Dodaj do ulubionych

[Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:41
czy ktoś jest już szczęśliwym posiadaczem mieszkania na tym osiedlu? może
ktoś już mieszka albo dopiero podpisał umowę przedwstępną? straaasznie daleko
od centrum - jak sobie radzicie z korkami na Kartuskiej? da się to jakoś
ominąć? czy to prawda, że tam będzie przedłużenie Armii Krajowej? i czy tam w
ogóle coś jest oprócz walorów estetycznych (las, jezioro) - jakieś sklepy,
oprócz Auchana? podobno jakiś duży sklep sportowy mają wybudować, to mnie nie
interesuje, i jakieś usługi od strony Kartuskiej... tylko dziwi mnie, że tak
długo sprzedają ten III etap osiedla - już z pół roku będzie, a wolnych
mieszkań nadal sporo - czy jest tam jakiś kruczek, o którym nie wiem? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kaśka Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:40
      nikogo nie ma? a Hossa podniosła właśnie ceny :>
      • effciar Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa 22.08.06, 19:56
        Witam,
        zgłaszamy się przyszli właściciele mieszkanka na Wiszących Ogrodach:)
        Ceny niestety podnieśli(na szczęście zdążyliśmy przed podwyżką).Nic nie
        słyszałam o budowie jakiegoś sklepu sportowego.Do centrum niestety jest kawałek
        drogi, ale za to mieszkanie tańsze niż np na Morenie a ja wybudują dalej trase
        W-Z nie powinno być źle.Dam rade dojeżdżać.
        Pozdrawiam
    • Gość: asia Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa IP: *.infinity.net.pl 22.08.06, 22:02
      Zaglądam od czasu do czasu na to forum i ciągle widze Twoje posty ;-)
      Nadal nie zdecydowałaś się na mieszkanie ?;-)
      Ja bym chyba 4 razy zdążyła w ytym czasie kupić mieszkanie ;-))) (oczywiście
      żartuje)
      Patrząc na zmieniające sie jak w kalejdoskopie ceny mieszkań radze się
      pospieszyć. Sama załapałam się w październiku zeszłego roku. Niedawno odebrałam.
      Jestem na etapie wykańczania. Musze przyznac , że teraz pewnie miałbym poważne
      problemy by dostac kredyt na trn sam metraż mieszkania .. tak strasznie poszły w
      górę.
      Mam nadzieję , że w końcu uda ci się znaleźć własne M. Zycze powodzenia
      • Gość: kaśka Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:30
        no masz rację, że się nie zdecydowałam, bo wyobraź sobie, że nic nie spełnia
        moich oczekiwań. a trochę głupio wkopać się w kredyt na całe życie i nie być z
        czegoś zadowolonym. to nie para spodni, tylko często inwestycja na całe życie.
        bo mieszkania, które obecnie są dostępne, to są:
        - za daleko
        - bez piwnicy
        - bez hali garażowej
        - za duże - co powoduje, że cena całości jest nie do przyjęcia
        - od północy
        - w nieodpowiedniej dzielnicy.
        no i bardzo chcę kupić, a nie mogę :( zaczęłam już szukać na rynku wtórnym, ale
        to jakaś paranoja, np. budynek 20-letni, a cena mieszkania taka, jak od
        dewelopera :O jak uda mi się coś kupić, to nie omieszkam się pochwalić ;)
        • cytrusowa Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa 28.08.06, 20:34
          jestesmy posiadaczmai mieszkania na WO.
          ale mamy je od dwoch lat, stoi w stanie surowym, dlatego nie powiem Ci jak z
          dojazdami itp.

ogolnie zdecydowalismy sie ze wzgledu na:
          - bliskosc obwodnicy Trojmiasta a co za tym idzie, doskonaly dojazd jesli ma sie
          auto:-),
          - developera,
          - lokalizacje (otoczenia to las, cisza i spokoj),
          - bardzo ładna i przytulna architektura,
          - cenowo nie było najtaniej ale z perspektywy czasu jestesmy baaaardzo
          zadowloneni mimo, ze nie mamy miejsca parkingowego, bo na etapie kupna
          mieszkania zrezygnowalismy.

ale co mnie dziwi to co piszesz - Hossa sprzedaje mieszknaia bez piwnicy????
          to sie gdziekolwiek praktykuje???
          dziwne....

co do ogolnych twoich potrzeb - poczekaj wiec na nową ofertę Hossy i wtedy
          decyduj sie od razu. im zawsze schodzą mieszkania.

i jeszcze jedno - teraz są korki na kKartuskiej, ale to efekt ogolniego paralizu
          komunikacyjnego w Gdańdku.
          my od początku liczylismy sie z tym, ze bez samochodu nie ma szans.
          zycie nam zweryfikowalo poglady i nawet gdybysmy chcieli korzystac z komunikacji
          miejskiej, bedzie to niewykonalne.

bliskosc obwodnicy Trojmiejskiej rozwiazuje wsyzstkie problemy - nie musisz tluc
          sie miastem, by dojechac.
          no i w prostej linii masz rozne centra handlowe, nie ejstes skazana tylko na Auchan

Powiem Ci, ze mieszkania są coraz drozsze i nic nie zapowiada, by ceny mialy spasc.
          my zanim zdecydowalismy sie jednak zrobic nasze mieszkanie, planowalismy
          sprzedac. i wiedzielismy, ze ze sprzedaza nie bedzi eproblemu.

wiem, ze na WO są mieszknaia z rynku wtornego do kupna, swego czasu to byly
          wlasnie kawalerki lub dwupkojowe.
          proponuje Ci sie rozejrzec u posrednikow nieruchomosci

pozdrawiam i zycze szybkiego podjecia decyzji
          • Gość: kaśka Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:05
            dzięki za opinię. nie Hossa buduje mieszkania bez piwnic, tylko Za Słoneczną
            Bramą (na Nowym Chełmie). miejsca parkingowe były dostępne pod innym budynkiem.
            z kolei Polnord w tej samej dzielnicy ma tylko garaże = cena 2 miejsc
            parkingowych, bo hali garażowej brak. mnie też to dziwi :> a z pomocy
            pośrednika cały czas korzystam, tyle, że na rynku wtórnym jest równie
            beznadziejnie - ceny wcale nie są niższe, a mieszkania, no sorry, w tragicznym
            stanie - mieszkanie wyremontuję, ale całego budynku niestety nie...
            • cytrusowa Re: [Gdańsk] Wiszące Ogrody - Hossa 29.08.06, 10:37
              no tak, to racja...
              ale pamietam jak my szukalismy, weryfikowalismy nasze upodobania pod kątem
              developera.
              znaczy sie szlismy na kompromis kosztem czegos innego, zeby cos miec w zamian.
              bo mieszkania idealnego nie ma niestety:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka