oli_viaa 29.01.07, 22:01 Czy ktoś z Was kupuje mieszkania od tego developera??? Wykonawcą jest LPBO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 06.02.07, 21:31 radze uważac na LPBO Teraz spolka corka lpbo wikana wczesniej byla nazwa tbs lpbo i tez byly przekrety teraz zmienili nazwe prezes tesz sie zmienil Z Lpbo duzo ludzi z bloku na Jana Sawy w Lublinie mialo klopoty i maja do tej pory radze uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa LPBO - mieszkania na Willowej 08.02.07, 13:01 juz zdązyłam zauważyc, ze prezes to tam sie zmienia co kilka miesiecy, szczerze mowiąc to sie troche boje ale coz... juz umowa przedwstepna podpisana, czesc pieniedzy wplacona, lokalizacja barzdo mi sie podoba (Willowa), cena w porównaniu do teraz ok. Pozostało czekać.... Slyszlam tez o problemach mieszkancow Jana Sawy, ale tam glownie chodzi o wiekszy podatek vat ktory musza doplacic, nie 7 a 22%, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: 62.233.130.* 09.02.07, 17:46 jaki wyzszy podatek niz 7 % przeciez podatek vat dla mieszkan wynosi 7%,zas 22 % moze dotyczyc tylko garazy i miejsc postojowych. takze nie wiem o czym wy wogle piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 12.02.07, 11:37 nie znam sie za bardzo na tych stawkach, ale w tym bloku dużą powierzchnię zajmują lokale użytkowe i to właśnie z ty wiąże się ta wyższa stawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:48 rzeczywiscie nikt nie odbiera telefonow ktore obowiazywaly na ul.ZANA.co sie dzieje .........z informacji telef.LPBO ul.Inzynierska uzyskalem informacje ze sie przenosza ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 06.03.07, 02:02 Cisowa 11, na razie nie znam nr tel. Jeżeli kupujesz mieszkanie tam gzdie ja to zapraszam też na wątek na ogólnym lubelskim forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:56 rosnie drugie pietro na Willowej 19/21 . pogoda dopisuje wiec praca posuwa sie do przodu.czy juz wiadomo jaki jest telefon na ul.Cisowa 11 do naszego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 11.03.07, 22:30 nie mam jeszcze numeru, ale w tym tygodniu już się dowiem, muszę do nich pojechać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.lublin.mm.pl 06.03.08, 12:00 Wszystko znajdziecie na ich stronie internetowej www.wikana.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 16:53 witam.czy ktos z nabywców mieszkania przy ul.Willowej 19/21 otrzymał " zaproszenie " do odbioru? czy macie jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBI Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.um.lublin.pl 24.10.07, 12:17 Witaj! Nr naszego bloku to 21, został już dokonany odbiór przez nadzór budowlany. Odbiór mojego mieszkania ok. 29 października. Ciekawe czy mury i posadzki wyschły bo jak tu inaczej zaczynać robotę!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: Developer Wikana - LUBLIN 24.10.07, 18:35 Dostałam jedynie pisemko z Wikany. Zadzwoniam tam następnego dnia żeby się umówić na odbiór. Pani nie miała dla mnie czasu więc zostawiłam dane,niestety nikt nie oddzwonł. Robi, a czy z Tobą kontaktowali się, czy to Ty się z nimi umawiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek-de Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 24.01.08, 15:06 witam. jestem osoba która doświadczyła na własnej skórze jak działa firma WIKANA!!! przestrzegam wszystkich są to oszuści wielkiego kalibru!!!! mieszkania które niedawno oddali na ul. Willowej w lublinie to kompletna pomyłka! za ogromnie pieniądze otrzymałem mieszkanie z krzywymi ścianami, uszkodzona instalacja co a na domiar złego dach przecieka i z powodu braku właściwego ocieplenia pękają w całym bloku rury wodne!!! nie mamy aktów notarialnych bo pieniądze które wpłacaliśmy na nasze mieszkania poszły na inna inwestycje i nie mogą rozliczyć budowy! jest to skandal!!! obecnie ten " deweloper " buduje apartamenty przy Godebskiego i i jestem przekonany ze oszuka ludzi tak samo jak oszukał nas!!! przestrzegam wszystkich bo tak niesolidnej firmy w życiu nie widziałem, są to oszuści chcący tylko wyrwać pieniądze od ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:18 ale o co chodzi z aktami notarialnymi? jakie są trudności z podpisaniem? czy osoby które już podpisały akt notarialny mogliby się wypowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:53 Dzisiaj podpisaliśmy akt notarialny na mieszkanie przy ul.Willowej 21.Deweloper WIKANA nie stwarzał żadnych kłopotów w tym temacie więc nie wiem skąd taka negatywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurista Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.krosno.tkdami.net 30.01.08, 17:39 Witam Mam mieszane uczucia co do tego dewelopera bylem zainteesowany mieszkaniem w rzeszowie inwestycja "tęczowe osiedle" na ul zablocie sprzedawca zapewnial ze baza mpk z, ktora graniczy budowa bedzie za dwa lata sprzedana pod inwestycje mieszkaniowe, po kontakcie z zarzadem mpk wielkie bylo moje zdziwienie, - okazalo sie ze nie planuja sprzedazy nadto okazalo sie ze w marcu na ulicy cieplowniczej okolo 1,5 km od ul zablocie jest rozpisany przetarg na plazmowa spalarnie odpadow - to pewne sam bylem u dyrektora wydzialu architektory UM Rzeszowa powiedzial, ze jest decyzja o zabudowie dzialka 10 h pod ww inwestycje - oczywiscie sprzedawca udaje "greka: i nic nie wie ale jak sie dowiedzialem wie o tym pol rzeszowa uwaga na dewelopera !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:47 Witam Chcialabym sie dowiedzieć czegos wiecej na temat budowy tęczkowego osiedla w Rzeszowe. Przegladam plany budowy i wydaja sie byc interesujace , dlatego bardzo proszę o jakiekolweik informacje na temat w/w budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.dnet.pl 13.04.08, 09:38 Odnośnie Teczowego Osiedla w Rzeszowie. Proszę sie dobrze zastanowić przed podjeciem decyzji o zakupie mieszkania. Blok posadowiony jest na starym Wisłoczysku. W grunt wbito kilkadziesiąt pali betonowych a i tak woda podcieka a grunt jest grząski. Po wtóre mieszkania lokatorów na niższych kondygnacjach z pwenością będą ciemne bo zasłonią je bloki z ul. Kolorowej. O kłopotach z dojazdem i parkowaniem nie wspomnę.Tereny zielone wokół bloku tak pięknie wizualizowane na stronie Wikany to w rzeczywistości baza MPK i skład kostki brukowej. Swoją drogą jakim sposobem udało się Deweloperowi szybko załatwić przyjście przez biegnący obok gazociąg, co było dotychczas niemożliwe? Obym się mylił ale te ogromne koszty budowy przeniesione zostaną na barki przyszłych mieszkańców. Chyba że deweloper jest filantropem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 08.12.08, 01:12 Z tego co wiem to mają tą Bazę usuwać stamtąd :) Więc nie ma się co stresować :) Odpowiedz Link Zgłoś
chata5 Re: Developer Wikana - LUBLIN 13.04.08, 21:01 Czy ktoś ma informacje o deweloperze INWEST BUDOWA BUDUJĄ BLOK PRZY ULICY TETMAJERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiti Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 84.201.210.* 14.04.08, 16:19 Chyba nie masz zamiaru kupować tam mieszkania ??!! A co Cię dokładnie interesuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgtgt Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:17 JESTEM ZA zgoda na budowe miasteczka wikana !!! kupe rodzin nie ma gdzie mieszkac i tułaja sie na stancjach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 22:44 chciałam kupic mieszkanie w Zamościu budowane przez firme Wikana w tym celu pojechałam obejrzeć mieszkania na ul. Willową do Lublina byłam tam w połowie listopada rozmawiałam z ludzmi którzy odebrali juz swoje klucze do mieszkan i jak mówili mieli podpisywać umowy notarialne w grudniu 2007 roku z ciekawosci pojechałam zobaczyc ten blok parę dni temu stwierdziłam ze jest on nie zamieszkały a ja nikogo tam nie spotkałam aby porozmawiaćczy moze mi ktoś powiedzieć jaki jest tego powód czemu wlłaśiciele tych mieszkań sie tam nie wprowadzają a ja w tym momencie cieszę sie ze zrezygnowałam z zakupu mieszkania budowanego przez firmę wikana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 09:55 odpowiedż jest prosta ...... aby wykończyć mieszkanie w stanie developerskim trzeba mieć pieniądze.większość mieszkańców podpisała akty notarialne i niektórzy już mieszkają , inni natomiast prowadzą prace wykończeniowe lub zbierają fundusze aby przygotować mieszkanie do zamieszkania. nie ma innych powodów jak na razie .blok jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlusia Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 19:30 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, które buduje w Zamościu Wikana. Niestety trudno znaleźć opinie na temat tego developera.Bardzo proszę o wypowiedź osoby, które mieszkania już odebraly: czy z developerem byly jakieś problemy, czy wszystko poszlo zgodnie z planem...Jednym slowem czy spokojnie mozna kupić mieszkanie od Wikany, czy lepiej szukać lokum na rynku wtórnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:36 Ja takze zastanawiałm się nad kupnem mieszkania w Zamościu od firmy Wikana jednakze po zastanowieniu sie nie będe kupowac od nich lokum a ztego wzgledu że na dwóch hektarach siedem bloków bedzie strasznie ciasno odległośc miedzy blokami w niektórych miejscach ma wynosić 10 metrów jak dojdą balkony to będzie jeszcze mniejsza a pozatym byłam w Lublinie jeszcze w tamtym roku aby zobaczyc ich blok na Willowej i rozmawiałam z lokatorami oni juz te mieszkania sobie wykańczali więc nie rozumiem czemu jeszcze tam nie mieszkają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:14 A no nie mieszkają min.dlatego , że mieszkanie trzeba wykończyć a żeby to zrobić w miare dobrze to potrzebne są na to niemałe pieniążki.Wikana wywiązała sie z umowy w terminie więc nie mozna jej nie ufać.Były niedociągnięcia , poprawki ...np. do tej pory nie zrobione są zieleńce , mam na mysli zasianie trawy lub inna roslinność.Zgodnie z umową standard realizacji i wykończenia otoczenia ma zagwarantowaną zieleń.TO powinno być zrobione jeszcze w ramach opłaty za mieszkanie a nie z funduszu remontowego który teraz jest pobierany.Wikano czekamy na razie spokojnie na to....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:13 właśnie...Wikana oddała blok przy ul.Willowej w Lublinie ale o zieleń nie zadbała. N a niby trawnikach rosną chwasty a ludzie zapłacili za obiecane , zielone otoczenie . Nie chwal dnia przed zachodem słońca - dotyczy to WIKANY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:01 KLEPISKO zamiast trawników wokół bloku przy ul.Willowej 21 w Lublinie .Czas najwyższy rozliczyć WIKANE ,bo nie wywiązała sie z umowy developerskiej.Zamiast trawy rosna chwasty................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:08 KLEPISKO zamiast trawników zostawiła WIKANA wokół nowo oddanego bloku przy ul.Willowej 21.Czas najwyższy rozliczyc WIKANE z umowy developerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.it-net.pl 26.06.08, 11:24 A CO TERAZ SĄDZĄ MIESZKANCY O WILLOWEJ 21??? SŁYSZELIŚMY ZE OSTRO TAM PĘKAJĄ RURY ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:52 TBS LPBO+LPBO SA+WIKANA to jedna całość! Najpierw zrobili w balona mieszkańców Współnoty Mieszkaniowej na Jana Sawy 6 (pobudowali pod nosem mieszkańców Bierdronkę (przekręty z działką)- tiry jeżdzą o 4 nad ranem pod oknami mieszkańców) a z drugiej strony - pawilion handlowy. Sprawa się obiła o NSA. Mieszkańcy się czują jak na targu. Potem pobudowali budynek na Relaksowej 2 - gdzie mieszkańcom zalewa mieszkania z powodu błędów konstrukcyjno-wykonawczych budynku,deweloper olał mieszkańców w okresie gwarancji. Następna budowa - Willowa 21 - wszystkie mieszkania są o ponad metr mniejsze niż w umowach przedwstępnych - bardzo pomysłowo! Wykonawstwo - szkoda gadać - woda się leje po przedsionkach i instalacji elektrycznej - wieje z przewodów kominowych. Te firmy nie wykonały należycie żadnego budynku. Nie jest to wina ani pracowników,którzy są bardzo mili, ani budowlańców i podwykonawców - którzy dobrze wykonują swoją pracę tylko krętaczy w kierownictwie, którzy "oferują mercedesa a sprzedają malucha" załażą klientom za skórę. Najlepsza metoda abu dowiedzieć się czegoś o deweloperze - podjechać i porozmawiać z mieszkańcami budynków, które zostały przez tego dewelopera zrealizowane. A warto! bo szykuje się kolejne przedsięwzięcie - Miasteczko Wikana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 08:37 Wikana to wielcy oszuści.. robią przekręty na wszystkim, nigdy nic nie jest tak jak w umowie.. mieszkania są niestabilne, niewykonane prawidłowo ze względsu na oszczędność materiałów, budowy nie wykonywane w terminie ze względu na brak pracowników, którym nie płacą i od nich odchodzą.. ta frirma to jedno wielkie bagno, więc nie pchajcie się tam bo was pochłonie głownie pod względem finansowym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 13.10.08, 19:57 Ja jakoś muszę szczerze przyznać zakupiłem mieszkania od WIKANY. Nie mam z nią żadnych problemów, pracownicy i owszem są mili, ale jakos przy odbiorze mieszkania wszystko zgadzało się z umową. Więc nie rozumiem Cie drogi "były pracowniku" - może to z twojej strony jakaś chęć zemsty za zwolnienie. Myślę że jeśli ktoś już zakupi u nich mieszkanie, nie bedzie narzekał jak ty. A tym bardziej jeśli przedstawiasz się jako jakiś tam były pracownik, a opowiedasz jakieś historie o biedronkach. Ten problem nie dotyczy tylko Lublina, ale i innych miast w Polsce, bo już nie raz spotkałem się z podobną sytuacją na rynku nieruchomości w Warszawie - np. na Al. Niepodległości, przy ul. Woronicza !! Każdy ma swoje zdanie. Moje jest ok, ja się jakoś nie zawiodłem na WIKANIE, a ty widocznie miałeś pecha skoro cię zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 13.10.08, 23:46 chyba najlepiej pojechac i pogadac z mieszkancami juz wybudowanych lokali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:25 Ja tez kupilam mieszkanie od WIKANY.Przy odbiorze nie bylo problemu bo niedociagnięcia byly niewielkie a odbiór mieszkania był zgodny z umową.Mieszkam i wszystko jest na razie w porządku.Jest gwarancja i rejkomia .............zobaczymy za parę lat czy to był trafny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 14.10.08, 19:11 zawsze znajdzie się ktoś nie zadowolony, nie ma tak że każdemu wszystko odpowiada :). Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 05.11.08, 10:52 Czy są jeszcze jakies nowe opinie co do WIKANY, bo planuje zakup mieszkania które ma sie dopiero wybudować ( zalezy mi na lokalizacji, dlatego nie wybieram z takich już wybudowanych) i jestem ciekawa co do współpracy z firmą np. co do zmian w układzie mieszkania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 193.33.175.* 16.11.08, 15:26 Wszyscy deweloperzy budują z cegły ceramicznej a Wikana z taniego białego pustaka! Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 17.11.08, 09:17 A skąd ta wiadomość z czego budują ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 19.11.08, 23:59 A ja sobie tak czytam i czyta. Szukam jakichs ofert mieszkaniowych, trafilem na to forum, i widzę ze niby nieciekawe opisy, ale konkretów nie znalazałem. To trochę tak jak z samochodem - wszyscy mówili nie kupuj tej marki, a ja na odwrót kupilem i jezdze i jakos mi się nie psuje .... ;) A co do tych białych pustaków - mozesz to jakos doprecyzować czy coś, skąd takie info albo jak mogę to sprawdzić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:36 Ciekawa sprawa..........ktoś na wszystkich forach lubelskich gazet a takze gazety.pl ciągle pisze o WIKANIE. Przeważnie niepochlebnie.Chyba jest to sprawa bardziej osobista bo sami mieszkańcy bloku przy ul.Willowej jakoś się nie wypowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 23:23 no mnie też coś nie pasuje. I jakoś w dziwny sposób przewija mi się ta sama treść - oszuści itp. !!! Ale innych wpisów, od innych osób nie widac !! Cheba ktoś probuje coś na mącić ale mu nie wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 16:24 ...........zresztą podobne wypowiedzi są też na innych Developerów.Właśnie na tym forum tez ktos ostrzega przed ANTAREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 23.11.08, 23:30 Wniosek nasuwa się sam !!!! JAKIEJŚ SPÓŁCE NIE IDZIE ZA BARDZO SPRZEDAŻ, A W RAMACH ANTYREKLAMY OSTRZEGA PRZEZ KONKURENCJĄ MAJĄCĄ DOŚĆ ZNACZNĄ SIŁĘ NA RYNKU LEBELSKIM !! Taki mój wniosek :) Ktoś ma inny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 01.12.08, 12:10 Ja własnie przeczytałam naocznie z czego budują, nic nowego, standardowo z tego co większość. Ani nie chłam ani nie eksluzyw- średnia półka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 08.12.08, 01:49 A ja dostałem od jakiejś miłej pani odpowiedź na maila, i oto proszę z czego budują :) Konstrukcja żelbetowa: monolityczna, ściany zewnętrzne osłonowe: pustak ceramiczny, gazobeton Ściana z cegły silikatowej spełniającej wymagania akustyczne; Ściana Promonta, belit gr. 8, cegła kratówka; Monolityczne żelbetowe i wylewane na miejscu budowy; Monolityczne żelbetowe i wylewane na miejscu budowy; • Nad częścią mieszkalną: strop pełny żelbetowy izolowany płytą styropianową, kryty papą termozgrzewalną lub folią dachową; • Nad garażem: dach zielony z typem zazielenienia ekstensywnego, żelbetowy ocieplony. Stolarka a) Witryna aluminium, okna PCV; a) aluminium szklone wyposażone w automat zamykający GEZE TSA 160 INVERS; Roboty wykończeniowe a) garaże: ściany i słupy – beton licowy; b) ściany i sufity tynk cem. – wap. kat. III lub tynk gipsowy gładki; c) okładzina kamienna lub kamienno podobna, elementy z blachy nierdzewnej Elewacja w technologii lekkiej mokrej, kolorystka zgodnie z projektem, elementy dekoracyjne a) kostka betonowa, żywica epoksydowa lub beton zacierany powierzchniowo utwardzany; b) stopnice – okładzina kamienna lub kamienno podobna, spoczniki – okładzina kamienna lub kamienno podobna, wiatrołapy klatek schodowych, hall wejściowy – okładzina kamienna lub kamienno podobna; c) gres; • Ściany klatek schodowych – w kolorze pastelowym, malowane farbami emulsyjnymi; • Ściany korytarzy – malowane farbami emulsyjnymi; Balustrada stalowa; Wewnętrzne; Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 20.12.08, 10:52 no! i gdzie tu pustak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 26.12.08, 21:41 Jak to gdzie tu pustak? przeczytaj sobie moja wcześniejszą wypowiedź!!!ale jakby co to powtarzam "Konstrukcja żelbetowa: monolityczna, ściany zewnętrzne osłonowe: PUSTAK CERAMICZNY, gazobeton" Odpowiedz Link Zgłoś
fation Re: Developer Wikana - LUBLIN 09.01.09, 14:17 no właśnie wszędzie są obawy :/ i dopóki sami się nie przekonamy trudno jest wierzyć opiniom, jeden powie źle mimo że jest zadowolony, a drugi będzie kłamał w żywe oczy... ja się zdecydowałem na mak dom jednak i na lokalizację nowe sokolniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKANA S.A. Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 12.01.09, 19:48 „Nieważne jak mówią, ważne że mówią” to znana i często stosowana prawda nie do końca odpowiada polityce jaką od ponad 2 lat z sukcesem realizuje Spółka w której mam zaszczyt pracować. Upał, Wiatr, Deszcz, Lejący się z nieba żar, przenikające do kości zimna to warunki w jakich w ogromnym tempie realizujemy dla naszych klientów mieszkania. Z pewnością, jak każdy człowiek wykonujący jakąś pracę tak i nam zdarza się popełniać nieliczne drobne błędy, które w sposób komiksowy, przerysowany i przepuszczony przez mega mikroskop złości oraz zdeformowane poprzez odbicia w szalenie krzywych zwierciadłach zemsty doprawione szczyptą, a nawet całą garścią kłamstw lub niewiedzy opisywane są w negatywnych wypowiedziach na nasz temat. Ale dziękujemy za wszystkie wypowiedzi i te wyrażające zadowolenie z oferowanych przez nas produktów i te krytyczne. Jak widzicie stałem się uczestników forum po to, aby wykorzystując wymieniane tutaj anonimowo- a więc super szczerze informacje wykorzystać do stałego doskonalenia oferowanych przez nas produktów, procesu sprzedaży i obsługi klienta. Skoro już tutaj jestem to pozwolę sobie zauważyć, że najlepszym miejscem do zdobycia informacji na temat naszej oferty i załatwiania wszystkich spraw związanych z nabyciem mieszkania jest siedziba Spółki WIKANA S.A. przy ul. Cisowej 11. Tam sami ocenicie sposób i jakość obsługi, stopień kompetencji naszego zespołu realizacyjnego, zapoznacie się z treściami proponowanych przez nas umów, będziecie mogli negocjować cenę oraz warunki sprzedaży, uzyskacie informację o ofercie kredytowej. Jeżeli nie osiągniecie zakładanego przez was celu zawsze możecie niepochlebnie wypowiedzieć się na forum. Możecie odnieść wrażenie, że to ostatnie zdanie brzmi trochę ironicznie, ale jestem przekonany, że im więcej wizyt i kontaktów z naszymi przedstawicielami, tym mniej waszego niezadowolenia i negatywnych wypowiedzi. Dyrektor Działu Realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trueGRT Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 06.05.09, 21:54 Zamierzam kupić mieszkanie w Lublinie. Interesuje mnie raczej rynek pierwotny. Spodobały mi się mieszkania na osiedlu Słoneczny Stok budowanym przez firmę WIKANA. W poszukiwaniu opinii na temat tej firmy trafiłem na to forum. Słyszałem od znajomego, że jest dużo złych opinii o standardzie wykonania mieszkań. Teraz czytając to forum zastanawiam się czy ze słonecznym stokiem jest wszystko w porządku, skoro jest tam jeszcze tyle wolnych mieszkań. Chcę część mieszkania sfinansować kredytem. Jeśli ktoś mógłby pomóc mi poradą na temat firmy Wikana, jak i ciekawymi linkami forum dot. kredytów będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 87.246.205.* 20.05.09, 14:24 Czy ktoś coś wie na temat dewlopera Wikana ??? Firma ta nie dawno rozpoczęła budowę osiedla przy ul. Bartniczej w Lublinie czy ktoś ma może jakieś bliższe informacje na temat tego dewelopera i tej budowy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.static.vip-net.pl 17.03.10, 10:35 Cala prawda o Wikanie jest taka. Jest to typowo smieciowa spolka powstala na bazie firmy Masters SA z korzeniami w Legnicy (zlikwidowanej spolki odziezowej Elpo) ktorej wlascicielami oficjalnymi sa "tata" czyli Adam Buchajski' kiedys producent jensow z Zamoscia i synowa "zwykla kura domowa" Agnieszka Buchajska, nie majaca zielonego pojecia o biznesie prowadzonym przez syna Adama tj. Roberta Buchajskiego i "cichego" wspolnika Sylwestra Bogackiego ksywa "prezes" dawniej prezesa slawetnego z niewyplacalnosci i upadlego aktualnie LPBO Lublin. Powazni inwestorzy gieldowi znajac te "dziwnie pokrecone" zaleznosci wlascicielskie omijaja szerokim lukiem akcje w/w spolki . Stad ceny akcji sa "groszowe" swiadczace tylko o kurczowym trzymaniu sie gieldy, zeby dodac powagi dla swojego biznesu deweloperskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oli_viaa Re: Developer Wikana - LUBLIN 25.08.09, 02:40 Witam, Przypadkiem natknęłam się na wątek,..który sama załozyłam :) jestem mieszkanką Willowej 21 Naprawde nie jest tak źle jak piszecie. Na pewno nie ma pękających ścian. Deweloper stara się usunąć niedociągnięcia szybciej lub wolniej, ale się od nich nie wykręca. Jezeli macie pytania, chętnie odpowiem. A i dodam, że nie mielismy żadnych problemów z odbiorem mieszkań i ich wkończeniem, nie wiem skąd posty o tym, że nikt sie nie wprowadza??? Ja mieszkanie odebrałam chyba w pażdzierniku '07 i zamieszkałam w marcu '08 i nie byłam jedną z pierwszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 01.09.09, 10:22 hej. a ktoś może interesuje się budynkami nr 8 i 9 (II etap miasteczka wikana) ?? chciałabym się coś dowiedzieć na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 19.09.09, 15:39 ja kupiłem tam mieszkanie i z tego co wiem to wolne zostały tylko kawalerki i jakies mieszkania na parterze w 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 19:36 Umowa też podpisana :) może w końcu ruszy budowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 29.09.09, 20:51 Mam takie pytanie. Czy podpisywał ktoś umowę przedwstępną notarialnie ?? To nie jest konieczne ale czy warto?? no i dużo kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 29.09.09, 23:07 szanujący się rejent weźmie połowę taksy za przedwstępną umowę, a drugą połowę taksy przy końcowej... oczywiście koszty są ciut większe (dodatkowo wypisy przy przedwstępnej, oraz ew. wniosek do Księgi Wieczystej o wpis roszczenia - ale to ostatnie może się przydać ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 30.09.09, 08:14 hmmm... dziękuję za odpowiedź, zastanowię się jeszcze nad tym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
escortxr3i Joybud-domy.pl 02.10.09, 11:37 Ja tam znam firme bardzo solidną z Odolanowa w wielkopolsce. www.joybud-domy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.10.09, 11:07 Hmm... szkoda, że nie ma zdjęć z budowy miasteczka wikana na stronie wikana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUZIEK Re: budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 13:29 nie polecam tego developera oni tam sa mili jak sie podpisuje umowe pozniej zeby sie co kolwiek dowiedziec o budowie to trzeba mocnych nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: budowa IP: 89.167.7.* 17.05.10, 20:05 ja odradzam - mój kolega kupił u nich mieszkanie i żałuje, standard wykończenia mierny, zmiany w projekcie na niekorzyść lokatorów,bez informacji, pracownicy Wikany łżą w żywe oczy na zasadzie złap złodzieja za rękę a powie Ci, że nie jego ręka :( niedługo ma odbiór na Bartniczej ale z tego co opisuje nie wiem czy lokatorzy podpiszą protokoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: budowa IP: *.171.219.43.static.crowley.pl 20.05.10, 12:21 Witam to ciekawe co piszecie. Ja jestem jednym z przyszłych właścicieli mieszkania w bloku 8 na miasteczku wikany. Jak do tej pory wszystko jest w porządku. Można wprowadzać liczne zmiany do projektu. Na każdym etapie (elektryka, sanitarka itd.) dzwonią do mnie ludzie z wikany i chcą się spotkać na budowie żeby na żywo pokazać co i jak. Kierownik jest ok zawsze można się poradzić. Wszystkie zaznaczone przeze mnie przesunięcia ścian są wykonane co do cm. Ja narazie nie narzekam. Budo idzie sprawnie ( jestem tam co tydzień). Mam nadzieje że będzie tak do końca. Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: budowa IP: 89.167.7.* 23.05.10, 20:45 Kolejne bloki są wykańczane wiosna/lato/jesień a więc wilgoć, grzyb, pleśń Wam raczej nie grożą. Poza tym podobno już ktoś inny pilnuje budowy tych bloków - masz szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Re: budowa IP: *.chello.pl 03.06.10, 18:05 hej , witam dokladnie ten blok 2 jest tak zwilgocony ze az strach , warunki wykonczenia tragedia, ludzie z siedziby firmy sa swietnie wyszkoleni ale w klamaniu w zywe oczy, niestety to prawda nie polecam tego dewelopera..... sparzony przez Wikane:(( swoja droga masz moze jakis namiar na siebie mozesz pdac maila badz gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAGUNA Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 04.06.10, 08:54 Ciekawe jak bedzie z blokami nr 8 i 9 ? Termin oddania listopad 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 07.06.10, 21:18 Dokładnie, czekamy na na bloki 8 i 9... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta-lublin Re: budowa IP: 94.230.17.* 14.06.10, 17:21 Witam, Ja rowniez zostalam sparzona przez Wikane....Ten blok ktory tak ladnie prezentuje sie z zewnatrz w srodku w rzecywistosci jest bardzo mizernie wykonczony, poza tym w bloku panuje bardzo duza wilgoc, . Ostatni raz przejezdzalem w weekend kolo budowy...kurde takie slonce a okna tylko pouchylane, kurde przy takim zawilgoceniu nie mozna calych okien otworzyc...ehhhhh ....mam nadzieje ze wikana wyciagnie wnioski na blokach sasiednich ktore buduje aby nie popelnic tych samych razacych bledow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: budowa IP: *.centertel.pl 16.06.10, 21:32 Witam, czy ktoś z Państwa wie dlaczego blok nr 2 nie ma jeszcze odbioru przez nadzór budowlany ??? Pracownicy Wikany coś kręcą - raz mówią, że był odbiór 2 tygodnie temu, raz że nie, każdy mówi co innego. Jestem zaniepokojona, coś musi być na rzeczy bo pierwotnie odbiory i akty miały być na dniach a tu cisza ... Poza tym po jaką cholerę rozkopali ten podjazd przy garażach i zrobili drugi, niepraktyczny przy i tak małym parkingu ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 22.06.10, 21:17 w budynkach 8 i 9 ponoć już są tynki, ktoś był i widział?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 22.06.10, 23:07 Trzeba będzie podjechać i zobaczyć jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 23.06.10, 10:45 Nie bardzo panowie chcą wpuścić na budowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 24.06.10, 15:59 Już nawet blok nr 10 budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 24.06.10, 22:05 Odebrał już ktoś mieszkanie w bloku nr 2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzeni Re: budowa IP: 212.160.172.* 09.07.10, 23:34 Hej, my odebraliśmy mieszkanie w 2 i jesteśmy zawiedzeni jakością wykonania. Ściany krzywe, brak kątów, widać, że tynki były przemarznięte, miejscami odpadały, do tego wilgoć i w piwnicach mega grzyb :( Reklamy Wikany i obsługa sprzedaży jest świetna, gorzej jak już kogoś złapią na haczyk. Teraz we własnym zakresie i za swoją kasę trzeba za nich poprawiać, bo rzetelnych poprawek nie idzie się doprosić. Część osób już coś robi w mieszkaniach, choć wg mnie najpierw należałoby je dobrze osuszyć, bo inaczej będą problemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 11.07.10, 14:52 hmmm... to nieciekawie brzmi.... miejmy nadzieję, że letnie wykończenie bloku nr 8 i 9 nie sprawi takich kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewula Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 20.07.10, 11:41 Hej. Orientuje się ktoś może co i jak tam na budowie nr 8 i 9? Czy wszystko w porządku?? A jak z tą 2 w końcu wyszło?? Bo ponoć nieciekawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: budowa IP: 89.167.7.* 21.07.10, 22:20 ano nieciekawie - na parterze w mieszkaniach grzyb wyszedł z piwnicy, a sąsiedzi z góry mają podobno problem z cieknącym dachem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 22.07.10, 10:03 8 i 9 ocieplają a w środku kładą płytki na kladce.Miejmy nadzieje ze nie będzie takich problemów jak w 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzony Re: budowa IP: *.chello.pl 22.07.10, 20:41 to prawda od dolu grzyb, od gory z kolej sa wycieki w stropie ............Wikana umywa rece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewula Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.07.10, 09:24 dzięki za odpowiedź. termin oddania bloków 8 i 9 zbliża się.. będzie chwila prawdy.Podobno inna ekipa rządziła budową, może się obędzie bez grzyba i cieknącego dachu. A czy ktoś wie, czy można sobie podglądnąć budowę bloków 8 i 9 od środka?? Może ktoś był niedawno ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: budowa IP: *.vlan370.corcoran.lubman.net.pl 04.08.10, 18:03 witam! je mam mieszkanie na drugim piętrze w częsci B - niestety wykończone:( piszę niestety, bo już - z uwagi na wilgoć - częściowo zrywaliśmy elementy podłogi , a dokładnie listwy przypodłogowe. pokryła je pleśń. jestem przestraszona sytuacją... tym bardziej, że dochodzą mnie słuchy, że wilgoć wcale nie znika - po dosuszeniu miejscowym ścin pojawia się na nowo. o komórce lokatorskiej nie wspomnę... dramat. wszystkie rzeczy z komórki trzymam w mieszkaniu i na balkonie. czy ktoś wie, czy były prowadzone jakieś ekspertyzy odnośnie stanu technicznego bloku, a jeśli tak to jaki były wnioski? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: budowa IP: 89.167.7.* 04.08.10, 18:52 Oto kolejny dowód na jakość Wikany: artykuł z GW: Fuszerka na Ponikwodzie. Pleśń w nowym budynku Małgorzata Domagała 2010-08-03, "Zanim zdążyli się wprowadzić na ścianach w piwnicy pojawił się grzyb, więc nie mogą korzystać z komórek, za które płacili po dwa tysiące złotych. Mieszkańcy Ponikwody walczą z deweloperem, by ten naprawił usterki w nowym bloku Przedstawiciel zarządu wspólnoty mieszkańców przy Strzembosza 3 Grzegorz Bronikowski twierdzi, że bardzo długo mógłby wymieniać niedociągnięcia w budynku, ale najbardziej martwi go stan izolacji fundamentów oraz tzw. poziomu -2, gdzie mieści się garaż podziemny oraz komórki lokatorskie przeznaczone na trzymanie rowerów czy innych sprzętów. Opowiada, że z sufitu przesiąka woda, a na ścianach rozrasta się grzyb. Dotyczy to zarówno jego pomieszczenia, jak i tych, z których korzystają jego sąsiedzi. Takie komórki kosztowały niemało, bo ten kto chciał taką mieć, musiał zapłacić koło dwóch tysięcy złotych. - W trakcie przeprowadzki schowałam tam różne pudła, z ubraniami czy książkami. Niestety musiałam je szybko zabrać, bo zazieleniały. Podobnie jak materac dla dziecka. W ogóle nie możemy korzystać z tych komórek - opowiada Anna Michrowska. Do tego zdaniem mieszkańców na podłodze garażu gromadzi się jakaś maź, która wydziela nieprzyjemny zapach. Jest ona od samego początku użytkowania garażu, zanim zaczęli wstawiać swoje samochody. Mieszkańcy boją się, że przemarzanie mokrych ścian doprowadzi do pękania elementów konstrukcyjnych bloku, a z czasem do katastrofy budowlanej. - Dewelopera goniły terminy, część prac odbywała się w zimie, przy minus dwudziestu stopniach i teraz mamy efekty - dodaje Michrowska. Strzembosza 3 to inwestycja Wikany. Deweloper zapewnia, że jest świadomy usterki i głowy w piasek nie chowa. Ale dyrektor działu realizacji Wikany Paweł Kuniewicz uważa, że w tym przypadku nie można mówić o wadliwej izolacji, bo wilgoć jest skutkiem kondensacji pary. A ta, upraszczając, tworzy się na granicy strefy zimnej i ciepłej - na ścianach przylegających do gruntu. - Udawało nam się to już opanować, ale przy zmiennych warunkach pogodowych okazało się to niewystarczające. Jesteśmy w trakcie opracowywania metody naprawy tej usterki, sprawy nie zostawiliśmy i od niej nie uciekamy - zapewnia Kuniewicz. Mówi też, że w budynku bywał często, ale żadnych zgniłych, zielonych i zapleśniałych przedmiotów tam nie widział. Mieszkańców Strzembosza 3 nie uspokaja jednak to, co mówi deweloper. Swoje dalsze kroki uzależniają od ekspertyzy, którą zamierzają zamówić. Zapłacą za nią z własnej kieszeni. - Boimy się, że skończy się na tym, że inwestor załagodzi skutki, a nie zwalczy przyczyny, a gdy skończy się rękojmia, zostaniemy z tym problemem sami i później sami będziemy musieli ponosić niemałe koszty - mówi Michrowska. Nie wykluczają, że sprawa skończy się w sądzie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 13.08.10, 18:22 Czy ktoś już może oglądał swoje mieszkanie w 8 lub 9 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: budowa IP: *.171.219.43.static.crowley.pl 18.08.10, 13:00 Witam ja oglądałem ale jakieś 2 miesiące temu- stan surowy zamknięty. Wtedy wyglądało ok, ale sam jestem ciekawy jak sprawy maja się teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 18.08.10, 21:03 Dwa miesiące temu to i ja oglądałam, ale wybiorę się tam niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 18.08.10, 21:38 Aktualnie robią wykończeniówkę w środku płytki,winda itp. ciężko wejść na budowę i coś zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.08.10, 18:32 Można oglądać swoje mieszkania:) już w środku w zasadzie wszystko wykończone. ps. proszę zwrócić uwagę na domofony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAhO Re: budowa IP: *.lublin.mm.pl 02.09.10, 13:55 Witam Ann i jak wrażenia, o co chodzi z domofonami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 07.09.10, 16:37 Wizualnie wszystko ok, nic nie odpada ze ścian,nie leje się z sufitu. Do odbioru jeszcze daleko to za pewne to jakoś jeszcze ogarną. W zasadzie to już wszystko skończone.Teraz zajmują się układaniem kostki itp. A co do domofonów to miały być wideodomofony a są zwykłe z najzwyklejszych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: budowa IP: *.enterpol.pl 09.09.10, 17:35 Witam, sprawdźcie dobrze w opisie standardu wykończenia, słyszałem, że videodomofony miały być tylko w bloku nr 2, ale jeżeli macie to na umowie - egzekwujcie ! :) A na odbiór polecam wziąć kogoś kto się zna na budowlance i łatwo odszuka usterki, za których usunięcie zapłaci Wikana a nie lokator z własnej kieszeni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 09.09.10, 18:58 W umowie są zwykłe domofony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 10.09.10, 08:25 no to w takim razie, przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bari Re: budowa IP: 212.244.59.* 01.10.10, 13:34 proszę o opinię nt jakości wykonania, terminowośćci i wywiązania się z umowy przez wikanę, czy warto kupić u nich mieszkanie? czy są uczciwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 03.10.10, 10:43 Kto jest dostawcą telewizji i internetu w bloku nr 2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: budowa IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 00:41 Witam. Jak usterki ? opanowane? ja zdecydowałam sie na mieszkanie w 7 i przerażają mnie wasze wpisy, zwł. że Wikana właśnie odsprzedała część przedsiębiorstwa z blokiem 7 i 11 spółce Wikana Nieruchomości. Po jakiego grzyba ( ups...) takie kombinacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich.ala Re: budowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.10, 19:24 Dużo tu wpisów, ale mało konkretów. Ja kupiłam mieszkanie w budynku 9. Mam za sobą drugi odbiór, no i tragedia. Usterek jest więcej niż poprzednio, bo dobrze przeczytaliśmy plany i umowę. Najgorsze jest to że projekt jaki był dołączony do umowy jest inny niż przedstawił nam wykonawca, zrobiliśmy xero na budowie i jak pomyślę, że sprzedano nam coś innego niż jest w projekcie, to ogarnia mnie panika. Naszę mieszkanie jest mniejsze o 1,6 m kw. od tego co w umowie. Standard wykończenia niezgodny z umową. A już wykończenie korytarzy, klatek schodowych, garaży piwni c woła o pomstę. Drzwi w piwnicy miały być blaszane, a są zwykłe drewniane, budowlane. Na klatce schodowej miła być gres 30x30, a są jakieś płytki 15x15, odwodnienie w miejscach garażowych miało być pionowe, a jest kilka dziur w dowolnych miejscach. ponadto mamy podpisać akt notarialny, a nie ma nawet schodów do budynku, ani drogi dojazdowej. Może ktoś ma podobne spostrzeżenia. Chętnie podyskutuję rzetelnie, a nie ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: budowa IP: *.enterpol.pl 22.12.10, 09:25 8 i 9 to i tak bajka w porównaniu z 2 :( Wikana tak buduje - projekt jedno a oni drugie. Nawet w dokumentacji powykonawczej są błędy i niezgodności, co oznacza, że finalny odbiór też był po łebkach. Dopóki nie ma drogi nie będzie zgody na użytkowanie - myślę, że jeszcze poczekacie ... Zapraszamy na stronę lublin-miasteczko-wikana.mojeosiedle.pl/ - w kupie raźniej, z naciskiem na KUPĘ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netolo Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 28.12.10, 14:04 U nas podobna sytuacja, mieszkanie mniejsze, czy probowala Pani jakos rozmawiac z wikana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Re: budowa IP: *.enterpol.pl 05.01.11, 21:41 Rada: wystąpcie o zwrot pieniędzy ale jeżeli macie w umowach zapis, że mniejsza powierzchnia mieszkania o x% nie jest podstawą do roszczeń to proponuję zgłosić to do UOKiK - developer otrzyma karę i to niemałą. Niestety Wikana wbrew pozorom nie nalezy do firm proklienckich, starają się robić takie wrażenie, w sytuacjach konfliktowych a takich jest wiele ze względu na ich nierzetelność i niską jakość realizacji inwestycji pokazują prawdziwe oblicze. Dla nich nie liczy się Klient, tylko własny zysk wypracowany w oparciu o kreatywną księgowość. Popytajcie mieszkańców poprzednich inwestycji - mało kto wypowiada się dobrze o tym developerze, ich hasła reklamowe to jedna wielka ściema :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygo Re: budowa IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 14:48 Mieszkania w blokach 8 i 9 oddane do użytku pod koniec grudnia dziś polowa stycznia a w blokach brak wody i ogrzewania.SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś
antanela Re: budowa 07.08.14, 11:00 Na szczęście się poprawiło w spółce. Chyba wiele w tym zasługi ze strony nowego szefa Wikany. Moi znajomi kupili mieszkanie w Sky House i mimo, że jeszcze chwilke muszą poczekać z wprowadzaniem się do niego, to bardzo sobie chwalą ten budynek. Zresztą na tle tego, co powstaje w tej części miasta, to Sky house się rzeczywiście wyróżnia. Ja się zastanawiam nad Oranżerią, wiec mam nadzieje, ze z Wikany caly czas beda plyneły pozytywne wiadomości. Wtedy na pewno się zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś