Dodaj do ulubionych

developerzy w Bielsku Bialej

04.03.07, 14:51
Witam.Oglądalismy wczoraj mieszkania w Bielsku na ulicy kolistej z zewnątrz
wyglądają bardzo ładnie .Podobano znowu mają budować tam w okolicy i ta sama
firma .Czy ktoś mógłby sie podzielić wrażeniami z uzytkowania mieszkania na
tym osiedlu i czy warto podpisac umowe z firmą Feniks .Bardzo prosze
opinie .Interesuje mnie mieszkanie na parterze z wyjściem na ogrodek jakie sa
plusy i minusy takiego mieszkania.Z gory dziękuje za odpowiedz .Pozdr Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.bph.pl 06.03.07, 08:14
      Witam, jestem klientem feniksa - kupilem mieszkanie na kolistej - co do opini
      na temat tego inwestora to nie chce mi sie ponownie powtarzać:) polecam
      wyszukiwarke na ty forum - wystarczy wpisać FENIKS i wyskoczy cała prawda. Do
      oferty tego budowlanca trzeba podchodzic z duza rezerwa. No ale jest duzo
      lepszy niz murapol:)
      pzdr
      • Gość: mieszkaniec Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 07:50
        Witam
        Właśnie natrafiłem na Pana wypowiedzi.
        Kupiłem mieszkanie na Kolistej i hmm na dniach mamy je odbierać zaś fakt
        ukończenie budowy (podłączenie prądu) w 2008 roku jest dla mnie jakąś fikcją!
        Czy sytuacja jest faktycznie tak "dramatyczna"?
        • Gość: pablo Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.bph.pl 04.04.07, 12:06
          Witam, jeżeli chodzi o termin przyłączenia energii przez ENION to nie fikcja -
          mam to na papierze - natomiast Feniks zapiera sie że prąd bedzie na przełomie
          czerwiec/lipiec - zobaczymy (fajnie by było)
          czy jest "dramatycznie"? - poza mediami i fatalnym kontaktem z feniksem zwłasza
          za sprawą Pani Agnieszki, wszystko wyglada całkiem dobrze. Moje doswiadczenia z
          F. jeżeli chodzi o słowne ustalenia czegokolwiek sa niestety mało przyjemne,
          takze narazie wierzę tylko w pisma, w tym pismo od Enionu - skoro pisze Pan że
          to fikcja to prosze poprosic Feniks o oficjalne pismo z ENIONU gwarantujące
          podłączenie prądu do osiedla w terminie o którym F. mówi - fikcja?!
          Również niedługo mam sie stawic na odbiorze, szkoda tylko że nie ma czego
          odbierać:), nie wiem jaką Pan ma umowę, ale ja wyraźnie mam napisane że odbiór
          dotyczy nie tylko mieszkania ale i całej inwestycji, a inwestycja nie jest
          skończona - nie ma również decyzji z gminy oraz odbioru technicznego budynku -
          ten odbiór to jest dopiero FIKCJA:) pozdrawiam
          • Gość: mieszkaniec Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:07
            Witam. Bardzo się cieszę, że Pan odpisał.
            Tak umowa dosyć wyraźnie określa, że oprócz mieszkania z mediami ma być gotowa
            infrastruktura osiedla.
            Po ostatniej rozmowie z kier. bud. wiem, że mogą nam udostępnić prąd (ten na
            którym budowali) za 200 zł/mc ryczałt (raczej drogo.
            Czyli ogólnie rzecz biorąc nie ma czego podpisywać.
            Fatalna sytuacja.
            Czy istnieje zdobycie kopii pisma z Enionu, o którym Pan pisze?
            Andrzej.
          • Gość: mieszkaniec Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.zbuk.net 08.04.07, 14:25
            Witam ponownie.

Może zamiast rozmowy "tutaj" uda nam się spotkać w środę na budowie (wtedy mam
            odbiór mieszkania) około godziny 9tej.
            Wesołych Świąt.
            Pozdrawiam
            Andrzej (mieszkaniec)
    • Gość: KASKA Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:44
      TA FIRMA TO TOTALNE DNO SPOTKAJCIE SIE Z MIESZKANCAMI TEGO OSIELA TO SAMI
      DOJDZIECIE DO TEGO WNIOSKU - POMIJAJAC JUZ FAKT ZE MIESZKANIA NA PARTERZE TAK
      NAPRAWDE MAJA WIDOK NA BETONOWE GARAZE CHODZI O BUDYNEK NR 2 I 3. DOWIEDZIALAM
      SIE NAWET ZE KILKU MIESZKANCOW CHCE ICH PODAC DO SADU . JA NASZCZESCIE W MIARE
      SZYBKO WYCOFALAM SIE I ZREZYGNOWALAM Z KUPNA OD NICH MIESZKANIA. POZDRAWIAM PS
      MIESZKANCOW TEGO OSIEDLA MOZNA CZESTO SPOTKAC W SOBOTE NA TERENIE POWYZSZEJ
      INWESTYCJI
    • Gość: marco Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 15:18
      Nie wqiem nic o feniksie.Slyszalem o deweloperze INVEST-Projekt z Węgierskiej
      Gorki.Robi na Bielsku domy i mieszkania,nie robi hurtowo,tylko po kilka i jest
      bardzo ddokladny(znajomi kupili chate-ogladalem,nie spotkalem sie z taka
      dokladnoscia do tej pory u zadnego z bielskich deweloperow.)Polecam zatem
      INVEST-PROJEKT i drugi jakiego moge polecic to Skrzypek.pozdro.Szukajcie ofert
      deweloperow,ktorzy nie ida na hurtowa sprzedaz kilkunastu czy kilkudziecieu
      mieszkan,bo sie przejedziecie.
    • Gość: marzena Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.04.08, 13:03
      dzien dobry, jestem na etapie zakupu mieszkania developerskiego. przyznam sie,
      ze nie wiem wiele na temat takiej inwestycji. czy moge Panstwa prosic o
      informacje, gdzie szukac takich mieszkan, jak ominac agencje posredniczace, na
      co zwracac uwage przy przegladaniu ofert. dziekuje za kazda wskazowke, ktora mi
      pomoze podjac najlepsza dla mnie decyzje.
      pzd
      • Gość: marzena Re: developerzy w Bielsku Bialej IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.04.08, 13:04
        zapomnialam dodac, ze interesuje mnie Bielsko-Biala
        pzd
    • toska38 Re: developerzy w Bielsku Bialej 20.09.08, 08:37
      Witam
      Podnosze wątek bo nadal akktualny...
      Czy ktos zna ,lub kupo mieszkanie od developera BONUM.R?
      Własnie zamierzam się do zakupu mieszkania od tego
      developera.Niestety zostały mieszkania tylko na parterze i poddaszu.
      Buduje teraz osiedle Brzozowe...w oklocach Komorowicach Krakowskich.
      Bedę wdzieczna za wszelkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka