Dodaj do ulubionych

Góra Wrocławia

IP: *.zd.com.pl 13.09.07, 18:12
Suuuuuper!
Obserwuj wątek
    • Gość: tsuranni muszę przyznać, że propaganda wielkości IP: *.icpnet.pl 15.09.07, 08:19
      to mocny punkt władz Wrocławia. Czasami bywa żenująca, ale pewna jej
      część przydałaby się w marketingu Poznania, będącym z kolei żenująco
      słabym.... Nie mniej jednak, nie chce być jak pies ogrodnika - życzę
      Wrocławiowi tego Expo i tylko mi żal, że szansa Poznania odpływa w
      dal z tak głupiego powodu - braku oszołomiarskiego marketingu.
      • Gość: Bobby X wygląda jak góra g###na... IP: *.lns6-c10.dsl.pol.co.uk 15.09.07, 08:36
        ...a jak okoliczny brud, spaliny i syf ją okryją - wtedy naprawdę będzie
        wyglądała jak wielkie kupa w centrum miasta....
        ale jest też plus - genialne wnętrza!
        • Gość: embart Re: wygląda jak góra g###na... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 15.09.07, 08:43
          2 tygodnie w Londynie i już zapomniałeś topografii Wrocławia?
          Tereny targowe to Złotniki/Żerniki a nie centrum...
          • tetlian Re: wygląda jak góra g###na... 15.09.07, 12:56
            Nieźle, ale gdzie ta góra dokładnie ma stanąć? Bo nie napisali.
            • wissenwertes Kraj zamkow na piasku... 15.09.07, 13:11
              Smutne to bo prawdziwe.
              • mageillusionist A mi się podoba 15.09.07, 18:32
                Wrocław to jedno z nielicznych Polskich miast które coś znaczy na zachodzie i ma
                o niebo lepszy marketing niż buńczunczy Kraków czy szaro-szara Warszawa.
                Sam mieszkam na Śląsku, ale jeśli będę mieć możliwość, to mój dom postawię
                właśnie blisko Wrocławia.
                • Gość: ? Re: A mi się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 21:16
                  Mi też się podoba - tak się teraz buduje.
                  Możliwe zatem, że za parę latek to będzie jedna z wielu szklanych
                  gór (jeśli powstanie), ale chyba jedyna z kolejką linową, zabawne
                  to, atrakcja turystyczna murowana i jeszcze więcej turystów we
                  Wrocławiu.
                  • Gość: :) Re: A mi się podoba IP: *.prest.polkowice.pl 15.09.07, 21:25
                    Dlaczego na forum zawsze jest tylu, co źle życzą, mimo, że sami mają
                    trochę mniej? :-) wroclaw.fotolog.pl
                    • Gość: toto super. Szkoda ze Warszawa nie ma takich dynamiczny IP: 77.194.74.* 15.09.07, 23:55
                      super. Szkoda ze Warszawa nie ma i nie miala takich dynamicznych
                      wladz jak Wroclaw
                      • Gość: Z pijanego gangu Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: 62.233.214.* 16.09.07, 05:48
                        ]]]] Komenda ukryła wypadek pijanego policjanta Piotr Żytnicki
                        2007-09-07, ostatnia aktualizacja 2007-09-07 19:12:07.0 4 promile
                        alkoholu we krwi miał policjant, który wjechał w dom. Komenda
                        ujawniła sprawę po tygodniu.Samochodem po pijanemu kierował 37-
                        letni starszy aspirant, zatrudniony w jednym z wydziałów
                        operacyjnych Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie (ze względu na
                        charakter pracy ani policja, ani prokuratura nie chcą ujawnić
                        inicjałów funkcjonariusza). W policji pracował od 13 lat.Wpadł w
                        sobotę 1 września, krótko po godz. 23, kiedy po służbie prywatnym
                        samochodem wjechał w budynek mieszkalny w Sulechowie. Nikomu na
                        szczęście nic poważnego się nie stało. Badanie krwi wykazało, że
                        funkcjonariusz miał 3,6 promila alkoholu. Policjant tłumaczył, że
                        odebrał telefon i musiał jechać do domu w ważnych sprawach
                        rodzinnych. Zwykle w takich wypadkach karę wymierza sąd 24-
                        godzinny. Ale tym razem prokuratura odstąpiła od trybu
                        przyspieszonego. - Funkcjonariusz został zatrzymany dla potrzeb
                        policji, która prowadziła swoje postępowanie. Ponadto trzeba było
                        dokonać oględzin samochodu i zabezpieczyć go - w taki sposób
                        tłumaczy tę decyzję Kazimierz Rubaszewski, rzecznik Prokuratury
                        Okręgowej w Zielonej Górze, która sprawę prowadzi.W czwartek
                        informację o wszczęciu postępowania prokuratura opublikowała na
                        swojej stronie internetowej. Do tego czasu policja na temat
                        pijanego funkcjonariusza milczała. - Informacja o zatrzymaniu
                        dotarła do nas z opóźnieniem. Uznaliśmy, że dzień rozpoczęcia
                        śledztwa przez prokuraturę będzie najlepszym dniem na przekazanie
                        tej informacji środkom masowego przekazu - tak pięciodniową zwłokę
                        tłumaczy rzecznik lubuskiej policji Agata Sałatka.Pijanego
                        policjanta zawieszono w wykonywaniu obowiązków służbowych. W
                        przyszłym tygodniu, jeszcze przed zakończeniem prokuratorskiego
                        postępowania, policjant zostanie wyrzucony ze służby.Piotr Żytnicki

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA

www.pl.indymedia.org/pl/2007/09/31660.shtml
                        Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                        • Gość: z pijanego gangu Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: 62.233.214.* 16.09.07, 05:49
                          [[[[ Komenda ukryła wypadek pijanego policjanta Piotr Żytnicki
                          2007-09-07, ostatnia aktualizacja 2007-09-07 19:12:07.0 4 promile
                          alkoholu we krwi miał policjant, który wjechał w dom. Komenda
                          ujawniła sprawę po tygodniu.Samochodem po pijanemu kierował 37-
                          letni starszy aspirant, zatrudniony w jednym z wydziałów
                          operacyjnych Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie (ze względu na
                          charakter pracy ani policja, ani prokuratura nie chcą ujawnić
                          inicjałów funkcjonariusza). W policji pracował od 13 lat.Wpadł w
                          sobotę 1 września, krótko po godz. 23, kiedy po służbie prywatnym
                          samochodem wjechał w budynek mieszkalny w Sulechowie. Nikomu na
                          szczęście nic poważnego się nie stało. Badanie krwi wykazało, że
                          funkcjonariusz miał 3,6 promila alkoholu. Policjant tłumaczył, że
                          odebrał telefon i musiał jechać do domu w ważnych sprawach
                          rodzinnych. Zwykle w takich wypadkach karę wymierza sąd 24-
                          godzinny. Ale tym razem prokuratura odstąpiła od trybu
                          przyspieszonego. - Funkcjonariusz został zatrzymany dla potrzeb
                          policji, która prowadziła swoje postępowanie. Ponadto trzeba było
                          dokonać oględzin samochodu i zabezpieczyć go - w taki sposób
                          tłumaczy tę decyzję Kazimierz Rubaszewski, rzecznik Prokuratury
                          Okręgowej w Zielonej Górze, która sprawę prowadzi.W czwartek
                          informację o wszczęciu postępowania prokuratura opublikowała na
                          swojej stronie internetowej. Do tego czasu policja na temat
                          pijanego funkcjonariusza milczała. - Informacja o zatrzymaniu
                          dotarła do nas z opóźnieniem. Uznaliśmy, że dzień rozpoczęcia
                          śledztwa przez prokuraturę będzie najlepszym dniem na przekazanie
                          tej informacji środkom masowego przekazu - tak pięciodniową zwłokę
                          tłumaczy rzecznik lubuskiej policji Agata Sałatka.Pijanego
                          policjanta zawieszono w wykonywaniu obowiązków służbowych. W
                          przyszłym tygodniu, jeszcze przed zakończeniem prokuratorskiego
                          postępowania, policjant zostanie wyrzucony ze służby.Piotr Żytnicki

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA

www.pl.indymedia.org/pl/2007/09/31660.shtml
                          Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
      • ponury-piesniarz Re: muszę przyznać, że propaganda wielkości 15.09.07, 14:43
        Wrocław, Wrocławia, Wrocławowi, Wrocław, Wrocławiem, Wrocławiu,
        Wrocławiu!- łaaaaa....nie wiem jak wy, ale ja chyba pójdę się
        zdrzemnąć... Dobranoc.
      • hetman131 "Wielkosc pomysłu" w skali Konopielki - Paranoja 15.09.07, 16:03
        Czy ktoś tam jest jeszcze normalny?
        • hetman131 Re: "Wielkość pomysłu" w skali Konopielki - Parano 15.09.07, 16:25
          hetman131 napisał:

> Czy ktoś tam jest jeszcze normalny?

A w tle disco-polo + koguciki na druciku i polka dance

Ech.... Gdyby tak jeszcze ktoś zdołał przemówic i obudzic chochoły
          polskie...
          • robertw18 Złodziejski Wrocław: szpitale, money za powódź... 15.09.07, 19:59
            Zanim zaczną się brać do wznoszenia piramid i wyrzucania środków na zabawę w europejską stolicę kultury, niech sobie przypomną, że z olbrzymich środków odebranych innym spłacano im naprawy popowodziowe i płacone za ich zadłużone szpitale.
            Może teraz wypadałoby raczej skromnie odpłacić innym, to co zagarnął Wrocław wcześniej.
            Pozdr.
            • Gość: eryk Re: Złodziejski Wrocław: szpitale, money za powód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 21:59
              Pieprzysz facet. Zazdrość cię zrzera że jest miejsce w Polsce gdzie
              komuś się chce i jeszcze mu wychodzi. Byłeś kiedy we Wrocku? To
              przyjedź i zobacz czemu akurat tu się udaje.
              • Gość: shithead Re: Złodziejski Wrocław: szpitale, money za powód IP: *.ipt.aol.com 16.09.07, 07:48
                Za komuny przez wszystkie lata, ta zapyziala wschodnia polska doila
                Wroclaw, Dolny Slask i ziemie zachodnie ze wszystkiego co bylo
                mozliwe. Dalej niczego sie nie nauczyli i jedyne co potrafia
                afiszowac to ciemnote, zawisc i koltunstwo. Urodzilem sie w tym
                miescie i choc mieszkam teraz daleko zawsze mnie cieszy, ze chociaz
                tam cos sie zmienia na lepsze w tej kaczo-kartoflanej Polsce.
    • Gość: keke Góra Wrocławia IP: 195.205.202.* 15.09.07, 08:30
      No robi wrażenie! Oby tak dalej
    • curious2003 Góra Wrocławia, goa "klocek" 15.09.07, 09:04
      ksztaltem podobne to jest do ekstremow w kiblu.
      • Gość: gość portalu Re: Góra Wrocławia, goa "klocek" IP: 62.87.208.* 15.09.07, 09:15
        curious2003 napisał:

> ksztaltem podobne to jest do ekstremow w kiblu.

nie którym, wszystko sie z g***** kojarzy :/
        • pszeszczep666 Re: Góra Wrocławia, goa "klocek" 15.09.07, 11:57
          > > ksztaltem podobne to jest do ekstremow w kiblu.

chyba chodziło ci o ekskrementy:)) to po pierwsze a po drugie jeśli tak wyglądają twoje ekskrementy to wspólczuję twojemu odbytowi:)))))
          • Gość: breslaufil Re: Góra Wrocławia, goa "klocek" IP: *.chello.pl 15.09.07, 13:20
            jak się ma "g***o" w głowie to wszystko "g***em" śmierdzi.
            taka mądrość ludowa.
            • curious2003 pierwszy pomnik psiej kupy 15.09.07, 14:41
              to na tyle
    • Gość: gosc Góra Wrocławia IP: *.crowley.pl 15.09.07, 09:20
      psia kupa to moje pierwsze skojarzenie...
      • krwe Re: Góra Wrocławia 15.09.07, 09:48
        tylko pozazdrościć i życzyć sukcesu :)
        szkoda ,ze w warszawie robią same pudełka.
        gratuluję odwagi i wyobrażni.
    • Gość: emkra Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:52
      Hiszpan - "barceloński architekt" - to brzmi trochę jak Rosjanin ze Lwowa albo
      czeskie Tatry... Nazwisko brzmi po katalońsku, więc wątpliwości chyba tu być nie
      powinno.
      • Gość: docent Re: Góra Wrocławia IP: 77.223.232.* 15.09.07, 10:05
        Ukraina jest samodzielnym państwem, Katalonia nie. Ma sporą autonomię, ale to
        jednak nie jest "samoistność".
        • Gość: co? Re: Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:01
          chyba niepodleglosc a nie samoistnosc?
    • Gość: Krakus Góra Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.07, 10:07
      Totalny nonsens i strata pieniędzy. W Londynie wybudowano na Greenwich coś
      podobnego Millenium Dome i byl to jeden wielki niewypal.
      • Gość: KrakusOdŚwieta Re: Góra Wrocławia IP: *.chello.pl 15.09.07, 13:23
        i na tej podstawie jasne jest, że Góra Wrocławia to totalna klapa.
        Londyn ma poza tem obrzydliwie wiele obrzydliwych domków tekturowych, to jak nasze bloki, nie?
        • Gość: m Re: Góra Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 16:49
          ale z was durnie, Millenium Dome przeszedł do historii architektury,
          jest teraz jednym z symboli Londynu, robi się o nim filmy
          dokumentalne - można oglądać w kablówce, jak wpiszesz w wyszukiwarce
          to wyświetli się multum stron itd.
          A Wrocław jak do tej pory nie ma takiego obiektu.
    • Gość: def Góra Wrocławia IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.09.07, 10:33
      Imho ten cud współczesnej architektury, kilka lat po powstaniu zacznie podupadać
      aż w końcu stanie się symbolem brudu, syfu i tandety. Zresztą już teraz wydaje
      mi się pomysłem chybionym i kiczowatym.
    • gekon1979 na litosc boska co to ma byc??!! ;/ 15.09.07, 10:36

• drexler82 Znowu ta propaganda pseudo sukcesu Wrocławia 15.09.07, 10:40
      Ten budynek to tylko jeden z budynków który brał udział w konkursie na symbol
      Wrocław EXPO2012 i jeśli Wrocław dostanie EXPO2012 to on nie powstanie bo na tą
      inwestycje poszłoby ponad 40% dostępnych środków na tego typu imprezę na co
      sobie władze Wrocka nie mogą pozwolić patrząc na fakt że poza EXPO2012 ma być
      jeszcze EURO2012.

No cóż średni zarobek w Wrocławiu 2500zł, a metr kwadratowy mieszkania w
      średniego typu standardzie wynosi 7,5tyś zł :) Cóż ten kto chce się tutaj
      przeprowadzić ma ciężko i naprawdę nie polecam. Ja tak zrobiłem, przeprowadziłem
      się z Bydgoszczy parę lat temu, teraz sprzedaje mieszkanie i się wyprowadzam.
      • Gość: Marco Re: Znowu ta propaganda pseudo sukcesu Wrocławia IP: *.magma-net.pl 15.09.07, 11:07
        > Ja tak zrobiłem, przeprowadziłem się z Bydgoszczy parę lat temu,
        > teraz sprzedaje mieszkanie i się wyprowadzam.

No to papa.
      • redakcja_v Re: Znowu ta propaganda pseudo sukcesu Wrocławia 15.09.07, 11:27
        wrocław nie potrzebuje miernych
        • drexler82 Re: Znowu ta propaganda pseudo sukcesu Wrocławia 15.09.07, 11:35
          redakcja_v napisała:
          > wrocław nie potrzebuje miernych

Ohh ale mi dowaliłeś :) Szkoda tylko że razem ze mną do Krakowa przeprowadza się
          cały dział jednej z większej firmy IT bo w Krakowie przynajmniej poziom płacy
          dla architektów oprogramowania oscyluje w kwotach 8-12tyś zł, a w Wrocławiu
          4-6tyś zł. Wrocław jest fajny tego nie można ukryć, ale gdyby wraz z papką
          informacyjną że jest tak super w Wrocławiu zarobki tak szybko rosły to już by
          było coś :)

Jeszcze o mieszkaniach ;) Wiele firm buduje budynki mieszkalne, apartamenty -
          super niech budują. Problemem jest to że 90% z tych lokali wykupują ludzie z
          Anglii, Irlandii, Grecji czy Francji tylko po to aby kupić i sprzedać za rok lub
          dwa lata o kilka procent drożej i w ten sposób ceny są tak kosmiczne że mało
          kogo stać na mieszkanie...
          • jakdab To nie Wrocław - to Polska:) buhahahahaha 15.09.07, 11:45
            Poczytajcie swoje wpisy:) Buhahahaha
            Takich rzeczy nie wypisują ludzie z Wielkiego Wrocławia, Krakowa,
            Bydgoszcy itp. tylko raczej z małej zakompleksionej polski przez
            małe "p".
            • Gość: C++ fan Re: To nie Wrocław - to Polska:) buhahahahaha IP: *.dialog.net.pl 15.09.07, 20:42
              Obydwaj przeginacie. Za sam fakt przeprowadzki do Krakowa, ten koles architekt nie dostanie 2x tyle, ot tak sobie. Ty tez przegiales, 2500 od ulotek nie zarobisz. Ja tyle nie mam, a pracuje jako programista.

BTW - to miasto jest chore.
              • drexler82 Re: To nie Wrocław - to Polska:) buhahahahaha 15.09.07, 22:50
                Gość portalu: C++ fan napisał(a):

> Obydwaj przeginacie. Za sam fakt przeprowadzki do Krakowa, ten koles >
                architekt nie dostanie 2x tyle, ot tak sobie.

W Wrocławiu jako architekt w J2EE zarabiam prawie 4tyś co na Wrocławskie warunki
                i koszty życia jest bardzo dobrze. Na początku sierpnia zgłosiła sie dziewczyna
                która wyszukuje specjalistów z J2EE z min. 3 letnim doświadczeniem przy
                projektach biznesowych. Zaproponowała dla 10 osób darmowe mieszkanie przez okres
                1,5 miesiąca dla każdego nowego pracownika, 8tyś netto + socjalne jak opieka
                medyczna dla mnie i mojej żony i dziecka itd. Opłaca się? Opłaca :) Na
                mieszkaniu zarobiłem ponad 100% co daje ok 400tyś zł, dołożę 150tyś i kupię
                dobre mieszkanie w Krakowie.

Wrocław mi się podoba, życie nocne jest super, ciągle coś się dzieje, ale tego
                typu sprawy nie zatrzymają ludzi! Potrzebne są dobre zarobki, dobre drogi i
                komunikacja miejska nie mówiąc o przedszkolach itd.

Kto chce się czegoś dorobić nie polecam Wrocławia.
          • Gość: DW Re: Znowu ta propaganda pseudo sukcesu Wrocławia IP: 195.187.251.* 15.09.07, 17:45
            Byle co jesz, byle co gadasz, te 90% kupujących z zagranicy to nie
            wiem ską wziąłeś. Nie siej bzdur, zjeżdżaj gdzie indziej, bo 2500 to
            tu zarabiają ludzie roznoszący ulotki.
            • jakdab 2500 PLN za ulotki???? Buhahahahahaha 15.09.07, 20:35
              Chłopie nie rozśmieszaj mnie:):):)
    • Gość: A4 Jak to umyć??? IP: 217.153.134.* 15.09.07, 10:48
      Z zewnątrz, oczywiście.
      • Gość: tuqan11 Re: Jak to umyć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 11:17
        Gość portalu: A4 napisał(a):

> Z zewnątrz, oczywiście.

Normalnie. chodzi sobie np. 20 osob na linach i myją
    • Gość: LUKA Góra Wrocławia IP: *.aster.pl 15.09.07, 11:05
      NIE MOGE SIE DOCZEKAC!! Niech Polska goni Wroclaw
      • Gość: aaa Re: Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 11:16
        Polska nie musi w wielu miejscach poziom rozwoju jest taki sam / podobny lub lepszy.

Z wewnątrz przypomina mi to Złote Tarasy i ma podobną konstrukcję.

I wątpię żeby stało się to ikoną Polski nie z powodu wyglądu (bo jest nawet
        fajne) tylko inne państwa (szczególnie zachodnie) mają nas gdzieś inawet nie
        zauważą ża tu COKOLWIEK się robi.
        • Gość: teżProrok Re: Góra Wrocławia IP: *.chello.pl 15.09.07, 13:30
          Rozumiesz, ze miewasz sny prorocze?
    • Gość: Skuro Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 11:27
      Miodzio
      • jakdab Takie sobie 15.09.07, 11:39
        Nie rozumiem zachwytu nad tym brzydactwem. Przypomina mi to "Złote
        Tarasy" które też urodą nie grzeszą. Niestety takie budowle wcale
        nie buduja kilmatu, wręcz przeciwnie - psuja go.
        Ale cóz - widocznie tak musi być.
        • pszeszczep666 Re: Takie sobie 15.09.07, 12:06
          > Nie rozumiem zachwytu nad tym brzydactwem. Przypomina mi to "Złote
          > Tarasy"

nie bluźnij. złote tarasy są paskudne to fakt, ponieważ wyglądają jakby ktos na siłę posklejał kilkanaście pomysłów na budynek. w tym budynku wszystko jest spójne, może budzić kontrowersje, jakie budzila zreszta wieża eiffla, ale jest z pewnością orginalnym dziełem architektonicznym
          • jakdab Re: Takie sobie 15.09.07, 12:46
            1. Spójne jest jak psia kupa
            2. Za wcześnie jest na porównania z Wieżą Eiffla.
            3. Tarasy są brzydkie to fakt.
            4. Oryginalne to znaczy jakie?
    • Gość: 0Rh- Góra Wrocławia IP: *.static.szczecinek.net.pl 15.09.07, 11:42
      Okropność!! Moja propozycja; wjazd kolejką linową i zjazd na d.. na
      dół...
      • Gość: mreck Re: Góra Wrocławia IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.07, 11:52
        łagodnie mówiąc mocno kontrowersyjna kolorowa psia kupa.
        moze tak lepiej jakkos przejazd przez centrum usprawnijcie?
    • Gość: e Re: Góra Wrocławia IP: *.ster-net.pl 15.09.07, 12:08
      Szklane domy w najczystszej postaci.
    • Gość: qbaz Mogłaby być w kształcie góry Ślęzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 12:19
      Lepiej by promowała region.
      • Gość: ano Re: Mogłaby być w kształcie góry Ślęzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 16:44
        ...albo w kształcie kolumny zygmunta, żeby podlizać się brudasom z
        Warsiawy...
    • Gość: Tare Świetny Pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 12:20
      Wygląd nieco wyrafinowany, ale ciekawy. Budynek będzie INTERESUJĄCO wyglądał
      (temu nie da się zaprzeczyć - hehe), a poza tym będzie pełnił funkcje użytkowe i
      turystyczne.

Lepsze to od bazyliki w Licheniu, ociekającej plastikowym złotem, gdzie więcej
      jest korytarzy niż miejsc do odprawiania mszy np.
    • Gość: wawianka bardzo fajny pomysl!!! IP: *.chello.pl 15.09.07, 12:26
      podoba mi sie
    • Gość: he Góra Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 12:29
      Faktycznie bardzo podobne do pałacu kultury, hehe
    • Gość: michał Góra Wrocławia IP: 212.203.141.* 15.09.07, 12:32
      obleśne brzydactwo... fuuuujj... król jest nagi...
    • Gość: magdapaw4 Góra Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.07, 12:45
      Autor przyznaje na swojej stronie internetowej, że inspiracje czerpał z dwóch
      wyjątkowych budowli XX wieku - wspomnianej już wcześniej wrocławskiej Hali
      Stulecia oraz warszawskiego Pałacu Kultury i Nauki

Super inspiracja- megalomanii, kiczu i propagandy. Władze miasta, zamiast
      stawiać szklane domy powinny wziac sie za miasto, ktore w duzej czesci wyglada
      jak makieta powojenna. niech sie Dutkiewicz przejedzie rowerem po Żeromskiego,
      Traugutta, na przyklad. We Wrocławiu w XXI wieku nie da sie juz żyć. Poz tym,
      kto by zadzierał głowe podziwijajac szklana gore, jesli mozna sie zabic na
      wybrzuszonych chodnikach pramietajacych czasy Bismarka?
      • jakdab Wrocław Bismarca ma się lepiej od tego powojennego 15.09.07, 12:50
        Zwróć uwagę jak jedzie się samochodem. Gdzie jest równiej? Na
        granitowej kostce pamiętającej czasy Wilhelma czy na afalcie
        wylewanym za Gierka?
    • Gość: developer Góra Wrocławia IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.07, 13:16
      nawet takiej slawie polska kojarzy sie z "tancem Ludowym" a nie np: normalnym
      koncertem
      • Gość: muss Re: Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:55
        projekt paskudny a wizualizacja jeszcze gorsza, fikający zespół Mazowsze ;)
    • Gość: Hucio Góra Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:34
      Super owszem ale Jak narazie niemamy Expo2012 niema wiec niech
      zaczna sie wreszcie roboty związane z EURO2012 bo jak narazie jest
      krucho
    • Gość: dassa Góra Wrocławia-gdzie? IP: *.madcomputers.pl 15.09.07, 13:50
      przepraszam, bpo może nie doczytałam:gdzie to ma stanąć??
    • tragikomix Góra Wrocławia 15.09.07, 14:10
      Jeszcze skocznia by się przydała, Adaś by sobie polatał. Dookoła góry tor z ekipami F1 i Robertem w BMV, no i sława miasta Breslau na świecie nie przeminie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka