:11
                      Są, są opóźnienia. reszta w mailu:)))
                    • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 11.10.07, 10:14
                      a poza tym u nas planowany odbiór jest nie w październiku, ale pod
                      koniec listopada.
                      • Gość: sąsiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 24.10.07, 18:51
                        Witam sasiadów opóżnienia sa delikatnie mówiac duże ja jestem z
                        szeregu D i jak się dowiedziałam o "nowych " terminach oddania to mi
                        się włos na głowie zjeżył
                        • Gość: karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 25.10.07, 09:56
                          ojej, niech sąsiadka nie straszy:)))!A jakie są te nowe terminy?Ja
                          jestem z szeregu C - ostatnio kolejny nowy kierownik budowy
                          poinformował mnie, że na koniec listopada nie ma co liczyć, najwyżej
                          koniec grudnia, a z jego miny widziałam, że w rachubę wchodzi raczej
                          styczeń albo luty...Mam tylko nadzieję, że przed zimą wprawią drzwi,
                          bo wszystkie instalacje pójdą w drobny mak...
                          • Gość: sasiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 25.10.07, 18:12
                            Proponuje zapytać w biurze feniksa bo na budowie to oni cały czas
                            ściemniają ja ciągle słysze do końca tygodnia i tak ciagle a prace
                            się nie posuwaja do przodu trudno mi powiedzieć jak szeregC ale D ma
                            ogromne opóżnienie
                            Pozdrawiam i życzę szybkiego odbioru
                          • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:39
                            Witam, my również czekamy na dom w szeregu C. Część domów ma dachy a
                            my nie. Zgodnie z planem robót dach i okna powinny być w połowie
                            września. Wstrzymaliśmy wpłatę kolejnej transzy i myśleliśmy, że
                            to "coś" zmieni ale byliśmy w błędzie. W szeregu A, w domu mojej
                            koleżanki najpierw położyli tynki wewnątrz a potem.... zrobili dach!
                            Ma zalany dom , znowu zbijali tynk w jedny pokoju i niestety nie
                            chce schnąć do przecież dom jest ocieplony i otynkowany na zewnątrz.
                            To koszmar!!! Zwróćcie na to uwagę. Niestety zgubili nasz projekt i
                            postawili ścianki działowe wg wstępnego ICH projektu, teraz muszą to
                            zmienić. Niestety "nowy" instalator wod-kan będzie zakładał
                            materiały gorszej jakości, poprzedni Pan Cichoń nie współpracuje z
                            Feniksem - a szkoda... Na razie nie podoba nam się takie
                            partactwo... Na budowie panuje totalny chaos...
                            • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:47
                              Przepraszam, ja mam szereg B.
                            • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 05.11.07, 11:36
                              To prawda, chaos na budowie jest straszny. My mieliśmy planowany
                              dach na koniec czerwca, zrobili niedawno więc opóźnienie z września
                              to jeszcze nie tak źle:)).Pracownikami są osoby z Mołdawii, nie
                              wiadomo czy fachowcy czy po prostu z łapanki na zielonej granicy,
                              nie można się z nimi dogadać, ściany mokre, instalacje podeptane,
                              tragedia...Mam nadzieję, że chociaż przed zimą wszystko zamkną żeby
                              śnieg nie hulł po instalacjach:)
                              • Gość: sąsiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 05.11.07, 19:33
                                Oby zima przyszła jak najpóżniej a najlepiej żeby była taka jak w
                                zeszłym roku bo przy takim postępie robót i ostrej zimie to my
                                odbierzemy szeregD w lipcu marazie skończyli parter a gdzie tam
                                dach ,a jest już połowa listopada .A w szeregu A już mieszkają
                                widziałam już firanki w oknach czy są tu ci lokatorzy ? jak się
                                mieszka? może jakieś przestrogi dla reszty sąsiadów.

Pozdrawiam
                                • Gość: szereg A Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.forcenet.com.pl 11.11.07, 12:13
                                  Mieszka sie OK,najlepiej jak bedziecie na budowie to zapukajcie do
                                  nas,nie sposób wszystkiego opisac:D:D;),a jest o czym opowiadac:))
                                  • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 12.11.07, 11:46
                                    Zapukamy, zapukamy chętnie, tylko który to domek?:)))
                    • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:49
                      Opóżnienia wieeelkie. Sąsiadka z szeregu B, niżej opisałam więcej
                      ale błędnie wpisalam szereg C. Pozdrawiam sąsiada
              • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:42
                ja również w szeregu C - na "końcu" szeregu - nie mamy jeszcze
                dachu. Pozdrawiam sąsiadke :-)
                • Gość: sąsiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 02.11.07, 16:01
                  a co mówią o terminie oddania? bo u nas z końca grudnia(szereg D)
                  przesunął się na koniec marca my jesteśmy na etapie parteru a
                  mieliśmy mieć dach i okna do 30 wrzesnia.a co do ekipy wod kan o
                  p.Ciochoniu słyszałam w samych superlatywach i jak tylko
                  dowiedzieliśmy się o nowej ekipie to nie byliśmy zachwyceni.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:58
                    Cichoń ma dobrą opinię, niestety nie współpracuje z Feniksem -
                    oczywiście z winy Feniksa! Elektryk też się zmienił z winy Feniksa!
                    FENIKS to beznadziejny developer!!! Organizacja na budowie
                    beznadziejna!!! Od nas biorą pieniądze i nie potrafią się wywiązać z
                    umowy!!! Zwlekają z wypłatami dla wykonawców i również dlatego brak
                    stałych ekip. Mamy nadzieję, że przed oddaniem segmentu B będzie
                    droga dojazdowa. Mieszkańcy segm A nie mają do tej pory drogi!!!
                    Przemieszczją sieę po placu budowy!!! Wertepy i błoto!!! Byłam tam
                    kilka razy... Moja koleżanka odebrała dom w tym segm. Oby było
                    lepiej...Niestety nie znamy żadnych nowych terminów, są tylko
                    enigmatyczne brednie... Pozdrawiam
                    • Gość: karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 08.11.07, 15:07
                      to prawda, na dodatek, jeżdżąc koparkami chlapią na elewacje
                      oddanych już domków... ech...
                      • benio737 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 14.11.07, 20:10
                        Witam,

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z Feniksem. Jestem z szeregu C,
                        nie wiem jak teraz wygladaja prace, ale przed moim urlopem jeszcze
                        dachu nie było. Nikt sie nie kontaktuje w sprawie instalacji
                        elektrycznych, ludzie na budowie zmieniaja się, że już nie wiem kto
                        jest odpowiedzialny za ten bałgan. Najlepsze jest to, że Feniks
                        milczy i zbywa na każdm kroku. Powoli mam już dość tej budowy i tego
                        wszytskiego. Czy macie jakieś dopłaty do transz? Kiedy planowane są
                        odbiory?

Pozdrawiam Sąsiadów!
                        • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 15.11.07, 09:26
                          teraz w szeregu C są już wszytskie dachy (nareszcie:)),
                          kontaktowa,ć trzeba się z panem Grzegorzem. Co do instalacji to my
                          mamy już zrobione więc lepiej zadzwonić we własnym zakresie do
                          elekttryka. Dopłaty do transz są, ale kiedy minie termin odbioru to
                          już nie zamierzamy im ni dopłacać. Odbiór cały czas się przesuwa - u
                          nas z końca listopada przesunęli na marzec!!zobazcymy jak to będzie,
                          na razie pod koniec listopada mają tynkować.pozdrawiam
                          • Gość: sąsiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 15.11.07, 20:17
                            O jakich dopłatach mówicie czy winikają one z dodatkowych usług u
                            poszczególnych podwykonawców czy może feniks coś podniósł według
                            własnego uznania.My szer.D też mamy odebrać w marcu (jeśli pogoda
                            dopisze).
                            • Gość: sąsiadka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 15.11.07, 20:45
                              powiedzcie jakie skutki uboczne mogą wynikać z mieszkania tak blisko
                              słupa wysokiego napięcia (my spośród szeregu D jesteśmy najbliżej)
                              decydując się na ten konktretny szereg nie wiedzieliśmy o tym
                              słupie .wsztscy którzy dowiadują się o tym słupie mówią"że tak
                              blisko itp."ale tak naprawde nikt nie jest w stanie powiedzieć o
                              skutkach uboczny .
                              • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 16.11.07, 09:47
                                bo tak naprawdę pewnie żadnych skutków ubocznych nie ma:))W
                                dzisiejszych czasach, przy wszystkich telewizorach, mikrofalówkach,
                                komórkach i tak pełno wszędzie fal i tym podobnych dziwnych
                                rzeczy.Nie sądzę żeby sam słup coś zmieniał, to chyba tylko wszyscy
                                tak mówią z przyzwyczajenia:) Poza tym słup nie jest wcale tak
                                blisko. A co do dopłat - w umowie było postanowienie o waloryzacji
                                ceny co kwartał o wskaźnik inflacji i oczywiście feniks chętnie z
                                tego korzysta...:)
                                • Gość: marek Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:03
                                  Jestem też z segmentu C i pozdrawiam wszystkich sasiadów.
                                  zgodnie z umową budowa miała się zakonczyc w czerwcu- a jest 20
                                  listopad i firma milczy. Mam duże doswiadczenie budowlane i zdaje
                                  sobie sprawę z trudności i problemów z pracownikami,materiałami ale
                                  sądzę że powinniśmy się zjednoczyc i grzecznie zapytac co dalej?.
                                  Marek
                                  • Gość: Gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 05.12.07, 18:29
                                    Witam
                                    Na budowie znów przystranęło. Pewnie nie płacą kolejnym
                                    podwykonawcom. A pogoda sprzyja budowie mogliby trochę podgonić.
                                    Czy Feniks zdaje sobie sprawę z opini jaką ma właśnie przez
                                    niedokończone budowy, straszne opóźnienia i zero wyjaśnień.
                                    Pozdr

• Gość: marcin seg.B Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 07.12.07, 22:45
                                      Witam wszystkich, którzy jak ja czekają na swój domek. Właśnie
                                      30.12.07 miał być odbiór a nie mam nawet dachu (miał być w
                                      sierpniu). Na budowie panuje straszny bałagan, w biurze myślą ze na
                                      budowie pracują, nawet nie wiedzą kiedy mają górale przyjechać - do
                                      dachów..."jak psyjadą to bedą, chyba ze spodnie śnieg to nie
                                      bedą"... Taką rozmowę słyszałem Górala z kierownikiem tego bajzlu.
                                      Inżynier zapewniał mnie że górale siedzą na moim dachu i go robią, o
                                      jakie było jego wielkie ździwienie kiedy dowiedział się,że przyjadą
                                      dopiero za tydzień. Mija kolejny tydzień wspaniałej pogody a na
                                      budowie w segmencie B nic się nie dzieje, o przepraszam Feniks śle
                                      pisma z poleceniem zapłaty za wzrost inflacji. Wyliczyli mi po
                                      korekcie ponad 2700 - skandal. Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji
                                      proszę o info.
                                      • Gość: Gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 08.12.07, 08:17
                                        Witam Serdecznie
                                        Budowa pusta od kilku dni. Nie mają materiału na dach. Pani
                                        Agnieszka z Feniksa unika telefonów, ma pozapisywane numery klientów
                                        i nie odbiera. Wystarczy zadzwonić z innego numeru i już jest.
                                        Zerknijcie na waloryzację, bo powołują się na Monitor Polski a
                                        bezczelnie zawyżają o jakieś 3%. Ostatnio dostałem waloryzację na
                                        ponad 5000pln, jak zrobiłem awanturę to na 1900 zmalało, bo Pani
                                        księgowa się pomyliła. Też miałem mieć odbiór w końcu grudnia.
                                        Dopiero piętro skończyli.
                                        • Gość: joanna Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 17:31
                                          witam .... a zamierzam kupic mieszkanie- w obrebie Waszych
                                          domkow ... wlasnie buduja termin oddania grudzien -
                                          • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 11.12.07, 09:00
                                            nie radzę, nasz termin już przesunął się o ok. pół roku:))Z tego co
                                            wiem, tak jak w naszych domkach, w mieszkaniach będzie tylko
                                            orurowanie do kablówki i internetu, samego podłączenia nie
                                            zapewniają.pozdrawiam
                                            • Gość: joanna Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:08
                                              nie strasz podpisalam dzisiaj umowe;) na szczescie mm gdzie
                                              mieszkac;P ... ale to i tak najtansze domki czy mieszkania bo teraz
                                              licza sobie juz za 60 metrow 400 tysiecy;) ... a co do firmy hm
                                              ojciec kupowal rok temu na przeciwko budowane przez Exland .. i tez
                                              mial klopoty z nimi juz nie wspomne o krzywych scianach :D ....
                                              czyli zostanie interent z tp:/ lub innego takiego. myslam ze jest
                                              osiedlowa kablowka jakas jak tyle osob;)pozdrawiam
                                              • karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 11.12.07, 14:17
                                                na razie niewiele osób jeszcze mieszka, większość domków jeszcze
                                                jest nieodebrana i długo nie będzie. Może potem wszyscy
                                                się "skrzykną" i coś pomyślą o internecie albo kablówce. Na razie
                                                wystarczająco duż o kłopotu z budową, o kablówce nikt nie myśli...:)
                                                pozdrawiam sąsiadkę:)
                                                • Gość: gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 11.12.07, 15:11
                                                  Witam
                                                  Z tempem Feniksa zanim oddzadzą mieszkania to będzie 2012 więc
                                                  pewnie internet bezprzewodowy będzie już normą w Katowicach. Nie ma
                                                  się co martwić o neta.:)
                                                  pozdr
                                            • Gość: marek Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:14
                                              dobrze ze podlaczenia nie zapeniaja bo bylo by tak jak w moim
                                              poprzednim bloku. KAzdy mial swojego upatrzonego dostawce ktorego
                                              uwazal za najlepszego i byl wiecznie niezadowolony z innych
                                              rozwiazan.
                                              Bedzie wspolnota razem zadecydujemy kogo chcemy i nampodlacza.
                                          • Gość: aleksa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:54
                                            Ja także zastanawiam się nad kupnem mieszkania w szeregowcach, które
                                            obecnie sa na etapie fundamentów. Wszelkie rady i sugestie mile
                                            widziane :)
                                        • Gość: kris Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 21:25
                                          mnie sie nie spieszy z odbiorem a powiem ci ze przy obecnej sytuacji
                                          na rynku budowlanym ( brakiem pracowników i materiałów) dzielnie
                                          walczą z przeciwnosciemi. Zawsze mogli zrobic to co robia inni
                                          deweloperzy zachecemi wzrostem cen - zerwac umowe i sprzedac jecze
                                          raz za znacznie wieksza kwote innemu klientowi. Nawet bdyby mieli
                                          zaplacic odszkodoanie i tak by sie im oplacalo... wiem mo moj
                                          znajmomy u innego znanego katowickiego dewelopera tak wtope zaliczyl
                                      • Gość: inwestor rozumie ich IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:28
                                        Sam widzisz jacy teraz solidni sa odwykonawcy. Maja podpisana umowe
                                        z terminem zakonczenia ale nic sobie z tego nie robia. Feniks moze
                                        ich karac ale co z tego skoro oni nic nie maja. Potem powiedza ze
                                        feniks nie placi. Wiec cos o tym bo rozbudowuje swoj zaklad praci i
                                        tez mam takie firmy. Umawiam sie z nimi na przyjazd a ich nie ma
                                        dzwonie a oni mowia ze mieli wypadek nie wspomne ze to juz 3 w tym
                                        miesiacu. Jas sa to troche pracuja ale gdy jest ladna pogoda bo jak
                                        pada to nie jak mroz to tez nie. Zrocisz im uwage to rzucaja prace i
                                        musisz szukac innych a innych niema bo albo robia gdzie indzie albo
                                        sa w anglii.
                                        • Gość: iwka Re: rozumie ich IP: *.c198.msk.pl 25.01.08, 20:45
                                          "kolego" z feniksa jakbyscie placili wszystkim w terminach. wogole
                                          jakbyscie mieli pieniadze to ta buydowa by juz byla dawno
                                          skonczona!!!A z powodu waszych klamstw, opoznien i innych zaniedban
                                          tak to wyglada jak wyglada.
                                      • Gość: Renata Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:48
                                        My również mieliśmy ten problem. Feniks "wymyślił" wskaźnik inflacji
                                        i mieliśmy zapłacić ponad 5 tys. zł. My (w odpowiedzi) powołaliśmy
                                        się na wskażni GUS i kwota została zmniejszona. Podobno wzięli pod
                                        uwagę wskaźnik inflacji materiałów budowlanych ale umowa tego nie
                                        precyzowała. I dlatego nam się "udało" ale ten, kto nie odwołał się
                                        musiał zapłacić całą "wymyśloną" kwotę.
                                        Pozdrawiam sąsiadów z segm B :-)
                                        My do dzisiejszego dnia nie mamy dachu....
                                        :-(
                                    • Gość: gocha Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 21:19
                                      nie jest tak zle. mam zawodowy kontakt z budownictwem i musze
                                      przyznac ze przy obecnych problemach z dobrymi wykonawcami, cialgle
                                      roznacymi wymaganiami pracownikow co do płac i niedanymi problemami
                                      z materialami budowlanymi feniks radzi sobie calkiem nielze. moze
                                      moje pozytywna zdanie wynnika z tego ze nie spieszno mi z
                                      przeprowadzka ale w odniesieniu do innych deweloperow feniks wypada
                                      naprawde niezle.
                                      • sebastian64 jesteś przedstawicielem dewelopera ?? 03.01.08, 10:20
                                        Wpisywanie się na forum pod 10 różnymi nickami to chyba dowód na to, że źle się
                                        dzieje w firmie skoro tylko na taki PR ich stać ?
                              • Gość: nissan Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:02
                                Kupilas dom niw wiedząc o słupie? jest taki wieli i go nie
                                widzialas? i z tych "wszystkich" ktorzy tez nie wiedzieli nikt go
                                nie zauwazyl?
                                hmmm to pech.
                                A tak powaznie to musial byż życ z 300 lat zeby odczuc skutki
                                uboczne lini wysokiego napiecia. Telefony komorkowe mikrofalowki i
                                inne powszechnie stosowane urzadzenia sa rownie szkodliwe jak ten
                                slup.
                    • Gość: initendo Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:19
                      niestety koilego mylisz sie. Elektryk probowal robic oszczednosci i
                      chcial montowac kable niezgodne z projektem. Dobrze ze Feniks to za
                      wczasu wychwycil i wykasowal go z budowy.
                      A Cichon nie nadazal z terminem bo zbyt wiele czasu pochlanialo mu
                      zealizowanie aranzacji klientow przez co blokowal kolejne roboty.
                      widzialem korespondencje pomiedzy firmami wiec to raczej sprawdzone
                      informacje
    • Gość: jolania Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.artronik.net 14.10.07, 16:16
      jestem już po inwestycji z feniksem, mam dla Was kilka rad:
      1)poszukujcie już! wykonawce schodów, jest ich niewielu na śląsku a
      terminy mają kilkumiesięczne jeśli już nie kilkunastomiesięczne
      2)zamawiajcie już! drzwi wewnętrzne, ja czekałam na swoje 6 tygodni
      i to był podobno expresowy termin.
      3)nie kupujcie mieszanych farb z dekorala, nie nadają się na
      nowe "schnące" tynki w nienasłonecznionych pomieszczeniach.
      4)jeśli chodzi o dewelopera, jestem zadowolona, ale uważam, że
      najgorzej współpracuje się tym, którzy o wszystko się "pienią"
      dlatego radzę sie powstrzymywać od awantur, napewno na tym dobrze
      wyjdziecie.
    • Gość: Marek Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:11
      Coraz większe obawy budzi we mnie ta budowa MAREK
      trzaski@arteam.com.pl
    • Gość: abibaj Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 12:18
      Zgadzam sie w 100% - Pani Adamczyk jest niezniszczalna i
      niepoddająca się w opowiadaniu wierutnych kłamstw a do tego chamska
      że..... - chyba ma jakieś względy u Prezesa bo kto sobie pozwala na
      takie oddzywy do klientów jak ta "Pani".
      A co Feniksa to poprostu szkoda słów - "terminowość" - pół roku do
      roku opóźnień bez żadnych wyjaśnień, rzetelność - no tu już
      przesadzili !!!!
      Ogólnie o tej firmie można poczytać tylko coś dobrego z ich własnych
      sponsorowanych ogłoszeń - bo chyba żaden ich klient nic dobrego o
      nich nie powie - poprostu nie ma co.

pozdrawiam
      • Gość: zummi mnie nie orzeszkadza IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:07
        Wszyscy tylko jeczycie jakbyscie nie mieli gdzie mieszkac.
        Mieszkania drozeja kilkakrotnie, materialow budowlanych nie ma
        pracownicy fizyczni siedza za granica wiec jak sobie to wyobrazacie?
        Feniks ma problemu jak kazdy inny deweloper. Dobrze ze nie robi jak
        inni, ze rozwiazuje umowy i sprzedaje mieszkania za jeszcze raz
        takie pieniadze innym kilientom. Wlasnie moj kumpel zaliczyl taka
        wtope ze znana slaska firma deweloperska.
        Ja ogolnie jestesm zadowolony
    • Gość: norbi ma wady jak inni ale jest wporzadku. IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 21:57
      czepiamy sie wszyscy terminow i do niedawna ja tez bylem wkurzony
      ale rozmowa z kilkowa nieswiadomymi technologii budowy sasiadami
      wiele mi wyjasnila. Dokonywali kilkukrotnych zmian aranzacyjnych
      nierzadki wybudowanych juz elementow kompletnie zaburzali ciag
      procesu technologicznego co uniemzliwialo regularne prowadzenia prac
      a niestety budynek szeregowy to blok tylko w poziomie i prace
      wykonywane u sasiada nierzadko moaj wplyw na realizacje w moim
      segmencie. Dosyc regularnie bywalem na budowie i widzialem tez domy
      moich sasiadow i co we wnetrzu sie zmienialo.
    • Gość: tom Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.07, 22:54
      Sasiadow masz wielu sam widzisz ponizej. Wiekszosc z nich strasznie
      nerwowych i wrogo nastawionych ale ja mam dobry nastroj i mam
      nadziej ze latem bede siedzial w swoim ogrodku.
      napisz
      tom1969@interiz@eu
      • Gość: uśmiałam się Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 18.12.07, 17:59
        Coż za zbieg okliczności tyle pozytywnych opini o deweloperze w tak
        krótkim czasie......szkoda tylko że wszystkie z jednego IP
        BUHHHHAHAHA będzie premia
        • Gość: karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 19.12.07, 09:42
          drogi feniksie, bez przesady...do roboty a nie wysyłać tysiące
          postów w które i tak nikt nie wierzy.
          • Gość: kosa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 19.12.07, 11:17
            smieszne jest to forum.... Garstka tych samych osob nakrecajacych sie wzajemnie co tu zrobic zeby udalo sie urwac chociaz tysiaka na nowa pralke.) zalosne
            • Gość: karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 19.12.07, 12:07
              o, znowu ta sama osoba z feniksa...:)
              • Gość: kosa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 19.12.07, 14:02
                tia.... Ja jestem z Feniksa a ty pewnie z Dombudu... Niektorzy tutaj naprawde sa stuknieci.
            • Gość: do kosa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 16:56
              sam jesteś żałosny, nie chce mi się nawet do ciebie pisać
              • Gość: gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:05
                osobom o IP nr IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl serdecznie
                dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu, nie wiem czy wiecie ale za
                parę dni nie mam gdzie mieszkać... i jaką pozytywną wiadomość masz
                dla mnie?
                • Gość: bossman Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 20.12.07, 09:16
                  Nie jestem prcownikiem Feniksa jak niektorym moze sie wydawac.
                  Inwestuje w nieruchomosci takze kupione w Feniksie. Te zakupy nie są
                  moimi pierwszymi i ostatnimi i pewnie to wywoluje u mnie nieco
                  odmienne spojzenie.
                  Przedstawilem niektore dosyc iststne fakty, ktorych wiekszość z nas
                  wydaje sie nie zauwazac. jednym dadzą one troche do myślenia do
                  innych wogóle nie dotrą. Obrazują istote problemu dotykajaca takze
                  innych deweloperow (przekonuje sie o tym regularnie). Z drugiej
                  strony zawsze mozna zresygnować z mieszkania, zabrać kase i kupić
                  takie ktore w pełni nas usatysfakcionuje. nie jestesmy tu z
                  przymusu. Faktem jest jak ktos napisale wczesniej ze wypowiadaja sie
                  w kolo te same osoby a sami wiemy ze nie sposob wszystkich zadowolic
                  i zawsze zdazają sie czarne owce buntujące innych.... Wesołych świąt
                  drodzy sąsiedzi.
                  • Gość: Paumer Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.153.42.* 20.12.07, 22:09
                    Kolego z Feniksa, który twierdzisz, że nie jesteś pracownikiem
                    Feniksa, a wysyłasz posty zawsze z tego samego IP "..eranet.pl" i, w
                    odróżnieniu od innych forumowiczów, zawsze chwalisz Feniksa,
                    próbując oczerniać Dombud (zaożyłeś w tym celu inny wątek). Mam
                    prośbę, abyś przestał tracić czas i wziął się w końcu do jakiejś
                    uczciwej roboty. Przestań w końcu nas tu wszystkich
                    denerwować. "GNÓJ" to jedyne słowo z tych, które mogę tutaj użyć,
                    aby określić twoją postawę. Na koniec, jeszcze jedna uwaga: jeśli
                    dalej zamierzasz udzielać się na tym forum, to zanim wyślesz kolejną
                    wiadomość na forum, zmieniając po raz kolejny swój nick, weź do ręki
                    słownik ortograficzny, bo kardynalne błędy robisz w każdej swojej
                    wypowiedzi. I na absolutny koniec: spadaj na drzewo..
                    • Gość: zyga Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.07, 09:26
                      Tempy jestes kolego i widze ze zadne argumenty do ciebie nie dotra.
                      Twoimm mottem zyciowym jest "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" Chyba
                      ze kreci cie znecanie sie nad soba... bo po co trzymasz sie feniksa
                      skoro tak ci nie odpowiada..?
                      A zreszta mam to w du... rob co chesz, to nie moja sprawa. Kazdy
                      czlowiej z "jajami" potrafi zadbac o siebie i podejmowac odpowiednie
                      decyzje. A ty siedz w necie i powielaj plotki jak w gluchym
                      telefonie napewno to przyspieszy budowe naszych mieszkan....
                      • Gość: nurek Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.07, 09:32
                        aaa i jeszcze.... za kazdym razem z tego ip pisze ja bo to nr mojego
                        kompa a ksywki mam inne bo nie traktuje tego na tylke powaznie ze
                        nawet nie pamiatam jaka mielem ostatnio...
                        Pozatym zajebiscie mnie bawi powaga z jaka niektorzy podchodza do
                        tych bzdur.
                        Wpadne tu po nowym roku zeby sobie znowy poprawic humor.)
                        Wesolych Swiat i tylko takich problemow zyciu.....
                        • Gość: karmela77 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 217.11.139.* 21.12.07, 09:53
                          tak, tak wszystkiego najlepszego na święta i dobrych leków n
                          schizofrenię (tutaj radzę użyć słownika) - pisanie postów i
                          odpowiadanie sobie na nie samemu - to pole dla jakiegoś dobrego
                          psychiatry...
                        • Gość: buhhhahhha Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.telpol.net.pl 22.12.07, 07:48
                          ty kolego masz nie tylko problemy z pamięcią ale także z określeniem
                          swojej płci .....mięka rączka....?
                          • Gość: kosa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 22.12.07, 20:44
                            nie znam was ale czytajac to wszystko, zwlaszcza ostatnie wpisy nasowa sie tylko jedno. Jestescie chorzy a to forum to jakas bzdura.
                            • Gość: owca Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.streamnet.pl 23.12.07, 12:52
                              "nasuwa"
                              • Gość: kosa Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.eranet.pl 25.12.07, 10:12
                                chyba masz racje owca. Sorry za bledy ale nie jestem rodowitym polakiem i bledy od czsu do czsu mi sie trafiaja.
                                • kliientka Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 30.12.07, 19:00
                                  Widze ze dyskusja trwa…szkoda ze nie na temat dewelopera a jednak
                                  jego kosztem…
                                  Jedno musze przyznać jesteście daremni…cieszę się ze zdecydowałam
                                  sie na inna inwestycje feniksa , nie koniecznie z takimi ludźmi po
                                  sąsiedzku.
                                  To jest drugie moje podejście do zakupu inwestycji budowanej przez
                                  firmę deweloperską. W pierwszej sytuacji to byłą droga przez mękę –
                                  deweloper sprzedała mi dom, budowa którego miała się rozpocząć na
                                  działce miejskiej . Mieli umowę z miastem na przyszły zakup gruntu
                                  ale prawnicy dopatrzyli się nieścisłości i po inwestycji. Jako jedna
                                  z nielicznych odzyskałam kasę, reszta walczy! Teraz zapowiada się
                                  lepiej.
                                  Wiec te problemy które tu opisujecie to nieporozumienie , deweloper
                                  jest właścicielem działki, na rynku funkcjonuje ponad 20 lat! ,
                                  działki nie są obciążone hipotekami a feniks nie zmienia ceny ( poza
                                  inflacją ogólnie przyjętą –GUS). To jest ważne a nie miesięczne
                                  opóźnienie , które wynika z braku pracowników- dobrze wiecie że
                                  ciężko z fachowcami !
                                  Miałam z nimi podpisaną umowę rezerwacyjną na pozwolenie czekałam
                                  około 4 miesiące . Ceny ich mieszkań w tej samej lokalizacji na
                                  dzień podpisywania przez mnie umowy zobowiązującej wzrosły o średnio
                                  30 tyś. Bałam się ze umowa rezerwacyjna nie zagwarantuje mi ceny ..
                                  a jednak nic nie podnieśli.
                                  Znajomi kupili u dewelopera z Katowic i po 6 miesiącach musieli
                                  dopłacić 25 tys bo materiały poszły w góre ..bądz zerwac umowę –
                                  Oczywiście popyt na mieszkania nie malał wiec deweloper dyktował
                                  warunki i mieszkanie sprzedał z dwukrotnym zyskiem.
                                  Nie zauważyłam żebyście mieli takie problemy …ale najłatwiej jest
                                  narzekać – nasza cecha narodowa.
                                  Ps. Powinniście budowac indywidualnie -czego wam życzę w
                                  przyszłości .
    • Gość: gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.c198.msk.pl 25.01.08, 21:25
      Niech pan lepiej nie popełnia tego błędu i nie zaczyna nic z Feniksem
      • prawo.net Re: radzimy !!! 30.01.08, 17:27
        Zanim zamieścisz wypowiedz zapoznaj sie z poniższym:

Kodeks Karny

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę
        prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o
        takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii
        publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego
        stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do
        roku.
        § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą
        środków masowego komunikowania,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
        wolności do lat 2.
        § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może
        orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża
        albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
        § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z
        oskarżenia prywatnego.
        Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby
        pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do
        osoby tej dotarła,
        podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
        § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego
        komunikowania,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
        wolności do roku.
        § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się
        pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem
        nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od
        wymierzenia kary.
        § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec
        nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo
        na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
        § 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
        Art. 26. 1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd
        wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach
        kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych
        usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub
        prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy,

podlega karze aresztu albo grzywny.

2. Tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści
        majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom
        trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd
        wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w
        szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych
        towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o
        sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub
        przedsiębiorstwa.

• Gość: Zolza Re: radzimy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:32
          Może nie do końca w Polsce, ale w Europie prawo karne dotyczy
          również Feniksa

• ewelka1211 Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F 09.02.08, 15:49
      Witam,
      sprawdzajcie wszystko co się da, u nas F. sprzedał miejsca pod
      smietniki właścicielom przylegających działek :( i teraz mamy
      pachnące kosze pod oknami kuchennymi. Dodam, że naplanach przy
      wstępnej były wyznaczone miejsca a przy umowie właściwej już nie,
      ale nikt z nas nie przypuszczał, że f. może odstawić taki nr I
      dodam, że nie jest to jedyny problem mamy popękane ściany, po raz
      kolejny musimy rozwalać łazienkę itd. Poszukujemy prawnika, gdyby
      ktoś znał adwokata występującego już przeciwko f. to proszę o
      kontakt.
      Trzymajcie się
      • Gość: gość Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.smstv.pl 26.02.08, 14:57
        witam
        jak sytuacja z koszami.
        w którym szeregu sprzedali te miejsca?
        pozdr
        • Gość: andrzej Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 13:36
          cieszcie się ze tylko takie macie problemy z feniksem bo ja pracowałem w tej
          firmie i nikomu nie polecam a tymbardziej kuna domu od nich. Ale niestety jak
          już wpadliście w to bagno to pilnujcie co się dzieje w waszych domach jak i
          przed czy wszystko jest rowno i zgodnie z projektem bo firma zatrudnia młodych
          ludzi 18-19lat którzy robia jako "fachowcy" którym nawet niema kto pokazać jak
          co mają zrobić. Na panewnikach pracują ludzie z mołdawii którzy sie kompletnie
          nie znali na swojej pracy a robili dlatego ze byli tani. Nikomu nie polecam
          firmy bo mozescie miec same problemy
          • Gość: szer. A Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: 212.183.134.* 22.11.08, 09:59
            oo czyzby to Pan majster Andrzej.Gdyby pracowali sami tacy jak Pan
            to budowa nawet by sie nie rozpoczela.nie pracuje w feniksie
            podkreslam tylko jak wspominam majstra andrzeja to sikac mi sie chce
            ze smiechu
            • Gość: evian ostatnie domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:53
              my czekamy na mieszkanie na Panewnickiej... W umowie termin oddania był
              31.12.2008 a do dzisiaj nie ma wylewek i tynków ponoć:(
              • Gość: były pracownik Re: ostatnie domki IP: *.anonymouse.org 22.01.09, 10:40
                to sobie jeszcze dłuuugo poczekacie. Feniks pozwalniał prawie wszystkich
                pracowników, zostali tylko górnicy emeryci.
              • Gość: megi Re: ostatnie domki IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 19:09
                Nie ma też płotu,ogrodzenia,telefonów,internetu i nie ma teżani
                jednego domku formalnie, bo nie ma odbioru technicznego a geodezja
                nie wydała pozwolenia ba użytkowanie budynków,z tego wynika że nas
                tutaj też nie ma, a skoro nas nie ma to po co włączać latarnie!
              • Gość: tadeusz Re: ostatnie domki IP: *.welnowiec.net 04.03.09, 13:16
                a co sądzicie o Waloryzacji ceny o stopę procentową - Cena
                mieszkania urosła ponad 10% przez tę ich 'waloryzacje'!!!

Oczywiscie mówimy tutaj o PB Feniks...
                • Gość: gość Re: ostatnie domki IP: 94.254.135.* 04.03.09, 14:54
                  witam,

widzę, ze nie tylko w Tychach PBFeniks utrudnia życie swoim
                  klientom, waloryzacja którą dostali wszyscy jest źle obliczona,
                  chyba licza na to, ze ludzie zmeczeni już ich opóźnieniami, zapłacą
                  bez gadania byle sie tam już wprowadzić!!!.Nasza budowa jest już
                  opóźniona pół roku, chodzą pogłoski, że PBFeniks jednak zbankrutuje
                  więc jak budynki juz stoja to i tak jesteśmy juz w dobrej sytuacji.
                  • Gość: ania Re: ostatnie domki IP: *.chello.pl 04.03.09, 15:48
                    Jak zbankrutują to obojętne czy budynki stoją, czy ich nie ma - klienci są w
                    złej sytuacji.
                    Chyba, że masz już akt notarialny...
                    • Gość: gość Re: ostatnie domki IP: 94.254.135.* 04.03.09, 16:00
                      kontaktowałam się z prawnikiem i w sytuacji gdy stoją budynki
                      wyznaczany jest inwestort zastepczy lub syndyk masy upadłościowej
                      kaze on dokończyć pozostałe prace. W sytuacji gdy budynki sa w
                      trakcjie budowy, jest zdecydowanie gorzej, ponieważ można pożegnać
                      się z wpłacanymi transzami jezeli nie ma przedwstępnego aktu
                      notarialnego.
            • Gość: Lukas Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.gprs.plus.pl 18.03.09, 14:31
              Zapowiada się, że co najmniej do sierpnia będziemy widzieć jeszcze
              robotników z Feniksa. W biurze większość starej ekpiy pozwalniana
              (nowa też niezbyt kompetentna). Nowy kierownik na budowie nie
              wychodzi ze swojej kanciapy,wszystko zgania na swoich poprzedników a
              ekipa budowlana (4 ludzi)to ludzie od wszystkiego a w sumie niczego.
              Żanych usterek nie poprawiają a jest tego sporo. Czy ktoś ma
              szczegółową specyfikację wykończenia osiedla, latarnie na osiedlu
              chyba nie są parkowe:) Ładnijsze są na autostradzie.
              • Gość: mcmic Re: Domki - Panewnicka, Katowice budowane przez F IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.09, 12:20
                Naopowiadaliście różne rzeczy pod kątem pb feniks. Od marca minęło
                9 miesięcy i cisza. Jak sprawa wyglada na dzień dzisiejszy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka