Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze budynki świata

01.07.07, 08:00
"Ciekawe też, na jakie zaburzenia i czego, cierpiał architekt, a może majster...".

A mnie ciekawi na jakie zaburzenia cierpi autor tych idiotycznych i
niesmiesznych komentarzy pod zdjeciami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gocha Najdziwniejsze budynki świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 08:43
      ta biblioteka w Pradze będzie ochydna jak to wybudują
      • tetlian Re: Najdziwniejsze budynki świata 01.07.07, 09:20
        Szkoda, że na świecie jest tak mało tych dziwacznych budynków.
        • mageillusionist Ładny ten w Sopocie 30.09.07, 11:20
          Z tych wszystkich budynków najładniejszy ten Polski, bo i pasuje klimatem i sam
          pomysł ciekawy.
          Co do Pragi, to faktycznie będzie porażka, seldynowo-różowa biblioteka pośrodku
          starego miasta.. Pomysły mają, chyba w myśl zasady, nieważne jak, byle o nas gadali.
      • srull Re: Najdziwniejsze budynki świata 01.07.07, 09:39
        Przeciez ten budynek juz stoi od jakichs dziesieciu lat. I w dodatku na tle
        zabytkowych kamienic prezentuje sie swietnie*.

*stwierdzono naocznie.
        • Gość: swoboda_t Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:48
          Wybudowali ją 10 lat przed rozstrzygnięciem konkursu na budynek?? Hmm...

P.S.: WIęcej takich budynków, architektura i urbanistyka są sztuką, o ileż
          ciekawsze jest życie wśród interesujących obiektów.
          • Gość: Zenek Brakuje domu mieszkalnego w formie WV Garbusa IP: *.240-136-217.adsl-static.isp.belgacom.be 31.07.07, 10:52
            Jest w Niemczech. Kto ma zdjecie?
      • Gość: Zilli Miałbyś rację gdybyś znał jeszcze ortografię IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.07, 17:07
        Proponuję najpierw pochodzić do tej biblioteki i trochę się pouczyć
    • Gość: architekt zalosne komentarze pod fotkami IP: 89.100.132.* 01.07.07, 08:44
      Komentarze sa co najmniej idiotyczne. Ktos chyba pisal je za kare albo 'pod
      wplywem'...

O dziwo na liscie trafil sie Frank Gehry i Future Systems a pomineto
      takie 'dziela' jak moje ulubione realizacje czolowego polskiego postmodernisty
      arch.Jarzabka z Wroclawia :D Wszystko bije i tak przedszkole :D
      • Gość: lhkgkf nie wiem co w tym zestawieniu robi sofitel IP: *.ghnet.pl 01.07.07, 09:21
        czy jak mu tam - nie ma w nim nic oryginalnego lub dziwnego - jest po prostu
        przeraźliwie brzydki. co za buc go zaprojektował??? a co za jeszcze większy byc
        dał na to pieniadze???
      • Gość: Ja Re: zalosne komentarze pod fotkami IP: 217.98.25.* 30.07.07, 19:55
        Ten kto komentował te fotki musiałbyc naprawde żałosny żeby takie po..e
        komentarze dawac!!!
    • Gość: jarek Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.wro.vectranet.pl 01.07.07, 09:28
      ten w sopocie jest najlepszy :)
    • Gość: Gosc Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:42
      "Projekt przedszkola na Kabatach, który został jednogłośnie wybrany przez przedszkolaki. To jedna z niewielu polskich szans na dołączneie do listy najgłupszych budynków na świecie"

Kto pisal te opisy do zdiec, co za ignorant.
      O ile o pieknie ruznorakich budowli mozna dyskutowac o tyle jesli chodzi o przeczkole to to powinno byc przystosowane dla dzieci i okreslanie projektu jako glupiego jest dla mnie nie dozeczne.
      Ciekawe czy osoba podpisujaca te zdiecia jest arhitektem, raczej watpie.
      Jak nie bylo co nowego pokazywac - to lepiej zostawic stary artykol.
      • Gość: łoś Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.aster.pl 01.07.07, 10:11
        Łomatko! Ty faktycznie nie masz pojęcia o ortografii, czy tylko jaja sobie
        robisz?
      • xtrin Re: Najdziwniejsze budynki świata 01.07.07, 17:58
        Gość portalu: Gosc napisał(a):
        > O ile o pieknie ruznorakich budowli mozna dyskutowac o tyle jesli chodzi
        > o przeczkole to to powinno byc przystosowane dla dzieci i okreslanie
        > projektu jako glupiego jest dla mnie nie dozeczne.

Niedorzeczna to jest Twoja ortografia.

A projekt przedszkola rzeczywiście jest głupi, wręcz durny.
        Przedszkole winno być przystosowane dla dzieci, ale nie koniecznie musi to
        obejmować wygląd samego budynku. Kto też powiedział, że to co dla dzieci musi
        być tak obrzydliwie paskudne. I wreszcie - obawiam się, że ta wielka buźka z
        różowym nosem będzie dzieci zwyczajnie straszyć.
      • Gość: wkg Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: 195.205.147.* 31.07.07, 07:46
        Nie rozumiem dlaczego predszkole, które podoba się dzieciom ma być "głupie".
        Czy autor tego komentarza ma jakiś patent na "mądrość" budynków? mam troje
        przedszkolaków i mnie też się ten projekt bardzo podoba. Pewnie głupia
        jestem...
    • amalanka Najdziwniejsze budynki świata 01.07.07, 10:56
      heeeh, najgorsza wg mnie to ta praska ameba, faktycznie w żaden sposób nie
      pasuje do otoczenia. Ze stwierdzenia komentującego:'to koszyk'-padłam ze
      śmiechu:):)w dobrym znaczeniu, swojski komentujący:) A jak dzieci takie
      przedszkole wybraly, to nie ma rady trzeba przeżyc i się zgodzić:) nawet jak
      będziemy wygrywać w konkursie na najgłupszy budynek:)ale myślę że hotelu-pagody
      i robota to nie przebijemy:)
    • Gość: efka Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.pai.net.pl 01.07.07, 11:08
      wybór dziwny
      komentarze na poziomie "Plotka" (czyli dno)
      czy w Agorze naprawdę nie ma ludzi z inteligentnym poczuciem humoru?

ps. Przedszkole jest ok.
      ps2. Co to znaczy "zastałym"?
    • Gość: mamele Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:22
      Tak. Ja dokładnie o to samo chciałabym zapytać:

Co za kretyńskie opisy!!!
      I jak ktoś mógł je opublikować? Jak GW mogła je opublikować?

Te budynki są genialne!
    • Gość: turtl Ten dom w Sopocie to wyraźnie próba zmierzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:36
      ...się z praskim tańczącym domem. Tylko zamiast światowej klasy dekonstruktywizmu wyszedł dom "po grzybkach" ^^ Ale przynajmniej ma swoją specyfikę :)
    • Gość: Marek Projekt przedszkola IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 13:13
      Idiotyczny komentarz z przy budynku dotyczącym przedszkola.

"Projekt przedszkola na Kabatach, który został jednogłośnie wybrany przez
      przedszkolaki. To jedna z niewielu polskich szans na dołączneie do listy
      najgłupszych budynków na świecie"

Większość z nas pamięta pewnie z jakim przejęciem pierwszy
      raz przekraczaliśmy progi przedszkola. Nieznane miejsce,
      rozłączenie z rodzicami, nowe twarze. Dlatego projekt na zdjęciu
      bez wątpienia pomógłby maluchom łatwiej zaklimatyzować się w nowej
      rzeczywistości.

Myślę, że nie można tego projektu oceniać w kategoriach kiczu
      lat 80'. Anonimowy autor komentarza niech lepiej zajmie się
      tandetą brył hipermarketów - temat rzeka.

Marek
      • madi30 budynki 01.07.07, 13:27
        a dla mnie największym ochydztwem i kiczem jest polska architektura lata
        powojenne prawie do współczesnych...beznadziejne betony bez duszy, koszmarne
        blokowiska warszawskie, centra handlowe.. faktycznie., komentarze pod zdjęciami
        sa idiotyczne i niesmaczne.. bardzo podobają mi sie te wszystkie projekty, a
        krzywy domek w Sopocie wygląda naprawdę ciekawie na głównym deptaku i stanowi
        jedną z tamtejszych atrakcji ..oby więcej tego typu ciekawostek!
      • Gość: Marcyś Re: Projekt przedszkola IP: *.spray.net.pl 01.07.07, 14:10
        Bo to jest pewnie niestety dziennikarz z Plotka. Taki przynajmniej prezentuje
        poziom w swoich komentarzach.
        A tym, którym się przedszkole nie podoba, małe przypomnienie: nasze dzieci
        zawsze mają możliwość chodzić do takiego przedszkola:

www.stawiski.pl/foto/art/040123131619.jpg
        • Gość: glonojad Re: Projekt przedszkola IP: *.aster.pl 01.07.07, 14:55
          Fajne zdjęcia zepsute przez idiotyczne komentarze. Na dodatek pełno literówek.
          Zmieńcie redaktora!
    • Gość: kaucja Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.07, 13:33
      Rzeczywiscie, komentarze do tych zdjec sa prymitywne! Gazeto! Co to za
      dziennikarze???
    • Gość: kate Najdziwniejsze budynki świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:02
      matko bardziej kretyńskich komentarzy pod zdjęciami chyba nigdzie indziej nie
      widziałam
    • Gość: kate autor- kretyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:04
      najgłupszy to jest autor tych komentarzy a ten budynek to bardzo fajny pomysł
      • karolinapanna Re: autor- kretyn 01.07.07, 23:20
        Wg mnie kretynem jest ten, który na podstawie komentarzy autora, pisze tego typu uwagi czy opinie o nim. W dodatku jeżeli te komentarze są naprawdę dobre, zabawne, trochę ironiczne i trafne. nie są ani nudne ani napuszone ani głupie
    • Gość: Marcyś Wyborcza atakuje przedszkole IP: *.spray.net.pl 01.07.07, 14:06
      Po raz kolejny już dziennikarz GW krytykuje projekt przedszkola na Kabatach, tym
      samym wpisując się na listę architektonicznych ignorantów. Przedszkole ma być
      dla dzieci, a nie dla dorosłych i jako matka wolałabym, żeby moje dziecko i inne
      dzieci mogły chodzić do takiego kolorowego i oryginalnego przedszkola, niż do
      takiego:
      www.stawiski.pl/foto/art/040123131619.jpg
      • Gość: rektor znam autora podpisów pod fotkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:55
        Jest to bardzo zdolny dziennikarz, absolwent kulturoznawstwa Uniwersytetu w
        Tarnobrzegu.
        Cechuje go wyrafinowane poczucie humoru i dyskretnie ironiczne podejście do
        problemów tego świata.
        Pasuje do zespołu Gazety Wyborczej
        • Gość: jrk Re: znam autora podpisów pod fotkami IP: 193.113.48.* 02.07.07, 16:59
          doprawdy?
    • Gość: Grzegorz Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:07
      Pewnie autor mieszka w ,,klocku mazurskim prostym'' i wszystko co nie jest
      szaro-burym szescianem mu nie pasuje.

Ale warto zauwazyc, ze autor moglby zarobic majatek na publikacji
      kontrowersyjnego przewodnika po budynkach Barcelony :)
      • Gość: pm Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:49
        Chyba żartujesz porównując do budynków autorstwa Gaudiego - jednego z
        najwybitniejszych architektów. Jego projekty są piękne, a te tutaj to po prostu
        kicz z wyjątkiem Tańczącego domu w Pradze i tego w Sopocie.
    • Gość: owieczka Najdziwniejsze budynki świata IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 15:22
      A dlaczego budynek przedszkola dostał miano ,,najgłupszy"? Najgłupszy to jest
      autor tego podpisu pod obrazkiem
    • Gość: bla bla Najdziwniejsze budynki świata IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.07.07, 15:32
      Co za baran napisal komentarze do zdjec... Gazeta spada na psy zatrudniajac
      takich wspanialych myslicieli!!!
      • Gość: zdruzgotany Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:53
        A cóż to z debil pisał komentarze do tych zdjęc??? Czy on pracuje w GW? Czy
        takich bezmózgich i zozbawionych wyczucia idotów tam sie teraz zatrudnia?
        Projekt z Kabatów jest bardzo fajny, a autor podpisu pod zdjęcie tego budynku
        dołaczył właśnie do grona najgłupszych ludzi na świecie!!!
    • Gość: mat Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:22
      A hotel sobieski w warszawie? jeden z najwiekszych hoteli stylizowany na
      przedszkole... moze nie az tak spektakularny, ale dorownuje niektorym tu
      wymienionym pomyslowoscia... :)
    • Gość: Agata Najdziwniejsze budynki świata IP: *.chello.pl 01.07.07, 16:32
      A gdzie Hundertwasser z Wiednia ?
    • Gość: o. Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.fibertel.com.ar 01.07.07, 16:43
      pod zdjeciami jeden komentarz glupszy od drugiego. to mialo byc smieszne? jesli
      tak, to im nie wyszlo. zdjecia fajne, ale te komentarze... ugh.
    • Gość: beata.laska Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 17:06
      "cudze chwalicie - swego nie znacie"....

Autor mógł sie wysilic i znaleźć domek wyrwany z ziemii, który stoi w Szymbarku...

A ten w Sopocie to rewelacja - zawsze jak tam jestem to nie mogę oderwać wzroku - mogłabym tak patrzeć na niego godzinami :) Polecam! I ten domek w Szymbarku też polecam :)
      • Gość: hundertwasser Re: Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:41
        zgadza sie. hundertwasser z austrii. ten architekt robil tylko takie odjechane
        domy. czy ktos widzial zwyczajne klozety w austrii lub na nowej zelandii przez
        niego zaprojektoane? extra odjazd. a co do podpisow pod zdjecami to ich autorem
        jest ignorant i debil. mam nadzieje, ze wlasnie stracil prace w gazecie.
      • Gość: swoboda_t Domek w Szymbarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:02
        koscierzyna.naszemiasto.pl/wydarzenia/720367.html
    • Gość: Marek Najdziwniejsze budynki świata IP: *.atlngahp.dynamic.covad.net 01.07.07, 17:56
      "Ten niezwykły dom na Florydzie, jest jednym z eksponatów w miejscowym parku
      rozmaitości, cóż, to chyba dobre miejsce dla budynku do góry naogami."

Po pierwsze jest blad w slowie "naogami".

Po drugie budynek nie znajduje sie w "parku rozmaitosci", ale stoi w Orlando
      przy International Drive a miesci sie w nim "muzeum" Ripley's Believe It or Not!
    • xtrin A mnie się podpisy podobają. 01.07.07, 18:04
      Są ironiczne, zabawne.
    • abhaod czy istnieje lista najglupszych gryzipiorkow 01.07.07, 18:16

wyborczej? w kazdym razie autora podpisow pod zdjeciami nalezy uhonorowac 1 miejscem
    • Gość: tom258 Najdziwniejsze budynki świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:50
      Niektóre budynki ciekawe, zrobione ze smaczkiem, ale podpisy pod zdjęciami
      wyjątkowo płytkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka