Gość: yelonek IP: 193.108.78.* 15.11.07, 09:31 To jakim cudem na Nowym Swiecie/Chmielnej jest nadal tyle dziadostwa? Polowa sklepow/uslug to nadal relikty PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierre_ogi Chmielna jak Pola Elizejskie. Prawie 15.11.07, 09:47 ja akurat mieszkam na Chmielnej i zastanawia mnie tylko jedno... dlaczego pierwszy deptak w Warszawie jest znow parkingiem... plamy oleju wszedzie... trzeba rure wymienic pod albo kabel... to juz kostki kladzie sie nie zgodnie z kolorami tylko byle jak... nie myte od lat latarnie... no zalosc bierze... to jest jeden z wielu przykladow na to czym roznimy sie od europy. tam jak cos ktos kupi, zrobi, wyremontuje to chocby to mialo 10 lat to sie o to dba. u nas nie. w zasadzie wszystko nadaje sie juz do remontu zwlaszcza w sasiedztwie pasazu ktory schrzaniony bo schrzaniony ale jest nowy a Chmielna jest dla mnie juz przykladem realizacji okresu przemian gospodarczych... czyli krotko mowiac... szczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Chmielna jak Pola Elizejskie. Prawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 15:57 > to jest jeden z wielu przykladow na to czym roznimy sie od europy. No tak, Europa do Warszawy to raczej szybkonie zawita..... Warszawa przez 200 lat była w Rosji, a zatem mentalność panuje tam azjatycka, a nie europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Chmielna to syf 15.11.07, 11:19 Łuszczące się kamienice, drące się lumpy z gitarami, obleśne sklepy. I za to płaci się tyle forsy? Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: Chmielna to syf 15.11.07, 11:48 Litości! Coś sie komuś pomyliło. Skoro Chmielna i Nowy świat są ulicami handlowymi to gdzie tam są sklepy??? Szewc, zegarmistrz i sklep indyjski?????? Mnie się zawsze wydawało, że ulica handlowa to światowe marki a nie bazarowy towar. Poza tym jak wygląda Chmielna? jak zapuszczona prowincionalna uliczka, której od 1978 nikt nie tknął. A wieczorami wygląda to jak podejrzana dzielnica gangsterska. dziwię się, że wogóle robi się porównania. Warszawa ma tyle wspólnego z metropolią co fiat 126p z limuzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Chmielna to syf IP: 85.219.149.* 15.11.07, 12:20 popaprana rzeczywistosc i tyle. chyba mafia pierze pieniadze na wynajmie tych powierzchni przy chmielnej. ta ulica jest tak brudna jak dworzec centralny i tak jak na nim pelno jest meneli. nowy swiat czy krakowskie sa w porownaniu do chmielnej luksusowe, ale o cenach wynajmu tam jakos nikt nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Chmielna jak Pola Elizejskie. Prawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 12:13 poprzeliczać na zł/m2!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Chmielna jak Pola Elizejskie. Prawie 15.11.07, 12:30 z tego co słyszałem to na parteże złotych tarasów czynsz dochodzi do 350zł za m^2 więc najdroższą ulicą warszawy jest nieistniejąca już ul. widok w rejonie E.Plateri i JP2 :P:P:P:D:D:D:D czyli okolice dworca centralnego :) ale tak na poważnie tylko w ostatnim roku na odcinki KP Pl.Trzech Krzyży powstał butik Nespresso, Max&Co, Emporio Armani, Churchs&J.P Morgan, przeniósł się jeden z salonów Max Mara (mogę się mylić) oraz właśnie został otwarty prywatny sklep z ubraniami Dsqared i podobnych marek słyszy się też o żemają wejść przynajmniej Chanel i LV w nie dlekiej przyszłości O tym co już jest nie będe pisał w każdym raczie widać jakiś postęp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefe ważniejsze centra handlowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 12:34 Wydaje mi się, że do Pól Elizejskich bliżej ma Pl. Trzech Krzyży, jest bardzie reprezentacyjny i zadbany, Chmielna jest w stanie upadku. Jednak co dziwi ceny w Polskich sklepach mimo stosunkowo niskich czynszów niskie wcale nie są;) trend zanikania sklepów w mieście nie zmieni się dokąd Polacy będą się fascynować centrami handlowymi, niestety, gdyby nie banki lokale użytkowe w miastach byłyby puste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola czy ktoś tam był ostatnio?rudera za ruderą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:00 jakiś lewy ten ranking Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: czy ktoś tam był ostatnio?rudera za ruderą 15.11.07, 15:28 to ranking wg cen, nie jakosci. gdyby ukladano go wg. urody miejsca, brakloby tabeli na te zapyziale uliczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deratyzator Codziennie chodzę Chmielną... IP: *.acn.waw.pl 15.11.07, 16:16 Codziennie chodzę Chmielną i śmiało mogę powiedzieć, że bliżej jej do trzeciego świata niż do Pól Elizejskich. Brud, smród i żule wszelkiej maści. Tych co drą mordy i udają, że potrafią grać na gitarze to najchętniej bym za jaja powiesił. W ogóle nienawidzę "reprezentacyjnego" rejony mojego miasta - tyle meneli i wszelakich obszczymurów to nigdzie indziej w Warszawie nie uświadczysz. Czy naprawdę policja lub straż miejska nie może nic z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
cmp_online Re: Codziennie chodzę Chmielną... 01.03.09, 13:49 Zmieńmy to. Zacznijmy od zaraz. Ja zabieram się za chmielną 14, gdzie w lipcu 2008 uruchomiłem przychodnię CMP Chmielna na bazie starego istniejącego ZOZu Cor-Med (www.cmp.med.pl). ;) Udało się przegonić plakaciarzy, wyczyściłem mury, nowi nie przyszli, uszanowali włożony wysiłek, teraz przyszli tagowcy jak krac, fiesta itp - ci sami, którzy zniszczyli pół warszawy, bo pewnie odpowiada im życie w takim bałaganie. Przecież to nie są zwykli wandale, ale inteligentni ludzi, któzy jedynie w nieodpowiedni sposób wyrażają swój bunt. Wierzę, że i oni moga pomóc... Nic to - ściany chmielnej 14 wyczyszczę, założę monitoring, zrobimy happeningi. Nie czekajmy na to, aż zrobią to inni - zaproaszam na bloga, którego właśnie założyłem - www.chmielna14.blogspot.com. Zajrzyjcie i wesprzyjcie ideę. Pomóżcie przywrócić blask Chmielnej. Stop z narzekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtyu Czyli - unikać tych ulic, bo przepłacamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:03 Czyli - unikać tych ulic, bo przepłacamy strasznie jak cos tam kupimy :D Możliwość zakupów online nie obniża cen? Dziwne ..... pzdr tapety.tapety.glt.pl - super foty Odpowiedz Link Zgłoś