Dodaj do ulubionych

Developer Wikana - LUBLIN

29.01.07, 22:01
Czy ktoś z Was kupuje mieszkania od tego developera??? Wykonawcą jest LPBO.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 06.02.07, 21:31
      radze uważac na LPBO

Teraz spolka corka lpbo wikana wczesniej byla nazwa tbs lpbo i tez byly przekrety teraz zmienili nazwe prezes tesz sie zmienil

Z Lpbo duzo ludzi z bloku na Jana Sawy w Lublinie mialo klopoty i maja do tej pory radze uwazac
      • oli_viaa LPBO - mieszkania na Willowej 08.02.07, 13:01
        juz zdązyłam zauważyc, ze prezes to tam sie zmienia co kilka miesiecy, szczerze
        mowiąc to sie troche boje ale coz... juz umowa przedwstepna podpisana, czesc
        pieniedzy wplacona, lokalizacja barzdo mi sie podoba (Willowa), cena w
        porównaniu do teraz ok. Pozostało czekać....
        Slyszlam tez o problemach mieszkancow Jana Sawy, ale tam glownie chodzi o
        wiekszy podatek vat ktory musza doplacic, nie 7 a 22%,
        • Gość: gosc Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: 62.233.130.* 09.02.07, 17:46
          jaki wyzszy podatek niz 7 % przeciez podatek vat dla mieszkan wynosi 7%,zas 22 %
          moze dotyczyc tylko garazy i miejsc postojowych.
          takze nie wiem o czym wy wogle piszecie.
          • oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 12.02.07, 11:37
            nie znam sie za bardzo na tych stawkach, ale w tym bloku dużą powierzchnię
            zajmują lokale użytkowe i to właśnie z ty wiąże się ta wyższa stawka.
        • Gość: nona Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:48
          rzeczywiscie nikt nie odbiera telefonow ktore obowiazywaly na ul.ZANA.co
          sie dzieje .........z informacji telef.LPBO ul.Inzynierska uzyskalem
          informacje ze sie przenosza ale gdzie?
          • oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 06.03.07, 02:02
            Cisowa 11, na razie nie znam nr tel.
            Jeżeli kupujesz mieszkanie tam gzdie ja to zapraszam też na wątek na ogólnym
            lubelskim forum ;-)
            • Gość: nona Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:56
              rosnie drugie pietro na Willowej 19/21 . pogoda dopisuje wiec praca
              posuwa sie do przodu.czy juz wiadomo jaki jest telefon na ul.Cisowa 11
              do naszego dewelopera?
              • oli_viaa Re: LPBO - mieszkania na Willowej 11.03.07, 22:30
                nie mam jeszcze numeru, ale w tym tygodniu już się dowiem, muszę do nich
                pojechać :-)
                • Gość: b Re: LPBO - mieszkania na Willowej IP: *.lublin.mm.pl 06.03.08, 12:00
                  Wszystko znajdziecie na ich stronie internetowej www.wikana.pl
    • Gość: nona Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 16:53
      witam.czy ktos z nabywców mieszkania przy ul.Willowej 19/21
      otrzymał " zaproszenie " do odbioru? czy macie jakieś
      informacje na ten temat?
      • Gość: ROBI Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.um.lublin.pl 24.10.07, 12:17
        Witaj! Nr naszego bloku to 21, został już dokonany odbiór przez
        nadzór budowlany. Odbiór mojego mieszkania ok. 29 października.
        Ciekawe czy mury i posadzki wyschły bo jak tu inaczej zaczynać
        robotę!!! Pozdrawiam!
        • oli_viaa Re: Developer Wikana - LUBLIN 24.10.07, 18:35
          Dostałam jedynie pisemko z Wikany. Zadzwoniam tam następnego dnia
          żeby się umówić na odbiór. Pani nie miała dla mnie czasu więc
          zostawiłam dane,niestety nikt nie oddzwonł.
          Robi, a czy z Tobą kontaktowali się, czy to Ty się z nimi umawiałeś?
          • Gość: jacek-de Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 24.01.08, 15:06
            witam. jestem osoba która doświadczyła na własnej skórze jak działa firma
            WIKANA!!! przestrzegam wszystkich są to oszuści wielkiego kalibru!!!! mieszkania
            które niedawno oddali na ul. Willowej w lublinie to kompletna pomyłka! za
            ogromnie pieniądze otrzymałem mieszkanie z krzywymi ścianami, uszkodzona
            instalacja co a na domiar złego dach przecieka i z powodu braku właściwego
            ocieplenia pękają w całym bloku rury wodne!!!
            nie mamy aktów notarialnych bo pieniądze które wpłacaliśmy na nasze mieszkania
            poszły na inna inwestycje i nie mogą rozliczyć budowy!
            jest to skandal!!!
            obecnie ten " deweloper " buduje apartamenty przy Godebskiego i i jestem
            przekonany ze oszuka ludzi tak samo jak oszukał nas!!!
            przestrzegam wszystkich bo tak niesolidnej firmy w życiu nie widziałem, są to
            oszuści chcący tylko wyrwać pieniądze od ludzi!!!
            • Gość: zainteresowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:18
              ale o co chodzi z aktami notarialnymi? jakie są trudności z
              podpisaniem? czy osoby które już podpisały akt notarialny
              mogliby się wypowiedzieć?
              • Gość: lokator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:53
                Dzisiaj podpisaliśmy akt notarialny na mieszkanie przy
                ul.Willowej 21.Deweloper WIKANA nie stwarzał żadnych kłopotów
                w tym temacie więc nie wiem skąd taka negatywna opinia.
                • Gość: jurista Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.krosno.tkdami.net 30.01.08, 17:39
                  Witam
                  Mam mieszane uczucia co do tego dewelopera bylem zainteesowany
                  mieszkaniem w rzeszowie inwestycja "tęczowe osiedle" na ul zablocie
                  sprzedawca zapewnial ze baza mpk z, ktora graniczy budowa bedzie za
                  dwa lata sprzedana pod inwestycje mieszkaniowe, po kontakcie z
                  zarzadem mpk wielkie bylo moje zdziwienie, - okazalo sie ze nie
                  planuja sprzedazy nadto okazalo sie ze w marcu na ulicy
                  cieplowniczej okolo 1,5 km od ul zablocie jest rozpisany przetarg na
                  plazmowa spalarnie odpadow - to pewne sam bylem u dyrektora wydzialu
                  architektory UM Rzeszowa powiedzial, ze jest decyzja o zabudowie
                  dzialka 10 h pod ww inwestycje - oczywiscie sprzedawca udaje "greka:
                  i nic nie wie ale jak sie dowiedzialem wie o tym pol rzeszowa
                  uwaga na dewelopera !!!
                  • Gość: jenny Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:47
                    Witam
                    Chcialabym sie dowiedzieć czegos wiecej na temat budowy tęczkowego
                    osiedla w Rzeszowe. Przegladam plany budowy i wydaja sie byc
                    interesujace , dlatego bardzo proszę o jakiekolweik informacje na
                    temat w/w budowy.
                    • Gość: poinformowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.dnet.pl 13.04.08, 09:38
                      Odnośnie Teczowego Osiedla w Rzeszowie. Proszę sie dobrze zastanowić
                      przed podjeciem decyzji o zakupie mieszkania. Blok posadowiony jest
                      na starym Wisłoczysku. W grunt wbito kilkadziesiąt pali betonowych a
                      i tak woda podcieka a grunt jest grząski. Po wtóre mieszkania
                      lokatorów na niższych kondygnacjach z pwenością będą ciemne bo
                      zasłonią je bloki z ul. Kolorowej. O kłopotach z dojazdem i
                      parkowaniem nie wspomnę.Tereny zielone wokół bloku tak pięknie
                      wizualizowane na stronie Wikany to w rzeczywistości baza MPK i skład
                      kostki brukowej. Swoją drogą jakim sposobem udało się Deweloperowi
                      szybko załatwić przyjście przez biegnący obok gazociąg, co było
                      dotychczas niemożliwe? Obym się mylił ale te ogromne koszty budowy
                      przeniesione zostaną na barki przyszłych mieszkańców. Chyba że
                      deweloper jest filantropem????
                      • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 08.12.08, 01:12
                        Z tego co wiem to mają tą Bazę usuwać stamtąd :) Więc nie ma się co stresować :)
    • chata5 Re: Developer Wikana - LUBLIN 13.04.08, 21:01
      Czy ktoś ma informacje o deweloperze INWEST BUDOWA BUDUJĄ BLOK PRZY
      ULICY TETMAJERA
      • Gość: kiti Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 84.201.210.* 14.04.08, 16:19
        Chyba nie masz zamiaru kupować tam mieszkania ??!! A co Cię dokładnie interesuje??
        • Gość: tgtgt Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:17
          JESTEM ZA zgoda na budowe miasteczka wikana !!! kupe rodzin nie ma gdzie
          mieszkac i tułaja sie na stancjach!!!!
    • Gość: aga Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 22:44
      chciałam kupic mieszkanie w Zamościu budowane przez firme Wikana w
      tym celu pojechałam obejrzeć mieszkania na ul. Willową do Lublina
      byłam tam w połowie listopada rozmawiałam z ludzmi którzy odebrali
      juz swoje klucze do mieszkan i jak mówili mieli podpisywać umowy
      notarialne w grudniu 2007 roku z ciekawosci pojechałam zobaczyc ten
      blok parę dni temu stwierdziłam ze jest on nie zamieszkały a ja
      nikogo tam nie spotkałam aby porozmawiaćczy moze mi ktoś powiedzieć
      jaki jest tego powód czemu wlłaśiciele tych mieszkań sie tam nie
      wprowadzają a ja w tym momencie cieszę sie ze zrezygnowałam z zakupu
      mieszkania budowanego przez firmę wikana
      • Gość: mieszkaniec Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 09:55
        odpowiedż jest prosta ...... aby wykończyć mieszkanie w
        stanie developerskim trzeba mieć pieniądze.większość
        mieszkańców podpisała akty notarialne i niektórzy już
        mieszkają , inni natomiast prowadzą prace wykończeniowe lub
        zbierają fundusze aby przygotować mieszkanie do zamieszkania.
        nie ma innych powodów jak na razie .blok jest ok.
        • Gość: karlusia Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 19:30
          Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, które buduje w Zamościu
          Wikana. Niestety trudno znaleźć opinie na temat tego
          developera.Bardzo proszę o wypowiedź osoby, które mieszkania już
          odebraly: czy z developerem byly jakieś problemy, czy wszystko
          poszlo zgodnie z planem...Jednym slowem czy spokojnie mozna kupić
          mieszkanie od Wikany, czy lepiej szukać lokum na rynku wtórnym?
          • Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:36
            Ja takze zastanawiałm się nad kupnem mieszkania w Zamościu od firmy
            Wikana jednakze po zastanowieniu sie nie będe kupowac od nich lokum
            a ztego wzgledu że na dwóch hektarach siedem bloków bedzie strasznie
            ciasno odległośc miedzy blokami w niektórych miejscach ma wynosić 10
            metrów jak dojdą balkony to będzie jeszcze mniejsza a pozatym byłam
            w Lublinie jeszcze w tamtym roku aby zobaczyc ich blok na Willowej i
            rozmawiałam z lokatorami oni juz te mieszkania sobie wykańczali więc
            nie rozumiem czemu jeszcze tam nie mieszkają ?
            • Gość: lokatorka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:14
              A no nie mieszkają min.dlatego , że mieszkanie trzeba wykończyć a żeby
              to zrobić w miare dobrze to potrzebne są na to niemałe pieniążki.Wikana
              wywiązała sie z umowy w terminie więc nie mozna jej nie ufać.Były
              niedociągnięcia , poprawki ...np. do tej pory nie zrobione są zieleńce ,
              mam na mysli zasianie trawy lub inna roslinność.Zgodnie z umową
              standard realizacji i wykończenia otoczenia ma zagwarantowaną zieleń.TO
              powinno być zrobione jeszcze w ramach opłaty za mieszkanie a nie z
              funduszu remontowego który teraz jest pobierany.Wikano czekamy na razie
              spokojnie na to.......
              • Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:13
                właśnie...Wikana oddała blok przy ul.Willowej w Lublinie ale
                o zieleń nie zadbała. N a niby trawnikach rosną chwasty a
                ludzie zapłacili za obiecane , zielone otoczenie .
                Nie chwal dnia przed zachodem słońca - dotyczy to WIKANY.
                • Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:01
                  KLEPISKO zamiast trawników wokół bloku przy ul.Willowej 21 w Lublinie
                  .Czas najwyższy rozliczyć WIKANE ,bo nie wywiązała sie z umowy
                  developerskiej.Zamiast trawy rosna chwasty.................
                • Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:08
                  KLEPISKO zamiast trawników zostawiła WIKANA wokół nowo oddanego bloku przy
                  ul.Willowej 21.Czas najwyższy rozliczyc WIKANE z umowy developerskiej.
    • Gość: GOSC Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.it-net.pl 26.06.08, 11:24
      A CO TERAZ SĄDZĄ MIESZKANCY O WILLOWEJ 21??? SŁYSZELIŚMY ZE OSTRO
      TAM PĘKAJĄ RURY ??
      • Gość: były pracownik Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:52
        TBS LPBO+LPBO SA+WIKANA to jedna całość! Najpierw zrobili w balona mieszkańców Współnoty Mieszkaniowej na Jana Sawy 6 (pobudowali pod nosem mieszkańców Bierdronkę (przekręty z działką)- tiry jeżdzą o 4 nad ranem pod oknami mieszkańców) a z drugiej strony - pawilion handlowy. Sprawa się obiła o NSA. Mieszkańcy się czują jak na targu. Potem pobudowali budynek na Relaksowej 2 - gdzie mieszkańcom zalewa mieszkania z powodu błędów konstrukcyjno-wykonawczych budynku,deweloper olał mieszkańców w okresie gwarancji. Następna budowa - Willowa 21 - wszystkie mieszkania są o ponad metr mniejsze niż w umowach przedwstępnych - bardzo pomysłowo! Wykonawstwo - szkoda gadać - woda się leje po przedsionkach i instalacji elektrycznej - wieje z przewodów kominowych. Te firmy nie wykonały należycie żadnego budynku. Nie jest to wina ani pracowników,którzy są bardzo mili, ani budowlańców i podwykonawców - którzy dobrze wykonują swoją pracę tylko krętaczy w kierownictwie, którzy "oferują mercedesa a sprzedają malucha" załażą klientom za skórę. Najlepsza metoda abu dowiedzieć się czegoś o deweloperze - podjechać i porozmawiać z mieszkańcami budynków, które zostały przez tego dewelopera zrealizowane. A warto! bo szykuje się kolejne przedsięwzięcie - Miasteczko Wikana!!!
        • Gość: poszkodowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 08:37
          Wikana to wielcy oszuści.. robią przekręty na wszystkim, nigdy nic
          nie jest tak jak w umowie.. mieszkania są niestabilne, niewykonane
          prawidłowo ze względsu na oszczędność materiałów, budowy nie
          wykonywane w terminie ze względu na brak pracowników, którym nie
          płacą i od nich odchodzą.. ta frirma to jedno wielkie bagno, więc
          nie pchajcie się tam bo was pochłonie głownie pod względem
          finansowym!!
        • Gość: Klient Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 13.10.08, 19:57
          Ja jakoś muszę szczerze przyznać zakupiłem mieszkania od WIKANY. Nie mam z nią
          żadnych problemów, pracownicy i owszem są mili, ale jakos przy odbiorze
          mieszkania wszystko zgadzało się z umową. Więc nie rozumiem Cie drogi "były
          pracowniku" - może to z twojej strony jakaś chęć zemsty za zwolnienie.
          Myślę że jeśli ktoś już zakupi u nich mieszkanie, nie bedzie narzekał jak ty. A
          tym bardziej jeśli przedstawiasz się jako jakiś tam były pracownik, a opowiedasz
          jakieś historie o biedronkach.
          Ten problem nie dotyczy tylko Lublina, ale i innych miast w Polsce, bo już nie
          raz spotkałem się z podobną sytuacją na rynku nieruchomości w Warszawie - np. na
          Al. Niepodległości, przy ul. Woronicza !!

Każdy ma swoje zdanie. Moje jest ok, ja się jakoś nie zawiodłem na WIKANIE, a ty
          widocznie miałeś pecha skoro cię zwolnili.
        • Gość: kkkk Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 13.10.08, 23:46
          chyba najlepiej pojechac i pogadac z mieszkancami juz wybudowanych
          lokali...
          • Gość: mieszkanka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:25
            Ja tez kupilam mieszkanie od WIKANY.Przy odbiorze nie bylo
            problemu bo niedociagnięcia byly niewielkie a odbiór
            mieszkania był zgodny z umową.Mieszkam i wszystko jest na
            razie w porządku.Jest gwarancja i
            rejkomia .............zobaczymy za parę lat czy to był
            trafny wybór.
          • Gość: Klient Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.chello.pl 14.10.08, 19:11
            zawsze znajdzie się ktoś nie zadowolony, nie ma tak że każdemu wszystko
            odpowiada :).
            • klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 05.11.08, 10:52
              Czy są jeszcze jakies nowe opinie co do WIKANY, bo planuje zakup
              mieszkania które ma sie dopiero wybudować ( zalezy mi na
              lokalizacji, dlatego nie wybieram z takich już wybudowanych) i
              jestem ciekawa co do współpracy z firmą np. co do zmian w układzie
              mieszkania itp.
              • Gość: obserwator Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 193.33.175.* 16.11.08, 15:26
                Wszyscy deweloperzy budują z cegły ceramicznej a Wikana z taniego białego pustaka!
                • klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 17.11.08, 09:17
                  A skąd ta wiadomość z czego budują ??
                  • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 19.11.08, 23:59
                    A ja sobie tak czytam i czyta. Szukam jakichs ofert mieszkaniowych, trafilem na
                    to forum, i widzę ze niby nieciekawe opisy, ale konkretów nie znalazałem. To
                    trochę tak jak z samochodem - wszyscy mówili nie kupuj tej marki, a ja na odwrót
                    kupilem i jezdze i jakos mi się nie psuje .... ;)

A co do tych białych pustaków - mozesz to jakos doprecyzować czy coś, skąd takie
                    info albo jak mogę to sprawdzić ??
                    • Gość: gość Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:36
                      Ciekawa sprawa..........ktoś na wszystkich forach lubelskich
                      gazet a takze gazety.pl ciągle pisze o WIKANIE. Przeważnie
                      niepochlebnie.Chyba jest to sprawa bardziej osobista bo sami
                      mieszkańcy bloku przy ul.Willowej jakoś się nie wypowiadają.
                      • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 23:23
                        no mnie też coś nie pasuje. I jakoś w dziwny sposób przewija mi się ta sama
                        treść - oszuści itp. !!! Ale innych wpisów, od innych osób nie widac !! Cheba
                        ktoś probuje coś na mącić ale mu nie wychodzi :)
                        • Gość: gośc Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 16:24
                          ...........zresztą podobne wypowiedzi są też na innych
                          Developerów.Właśnie na tym forum tez ktos ostrzega przed
                          ANTAREM.
                          • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 23.11.08, 23:30
                            Wniosek nasuwa się sam !!!!

JAKIEJŚ SPÓŁCE NIE IDZIE ZA BARDZO SPRZEDAŻ, A W RAMACH ANTYREKLAMY OSTRZEGA
                            PRZEZ KONKURENCJĄ MAJĄCĄ DOŚĆ ZNACZNĄ SIŁĘ NA RYNKU LEBELSKIM !!

Taki mój wniosek :) Ktoś ma inny ??
                            • klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 01.12.08, 12:10
                              Ja własnie przeczytałam naocznie z czego budują, nic nowego,
                              standardowo z tego co większość. Ani nie chłam ani nie eksluzyw-
                              średnia półka i tyle.
                              • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 08.12.08, 01:49
                                A ja dostałem od jakiejś miłej pani odpowiedź na maila, i oto proszę z czego
                                budują :)

Konstrukcja żelbetowa: monolityczna, ściany zewnętrzne osłonowe: pustak
                                ceramiczny, gazobeton

Ściana z cegły silikatowej spełniającej wymagania akustyczne;

Ściana Promonta, belit gr. 8, cegła kratówka;
                                Monolityczne żelbetowe i wylewane na miejscu budowy;
                                Monolityczne żelbetowe i wylewane na miejscu budowy;
                                • Nad częścią mieszkalną: strop pełny żelbetowy izolowany płytą styropianową,
                                kryty papą termozgrzewalną lub folią dachową;
                                • Nad garażem: dach zielony z typem zazielenienia ekstensywnego, żelbetowy
                                ocieplony.
                                Stolarka
                                a) Witryna aluminium, okna PCV;

a) aluminium szklone wyposażone w automat zamykający GEZE TSA 160 INVERS;

Roboty wykończeniowe

a) garaże: ściany i słupy – beton licowy;
                                b) ściany i sufity tynk cem. – wap. kat. III lub tynk gipsowy gładki;
                                c) okładzina kamienna lub kamienno podobna, elementy z blachy nierdzewnej
                                Elewacja w technologii lekkiej mokrej, kolorystka zgodnie z projektem, elementy
                                dekoracyjne
                                a) kostka betonowa, żywica epoksydowa lub beton zacierany powierzchniowo
                                utwardzany;
                                b) stopnice – okładzina kamienna lub kamienno podobna, spoczniki – okładzina
                                kamienna lub kamienno podobna, wiatrołapy klatek schodowych, hall wejściowy –
                                okładzina kamienna lub kamienno podobna;
                                c) gres;
                                • Ściany klatek schodowych – w kolorze pastelowym, malowane farbami emulsyjnymi;
                                • Ściany korytarzy – malowane farbami emulsyjnymi;
                                Balustrada stalowa;
                                Wewnętrzne;
                                • klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 20.12.08, 10:52
                                  no! i gdzie tu pustak ??
                                  • Gość: Mag84 Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 26.12.08, 21:41
                                    Jak to gdzie tu pustak? przeczytaj sobie moja wcześniejszą wypowiedź!!!ale jakby
                                    co to powtarzam "Konstrukcja żelbetowa: monolityczna, ściany zewnętrzne
                                    osłonowe: PUSTAK CERAMICZNY, gazobeton"

• fation Re: Developer Wikana - LUBLIN 09.01.09, 14:17
                                      no właśnie wszędzie są obawy :/ i dopóki sami się nie przekonamy trudno jest
                                      wierzyć opiniom, jeden powie źle mimo że jest zadowolony, a drugi będzie kłamał
                                      w żywe oczy... ja się zdecydowałem na mak dom jednak i na lokalizację nowe
                                      sokolniki...
                                      • Gość: WIKANA S.A. Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.tktelekom.pl 12.01.09, 19:48
                                        „Nieważne jak mówią, ważne że mówią” to znana i często stosowana prawda nie do
                                        końca odpowiada polityce jaką od ponad 2 lat z sukcesem realizuje Spółka w
                                        której mam zaszczyt pracować.

Upał, Wiatr, Deszcz, Lejący się z nieba żar, przenikające do kości zimna to
                                        warunki w jakich w ogromnym tempie realizujemy dla naszych klientów mieszkania.
                                        Z pewnością, jak każdy człowiek wykonujący jakąś pracę tak i nam zdarza się
                                        popełniać nieliczne drobne błędy, które w sposób komiksowy, przerysowany i
                                        przepuszczony przez mega mikroskop złości oraz zdeformowane poprzez odbicia w
                                        szalenie krzywych zwierciadłach zemsty doprawione szczyptą, a nawet całą garścią
                                        kłamstw lub niewiedzy opisywane są w negatywnych wypowiedziach na nasz temat.

Ale dziękujemy za wszystkie wypowiedzi i te wyrażające zadowolenie z oferowanych
                                        przez nas produktów i te krytyczne. Jak widzicie stałem się uczestników forum po
                                        to, aby wykorzystując wymieniane tutaj anonimowo- a więc super szczerze
                                        informacje wykorzystać do stałego doskonalenia oferowanych przez nas produktów,
                                        procesu sprzedaży i obsługi klienta. Skoro już tutaj jestem to pozwolę sobie
                                        zauważyć, że najlepszym miejscem do zdobycia informacji na temat naszej oferty i
                                        załatwiania wszystkich spraw związanych z nabyciem mieszkania jest siedziba
                                        Spółki WIKANA S.A. przy ul. Cisowej 11. Tam sami ocenicie sposób i jakość
                                        obsługi, stopień kompetencji naszego zespołu realizacyjnego, zapoznacie się z
                                        treściami proponowanych przez nas umów, będziecie mogli negocjować cenę oraz
                                        warunki sprzedaży, uzyskacie informację o ofercie kredytowej. Jeżeli nie
                                        osiągniecie zakładanego przez was celu zawsze możecie niepochlebnie wypowiedzieć
                                        się na forum. Możecie odnieść wrażenie, że to ostatnie zdanie brzmi trochę
                                        ironicznie, ale jestem przekonany, że im więcej wizyt i kontaktów z naszymi
                                        przedstawicielami, tym mniej waszego niezadowolenia i negatywnych wypowiedzi.

Dyrektor Działu Realizacji.
                                        • klakierka Re: Developer Wikana - LUBLIN 13.03.09, 13:26
                                          podnosze wątek
                                          • Gość: trueGRT Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 06.05.09, 21:54
                                            Zamierzam kupić mieszkanie w Lublinie. Interesuje mnie raczej rynek pierwotny. Spodobały mi się mieszkania na osiedlu Słoneczny Stok budowanym przez firmę WIKANA. W poszukiwaniu opinii na temat tej firmy trafiłem na to forum. Słyszałem od znajomego, że jest dużo złych opinii o standardzie wykonania mieszkań. Teraz czytając to forum zastanawiam się czy ze słonecznym stokiem jest wszystko w porządku, skoro jest tam jeszcze tyle wolnych mieszkań.
                                            Chcę część mieszkania sfinansować kredytem. Jeśli ktoś mógłby pomóc mi poradą na temat firmy Wikana, jak i ciekawymi linkami forum dot. kredytów będę wdzięczny.
                                            • Gość: edyta Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: 87.246.205.* 20.05.09, 14:24
                                              Czy ktoś coś wie na temat dewlopera Wikana ??? Firma ta nie dawno
                                              rozpoczęła budowę osiedla przy ul. Bartniczej w Lublinie czy ktoś ma
                                              może jakieś bliższe informacje na temat tego dewelopera i tej
                                              budowy?????
        • Gość: poszkodowany Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.static.vip-net.pl 17.03.10, 10:35

Cala prawda o Wikanie jest taka. Jest to typowo smieciowa spolka powstala na
          bazie firmy Masters SA z korzeniami w Legnicy (zlikwidowanej spolki odziezowej
          Elpo) ktorej wlascicielami oficjalnymi sa "tata" czyli Adam Buchajski' kiedys
          producent jensow z Zamoscia i synowa "zwykla kura domowa" Agnieszka Buchajska,
          nie majaca zielonego pojecia o biznesie prowadzonym przez syna Adama tj. Roberta
          Buchajskiego i "cichego" wspolnika Sylwestra Bogackiego ksywa "prezes" dawniej
          prezesa slawetnego z niewyplacalnosci i upadlego aktualnie LPBO Lublin. Powazni
          inwestorzy gieldowi znajac te "dziwnie pokrecone" zaleznosci wlascicielskie
          omijaja szerokim lukiem akcje w/w spolki . Stad ceny akcji sa "groszowe"
          swiadczace tylko o kurczowym trzymaniu sie gieldy, zeby dodac powagi dla swojego
          biznesu deweloperskiego.
    • oli_viaa Re: Developer Wikana - LUBLIN 25.08.09, 02:40
      Witam,

Przypadkiem natknęłam się na wątek,..który sama załozyłam :)

jestem mieszkanką Willowej 21

Naprawde nie jest tak źle jak piszecie. Na pewno nie ma pękających ścian.
      Deweloper stara się usunąć niedociągnięcia szybciej lub wolniej, ale się
      od nich nie wykręca.

Jezeli macie pytania, chętnie odpowiem.

A i dodam, że nie mielismy żadnych problemów z odbiorem mieszkań i ich
      wkończeniem, nie wiem skąd posty o tym, że nikt sie nie wprowadza???
      Ja mieszkanie odebrałam chyba w pażdzierniku '07 i zamieszkałam w
      marcu '08 i nie byłam jedną z pierwszych...
      • Gość: ewka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 01.09.09, 10:22
        hej. a ktoś może interesuje się budynkami nr 8 i 9 (II etap miasteczka wikana)
        ?? chciałabym się coś dowiedzieć na ten temat.
        • Gość: ktos Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 19.09.09, 15:39
          ja kupiłem tam mieszkanie i z tego co wiem to wolne zostały tylko
          kawalerki i jakies mieszkania na parterze w 9
          • Gość: ewka Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 19:36
            Umowa też podpisana :) może w końcu ruszy budowa...
            • Gość: ktoś Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 29.09.09, 20:51
              Mam takie pytanie. Czy podpisywał ktoś umowę przedwstępną notarialnie ?? To nie
              jest konieczne ale czy warto?? no i dużo kosztuje...
              • Gość: tomek Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 29.09.09, 23:07
                szanujący się rejent weźmie połowę taksy za przedwstępną umowę, a drugą połowę
                taksy przy końcowej...
                oczywiście koszty są ciut większe (dodatkowo wypisy przy przedwstępnej, oraz ew.
                wniosek do Księgi Wieczystej o wpis roszczenia - ale to ostatnie może się
                przydać ;) )
                • Gość: ktos Re: Developer Wikana - LUBLIN IP: *.softicom.lublin.pl 30.09.09, 08:14
                  hmmm... dziękuję za odpowiedź, zastanowię się jeszcze nad tym. ;)
    • escortxr3i Joybud-domy.pl 02.10.09, 11:37
      Ja tam znam firme bardzo solidną z Odolanowa w wielkopolsce. www.joybud-domy.pl
      • Gość: Ania budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.10.09, 11:07
        Hmm... szkoda, że nie ma zdjęć z budowy miasteczka wikana na stronie wikana.
        • Gość: JUZIEK Re: budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 13:29
          nie polecam tego developera oni tam sa mili jak sie podpisuje umowe
          pozniej zeby sie co kolwiek dowiedziec o budowie to trzeba mocnych
          nerwów
          • Gość: misio Re: budowa IP: 89.167.7.* 17.05.10, 20:05
            ja odradzam - mój kolega kupił u nich mieszkanie i żałuje, standard
            wykończenia mierny, zmiany w projekcie na niekorzyść lokatorów,bez
            informacji, pracownicy Wikany łżą w żywe oczy na zasadzie złap
            złodzieja za rękę a powie Ci, że nie jego ręka :( niedługo ma odbiór
            na Bartniczej ale z tego co opisuje nie wiem czy lokatorzy podpiszą
            protokoły
            • Gość: tomek Re: budowa IP: *.171.219.43.static.crowley.pl 20.05.10, 12:21
              Witam to ciekawe co piszecie. Ja jestem jednym z przyszłych właścicieli
              mieszkania w bloku 8 na miasteczku wikany. Jak do tej pory wszystko jest w
              porządku. Można wprowadzać liczne zmiany do projektu. Na każdym etapie
              (elektryka, sanitarka itd.) dzwonią do mnie ludzie z wikany i chcą się spotkać
              na budowie żeby na żywo pokazać co i jak. Kierownik jest ok zawsze można się
              poradzić. Wszystkie zaznaczone przeze mnie przesunięcia ścian są wykonane co do
              cm. Ja narazie nie narzekam. Budo idzie sprawnie ( jestem tam co tydzień). Mam
              nadzieje że będzie tak do końca. Pozd
              • Gość: misio Re: budowa IP: 89.167.7.* 23.05.10, 20:45
                Kolejne bloki są wykańczane wiosna/lato/jesień a więc wilgoć, grzyb,
                pleśń Wam raczej nie grożą. Poza tym podobno już ktoś inny pilnuje
                budowy tych bloków - masz szczęście!
                • Gość: lublin Re: budowa IP: *.chello.pl 03.06.10, 18:05
                  hej , witam
                  dokladnie ten blok 2 jest tak zwilgocony ze az strach , warunki wykonczenia
                  tragedia, ludzie z siedziby firmy sa swietnie wyszkoleni ale w klamaniu w zywe
                  oczy, niestety to prawda nie polecam tego dewelopera.....
                  sparzony przez Wikane:((
                  swoja droga masz moze jakis namiar na siebie mozesz pdac maila badz gg
                  • Gość: LAGUNA Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 04.06.10, 08:54
                    Ciekawe jak bedzie z blokami nr 8 i 9 ? Termin oddania listopad 2010
                    • Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 07.06.10, 21:18
                      Dokładnie, czekamy na na bloki 8 i 9... zobaczymy
                  • Gość: Aneta-lublin Re: budowa IP: 94.230.17.* 14.06.10, 17:21
                    Witam,
                    Ja rowniez zostalam sparzona przez Wikane....Ten blok ktory tak
                    ladnie prezentuje sie z zewnatrz w srodku w rzecywistosci jest
                    bardzo mizernie wykonczony, poza tym w bloku panuje bardzo duza
                    wilgoc, . Ostatni raz przejezdzalem w weekend kolo budowy...kurde
                    takie slonce a okna tylko pouchylane, kurde przy takim zawilgoceniu
                    nie mozna calych okien otworzyc...ehhhhh ....mam nadzieje ze wikana
                    wyciagnie wnioski na blokach sasiednich ktore buduje aby nie
                    popelnic tych samych razacych bledow
                    • Gość: Danusia Re: budowa IP: *.centertel.pl 16.06.10, 21:32
                      Witam, czy ktoś z Państwa wie dlaczego blok nr 2 nie ma jeszcze odbioru
                      przez nadzór budowlany ??? Pracownicy Wikany coś kręcą - raz mówią, że
                      był odbiór 2 tygodnie temu, raz że nie, każdy mówi co innego. Jestem
                      zaniepokojona, coś musi być na rzeczy bo pierwotnie odbiory i akty miały
                      być na dniach a tu cisza ... Poza tym po jaką cholerę rozkopali ten
                      podjazd przy garażach i zrobili drugi, niepraktyczny przy i tak małym
                      parkingu ???!!!
                      • Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 22.06.10, 21:17
                        w budynkach 8 i 9 ponoć już są tynki, ktoś był i widział??
                        • Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 22.06.10, 23:07
                          Trzeba będzie podjechać i zobaczyć jak to wygląda
                          • Gość: `` Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 23.06.10, 10:45
                            Nie bardzo panowie chcą wpuścić na budowę...
                            • Gość: an Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 24.06.10, 15:59
                              Już nawet blok nr 10 budują.
                              • Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 24.06.10, 22:05
                                Odebrał już ktoś mieszkanie w bloku nr 2 ?
                                • Gość: zawiedzeni Re: budowa IP: 212.160.172.* 09.07.10, 23:34
                                  Hej, my odebraliśmy mieszkanie w 2 i jesteśmy zawiedzeni jakością
                                  wykonania. Ściany krzywe, brak kątów, widać, że tynki były
                                  przemarznięte, miejscami odpadały, do tego wilgoć i w piwnicach mega
                                  grzyb :( Reklamy Wikany i obsługa sprzedaży jest świetna, gorzej jak
                                  już kogoś złapią na haczyk. Teraz we własnym zakresie i za swoją
                                  kasę trzeba za nich poprawiać, bo rzetelnych poprawek nie idzie się
                                  doprosić. Część osób już coś robi w mieszkaniach, choć wg mnie
                                  najpierw należałoby je dobrze osuszyć, bo inaczej będą problemy ...
                                  • Gość: en Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 11.07.10, 14:52
                                    hmmm... to nieciekawie brzmi.... miejmy nadzieję, że letnie wykończenie bloku nr
                                    8 i 9 nie sprawi takich kłopotów.
                                    • Gość: ewula Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 20.07.10, 11:41
                                      Hej. Orientuje się ktoś może co i jak tam na budowie nr 8 i 9? Czy wszystko w
                                      porządku?? A jak z tą 2 w końcu wyszło?? Bo ponoć nieciekawie....
                                      • Gość: xxx Re: budowa IP: 89.167.7.* 21.07.10, 22:20
                                        ano nieciekawie - na parterze w mieszkaniach grzyb wyszedł z
                                        piwnicy, a sąsiedzi z góry mają podobno problem z cieknącym dachem :(
                                        • Gość: laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 22.07.10, 10:03
                                          8 i 9 ocieplają a w środku kładą płytki na kladce.Miejmy nadzieje ze nie będzie takich problemów jak w 2
                                        • Gość: zawiedzony Re: budowa IP: *.chello.pl 22.07.10, 20:41
                                          to prawda od dolu grzyb, od gory z kolej sa wycieki w stropie ............Wikana
                                          umywa rece
                                          • Gość: ewula Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.07.10, 09:24
                                            dzięki za odpowiedź. termin oddania bloków 8 i 9 zbliża się.. będzie chwila
                                            prawdy.Podobno inna ekipa rządziła budową, może się obędzie bez grzyba i
                                            cieknącego dachu. A czy ktoś wie, czy można sobie podglądnąć budowę bloków 8 i 9
                                            od środka?? Może ktoś był niedawno ??
                                        • Gość: ania Re: budowa IP: *.vlan370.corcoran.lubman.net.pl 04.08.10, 18:03
                                          witam! je mam mieszkanie na drugim piętrze w częsci B - niestety
                                          wykończone:( piszę niestety, bo już - z uwagi na wilgoć - częściowo
                                          zrywaliśmy elementy podłogi , a dokładnie listwy przypodłogowe.
                                          pokryła je pleśń. jestem przestraszona sytuacją... tym bardziej, że
                                          dochodzą mnie słuchy, że wilgoć wcale nie znika - po dosuszeniu
                                          miejscowym ścin pojawia się na nowo. o komórce lokatorskiej nie
                                          wspomnę... dramat. wszystkie rzeczy z komórki trzymam w mieszkaniu i
                                          na balkonie. czy ktoś wie, czy były prowadzone jakieś ekspertyzy
                                          odnośnie stanu technicznego bloku, a jeśli tak to jaki były wnioski?
                                          pozdrawiam
                                          • Gość: xyz Re: budowa IP: 89.167.7.* 04.08.10, 18:52
                                            Oto kolejny dowód na jakość Wikany: artykuł z GW:
                                            Fuszerka na Ponikwodzie. Pleśń w nowym budynku
                                            Małgorzata Domagała 2010-08-03,
                                            "Zanim zdążyli się wprowadzić na ścianach w piwnicy pojawił się
                                            grzyb, więc nie mogą korzystać z komórek, za które płacili po dwa
                                            tysiące złotych. Mieszkańcy Ponikwody walczą z deweloperem, by ten
                                            naprawił usterki w nowym bloku

Przedstawiciel zarządu wspólnoty mieszkańców przy Strzembosza 3
                                            Grzegorz Bronikowski twierdzi, że bardzo długo mógłby wymieniać
                                            niedociągnięcia w budynku, ale najbardziej martwi go stan izolacji
                                            fundamentów oraz tzw. poziomu -2, gdzie mieści się garaż podziemny
                                            oraz komórki lokatorskie przeznaczone na trzymanie rowerów czy
                                            innych sprzętów. Opowiada, że z sufitu przesiąka woda, a na ścianach
                                            rozrasta się grzyb. Dotyczy to zarówno jego pomieszczenia, jak i
                                            tych, z których korzystają jego sąsiedzi. Takie komórki kosztowały
                                            niemało, bo ten kto chciał taką mieć, musiał zapłacić koło dwóch
                                            tysięcy złotych.

- W trakcie przeprowadzki schowałam tam różne pudła, z ubraniami czy
                                            książkami. Niestety musiałam je szybko zabrać, bo zazieleniały.
                                            Podobnie jak materac dla dziecka. W ogóle nie możemy korzystać z
                                            tych komórek - opowiada Anna Michrowska. Do tego zdaniem mieszkańców
                                            na podłodze garażu gromadzi się jakaś maź, która wydziela
                                            nieprzyjemny zapach. Jest ona od samego początku użytkowania garażu,
                                            zanim zaczęli wstawiać swoje samochody. Mieszkańcy boją się, że
                                            przemarzanie mokrych ścian doprowadzi do pękania elementów
                                            konstrukcyjnych bloku, a z czasem do katastrofy budowlanej. -
                                            Dewelopera goniły terminy, część prac odbywała się w zimie, przy
                                            minus dwudziestu stopniach i teraz mamy efekty - dodaje Michrowska.

Strzembosza 3 to inwestycja Wikany. Deweloper zapewnia, że jest
                                            świadomy usterki i głowy w piasek nie chowa. Ale dyrektor działu
                                            realizacji Wikany Paweł Kuniewicz uważa, że w tym przypadku nie
                                            można mówić o wadliwej izolacji, bo wilgoć jest skutkiem kondensacji
                                            pary. A ta, upraszczając, tworzy się na granicy strefy zimnej i
                                            ciepłej - na ścianach przylegających do gruntu. - Udawało nam się to
                                            już opanować, ale przy zmiennych warunkach pogodowych okazało się to
                                            niewystarczające. Jesteśmy w trakcie opracowywania metody naprawy
                                            tej usterki, sprawy nie zostawiliśmy i od niej nie uciekamy -
                                            zapewnia Kuniewicz. Mówi też, że w budynku bywał często, ale żadnych
                                            zgniłych, zielonych i zapleśniałych przedmiotów tam nie widział.

Mieszkańców Strzembosza 3 nie uspokaja jednak to, co mówi deweloper.
                                            Swoje dalsze kroki uzależniają od ekspertyzy, którą zamierzają
                                            zamówić. Zapłacą za nią z własnej kieszeni. - Boimy się, że skończy
                                            się na tym, że inwestor załagodzi skutki, a nie zwalczy przyczyny, a
                                            gdy skończy się rękojmia, zostaniemy z tym problemem sami i później
                                            sami będziemy musieli ponosić niemałe koszty - mówi Michrowska. Nie
                                            wykluczają, że sprawa skończy się w sądzie."
                                            • Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 13.08.10, 18:22
                                              Czy ktoś już może oglądał swoje mieszkanie w 8 lub 9 ??
                                              • Gość: jaho Re: budowa IP: *.171.219.43.static.crowley.pl 18.08.10, 13:00
                                                Witam ja oglądałem ale jakieś 2 miesiące temu- stan surowy zamknięty. Wtedy
                                                wyglądało ok, ale sam jestem ciekawy jak sprawy maja się teraz.
                                                • Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 18.08.10, 21:03
                                                  Dwa miesiące temu to i ja oglądałam, ale wybiorę się tam niebawem.
                                                  • Gość: laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 18.08.10, 21:38
                                                    Aktualnie robią wykończeniówkę w środku płytki,winda itp. ciężko wejść na budowę i coś zobaczyć.
                                                  • Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 26.08.10, 18:32
                                                    Można oglądać swoje mieszkania:) już w środku w zasadzie wszystko wykończone.
                                                    ps. proszę zwrócić uwagę na domofony...
                                                  • Gość: JAhO Re: budowa IP: *.lublin.mm.pl 02.09.10, 13:55
                                                    Witam
                                                    Ann i jak wrażenia, o co chodzi z domofonami ?
                                                  • Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 07.09.10, 16:37
                                                    Wizualnie wszystko ok, nic nie odpada ze ścian,nie leje się z sufitu. Do odbioru jeszcze daleko to za pewne to jakoś jeszcze ogarną. W zasadzie to już wszystko skończone.Teraz zajmują się układaniem kostki itp. A co do domofonów to miały być wideodomofony a są zwykłe z najzwyklejszych....
                                                  • Gość: gizmo Re: budowa IP: *.enterpol.pl 09.09.10, 17:35
                                                    Witam, sprawdźcie dobrze w opisie standardu wykończenia, słyszałem, że videodomofony miały być tylko w bloku nr 2, ale jeżeli macie to na umowie - egzekwujcie ! :) A na odbiór polecam wziąć kogoś kto się zna na budowlance i łatwo odszuka usterki, za których usunięcie zapłaci Wikana a nie lokator z własnej kieszeni ...
                                                  • Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 09.09.10, 18:58
                                                    W umowie są zwykłe domofony.
                                                  • Gość: ann Re: budowa IP: *.softicom.lublin.pl 10.09.10, 08:25
                                                    no to w takim razie, przepraszam za zamieszanie.
                                                  • Gość: bari Re: budowa IP: 212.244.59.* 01.10.10, 13:34
                                                    proszę o opinię nt jakości wykonania, terminowośćci i wywiązania się z umowy przez wikanę,
                                                    czy warto kupić u nich mieszkanie? czy są uczciwi?
                                                  • Gość: Laguna Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 03.10.10, 10:43
                                                    Kto jest dostawcą telewizji i internetu w bloku nr 2 ?
                                                  • Gość: xyz Re: budowa IP: *.enterpol.pl 28.10.10, 17:30
                                                    upc, enterpol,multimedia
                                          • Gość: ann Re: budowa IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 00:41
                                            Witam. Jak usterki ? opanowane? ja zdecydowałam sie na mieszkanie w 7 i przerażają mnie wasze wpisy, zwł. że Wikana właśnie odsprzedała część przedsiębiorstwa z blokiem 7 i 11 spółce Wikana Nieruchomości. Po jakiego grzyba ( ups...) takie kombinacje?
                                            • Gość: mich.ala Re: budowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.10, 19:24
                                              Dużo tu wpisów, ale mało konkretów. Ja kupiłam mieszkanie w budynku 9. Mam za sobą drugi odbiór, no i tragedia. Usterek jest więcej niż poprzednio, bo dobrze przeczytaliśmy plany i umowę. Najgorsze jest to że projekt jaki był dołączony do umowy jest inny niż przedstawił nam wykonawca, zrobiliśmy xero na budowie i jak pomyślę, że sprzedano nam coś innego niż jest w projekcie, to ogarnia mnie panika. Naszę mieszkanie jest mniejsze o 1,6 m kw. od tego co w umowie. Standard wykończenia niezgodny z umową. A już wykończenie korytarzy, klatek schodowych, garaży piwni c woła o pomstę. Drzwi w piwnicy miały być blaszane, a są zwykłe drewniane, budowlane. Na klatce schodowej miła być gres 30x30, a są jakieś płytki 15x15, odwodnienie w miejscach garażowych miało być pionowe, a jest kilka dziur w dowolnych miejscach. ponadto mamy podpisać akt notarialny, a nie ma nawet schodów do budynku, ani drogi dojazdowej. Może ktoś ma podobne spostrzeżenia. Chętnie podyskutuję rzetelnie, a nie ogólnie.
                                              • Gość: gizmo Re: budowa IP: *.enterpol.pl 22.12.10, 09:25
                                                8 i 9 to i tak bajka w porównaniu z 2 :( Wikana tak buduje - projekt jedno a oni drugie. Nawet w dokumentacji powykonawczej są błędy i niezgodności, co oznacza, że finalny odbiór też był po łebkach. Dopóki nie ma drogi nie będzie zgody na użytkowanie - myślę, że jeszcze poczekacie ... Zapraszamy na stronę lublin-miasteczko-wikana.mojeosiedle.pl/ - w kupie raźniej, z naciskiem na KUPĘ :(
                                              • Gość: netolo Re: budowa IP: *.nplay.net.pl 28.12.10, 14:04
                                                U nas podobna sytuacja, mieszkanie mniejsze, czy probowala Pani jakos rozmawiac z wikana?
                                                • Gość: @#$% Re: budowa IP: *.enterpol.pl 05.01.11, 21:41
                                                  Rada: wystąpcie o zwrot pieniędzy ale jeżeli macie w umowach zapis, że mniejsza powierzchnia mieszkania o x% nie jest podstawą do roszczeń to proponuję zgłosić to do UOKiK - developer otrzyma karę i to niemałą. Niestety Wikana wbrew pozorom nie nalezy do firm proklienckich, starają się robić takie wrażenie, w sytuacjach konfliktowych a takich jest wiele ze względu na ich nierzetelność i niską jakość realizacji inwestycji pokazują prawdziwe oblicze. Dla nich nie liczy się Klient, tylko własny zysk wypracowany w oparciu o kreatywną księgowość. Popytajcie mieszkańców poprzednich inwestycji - mało kto wypowiada się dobrze o tym developerze, ich hasła reklamowe to jedna wielka ściema :(
                                                  • Gość: zygo Re: budowa IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 14:48
                                                    Mieszkania w blokach 8 i 9 oddane do użytku pod koniec grudnia dziś polowa stycznia a w blokach brak wody i ogrzewania.SKANDAL!
                                                  • antanela Re: budowa 07.08.14, 11:00
                                                    Na szczęście się poprawiło w spółce. Chyba wiele w tym zasługi ze strony nowego szefa Wikany. Moi znajomi kupili mieszkanie w Sky House i mimo, że jeszcze chwilke muszą poczekać z wprowadzaniem się do niego, to bardzo sobie chwalą ten budynek. Zresztą na tle tego, co powstaje w tej części miasta, to Sky house się rzeczywiście wyróżnia. Ja się zastanawiam nad Oranżerią, wiec mam nadzieje, ze z Wikany caly czas beda plyneły pozytywne wiadomości. Wtedy na pewno się zdecyduje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka