Dodaj do ulubionych

Villa Modra Szczecin

27.11.07, 01:09
Witam
Czy ktoś już coś podpisywał z Hirny ?
Czy ten teren będzie drenowany?
Jak cenowo? Można coś wynegocjować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Franek Re: Villa Modra Szczecin IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 22:27
      Kolega kupował - mówił, że sporo sprzedali więc z negocjowaniem cen kiepsko... Ceny wydają się normalne, tanio nie jest ale daje się przeżyć na tą lokalizację. Bez drenażu to tam chyba tylko budę dla psa się da postawić.
      • Gość: sa Re: Villa Modra Szczecin IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.08, 08:00
        niewiecie czy jest tam cos jeszcze do sprzedania?
        • Gość: Anna Re: Villa Modra Szczecin IP: *.chello.pl 08.01.08, 13:25
          Ale oni buduja na bagnach! Odradzam taka lokalizacje.

Jak sie za pare lat w Sz-nie woda podniesie, to tam na pierwszy
          rzut. Tez rozwazalam ich oferte, ale za duze ryzyko. Mieszkanie to
          cos na wiele lat, a problemy podmakania niektorych dzielnic Sz-na
          mamy juz (chociazby zeszly rok) widoczne.

Tam kiedys bylo koryto rzeki. Nie bez powodu dzielnica nazywa sie
          Bezrzecze. Rzeka zniknela, ale teren podmokly i przy gorszych
          wiatrach wszystko sie moze zdarzyc.

Jedyne co mi sie podoba, to ich projekt. Naprawde ladne kameralne
          domki. Takich projektow oby wiecej w Szczecinie!
    • Gość: a Re: Villa Modra Szczecin IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.08, 13:32
      fajnanazwa u nas takich nie ma
    • Gość: Carloss Re: Villa Modra Szczecin IP: 81.190.125.* 19.01.08, 19:12
      Oferta nie jest zła. Z tym bagnem to trochę racja.Podobno wstrzymali budową bo
      prowadzą badania nad posadowieniem budynku.Podobno konstruktor znalazł
      rozwiązanie i zaczynają budowę.Ale zobaczymy.
      • Gość: Magda Re: Villa Modra Szczecin IP: 92.11.39.* 30.01.08, 21:49
        Zainteresowała mnie ta oferta. Wie może ktoś coś więcej o tych
        bagiennych terenach? Jest aż tak źle? Dzięki
        • Gość: Magda Re: Villa Modra Szczecin IP: 92.11.177.* 16.03.08, 16:19
          Spokojnie spokojnie nie wszyscy na raz. Czekam ponad miesiąc na
          odpowiedż a tu nic, a może nikt tam nie kupuje mieszkania...
          • Gość: guest Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 17:31
            byłem tam na budowie i rozmawialem z kierownikiem i byłem u dyrektora i
            stwierdziłem ze obaj mają odmmienne zdania na temat rozwiazania problemu
            podmokłego terenu. mam zamiar wynajac fachowca ktory sprawdzi ta inwestycje pod
            tym katem bo nie ma co sie pchac w niepewne. ci co tam mieszkaja maja problemy z
            woda a hirny twierdzi ze na wlasna prosbe bo nie przygotowali terenu. ale jak
            woda gruntowa stoi na 50 cm to nie mam mocnych ze przy ulewie trza bedzie w
            ogrodek gumiaki zalozyc.
            • Gość: viokmenn Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:29
              Z tego co wiem to budynki są tak wyniesione do góry, że nie bardzo ma co tam zalewać i nawet ogródki będą podniesione w stosunku obecnego poziomu terenu.
              Poza tym obok są domy z ładnymi ogrodami i nie wygląda by ktoś tam w gumiakach chodził.
              • Gość: Carloss Re: Villa Modra Szczecin IP: 94.254.239.* 21.12.08, 21:50
                Panowie i Panie inwestycja zmierza do końca i nie ma komentarzy
                Termin przekroczony o cztery miechy i nie piszecie nic
    • Gość: mrowka Re: Villa Modra Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.08, 20:48
      Tez jestem ciekawa.
      Dawajcie info, jak cos wiecie.
      • Gość: Leszek Re: Villa Modra Szczecin IP: 77.88.148.* 23.12.08, 15:36
        Wczoraj dostałem pismo, że moje mieszkanie zostanie wybudowane najpóźniej do 10
        marca...Względem mojego pierwotnego terminu opóźnienie wynosi 2 miesiące i 10
        dni. Swoją drogą, coraz mniej podoba mi się polityka przekazywania informacji o
        zmianach prowadzona przez dewelopera, właściwie dezinformacji. Na początku
        grudnia dzwoniłem do biura i kobieta okłamała mnie ze będzie do końca grudnia
        oddanie ( choć na 100 % już wówczas ten termin był nierealny ). ..
        • Gość: mrowka Re: Villa Modra Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 26.12.08, 17:11
          Leszku, dziekuje za info.
          A powiedz, podpisales umowe, ktora zaproponowal deweloper, czy
          prosiles o zmiany? Nie ma tam nic o gwarancji budynku i prac.

No i gdzie by sprawdzic kwestie wysokiego stanu wody? Moze gmina
          Bezrzecze? Nie mam pojecia, jakie osoby sa w stanie ocenic realne
          zagrozenie podmakania/wilgocenia budynku w przyszlosci?

• Gość: Leszek Re: Villa Modra Szczecin IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.08, 16:09
            Witam. Jesli chodzi o ksztalt umowy zaproponowanej przez dewelopera
            to dyskutowalismy szczegoly zapisow dla mnie dyskusyjnych. Co do
            kilku punktow osiągnelismy kompromis, w przypadku innych pozostaly
            bez zmian. Natomiast, mam wrażenie ze nie konca zrozumialem sens
            wątpliwosci odnosnie gwarancji prac i czasu . Możesz sprecyzowac ?
            Jesli jednak dobrze kombinuje to chodzi Ci zapewne o termin oddania
            mieszkania. Jesli tak, jest to kwestia indywidualna i zależy przede
            wszystkim od mieszkania jakie zamierzasz kupic, tym niemniej w
            umowie jaką podpisujesz z inwestorem zawsze powinien byc termin
            realizacji. Gdy ja podpisywalem umowę moim pierwotnym terminem
            oddania byl miesiąc grudzien. Jednakze, stadardowo deweloper
            umiescil klauzule zabezpieczające wlasne interesy. W tym wypadku
            dopuszcza prawną mozliwosc wydluzenia terminu oddania de facto o 3
            miesiące bez żadnych konsekwencji prawnych i finansowych. Wynika ze
            tego,że moje opoznienie jest zgodne z normami zawartymi w tresci
            umowy,co nie oznacza ze jestem z tego faktu zadowolony.Wręcz
            przeciwnie. Deweloper, przez dluzszy bowiem utrzymywal, iż termin
            oddania pozostaje niezmieniony. Na marginesie, absolutnym szczytem
            bezczelnosci bylo przyniesienie pierwszego powiadomienia o
            odroczeniu oddania mieszkania do notariusza w dniu podpisania umowy
            przedwstępnej !
            Zapis ze standardowej umowy proponowanej przez Hirnego :
            §13. RĘKOJMIA I GWARANCJA
            1. Deweloper dołoży wszelkich starań, aby Lokal został wybudowany
            zgodnie z obowiązującym
            prawem, wiedzą techniczną, sztuką budowlaną, należytą starannością i
            postanowieniami Umowy.
            2. Deweloper udzieli na Lokal wszelkich gwarancji i rękojmi
            wynikających z przepisów prawa.

RĘKOJMIA

1. Zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego wykonawca ponosi
            odpowiedzialność z tytułu rękojmi za wady fizyczne obiektu.
            Zgodnie z art. 556 par. 1 kodeksu cywilnego rękojmi możesz się
            domagać np., gdy:

• dom (mieszkanie) nie spełnia swoich funkcji np. budynek grozi
            zawaleniem albo ma dach tak nieszczelny, że deszcz kapie ci na
            głowę.

• „Rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu sprzedawca
            zapewnił kupującego". np. deweloper (spółdzielnia) deklarował np.,
            że dom będzie ogrodzony murem z kamienia, a jest siatka.

• w mieszkaniu (domu) brakuje jakichś elementów np. okien

UWAGA! Na mieszkanie (dom) kupione od dewelopera (spółdzielni) lub
            zbudowane przez tzw. generalnego wykonawcę przysługuje ci trzyletnia
            rękojmia (od daty odbioru budynku). Obejmuje ona jednak tylko
            konstrukcję budynku.

Natomiast na wykończenie mieszkania (np. ułożenie płytek w łazience
            czy parkietu w pokoju) przysługuje ci tylko przez rok (od daty
            wykonania usługi).

Jeżeli wada ma "charakter istotny", tzn. lokal jest tak źle
            zbudowany, że nie da się w nim mieszkać (np. ściany się rozchodzą),
            żądaj wymiany mieszkania na nowe. Możesz też odstąpić od umowy i
            domagać się zwrotu wpłaconych pieniędzy.

W przypadku wad istotnych domagaj się ich usunięcia w okresie 14-30
            dni.

W przypadku "wady nieistotnej" musisz wyznaczyć wykonawcy termin (7-
            14 dni), w jakim powinien wadę usunąć. Po jego upływie wolno ci nie
            przyjąć naprawy.

Nie możesz jednak odstąpić od umowy, lecz jedynie żądać od wykonawcy
            obniżenia wynagrodzenia.

Gdy nie jesteś w stanie dogadać się z fachowcem, czy wada jest
            istotna, czy nie - sprawę rozstrzygnie sąd cywilny.

Pozostaje sprawa podmakania terenu i wysokiego stanu wod gruntowych.
            1. Rzeczywiscie woda gruntowe są wyżej, lecznie jestem w stanie
            powiedziec jak wysoko. Możesz to sprawdzic na wlasną rękę, lecz z
            tego co się orientuję to raczej nie w Gminie Bezrzecze, bo takowa
            nie istnieje...Dzielnicą Bezrzecze de facto administrują dwie
            gminy : Szczecin i Dobra. Z tego co wiem, teren Villi Modra podlega
            jurysdykcji Gminy Szczecin.
            2. Zmieniono sposob posadowienia budynku, dodatkowo wylewając
            skruszony i zagęszczony beton uwzględniając specyficzne warunki
            zabudowy.
            3. Rozmawialem z sąsiadami zaraz obok, mieszkają ladnych parę lat i
            nic nadzwyczajnego sie nie dziej. Nikogo nie zalewa i nikt nie
            chodzi w gumiakach.
            4. Prezes generalnego wykonawcy osiedla sam kupil tam mieszkanie
            5.Większosc budynkow jest podpiwniczona, a teren dodatkowo
            podniesiony o kolejny metr.

pozdrawiam
            • Gość: Carloss Re: Villa Modra Szczecin IP: 94.254.216.* 28.12.08, 12:05
              Ja nie negocjowałem warunków umowy i może żałuje.Z terminem oddania to wielkie
              przegięcie Pan kierownik budowy albo nie wie o co chodzi na budowie albo dobrze
              gra.Na oko laika widać było, że nie skończą do końca grudnia ale w biurze i ze
              słów kierownika wynikało że odbiór jest w grudniu a pierwszy budynek oddadzą na
              początku grudnia.Do dzisiaj nic nie oddane.Jak się dobrze przyjrzeć umowie to z
              kar umownych nici.Ale to nie miejsce na takie tematy.Kupiłem lokal w 5-tym
              budynku.Szukam sąsiadów. carolss3@wp.pl
              • Gość: Leszek Re: Villa Modra Szczecin IP: 77.88.148.* 29.12.08, 10:35
                Witam Carlosie. No to wstępnie masz pierwszego sąsiada może nie z bezpośredniego
                sąsiedztwa ale zawsze...:-) A kupiłeś w tym dłuższym czy krótszym rzędzie
                budynków ? Co się tyczy kierownika budowy, to raczej nie wytrzymuje presji
                oczekiwań nabywców i nie do końca zachowuje się asertywnie i obiektywnie.
                Jeszcze jedna rzecz. Dostałeś może również pismo o następnym przesunięciu ?
                Pozdrawiam
                banart5@autograf.pl
                • Gość: mrowka Re: Villa Modra Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 01.01.09, 16:53
                  Dziekuje Wam za wypowiedzi, a szczegolnie Leszkowi za wyczerpujace
                  informacje. :)

Jestem zdecydowana na zakup, na 95%. Powstrzymuje mnie polityka
                  bankow, no i pare innych obaw.

Leszku, mialam na mysli gwarancje na budynek. Co w przypadku, gdy
                  powiedzmy w trakcie uzytkowania mury zaczna wilgotniec, czy dziac
                  sie cos innego? A moze jest to w umowie, ale ja zle to interpretuje?

No i kiedy beda oddania pierwszych budynkow? Mnie interesuje
                  dwupokojowe w tym krotszym rzedzie.
                  Orientujecie sie tez moze, co do kierunkow polnoc-poludnie? Ciekawi
                  mnie, na jakie strony wypadaja okna.
              • Gość: Seba Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:41
                W 5. budynku w lewym rzedzie, czyli lokalu numer 9? (ostatni z
                garazami) To witaj sasiedzie! ;)
                • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 28.01.09, 10:46
                  Witam wszystkich sąsiadów :) Powiedzcie proszę na kiedy macie zaplanowane
                  odbiory mieszkań. U mnie z planowanego 30.grudnia.2008 termin przesunął się na
                  31.03.2009(pismo od dewelopera). Jak dla mnie ten termin nadal jest
                  nierealny(budynek nr13).

pozdrawiam
                  • Gość: Maestro Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 10:51
                    Deweloper buduje według zasady " Zapłacili, to mogą poczekać" Szkoda słów.
                    • Gość: Luky Re: Villa Modra Szczecin IP: 83.168.122.* 05.02.09, 23:02
                      Witam sąsiadów też zakupiłem mieszkanie na modrej ... jak widać tempo prac jest
                      dramatyczne ... otrzymałem także pismo odnośnie wstrzymania prac z powodu pogody
                      - temat obgadałem z prawnikiem trzeba odpisać także pismem. Proponuję jakieś
                      spotkanie jeżeli są chętni do obgadania naszej sytuacji

bukowe@gmail.com
                      • Gość: Zoolog Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:48
                        Tak, trzeba podjąć jakieś kroki, ponieważ deweloper czuje się bezkarny.
                        Będę pisał na mail.
                        • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 06.02.09, 11:45
                          Witam ponownie,
                          w razie jakiegoś spotkania to zostawiam maila wchoziak@wp.pl. Też zastanawiałem
                          się nad zapisem w umowie mówiącym o warunkach pogodowych. W moim mniemaniu jest
                          to zapis bezzasadny. Kupując mieszkanie w październiku i dostając termin
                          zakończenia budowy 30.12.2008 trzeba z góry odrzucić warunki
                          pogodowe(najprościej mówiąc - zimą jest zimno i deweloper o tym wiedział).

wchoziak@wp.pl
                      • Gość: Zoolog Re: Villa Modra Szczecin IP: 77.88.148.* 07.02.09, 11:48
                        Witam wszystkich. Byłem kontrolnie dzisiaj na budowie. I co ? Nic. Zero ludzi,
                        Zero pracy. Dziwne, tym bardziej, że kilkakrotnie wcześniej też byłem w sobotę i
                        zawsze ktoś pracował. Zaczynam się niepokoić, tym bardziej że dzisiaj ciepło i
                        pogoda niezła. W przyszłym tygodniu zapowiadają okresowy powrót niskich
                        temperatur, po czym deweloper znowu wyśle swoje śmieszne pisemko o "
                        niesprzyjających warunkach pogodowych" . Trzeba podjąć kroki prawne. ( na
                        marginesie inwestycja po sąsiedzku zaczęte notabene później rośnie jak ja
                        drożdżach) Panie DEWELOPERZE może warto zatrudnić tamtych ludzi ?!
                        • Gość: bubu Re: Villa Modra Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 12:47
                          kupiłem w sgi Garden House. zero problemu z terminami czy z polityką informacji.
                          dziwią mnie dywagacje nt terminu na Willa Modra. zapis w umowie dający prawo do
                          przesunięcia terminu jest nieważny. jak podpisywałem z sgi prawnik mi to
                          powiedział, więc mimo zapisu masz odszkodowania albo nawet prawo do zerwania
                          umowy z odszkodowaniem. To hirrny popłynie jak ma opóźnienie
                          • Gość: Zoolog prośba IP: 77.88.148.* 07.02.09, 15:59
                            Mogę prosić o namiary na tego prawnika ?
                            • Gość: Carloss opóźnienie na Villa Modra IP: *.mobile.playmobile.pl 09.02.09, 09:16
                              Panowie i Panie byłem u prawnika i potwierdził że zapis w umowie dający prawo
                              do przesunięcia terminu jest nieważny.Jak by coś to carolss3@wp.pl
                              pozdrawiam sąsiadów.
                          • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.nitka.net.pl 28.02.09, 16:14
                            Witam wszystkich ! Dzisiaj byłem na rytualnych już odwiedzinach na budowie.
                            Słuchajcie, 3 tydzień z rzędu nie zauważyłem ŻADNYCH
                            postępów w pracy na budynkach po prawej stronie ( te z większymi ogródkami ) !!!
                            Do tej pory argumentem uzasadniającym opóźnienia była pogoda. Argument już moim
                            zdaniem blednie, ponieważ w ostatnim tygodniu pogoda była przyzwoita a wygląda
                            tak jakby nikt przez ten czas nie pracował. Przypadkiem zamieniłem słówko z
                            pracownikiem który nie może odzyskać zaległych pieniędzy od wykonawcy , więc
                            rodzi się podejrzenie, że deweloper ( SIC !) wstrzymał prace z braku funduszy .
                            Według niego realnym terminem zakończenia budowy jest koniec roku ! Nawiasem
                            mówiąc, "czynnik pogodowy": od samego początku wydawał mi się mocno naciągany.
                            Mam pytanko . Czy ktoś z Was podjął już jakieś konkretne kroki prawne
                            zmierzające do uzyskania odszkodowania z tytułu opóźnień ? Jak wygląda sytuacja
                            z Waszej perspektywy ?
                            • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 02.03.09, 21:15
                              Hej,
                              Też byłem na budowie i nie powiedziałbym że cała budowa stoi. W ubiegłym
                              tygodniu widziałem jak podłączali gaz, ocieplali budynki(chyba nr9 i 11), zdjęli
                              rusztowania z bud. nr.1, rozkładali klinkierówkę chyba na trzech budynkach. Poza
                              tym zamontowali już bramy garażowe w pierwszych budynkach(nie wspominając o
                              pracach wewnętrznych, najbardziej pracochłonnych). Chyba szykują się do
                              pierwszych odbiorów. A wydaje mi się, że mieszkania po lewej stronie(mniejsze
                              ogródki) lepiej im się sprzedały i dlatego są priorytetowe dla dewelopera.
                              Jeżeli chodzi o kary umowne to nie mam pojęcia jak to będzie. Niby nam się
                              należą, ale nie wiem czy wystarczy mi sił na "sądzenie się:/".
                              pozdrawiam
                              • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 02.03.09, 21:24
                                dla zainteresowanych uspokajający artykuł:
                                www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16792461,hirny-bd-zwieksza-sprzedaz.html
                                W budownictwie nie ma szans bez opóźnień;-)
                                • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.nitka.net.pl 02.03.09, 22:42
                                  W żadnym momencie mojej wypowiedzi nie użyłem sformułowania "cała budowa stoi" .
                                  Owszem, prace na najbardziej zaawansowanych budynkach jakieś trwają, lecz ja ze
                                  zrozumiałych względów jestem zainteresowany mocniej postępami w "moim rzędzie"
                                  których nie widzę. Zaznaczam, że na budowie jestem co tydzień lub dwa, więc mam
                                  pojęcie i kontrole nad tym co się tam dzieje, a w zasadzie to nie dzieje. Poza
                                  tym, nie bardzo mogę się zgodzić ze stylem rozumowania, który zakłada, że skoro
                                  w jednym rzędzie deweloper sprzedał więcej mieszkań to ja mam z tego tytułu
                                  poczekać dłużej na mieszkanie . Niby dlaczego ? Czy moje kilkaset tysięcy jest
                                  mniej warte niż Tych z rzędu z mniejszymi ogródkami ? Reasumując, są terminy
                                  realizacji na które deweloper umówił się z kupującymi,a których w sposób jawny
                                  nie dotrzymuje.
                                  Pozdrawiam
                                • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.nitka.net.pl 02.03.09, 22:53
                                  Artykuł z załączonego linka jest sponsorowany. Poza tym :
                                  "Spółka Hirny BD w 2008 roku sprzedała 226 lokali mieszkalnych w porównaniu do
                                  76 w 2007 roku, co oznacza wzrost sprzedaży o 196%."
                                  Szkopuł w tym że brakuje mi w tej informacji o sprzedaży za okres od 1
                                  października 2008 r do powiedzmy końca lutego tego roku.
                                  Niech podadzą dane sprzedaży za analogiczny okres poprzedniego roku, bo jak
                                  rozumiem artykuł ma dowodzić "dynamiczny wzrost sprzedaży" w trakcie załamania
                                  koniunktury podczas gdy inni w tym samy czasie nie sprzedają nic albo nie wiele.
                                  To tak jakbym nagrał płytę, po czym sam bym ją zrecenzował. Pozdrawiam
                                  • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 03.03.09, 07:58
                                    Po prostu staram się zrozumieć dewelopera. Stawiając się na jego miejscu i mając
                                    taką siłę roboczą jaką on teraz posiada, starałbym się najpierw skończyć to co
                                    już sprzedałem, żeby dostać pozostałą część pieniędzy. W tym momencie Twoje sto
                                    tysięcy jest dla dewelopera "ciut" mniej warte niż sto tysięcy osób które kupiły
                                    mieszkania z drugiej strony:/ Obym się mylił, takie sytuacje są "chore" ale
                                    niestety nadal spotykane w budownictwie(nie tylko w Polsce):/
                                    W kwestiach kondycji finansowej firmy HirnyBD ciężko cokolwiek mówić, firma
                                    chciała wejść na giełdę w kwietniu 2008, ale czy było to spowodowane chęcią
                                    pozyskania dodatkowych funduszy, czy ugruntowania swojej pozycji na rynku, to
                                    nie mam pojęcia. Pozdrawiam
                                    • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 09:43
                                      Oki. Załóżmy,że deweloper ma problem z podwykonawcą. To rozumiem. Tyle tylko że
                                      moja empatia tak daleko nie sięga. Proszę sobie wyobrazić sytuację, w której
                                      klient idzie do sklepu kupić spodnie, po czym zanim wcisnął na tyłek spostrzega
                                      pękające szwy. Wraca więc do sklepu i prosi o zwrot środków ewentualnie wymianą
                                      na inną parę. Ku swojemu zdumieniu, sprzedawca informuje go że firma która szyje
                                      spodnie zatrudniła kiepskich krawców. Krótko mówiąc, jeśli deweloper wybrał taką
                                      ekipę wykonawców jest to jego odpowiedzialność. Ja mam zobowiązania wobec banku,
                                      ale dewelopera to nie interesuje, więc dlaczego ma być odwrotnie ? Pozdrawiam
                                      • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:09
                                        Jest nowy termin...koniec maja buahahhahhaha
                                        • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 24.03.09, 13:42
                                          :) do tego terminu to oni skończą co najwyżej ten dłuższy rząd budynków:/
                                          Chociaż prace przyspieszyły i ostatnio widziałem że zaczęli zwozić krawężniki
                                          betonowe i kostkę polbrukową na jezdnię i chodniki:) Zauważyłem też(tak mi się
                                          wydaje), że skierowali swoje wszystkie brygady robotników właśnie na ten
                                          wspomniany dłuższy rząd budynków.
                                          • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:11
                                            hmmm....z Twojego postu wynika, że deweloper skierował wszystkie siły na jak
                                            przypuszczam rząd gdzie kupiłeś mieszkanie. Mi z kolei powiedział, że lada
                                            moment ekipa z dłuższego rzędu weźmie się z dachy na krótszym. Reasumując :
                                            dezinformacja i gra na zwłokę. A kiedy byłeś na budowie ?
                                            • vvvoitas Re: Villa Modra Szczecin 24.03.09, 14:37
                                              byłem w sobotę, widziałem robotników tylko i wyłącznie na budynkach o
                                              nieparzystych numerach. Ale właśnie kończą ostatni dach z tamtej strony, więc
                                              tak mi się wydaje teraz przerzucą siły na drugą stronę.
                                              • Gość: Eukaliptus Re: Villa Modra Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:28
                                                Dzięki za info. Mam nadzieję, że choć jeden raz deklaracje dewelopera znajdą
                                                pokrycie w rzeczywistości...choć nie mam podstaw. Pozdrawiam
                                • wdeszczurosne Re: Villa Modra Szczecin 31.03.09, 22:14
                                  Dzieki za ten artykul. :)
                          • Gość: Anonim Ostrzeżenie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 16:31
                            UWAGA ! Ostrzegam Wszystkich, nie kupujcie od tego dewelopera !!!!
                            Kupiłem i żałuję. NIE WYWIĄZUJE SIĘ Z UMÓW !!!
                            • vvvoitas Re: Ostrzeżenie !!!!!! 22.04.09, 08:32
                              Ale powiedz o co Ci chodzi dokładnie, bo o niedotrzymaniu terminu to wszyscy
                              wiemy:/

A mam pytanie do pozostałych, czy odbieraliście już swoje mieszkania?, bo
                              słyszałem że rozpoczęły się odbiory. Jeżeli odbieraliście to na co zwracać uwagę
                              i z czym mieliście problemy?

pozdrawiam
                              • Gość: Anonim Gall Re: Ostrzeżenie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:26
                                Może i wszyscy wiemy,a może nie. Pewnie niektórzy czują się z tym dobrze i jeśli
                                tak to w porządku. Zakładam jednak,że większości chroniczne przekładania
                                odbiorów nie bawi....
                                • Gość: Nathan Adler Odbiory IP: 94.254.171.* 23.04.09, 22:01
                                  Witam sąsiadów. Przy odbiorze trzeba zwrócić uwagę dosłownie na wszystko z
                                  naciskiem na gładzenia ścian. Ogólnie nie jest źle, zaprzyjaźniony fachowiec
                                  pochwalił jakość wykonania wnętrz. Pozdrawiam.
                                  • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 14:47
                                    Do Nathan Adler : mógłbyś napisać coś więcej ? Czy były jakieś poważniejsze
                                    usterki ? Czy ostatecznie odebrałeś ? Pozdrawiam
                                    • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 25.04.09, 10:49
                                      Witam
                                      Wczoraj otrzymałem informację iż jeden z podwykonawców wykonujących dla Hirny
                                      jest niewypłacalny i kończy działalność (nie wiem który). Przy odbiorze
                                      najlepiej zapłacić rzeczoznawcy aby razem odebrać mieszkanie, z tego co widzę
                                      kominy w mieszkaniach są przesunięte względem planu, brak zaplanowanego tarasu w
                                      zamian "piwnica". Po kolejnej konsultacji z prawnikiem - kazała czekać, naliczać
                                      odsetki a w przypadku gdy nie będą chcieli zapłacić - pozew i to najlepiej
                                      zbiorczy .
                                      • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.nitka.net.pl 25.04.09, 20:02
                                        Do 123 : jestem za pozwem zbiorowym w przypadku nie wywiązania się przez
                                        dewelopera z umowy i uchylania się od zapłaty kar umownych.Myślę, że w jedności
                                        siła i większa szansa na uzyskanie respektu dla naszych praw
                                        konsumenckich.Pozdrawiam
                                      • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.nitka.net.pl 25.04.09, 20:07
                                        jeszcze jedna rzecz. Po ostatniej wizycie na budowie, zacząłem mieć poważne
                                        wątpliwości odnośnie zaplanowanych między budynkami wiat samochodowych...
                                        Zrobiło się tam strasznie wąsko i jakoś brak mi chyba wyobraźni żeby
                                        zlokalizować tam dwie wiaty tuż obok siebie, nie mówiąc już o parkowaniu aut bez
                                        wjeżdżania sąsiadowi na drzwi...
                                      • Gość: Margot Jaki Bank udzieli kredytu dla Hirny IP: *.globalconnect.pl 13.05.09, 22:56
                                        Błagam, powiedzcie mi jaki bank udzieli kedytu dla Hirny? Nie
                                        wszystkie banki, uwazja Hirny za wiarygodnego dewelopera i odmawiaja
                                        kredytó. Prosze odpowiedzcie.
                                        • Gość: BOMBELEK Re: Jaki Bank udzieli kredytu dla Hirny IP: 94.254.158.* 14.05.09, 11:36
                                          W GE MONEY I POLBANKU NIE BYŁO PROBLEMÓW
                                        • Gość: BOMBELEK Wspólnota IP: 94.254.158.* 14.05.09, 11:39
                                          DRODZY SĄSIEDZI! A CO MYŚLICIE O ZAŁOŻENIU WŁASNEJ WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ,
                                          ZAMIAST PŁACIĆ KOMUŚ ZA TZW. "ZARZĄDZANIE"? CHYBA JESTEŚMY W STANIE SAMI
                                          ZARZĄDZAĆ SWOIM OSIEDLEM
                                          POZDRAWIAM
                                          • Gość: Eukaliptus Re: Wspólnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:43
                                            Moim zdaniem pomysł powołania Wspólnoty bezwzględnie trzeba przedyskutować,
                                            natomiast na pewno w początkowym okresie funkcjonowania osiedla zarządzanie nim
                                            będzie skuteczniejsze przez firmę zewnętrzną.
                                          • Gość: Nathan Adler Re: Wspólnota IP: 89.108.243.* 16.05.09, 16:53
                                            Jestem jak najbardziej za wspólnotą. Pozdrawiam.
                                            • vvvoitas Re: Wspólnota 06.06.09, 12:32
                                              Witam Wszystkich ponownie:)
                                              Wiem że wczoraj odbywało się parę odbiorów i od razu nasuwa mi się pytanie jak
                                              Wam poszło. Samemu miałem tą wątpliwą przyjemność uczestniczyć w jednym odbiorze
                                              (własnego mieszkania). U mnie niestety się nie udało.
                                              Jestem ciekaw czy macie już jakieś wiadomości na temat terminu oddania do
                                              użytkowania osiedla, a zarazem przeniesienia własności na kupujących.
                                              • Gość: Eukaliptus Odbiory IP: *.nitka.net.pl 06.06.09, 13:33
                                                Do vvvoitas : napisz proszę z jakiego powodu nie odebrałeś mieszkania?.
                                                Chciałbym się również dowiedzieć, czy podpisywaliście wstępne umowy w formie
                                                aktu notarialnego, mniemam że większość tak właśnie zrobiła. Słuchajcie, nie
                                                wiem czy wiecie, ale po roku taka umowa ulega przedawnieniu także konieczne jest
                                                przeniesienie własności przed upływem roku od podpisania tej wstępnej
                                                umowy.pozdrawiam
                                                • vvvoitas Re: Odbiory 06.06.09, 14:42
                                                  Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami to pisz proszę na maila, jest podany we
                                                  wcześniejszych postach. Takich tematów wolałbym nie poruszać na forum. Pozdrawiam
                                        • Gość: WOJTEKW Re: Jaki Bank udzieli kredytu dla Hirny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:11
                                          W deutche banku tez nie bylo problemow, ale to w zeszlym roku - teraz wszystkie
                                          banki sa ostrozniejsze
                                    • Gość: Nathan Adler Re: Odbiory IP: 94.254.198.* 02.05.09, 11:51
                                      Do Eukaliptus. Jeszcze nie odebrałem. Ślimaczy się sprawa poprawek
                                      kosmetycznych. Zwracałem uwagę na gładzenie ścian i skosów na poddaszu, braki w
                                      okablowaniu do oświetlenia poddasza - lecz to jest wykonywane i nie mam
                                      większych zastrzeżeń. Z odbiorem czekam aż będą schody wejściowe. Należy zwrócić
                                      uwagę na drzwi wejściowe - czy są prosto zamontowane. Moje latały na wietrze jak
                                      Żyd po pustym sklepie i prawie się wyłamały. Powiedziano, że będą wszystkie
                                      regulować i ma być dobrze.
                                      • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 09:41
                                        Do Nathan Adler : Dziękuje za cenne wskazówki i jeśli " przypadkiem " coś by się
                                        znowu znalazło to proszę o informacje,choć jak przypuszczam zakres i rodzaj
                                        usterek będzie różny w zależności od ekipy i mieszkania. Tym niemniej "dzielmy"
                                        się spostrzeżeniami bo warto.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: Eukaliptus Obligacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 11:03
                                          Drodzy sąsiedzi ! Czy ktoś z Was w ostatnim czasie sprawdzał księgi wieczyste ?
                                          Zastanawia mnie jedna rzecz. Hirny jakiś czas temu wypuścił obligacje i
                                          interesuje mnie czy przypadkiem nie obciążył hipoteki tym zobowiązaniem ?
                                          • Gość: klient HBD Re: Obligacje IP: *.chello.pl 07.06.09, 12:23
                                            KW są jawne, wgląd do treści KW jest dostępny "od ręki" i bezpłatny.
                                          • kokoszka30 Re: Obligacje 28.05.20, 16:18
                                            Kwestie obligacyjne są bardzo ciekawym pomysłem, z którego coraz więcej osób korzysta. Są jednak przypadki, gdy nie idzie to zgodnie z oczekiwaniami i możliwościami. Co wówczas? Najważniejsze to wiedzieć jak zadziałać dalej. W tym wypadku polecam serdecznie tekst ktmh.pl/co-zrobic-gdy-emitent-obligacji-nie-wyplaca-odsetek-lub-nie-wykupuje-obligacji-w-terminie-zadanie-natychmiastowego-wykupu-obligacji/ gdzie temat został wyczerpany dość solidnie.
                                        • Gość: klient HBD Re: Odbiory IP: *.chello.pl 07.06.09, 12:34
                                          oczywiście, warto podzielić się z sąsiadami wiedzą :) Wkrótce
                                          przedstawię link do galerii zdjęć, poświęconej w całości Villamodra -
                                          od wbicia w ziemię pierwszej łopaty do wezwania do odbioru (zwanego
                                          obecnie "tylko zaproszeniem"). Będzie to materiał dokumentujący
                                          fantastyczną terminowość, bardzo wysoką jakość prac a przede
                                          wszystkim nieskazitelną uczciwość i profesjonalizm Pana
                                          Pełnomocnika :/
                                          • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 09.06.09, 17:15
                                            Z chęcią przyłącze się do tej .. hmm galerii i od razu proponuje małe zebranie
                                            jeżeli są chętni to np na 20.06 ...miejsce i godzina do ustalenia ... proszę o
                                            zgłoszenia na maila bukowe@gmail.com lub na forum (żebym sam nie został :))
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: klient HBD Re: Odbiory IP: *.chello.pl 09.06.09, 19:00
                                              chętnie, niestety 19-21.06. nie ma mnie w Sznie ;)
                                              Fotki/ kontakt: suzukibandit1200@wp.pl
                                              • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.nitka.net.pl 09.06.09, 20:11
                                                Witam, zgłaszam się do drużyny,natomiast 20-22 też mi nie pasuje. Proponuję
                                                termin 4-5 lipca. Co sądzicie ?
                                                • Gość: gość M Re: Odbiory IP: *.chello.pl 09.06.09, 21:12
                                                  Witam przyszłych sąsiadów. Też jestem przyszłym "szczęśliwym
                                                  posiadaczem" mieszkanka. Jeżeli chodzi o spotkanie jestem cały za.
                                                  • vvvoitas Re: Odbiory 09.06.09, 22:18
                                                    Witam,
                                                    to jest nas już nawet spora grupka, oczywiście zgłaszam swoją obecność.
                                                    pozdrawiam
                                                • Gość: klient HBD Re: Odbiory IP: *.chello.pl 09.06.09, 22:42
                                                  termin 4-5.07 jak najbardziej mi pasuje.

przy okazji - byłem dziś na miejscu w czasie silnego deszczu. Do
                                                  końca tygodnia będzie podobna pogoda. Wnioski - proszę zwracać
                                                  deweloperowi uwagę na drogę, świetnie widać wszelkie dziury, niecki,
                                                  załamania i fatalne wyprofilowanie nawierzchni - czyli stoją
                                                  efektowne kałuże pomiędzy krawężnikami bo woda nie spływa...

Kto na poddaszu - warto też po deszczach pod koniec tygodnia
                                                  szczególnie dobrze oglądać ściany i sufity pod kątem ew.
                                                  przecieków...

ECH.
                                            • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 10.06.09, 19:04
                                              Oj będzie ciężko zebrać wszystkich (mi nie odo 04.07) - dla mnie mogą być całe
                                              następne 2 tygodnie, można spotkać się wstępnie na budowie lub/i w jakimś lokalu
                                              na wieczór (w zależności jak komu odp). Z chętnych widzę :
                                              1) klient HBD - suzukibandit1200@wp.pl
                                              2) Eukaliptus
                                              3) gość M
                                              4) vvvoitas
                                              Poczekamy 3-4 dni może ktoś dołączy (napiszcie jakie terminy i ew pora dnia
                                              odpowiada wam)

Pozdrawiam
                                              • vvvoitas Re: Odbiory 10.06.09, 19:14
                                                Jak na razie spotkanie pasuje mi w każdym terminie oprócz weekendu 3-5.07.2009 (
                                                dopiero 05.07.2009 po południu będę w Szczecinie). Pozdrawiam
                                                • Gość: gość M Re: Odbiory IP: *.chello.pl 11.06.09, 13:38
                                                  Proponuję spotkanie w ciągu tygodnia, wieczorem ok 19.00. Wiadomo,
                                                  że na weekend każdy ma jakieś plany i ciężko się będzie zgrać, a do
                                                  tego jest zaraz pora urlopowa i wielu z nas będzie wyjeżdżać. Moim
                                                  skromnym zdaniem należy się spotkać jeszcze w czerwcu np w przyszłym
                                                  tygodniu. Rzucam termin - np czwartek 18.06 na budowie. Pozdrawiam
                                                  • Gość: Eukaliptus Spotkanie IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.09, 10:37
                                                    Propozycję spotkania w tygodniu oceniam pozytywnie, tylko w czwartek mi słabo
                                                    pasuje(wyjazd ). Jestem gotowy na piątek powiedzmy o godzinie 18.30-19.00 "na
                                                    budowie" Kto się deklaruje na piątek 19.06 ?
                                              • greg_zen Pytanie za 100 punktów ;) 13.06.09, 14:58
                                                Witam wszystkich,
                                                Czy ktoś może mi powiedzieć jak(bez specjalistycznego sprzętu alpinistycznego
                                                ;))))))umyć okno narożnikowe (to, które się nie otwiera)? Włąsciciele mieszkań
                                                na dole nie będą mieli z tym problemów (wystarczy wyjść na zewnatrz) ale ci
                                                wszyscy z góry....Chyba tylko sam Hirny zna odpowiedź. No i może jeszcze pani
                                                architekt, autorka projektu.Ciekawe rozwiazanie...Takie dla leniwych, albo by
                                                być poprawnym politycznie - 'aktywnych inaczej' :))))
                                                Pozdrawiam
                                                • szlafroczek Re: Pytanie za 100 punktów ;) 17.06.09, 16:43
                                                  kup sobie teleskopowa myjke do szyb i po klopocie
                                              • Gość: Carloss Re: Odbiory IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.09, 20:25
                                                Ja też chętnie się spotkam.Ustalcie termin i spróbuje się dostosować.
                                                I jeszcze jedna uwaga ustalając termin spotkania nie znajdziemy takiego który
                                                będzie wszystkim odpowiadał.
                                                • Gość: gość M Re: Odbiory IP: *.chello.pl 13.06.09, 23:55
                                                  Proponuję nie mieszać w datach i terminach. Czwartek 18.06 godz.
                                                  19.00 na budowie przy biurze kierownika. Komu pasuje ten przyjdzie,
                                                  a komu nie to trudno. Tak jak napisał przedmówca nie znajdziemy
                                                  wspólnego terminu.
                                              • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 14.06.09, 23:26
                                                Witam
                                                Tak myślałem że ciężko będzie zgrać, mi termin pasuje może być też inny, nie
                                                wiem czy w późnych godzinach sens jest spotkać się na budowie. Chyba najpierw
                                                pogadajmy kto co wie i sądzi, a później zweryfikujmy na budowie. Proponuję środę
                                                17.06 18.00 w kfc na bramie portowej - jak nie to może być 18.06 na 18 budowa.
                                                • Gość: eukaliptus spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 10:43
                                                  Ostatecznie 18.06.09 może być, więc jeśli się wyrobię to jak najbardziej będę.
                                                  Optuję jednak za budową o godzinie 18.00 - ej .
                                                  • vvvoitas Re: spotkanie 15.06.09, 11:08
                                                    jestem tez za budowa dnia 18.06, tak czy inaczej przyjadę ok 18:00 i jeżeli was
                                                    nie będzie to po prostu przejdę się po budowie:)
                                                    Nie wiem czy ostatnio byliście w okolicy budowy, ale z soboty na niedziele palił
                                                    się jeden budynek w bezpośrednim sąsiedztwie budowy(na ulicy Drozdowej). Byłem w
                                                    niedziele i aż smutno się robiło jak straż zabezpieczała dach tamtego budynku.
                                                  • Gość: gość M Re: spotkanie IP: *.chello.pl 15.06.09, 20:11
                                                    ok. czwartek 18.00 na budowie przy baraku kierownika. Mi pasuje.
                                                    Będę na pewno.
                                                  • Gość: Carloss Re: spotkanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.09, 08:14
                                                    Mnie nie będzie ale przyjdzie żona. Pozdrawiam
                                                • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 16.06.09, 20:29
                                                  Potwierdzam
                                                  • Gość: klient HBD Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:10
                                                    czwartek 18.00 na budowie przy baraku kierownika

będę.
                                                  • Gość: Seba Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 20:40
                                                    Witam,

i ja potwierdzam przyjscie jutro (czwartek) o 18.00 na budowe przy baraku kierownika.

Pozdrawiam!
                                                  • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 19.06.09, 00:25
                                                    Witam
                                                    Wysłałem maila do was z danymi, proszę "eukaliptusa" o przesłanie adresu
                                                    mailowego (nieczytelny). Dalsze kroki po przemyśleniu i zebraniu dodatkowych
                                                    informacji.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: 123 Re: Odbiory IP: *.static.espol.com.pl 19.06.09, 01:41
                                                    Założyłem temat na wygodniejszym forum.
                                                    szczecin-zachod.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?p=255704#255704
                                                    i do poczytania niemiłe wiadomości z innych inwestycji hirny

forum.gazeta.pl/forum/w,778,72913064,,Hirny_BD_SA_osiedle_przy_Karolewskiej_w_Lodzi.html?v=2
                                                  • Gość: Eukaliptus spotkanie IP: *.nitka.net.pl 19.06.09, 07:57
                                                    Proszę : banart5@autograf.pl, forum - cenna inicjatywa. Pozdrawiam
                                                  • Gość: 123 Adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 10:08
                                                    123 mógłbyś podać z kolei mi swój adres e-mail ? Najlepiej napisz na mój cokolwiek.
                                                  • Gość: Eukaliptus Re: Adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 11:04
                                                    Oczywiście, w poprzednim poście autorem jestem ja :-)
                                                  • Gość: Eukaliptus Spotkanie IP: *.nitka.net.pl 23.06.09, 20:51
                                                    Witam, w związku z tym że założyliśmy zamknięte forum a nie mamy pewności że
                                                    Wszyscy przyszli mieszkańcy wiedzą o jego istnieniu , proponuję zwołać kolejne
                                                    zebranie w poniedziałek na godzinę 18.30 na budowie tuż obok baraku kierownika.
                                                    Mamy do załatwienia sprawę tzw. "Apelu " Będzie to kolejna okazja do wymiany
                                                    poglądów i doświadczeń.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: gość M Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 23.06.09, 21:13
                                                    Będę
                                                  • Gość: klient HBD Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 12:02
                                                    jak już wrzucamy linki...

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6766478,Kupili_wille__ale_musza_mieszkac_u_znajomych.html

• Gość: seth Re: Odbiory IP: 212.14.14.* 20.07.09, 21:07
                                                    też jestem przyszłym właścicielem mieszkanka na ul. sikorki - budynek 15. Jak
                                                    można się dostać na "zamknięte" forum sąsiedzi??

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Eukaliptus Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:47
                                                    Poproszę o podanie adresu e-mail . Pozdrawiam
                                                  • Gość: sylwia Re: Odbiory IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 21.07.09, 19:48
                                                    dzień dobry, z tej strony sąsiadka, mój adres: novp@poczta.onet.pl, proszę o
                                                    przesłanie adresu zamkniętego forum. Z góry dziękuję.
                                                  • Gość: citizen Re: Odbiory IP: *.centertel.pl 18.08.09, 09:34
                                                    dzien dobry, tu sąsiad, proszę o adres zamkniętego forum
                                                    mysle ze trzeba dzialac wspolnie, bo deweloper jest slabiutki
                                                    moj adres: radary1@yahoo.com
                                                  • Gość: klient hbd Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:22
                                                    POTWIERDZAM - deweloper BARDZO słabiutki.

ZERO profesjonalizmu - umowa pełna pułapek i klauzul niedozwolonych -
                                                    wieczne obiecywanie gruszek na wierzbie i po chwili odwracanie kota
                                                    ogonem - przeciąganie wszelkich terminów w nieskończoność -
                                                    podejście do klienta poniżej wszelkiej krytyki - NIE POLECAM,
                                                    naprawdę szkoda nerwów!
                                                  • rescue11 Re: Odbiory 15.10.09, 21:01
                                                    Nie znam developera w Szczecinie, a jestem w tej branży od
                                                    kilkunastu lat, któremu można by było w 100% zaufać.
                                                    Każdy z nich popełnia swoje grzeszki mniejsze lub wieksze. A to
                                                    zamieni materiały na niezgodnie z projektem i umową , a to wrzuci
                                                    was na minę z kotłownią która pozostanie jego własnością i bedzie z
                                                    was zdzierał haracz, a to będzie w okresie gwarancji i rękojmi sam
                                                    zarządzał częściami wspólnymi żeby przypadkiem nie było niewygodnych
                                                    zgłoszeń reklamacyjnych, a to nie dociepli odpowiednio ścian stropów
                                                    poddasza, mozna wymieniać naprawde długo lista nie ma końca.

Kupując prawdopodobnie najdroższy produkt w swoim życiu powinniście
                                                    Państwo powierzyć nadzór nad budową czy też odbiorem mieszkania
                                                    osobie profesjonalnie do tego ptrzygotowanej. wejdź na stronę
                                                    www.odbiordomu.pl
                                                  • Gość: pechowy nabywca Re: Odbiory IP: 89.72.106.* 25.10.09, 00:14
                                                    tu nie chodzi o drobne grzeszki ale o świadome stosowanie przez
                                                    tego "deweloperka" klauzul abuzywnych w umowach, łamanie prawa jak
                                                    poświadczenie nieprawdy czy próby wyłudzenia pieniędzy, niesamowite
                                                    kręcenie na każdym kroku i wieczne przeinaczanie faktów, wreszcie
                                                    wciskanie klientom takiego kitu, że aż uszy więdną. Tu nie
                                                    pomoże "profesjonalnie przygotowany fachowiec od odbiorów" który
                                                    pokaże jak się używa łaty czy kąta ale dobra kancelaria adwokacka.

I to by było na tyle w tej sprawie.
                                                  • Gość: NN Re: Odbiory IP: *.chello.pl 03.12.09, 20:42
                                                    Potwierdzam deweloper tragiczny, po prostu oszukuje klientów. Wpisy innych ludzi
                                                    z forum to potwierdzają (inne inwestycje także mocno kuleja)
                                                  • rescue11 Re: Odbiory 07.12.09, 21:54
                                                    Jeżeli nie chcecie sią Państwo dać "nabić w butelkę" oferuję
                                                    wykonanie profesjonalnego i skutecznego odbioru mieszkania czy też
                                                    pomoc w postępowaniu reklamacyjnym,
                                                    Proszę wejść na www.odbiordomu.pl lub zadzwonić nr tel 697 539 064
                                                  • rescue11 Re: Odbiory 07.12.09, 21:59
                                                    www.odbiordomu.pl - nie daj się oszukać.
                                                  • Gość: Burzyński@ Re: Odbiory IP: 109.243.95.* 01.02.10, 23:58
                                                    Jest luty 2010 roku. Nadal nie ma pozwolenia na użytkowanie. Ciągle
                                                    trwa budowa osiedla. Co chwila nowe problemy. Nie mogę się
                                                    wprowadzić, tylko płacę za wszystko. Zapewniano mnie o zakończeniu
                                                    prac z końcem grudnia 2008 roku!!! CO TO JEST ZA FIRMA TEN HIRNY !
                                                  • Gość: www.villamodra.com Re: Odbiory IP: *.chello.pl 13.02.10, 03:14
                                                    Zapraszam na stronę www.villamodra.com - trochę opinii nabywców.
                                                  • Gość: Witek Re: Odbiory IP: *.cable.smsnet.pl 03.05.10, 15:47
                                                    Witam, jestem nabywcą mieszkania u dewelopera Hirny na Sikorki. Prosiłbym o adres do zamkniętego forum.
                                                  • Gość: VM Re: Odbiory IP: *.chello.pl 27.05.10, 22:59
                                                    Zapraszam na czytelniejsze forum
                                                    szczecin-villa-modra.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2331 oraz
                                                    www.villamodra.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka