muszek0 28.06.07, 07:48 a superjednostka w katowicach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZAP Nowe 7 cudów świata IP: *.dewr.gov.au 28.06.07, 07:50 Od kiedy Sydney jest Sidney. Troche zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicos Dworzec we Włoszowej IP: *.cm.umk.pl 28.06.07, 08:23 zauważyłem pewne braki na liście, trzeba wysłać Jarka z Lechem aby domagali się zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Re: Bazylika w Licheniu IP: 193.111.22.* 28.06.07, 09:21 A i zapomniał bym Polskie autostrady i stadiony na Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi Co za durna ankieta w Gazecie?? IP: *.aster.pl 28.06.07, 17:51 Glosuje się na 7 obiektów a w gaazecie jest opcja na jeden. No i który wybrać? zdura - ankieta nie daje obrazu głosujących Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Co za durna ankieta w Gazecie?? 28.06.07, 19:45 Wybrałem piramidy, ale oprócz nich jeszcze 6 pozycji bym wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: kibel na dworcu centralnym w warszawie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:06 Dlaczego nie został ujęty???? Przecie to istny cud.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako19 Piramidy były pierwsze!! bezapelacyjnie są najwięk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:05 szym cudem świata (jeśli chodzi o budowle) ------------------------------------------------- www.allegro.pl/show_item.php?item=209189081 poezja www.allegro.pl/show_item.php?item=210132719 zachęta do filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maprin Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 28.06.07, 17:39 I od kiedy Granada to Grenada? Grenada to jedna z wysp karaibskich, a Alhambra lezy w GrAnadzie... Matko, az takie to straszne trudne jeden artykul porzadnie i bez bledow merytorycznych napisac, Janku Kowalaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamek w Warszawie Zamek w Warszawie- jako symbol niezniszczalnosci! IP: *.ms.acxiom.com 28.06.07, 07:50 Zamek w Warszawie- symbol niezniszczalnosci! :) ...albo jako symbol bezradnosci brutalnych "Imperiow" wobec woli istnienie innych narodow. ...co najmniej 5 razy spalony przez Ruskich, 10 razy ograbiony przez Szwedow, raz wysadzony w powietrze przez Niemcow, a nadal stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dB Re: Zamek w Warszawie- jako symbol niezniszczalno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:31 Jak juz proponuja Statue Wolnosci i Wieze Eiffla, to rownie dobrze moze byc... Palac Kultury i Nauki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icerav Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.07, 08:10 Szkieletor przy Rondzie Mogilskim w Krakowie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john.doe piramidy nie zostały zbudowane przez człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:37 a na pewno nie najstarsza, a zarazem największa, tzw. "cheopsa" prawdziwym cudem moze byc to jakie informacje sa w niej ukryte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: piramidy nie zostały zbudowane przez człowiek IP: *.nat.student.pw.edu.pl 28.06.07, 09:29 Cheops nie był pierwszym, który zbudował sobie piramidę - najstarszą zachowaną jest schodkowa piramida Dżosera. A co do "ukrytych informacji" to zalatuje mi wiarą w brednie pseudonaukowców, którym chodzi tylko o wyłudzanie kasy od tępego społeczeństwa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: piramidy nie zostały zbudowane przez człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:11 jedni w to wierzą inni nie... tez jestem sceptykiem, ale nie wyobrazam sobie zeby 5tys lat temu (chociaz nie wiadomo czy tylko tyle ma piramida cheopsa) ludzie dali rade zbudowac takiego kolosa... jakos do tej pory nikomu innemu sie to nie udalo i co ciekawsze ta budowla ciagla stoi! to nie byle jak ulozona kupa glazow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latajacy Holender Hotel Sobieski w Wawie IP: *.direct-adsl.nl 28.06.07, 21:38 Przecudna elewacja. A co do tajemnic moai z Wyspy Wielkanocnej, to litosci, nie powielajmy bajeczek sprzed piecdziesieciu lat. Szanowni Autorzy artykulu powinni zapoznac sie z materialami Museo Antropologico Sebastian Englert w Hanga Roa, a nie ekscytowac sie rewelacjami w czasow Kon Tiki. Troche powagi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfgs Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:40 Pałac kultury i nauki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yansik Nowe 7 cudów świata IP: *.ppcor.org.pl 28.06.07, 08:48 Ja bym zgłosił wieżowce budowane u nas w latach 70. Cudem jest,że jeszcze stoją :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minus Stadion X-lecia IP: *.aster.pl 28.06.07, 08:49 To istny cód, choć w Warszawie mamy jeszcze PKiN i okalające go budy handlarzy i cinkciarzy oraz Dworzec Centralny. Obiekt ten docenią dopiero nasze dzieci choć już teraz warto dla niego zrezygnować z Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilb Teatr w Budowie w Lublinie 28.06.07, 08:53 Ta monumentalna budowla zasługuje na uznanie za cud choćby z tego powodu, że "Teatr w Budowie" jest już oficjalną nazwą tego dzieła architektury. Zastanawiam się co się stanie jak go w końcu wybudują (trwa to już dłużej niż budowa piramidy Hejhopsa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) link Kreml odnosi się do Taj Mahal! IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 09:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a gdzie Klasztory Meteora? IP: 83.2.18.* 28.06.07, 10:12 jak mogli je pominąć?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur32 Nowe 7 cudów świata IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 28.06.07, 10:15 moze ktos z szanownej redakcji poprawi blad. "Sydney" nie Sidney, tak sie nawet tego slowa nie wymawia. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiu Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:34 hahaha naprawdę dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss co za kretynska ankiety GW IP: 81.19.200.* 28.06.07, 10:53 glosowalem na 7..a GW wyborcza pyta: na co glosowlaes i daje mozlowosc wyboru tylko jednej odpowiedzi...dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: co za kretynska ankiety GW IP: *.versanet.de 28.06.07, 10:57 podpisuje sie! DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: co za kretynska ankiety GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:11 To nie czytaj/glosuj tumanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torquemada A Palac Kultury w Warszawie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:55 Albo Stocznia Gdanska? Spodek w Katowicach,Izba wytrzezwien na Kolskiej - to jest dopiero cud. Lista kandydatow jest niepelna. Czuje sie rozczarowany Odpowiedz Link Zgłoś
bonlef Nowe 7 cudów świata 28.06.07, 11:27 Ja zagłosowałem na Machu Picchu --- pollhat.blox.pl - zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiu Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:33 Dworzec we Włoszczowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirk Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:44 Proponuję listę cudów jak w Civilization Sid'a Mayera'a i nie trzea będzie głosować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiv Re: Nowe 7 cudów świata IP: 83.238.180.* 28.06.07, 11:47 Biedni Amerykanie, są za młodzi na 7 cudów świata i nie mają żadnego, a więc postanowili zrobić ogólnoświatową listę od nowa i teraz już będą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Nowe 7 cudów świata 28.06.07, 11:52 Zamiast bezmyslnie sie podpalac samymi wyborami miss architektury, Gazeta moglaby opisac cholernie ciekawy pomysl autorow tego calego przedsiewziecia w kategoriach biznesowych. Imponujace jest to, ze New7Wonders Foundation powstala z niczego i zarabia na niczym. Sprzedaje nie produkt tylko abstrakcyjna idee. Imponujace! Jest to znak czasow nie do pomyslenia i nie do zrealizowania przed istnieniem globalnej wioski. Pieniadze pochodza z gadzetow zwiazanych z przedsiewzieciem (koszulki, ksiazki, itp.) oraz z praw do transmisji gali, podczas ktorej beda ogloszeni zwyciezcy. Gigantyczne pieniadze! Zadziwiajace dla mnie jest, ze zwykli ludzie daja sie w to wciagac, lecz po zdziwieniu nastepuje pytanie - jak te ludzka sklonnosc wykorzystac? Jaka idee trzeba wymyslic, by ludzkosc z ochota ja kupila. Jakie show zorganizowac, by widzowie chcieli je tak masowo ogladac? Siedze wiec i mysle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nowe 7 cudów świata IP: 87.239.46.* 28.06.07, 11:54 A gdzie propozycje z polski?! ja głosuję na stacje włoszczowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Opera jest w Sydney, nie w Sidney! IP: *.lns3.syd7.internode.on.net 28.06.07, 12:13 Prosze, troche rzetwlnosci. Nie jest wielkim wysilkiem sprawdzic pisownie nazwy tego pieknego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Nowe 7 cudów świata IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:15 ja to proponuje dodac obore mojego sasiada ze wsi no taka odwalil ze szok cala wies mu zazdrosci miodzioooo normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Nowe 7 cudów świata IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:20 jeszcze dodalbym dworzec kolejowy w Wloszczowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george niemiejci mi za zle IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:22 ale jak juz moge pisac to dodajmy jeszcze super fure mojego proboszcza ktoremu tak ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanitariusz z pavu A Dom Partii w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:26 Ładniejszy od Kremla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: A Dom Partii w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:36 cesarstwa bizantyńskiego? raczej bizantyjskiego. bizancjum. przecież nie było niczego takiego jak "bizantynium"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Nowe 7 cudów świata IP: *.siubuk.com 28.06.07, 13:12 a gdzie kraków...? Odpowiedz Link Zgłoś