Dodaj do ulubionych

tom-bud w Łodzi

19.09.06, 23:21
gdzieś już na forum widziałam pytanie o tą firmę, ale nikt jakoś nie udzielił
konkretnych odpowiedzi. Dlatego ponawiam pytanie: czy ktoś kupił lub chce
kupić mieszkanie w bloku Tom-budu na Okoniowej w Łodzi? Bo niepokoi mnie
trochę bliskość rozlewni gazu- czy to jest zgodne z przepisami? A może ktoś
sprawdzał tą firmę (np czy nie buduje dzięki hipotece pod te bloki, albo czy
nie ma długów), albo mieszka w bloku przez nich wybudowanym (wiem,że budowali
też w Zgierzu) i może powiedzieć coś o tym czy budują solidnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: tom-bud w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 24.09.06, 21:08
      Ja planuję zakup mieszkania w tym bloku. Nieruchomość ma w tej chwili obciążoną
      hipotekę, wykonawca wziął kredyt na realizację inwestycji w Multibanku, ale w
      dokumentach jakie otrzymaliśmy jest między innymi promesa bezobciążeniowego
      wyodrębnienia kolejnych lokali - wpłata drugiej transzy za mieszkanie powoduje,
      ze ono nie jest dłużej obciążone. Dodatkowo mój bank wymagał, żeby Multi
      wystawiło opinię o obsłudze kredytu - była ok. Sama budowa wygląda ok - prace
      szybko się posuwają i myślę, że jest duża szansa na dotrzymanie terminu oddannia
      mieszkań (połowa października). Jeśli jesteś zainteresowana, myślę, że najlepiej
      jest pojechać na budowę, są tam codziennie dziewczyny, które pokazują
      mieszkania, plany, teren etc. Mieszkania są już praktycznie skończone, więc
      możesz sama zobaczyć jak wygląda ich wykończenie, myślę, że możesz nawet zabrać
      ze sobą jakiegoś eksperta, który pomoże Ci ocenić jakośc wykonania. Jeśli chodzi
      o rozlewnię - na pewno odległość jest zgodna z przepisami, bo po pierwsze, nie
      dostaliby pozwloenia na budowę, gdyby nie było zgodne, a po drugie obok jest tam
      już przecież blok, zbudowany chyba w 1998, mniej więcej w takiej samej
      odległości od rozlewni jak bloki Tombudu. Chociaż, ja mimo wsyzstko mam
      nadzieję, że kiedyś ją zlikwidują, najlepiej szybciej niż później :-). Pozdrawiam.
      • joanna.julia Re: tom-bud w Łodzi 26.09.06, 10:08
        dzięki za poradę :)I co- kupiłaś tam mieszkanie? A czy przy umowie
        przedwstępnej obecny był notariusz? Bo ja przyznam szczerze jestem już po
        wpłacie zadatku i czekam właśnie na podpisanie umowy przedwstępnej. Może
        będziemy sąsiadkami? :)
        • Gość: Gosia Re: tom-bud w Łodzi IP: 80.50.65.* 26.09.06, 14:14
          Nie ma za co :-) No to widzę, że pewnie będziemy sąsiadkami - ja teraz czekam na
          kredyt :-) Umowa przedwstępna nie jest podpisywana u notariusza, chyba, że Ty
          byś chciała. Dają tylko wzór umowy w formie aktu - ja tez myślałam, że u
          notariusza trzeba będzie ją podpisywać. Pozdrawiam.
          • joanna.julia Re: tom-bud w Łodzi 26.09.06, 19:28
            Cześć przyszła sąsiadko :-) To co- poznam cię po goździku w klapie? Ale w
            którym bloku kupiłaś mieszkanie? W tym już wybudowanym czy w tym jeszcze w
            budowie? Bo mój dopiero budują- nawet jeszcze chyba nie ma mojego piętra ;-)
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka