senordiegovega 11.06.08, 19:18 Czy ktos zetknal sie z developerem Arch Development Group z Krakowa - www.archdg.pl? Inwestycje: ul. Konrada Wallenroda, Świątniki, Cianowice, Szczodrkowice, Konary, Narama, Przybysławice... Pozdrawiam Diego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k3009 Re: arch development group 13.06.08, 12:02 Pytaj może na forum regionalnym gazety.pl (Kraków)w dziale architektura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnibus [...] IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 13:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: arch development group IP: *.kolornet.pl 12.08.08, 17:52 Zainteresowany byłem kupnem domu u tego developera, wiec postanowiłem przyglądnąć sie bliżej zasadom sprzedaży. Zacząłem od umowy. Analizę przeprowadziłem z prawnikiem. Coś strasznego. Umowa to jakiś stek bzdur. Nie wiem kto decyduje się podpisać tego typu umowy. Oto ciekawsze przykłady: po wpłaceniu całości wartości domu stajemy się jego właścicielem ale niestety- nie działki na której stoi nieruchomość, właścicielem działki staniemy się po zrealizowaniu całego osiedla domków (kiedy to będzie, nie wiadomo, ale jak zapewnia deweloper w najbliższym czasie) a co będzie jeżeli w najbliższym czasie deweloper ogłosi upadłość i jego kapitał zostanie przejęty przez bank. hm to nagle nasz dom będzie stał na działce której właścicielem jest bank. A co wtedy czy mam odkupić ponownie działkę od banku. W końcu mój dom stoi na nie mojej działce w księgach wieczystych właścicielem działki jest arch development. To tylko jeden z kruczków umowy. Ale jest tam tego co nie miara. np punkt w którym deweloper może odstąpić od umowy nie podając przyczyn, lub kara odsetek za opóźnienia, 100 pln miesięcznie (śmieszne) w sytuacji gdy my spłacamy kredyt w banku 2000 miesięcznie i nie możemy zamieszkać w wymarzonym domku gdyż ciągle nie jest oddany do użytku gdyż są opóźnienia. Prawnik delikatnie mówiąc radził omijać szerokim łukiem ową firmę. Sporządzona przez nich umowa może świadczyć o braku profesjonalizmu i braku fachowości przez arch development. Jeśli mimo to jesteś zainteresowany ofertą firmy, weź umowę od developera i zapłać kilka złoty i przeanalizuj ją z prawnikiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: arch development group IP: *.kolornet.pl 22.08.08, 11:54 Bardzo nie solidny developer. Żałuje że kupiłem u niego dom. Szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.chello.pl 03.12.08, 23:01 Napisz gdzie kupiłeś. Chcę kupić w Świątnikach. Byłem na budowie w Cianowicach i wsystko jest ok. Swatniki fajne sa. Dziwne te opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halokoalo Re: arch development group IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 08:43 W Cianowicach?:) he he. Kto Ci powiedział, że wszystko ok? Ja od mieszkańców wiem co innego;p Ładną mają tam drogę, żyzną glebę za domkami i cudowne orgodzenie. A te ściany równiusieńkie jakby je przejechał walec wyrównalec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec [...] IP: *.kolornet.pl 26.08.08, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamb83 Re: arch development group IP: *.76.classcom.pl 31.08.08, 15:55 Powyższe wypowiedzi wyjaśniająpraktycznie wszystko. Uwagi ode mnie. Pilnować wszystkiego przy podpisywaniu umowy. Nawet rzeczy oczywiste jak siatka czy barierki przy balkonach. Szczególnie wyjaśnić znaczenie "plantowanie terenu wokół budynku". Polecam upomnieć się o dopisanie "całego" bo okaże się, że to o opsakę 1,5 metrową chodzi a resztę deweloper ma w dupie. Ponadto co ciekawe, jeśli będziecie chcieli zlikwidowć opaskę, żeby wyrównać teren okaże się, że musicie oprócz pracy koparki i ludzi opłacić dowóz 30 m3 ziemi!!! Najpewniej do sąsiada. Pamiętać, że jeden dom na osiedlu zawsze zostaje dla dewelopera i o nim tu mowa. Upominać się, dzwonić, marudzić, krzyczeć i nie dawać sobie wmówić, że się coś zamówiło, czego się nie zamówiło. Kierownik nie ma pojęcie co się dzieje na budowie i zawsze zwala na biuro, które to każe dzwonić dokierownika... UWAŻAĆ. Deweloper używa zdań twierdzących. "Tu w przyszłości zrobimy drogę", "Tu zrobimy siatkę". Broń Cię Boże nie przytakujcie a zapytjacie czy to w standardzie. Zapewne się okaże że nie, więc z nienacka zapłacicie za to kwotę robocizny, materiału+40% marży. Co do standardu... Upewnijcie się zy przypadkiem do fundamentów nie musicie dopłacać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.chello.pl 07.12.08, 13:15 Ludzie bzdury wypisujecie. A już na pewno, osoba podająca się za 'bankowca'. Smiech mnie ogarnia z głupoty tej osoby. Żaden pracownik banku nie zaryzykuje zdradzenia tajemnicy bankowej. Grozi za to 2 lata wiązienia i dożywotni zakaz pracy w instytucjach finansowych. Sprawdziłem, ludzie kupili domy w Naramie, Cianowicach, Konarach, nikt nie zbankrutował i nikogo nie oszukał. Straciłem kupe czasu na sprawdzenie tego i dlatego spokojnie kupiłem dom nr 27 w Świątnikach i jestem z niego zadowolony. Kończę występy na tym forum bo nie warto czytać tych bzdur. Widać, że ktoś ma osobiste żale i załatwia je mało elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzolino Re: arch development group 08.12.08, 12:07 Ciekawe, czy podpisałeś już akt notarialny, jeżeli nie to życzę abyś się doczekał... Powodzenia również z krzywymi ścianami, kiepską wentylacją, nie dotrzymywaniem terminów przez arch i dodatkowymi opłatami, które na pewno jeszcze na ciebie spadna. Aha, nie liczyłbym na teren rekreacyny tak szumnie opisywany. Ciekawe, czy za pół roku nadal będziesz takim szczęśliwym i zadowolonym nabywcą. Gość portalu: gość napisał(a): > Ludzie bzdury wypisujecie. A już na pewno, osoba podająca się > za 'bankowca'. Smiech mnie ogarnia z głupoty tej osoby. Żaden > pracownik banku nie zaryzykuje zdradzenia tajemnicy bankowej. Grozi > za to 2 lata wiązienia i dożywotni zakaz pracy w instytucjach > finansowych. Sprawdziłem, ludzie kupili domy w Naramie, Cianowicach, > Konarach, nikt nie zbankrutował i nikogo nie oszukał. Straciłem kupe > czasu na sprawdzenie tego i dlatego spokojnie kupiłem dom nr 27 w > Świątnikach i jestem z niego zadowolony. Kończę występy na tym forum > bo nie warto czytać tych bzdur. Widać, że ktoś ma osobiste żale i > załatwia je mało elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halokoalo Re: arch development group IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 08:45 Tak samo mało elegancko jak deweloper postąpił z nami:) Dobrze mi z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: arch development group IP: 80.50.125.* 11.12.08, 10:09 A czy kolega ma prąd w swoim domku w świątnikach?, chyba nie, i proszę się nie łudzić że go będzie miał w 2009 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 19:33 Niestety poznałem ten dziwny i uczciwy inaczej twór. UWAGA, UWAGA i jeszcze raz UWAGA. Ktoś z was pisze o umowie. Umowa jest po to aby ją podpisać. Po podpisaniu tylko kłopoty.Wszystko dla kasy, której im teraz bardzo brakuje. Więc robią wszystko aby ją ściągnąć od naiwnych klientów. Banki już odmawiają współpracy z nimi. Z tego co słyszałem inwestycje i ziemia pod "przyszłe" inwestycje są zabezpieczeniem banków wobec braku płynności tej firmy. Jeśli to prawda to kolejny raz zmienią swoją nazwę lub ogłoszą upadłość. Tak na marginesie. Jak to możliwe, ż sprzedaje się domki w Koźmicach Wielkich a jednocześnie sprzedają działkę na której ma być ta inwestycja. Zrersztą działka, na której jest reizowana "inwestycja" jest zastawem bankowym. A bank zaciera ręce gdyż jak wspomniałem problemy finansiwe są coraz większe.Żal mi tych, którzy dali się wkrecić w ten cyrk. Pamiętajcie również, że oni nie mają zwyczju zwracać należności. Przed wpłaceniem jakichkolwiek pieniędzy na ich konto przeanlizujcie swą decyzje wielokrotnie. Pamiętajcie również, że umowa jest dla developeta a nie dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: arch development group IP: *.kolornet.pl 05.10.08, 17:54 Witam. zgadzam sie z przed mówcą na działka w Świątnikach jest obciążona hipoteka, na domkach na tej dzialce tez jest hipoteka. a wiec wszystko jest zadlozone. mozna sprawdzic w ksiedze wieczystej w V Wydział Ksiąg Wieczystych w Skawinie nr Kr1I/00039682/4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 09:50 Ja zakupiłem dom od tej firmy i jestem zadowolony. Co do kredytów to nie znam dewelopera, który buduje z gotówki. Więc nie widzę w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halokoalo Re: arch development group IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 08:40 A gdzie ten dom kupiłeś i kiedy? I czy na pewno nie musisz dopłącać za działkę i przyłacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belizariusz Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:36 Najwyższy czas działać. Jak poinformować dużą grupę potencjalnych klientów tej firmy o jej szkodliwym działaniu? Ktoś ma jakieś pomysły? Urząd Skarbowy, Nadzór Budowlany... ktoś musi mieć możliwość sprawdzenia, czy działają zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:53 Fakt . Prawo jest kulawe. I to wykorzystuje arch. Na pweno nie jest to firma, której można zaufać. Wręcz przeciwnie. należy ją omijać. To co robią jest porażające. Uważajcie na ich umowy. Nie wpłacajcie bezmyślinie pieniędzy na ich konto.Nie dajcie się zwieść ich zapewnieniom. Sprawdzajcie dokładnie hipoteki w sądach. A jeślu już wtopiliście pieniądze w ten wątpliwy interes to egzekfujcie wszystko co wam się należy. Jak sądzę i tak was potraktują kopniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halokoalo Re: arch development group IP: 213.25.208.* 14.10.08, 20:03 Z serii zgadnij kto to: Z zamiłowania kierownik budowy, z bagażem doświadczeń jako kanar, bez szczególnych umiejętności w jakimkolwiek zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzalka [...] 17.10.08, 08:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:02 rozmawiałem z ludźmi,którzy już mieszkają w wybudowanych prze Arch domach. pierwotna "atrakcyjna" cena ostatecznie kończy się tysiącami dodatkowych kosztów, grą nerwów i przejściami z przedstawicielami developera. nie brzmi dobrze;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo koalo [...] IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 12:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastel Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:03 Ludziska co wy za brednie wypisujecie. Kogoś żółć męczy. Wykonuję dla nich instalacje od lat i nigdy nie było z płatnościami problemu najwyżej poślizgi w terminach zapłaty. I nie słyszałem o żadnych przekrętach. Mam robotę i się cieszę, że nie musze jej szukać za graqnicą. Życze im jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzolino Re: arch development group 04.12.08, 16:19 To bardzo dziwne pastel, bo ja od ich podwykonawców słyszałem coś zupełnie innego. Chyba, że należysz do rodziny właściciela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastel Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 19:41 Znajdź mi takiego, ja nie znam ciekawe od którego podwykonawcy to wiesz bo ja wiem, że to co piszesz jest kłamstwem. I mam rację żółć was męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:45 "pastelu", jeśli nawet żółć męczy tych ludzi, to znaczy, że ma swoje źródło, nieprawdaż? i domniemam, że są nią praktyki tego dewelopera i stan ich domów, inaczej, jako "szczęśliwi mieszkańcy" nie musieliby tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzalka Re: arch development group 04.12.08, 18:50 Jakie instalacje taki podwykonawca. Mam nadzieje, ze spisz spokojnie. A moze podzielisz sie informacja, w ktorych scianach zamurowales gniazdka, bo do dzisiaj nie mozemy ich znalezc. Gość portalu: pastel napisał(a): > Ludziska co wy za brednie wypisujecie. Kogoś żółć męczy. Wykonuję > dla nich instalacje od lat i nigdy nie było z płatnościami problemu > najwyżej poślizgi w terminach zapłaty. I nie słyszałem o żadnych > przekrętach. Mam robotę i się cieszę, że nie musze jej szukać za > graqnicą. Życze im jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastel Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 19:33 Proszę napisz, który to dom przyjadę i poprawię. Chyba, ze to twoja chora fantazja na zasadzie, byle dokopać i zrobic na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzalka Re: arch development group 05.12.08, 21:51 Z twojej propozycji zdecydowanie nie skorzystam ze wzgledow, ktore opisalam i opisywali tez inni, wiec daruj sobie zlosliwosci, bo wychodzi na to, ze zdecydowana wiekszosc tu piszacych ma chora fantazje. Poza tym w ostatnim tygodniu obserwuje wzmozona aktywnosc baaaardzo zadowolonych podwykonawcow i nawet jakis zadowolony kupujacy sie objawil...Chyba pracownicy firmy ruszyli z odsiecza Gość portalu: pastel napisał(a): > Proszę napisz, który to dom przyjadę i poprawię. Chyba, ze to twoja > chora fantazja na zasadzie, byle dokopać i zrobic na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
kecajbo Re: arch development group 06.12.08, 19:11 Z wypowiedzi zamieszczonych powyżej wynika, że koleś piszący tak ciepło o Archu to Jarząbek z Misia Barei. Pamiętacie zapewne ...łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam. To ja Jarząbek... To conajmniej śmieszne i żałosne dla tych wszystkich, którzy mieli kontakt z wielkim Prezesem oraz jego "firmą". Z ustaleń wynika, że fantastyczna firma jest na równi pochyłej. I dalej stacza się w dół. Niestety chęć zysku za wszelką cenę przysłoniła im realną ocenę faktów. Myślę , że już niedługo wszyscy pokrzywdzeni będą mieć satyswakcję. Ja również czekam na tą chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:31 W związku z zamieszczeniem oszczerstw i pomówień w stosunku do osób prywatnych jak i do firmy Arch Development Group informujemy, że zostały podjęte działania prawne. Iformujemy jednocześnie, iż zamieszczanie treści obrażliwych i naruszenia czci podlega karze z mocy kodeksu karnego. Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 11:27 Drogi prawniku, Zapewne wiesz, a jeśli nie to powinieneś, że prawo działa w troszkę szerszym zakresie. Fora są dla ludzi i działają po to by mogli zamieszczać swoje opinie. Jeśli opinie na bazie własnych doświadczeń nazywasz oszczerstwami to świadczy to nienajlepiej tobie. Ja rozumiem, że jesteś na garmuszku archu ale przypomnij sobie lata nauki.Mam nadzieję, że nie opuszczałeś lekcji etyki. Więc daruj sobie wybiurcze cytowanie paragrafów a jeśli już to również te które są dla ciebie niewygodne i działają przeciw tobie i twojemu pryncypałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikant Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:05 Gwoli uzupełnienia wypowiedzi prawnika kilka uwag uzupełniających 1) Art. 213 KK § 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 KK [zniesławienie], kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut: 1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub 2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu. 2) Zgodnie z utrwalonym orzecznictwem nie stanowią zniesławienia oświadczenia i wypowiedzi będące realizacją uprawnień opartych na prawie. Dotyczy to w szczególności krytycznych ocen wyrażonych w skargach, krytyce itp. (wyrok SN z 2002-05-23 V KKN 435/00) A ponadto: Nie popełnia przestępstwa zniesławienia w usprawiedliwionym przekonaniu, że zachodzi okoliczność wyłączająca bezprawność albo winę (wyrok SN z 2003-09-18 III KK 151/02). Wydanie nawet nieobiektywnej opinii nie zawsze jest równoznaczne ze zniesławieniem (postanowienie SN z 2008-01-07 V KK 155/07). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer Re: arch development group IP: 193.164.255.* 15.05.11, 17:22 I w nawiązaniu do tego, ostrzegam, że nasza ukochana firma zaczyna od września budowę. Adres mailowy oczywiście ten sam, choć bez wzmianki, że to firma w likwidacji. Nawet ta sama pani w biurze będzie przyjmować oferty, a potem skargi i zażalenia od osób, które naiwnie uwierzyły w coś, co nie stanowi w rozumienia prawa oferty handlowej, czyli ustne deklaracje i piękne pomysły pana wiadomo kogo. UWAGA, UWAGA, bardzo zalecam ostrożność, a najlepiej omijanie firmy szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piątkowy luz Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 21:11 A gdzie tym razem rusza budowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 14:45 "Arch City Building" Sp. z o.o. Ładnie się nazywa kolejne developerskie dziecko pana R.K. :) Odpowiedzialność za poprzednie pryska jak bańka mydlana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 14:50 wybaczcie, że mutuję wpisy, ale jak się znajduje coraz to nowsze ciekawostki... www.spgexpress.pl/firma/city%2Bproject%2Bspolka%2Bz%2Bo%2Bo%2Barch%2Bcity%2Bbuilding%2Bspolka%2Bz%2Bo%2Bo%2B-0000279552/ , czyli tym razem spółka pana Kupskiego jako CITY PROJECT SPÓŁKA Z O.O.. też ładnie, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halokoalo Re: arch development group IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 13:48 To kup u niego dom. Mam nadzieję, że nie jesteś elektrykiem który robił instalacje u mnie w domu. Bo skoro się tak rzucasz to musisz być specjalistą a ten kto robił u mnie instalacje podłączył kontakt pod kable włącznika światła (i odwrotnie):p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.atrycja Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:03 Szukam osób ktore sa już po odbiorze domu. jak przebiega taka procedura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:58 Sorry zapomnialam napisać ze chodzi o odbior domu od Arch. Moze sie ktos podzielić doświadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 Re: arch development group 12.01.09, 17:24 odbiór ostateczny czy tylko pierwszy protokół odbioru? bo na ten ostatni to ostatecznie dostatecznie długo się czeka. to znaczy niektórzy wciąż czekają, i czekają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.atrycja Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 10:10 To pierwszy odbiór. Sprawa jest popaprana jak wszedzie bo prace nie są skonczone a chca zrobic odbior żeby nie placić kary. Z umowy wynika ze musze odebrac. Co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamb Re: arch development group IP: 213.25.208.* 23.01.09, 19:38 Droga Patrycjo. Postaraj się przede wszystkim, żeby skończyli co mają skończyć. I ostaraj się, żeby podpisać akt notarialny. Potem mogą Ci naskoczyć. Jeśli nie będziesz miała aktu to możesz zapomnieć i o karach za opóxnienia i o poprawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: arch development group IP: 92.1.93.* 28.03.09, 17:09 Czyżby popłynęli ? Na stronie nie ma już info o trwających inwestycjach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: arch development group IP: 195.136.143.* 31.03.09, 09:40 bo to się teraz nazywa ArchDG House. Ot kolejna spółeczka do kolekcji, jak trzeba będzie, to się następną utworzy. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 11:15 Mojej żonie spodobal sie dom tej firmy w Szczodrkowicach dlatego wszystkich zaniepokojonych o los firmy uspokajam. firma istnieje a na stronie znajduje się oferta www.archdg.pl/index.php?c=inwestycja&id_inw=112 Sprzedaża zajeła sie agencja nieruchomosci a dowiedzielismy sie o tym z gratka.pl dom.gratka.pl/tresc/16-7135557-malopolskie-szczodrkowice.html#9f0de0c18741c64c,2 Wszsytko wyglada fajnie dopoki nie dowiedzielismy sie od lokalsow że tam nie ma pradu i nie wiadomo czy bedzie. Do tego warto przygladac sie na szczegoly wykonania bo moim zdaniem to nie jest dom caloroczny a już na pewno nie dla kogos z malym dzieckiem. W samym ogloszeniu jest kilka kitów ale to juz inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 Re: arch development group 06.07.09, 19:37 hmmm... ArchDG House? aaa w 2010 ArchDG Super House? o co chodzi z tymi nazwami? (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: arch development group IP: 89.231.199.* 13.07.09, 10:21 napiszcie lepiej jak idzie budowa domków w świątnikach i czy oddadzą na czas we wrześniu - jakieś wieści ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: arch development group IP: *.devs.futuro.pl 10.09.09, 11:35 Wszystko jest o.k. Budowa na finiszu. Koniec roku ...w nowy domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 Re: arch development group 23.09.09, 13:24 Piotr, Ty lepiej sprawdź jaki status ma Twoja ziemia, bo pewnie jest tylko we fragmencie odrolniona.i zadbaj najwcześniej jak się da o dokumenty odbioru domu. niektórzy mieszkają już ponad rok i do tej pory ich nie widzieli, a odpowiednie urzędy mają u siebie nieodpowienie dokumenty, najczęściej z pierwotnymi podziałami (przed inwentaryzacjami). a wyegzekwowanie ich?... szkoda słów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: arch development group IP: 92.0.45.* 16.09.09, 03:32 Piotr- nie ciesz się aż tak , pół roku temu dali się omal pociąć, że na 30 Września będzie wszystko na cacy z aktami notarialnymi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.09, 19:34 A nasze kochane misie coraz mniej aktywne. Cóż idzie zima.Na wiosnę zmieni się nazwę i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: arch development group IP: 89.231.215.* 21.07.10, 11:22 Czy ktoś wie, czy zmęczyli to osiedle w Świątnikach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 3 Re: arch development group IP: 213.25.205.* 26.09.10, 15:46 Ludzie , z daleka od tego dewelopera! Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami powyżej. Masa obietnic bez pokrycia i porzucenie niedokończonego osiedla. Ale pomijając już ten cały "brud" i bezczelność to najwazniejsze, że budują domu osoby niekompetentne! najtańsi fachowcy, z ulicy do tego kierownik budowy z przypadku. Borykam się z poprawkami budowlanymi błędów jakie popełniono a koszty oszacowane przez biegłych sięgają już dziesiątki tysięcy złotych ! Co jeszcze ważne a nie pojawiło się tutaj na forum. Proszę zwrócić uwagę na projekt. Złe poporcje i kompletnie nie funkcjonalne rozplanowanie pomieszczeń , układ okien .. Trzeba wszystko zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: 83.142.184.* 27.09.10, 13:37 dla wszystkich zainteresowanych ile przepłacili za swoje źle wybudowane domy: www.archdg.pl/baza_fot/Cennik%20wykonawstwo.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 18:48 Czy ktoś z Was się orientuje czy osiedle już oddane do uzytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: arch development group IP: 193.164.254.* 23.01.11, 22:44 osiedle jest "zmęczone" ale jeszcze formalnie nie oddane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 25.01.11, 14:04 No to już z górki :) Jeszcze tylko 2 lata poczekacie na prąd jak w Cianowicach albo i dłużej jak w Konarach, a potem nie wiadomo ile na pozwolenie na użytkowanie. Powodzenia - Wasz kochający Prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 14:49 Dziwne, kupuję teraz dom i prąd jest na całym osiedlu. Masz chyba złe informacje i całe osiedle jest sprzedane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 15:25 Za wywóz nieczystości płacą mieszkańcy (za to co zużyli i "zrobili"). Sami się rozliczają z beczkowozem. Takie mam informacje od mieszkańców przed kupieniem domu sprawdzałem. Nie rozumiem tego wpisu Pana "On" jak również innych są mało logiczne, delikatnie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 27.01.11, 12:33 biuro zawsze mówi, że wszystko sprzedane, ale gdyby tak bylo ogłoszenia nie wisiałyby na stronie domyhouse.pl/ i w biurach nieruchomości!!! To ze prąd jest w gniazdku nie oznacza, ze możesz podpisać umowe z enionem. Radze dowiedzieć sie szczegółów przed podpisaniem umowy bo za budowlany (a tylko taki możesz mieć do momentu oddania do użytkowania!) płaci sie jak za zboze. Co do gó...wozów to tylko pogratulować skoro miała tam być kanalizacja. Nie bądz naiwny oni opowiadaja same bajki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:35 Oj, masz chyba jakieś prywatne porachunki. Ja kupuję, od nich ostatni dom. I powiem szczerze, jestem zadowolony. Większość rzeczy, o których pisałeś nie sprawdza się. Ale, gdybym sam nie sprawdził, to takie wpisy przed kupnem domu odstraszają. Myślę, że cel osiągasz! Lecz, to już kwestia etyki dzisiejszego świata. Umowę z Enionem podpisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 02.02.11, 10:28 a dzien dobry panie prezesie! kupil pan ostatni dom sam od siebie buahahaha :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: arch development group IP: *.t-mont.net.pl 07.03.11, 22:27 porachunki? człowieku patrz co tu sie dzieje www.infoveriti.pl/firma/256587/archdg-house/krakow/andrusikiewicza/ www.imsig.pl/pozycja/2011/23/KRS/11766,ARCHDG_HOUSE_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_W_LIKWIDACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środa Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 18:50 No tak Arch w likwidacji a użytkowania nie ma-współczuje właścicielom bo chyba sprawa nie zakończy się tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólnik Re: arch development group IP: 193.164.255.* 30.04.11, 00:55 Jedno wielkie kupsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 13:41 zadowolony? to gratuluję! z rodziną i sąsiadami też początkowo byliśmy. po czym zapadły nam się (solidarnie) podłogi, zaczęły (solidarnie) przeciekać dachy, zagrzybiły ściany... reklamacja, rękojmia? milczenie w firmie Arch jest złotem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: arch development group IP: 151.193.120.* 08.04.11, 13:39 Czy moglbys opisac dokladniej z czym miales/masz klopoty? Na co warto by zwrocic uwage gdyby jednak ktos sie skusil? pozdrawiam -Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobota Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 11:18 Nie warto sie kusić bo później nerwica gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 10:48 WItaj, Nerwice i tak juz mam, wiec tego sie nie boje :) Tak na powaznie czy moglibysmy porozmawiac? Jestem ciekaw technicznych niuansow "wykonczenia" domow. (Oj cos czuje, ze wykonczenie do tutaj dobre slowo.. ) Jesli moglibusmy porozmawiac bezposrednio to prosze napisz emila pod: jbbb104@gmail.com (specjalnie zalozone konto ) z twoim adresem mailowym. Wtedy bym podal namiary na mnie. Lub napisz tutaj, na forum, inni tez pewnie byliby ciekawi Twoich doswiadczen z produktem jaki dostarczyl arch dev. Dzieki, pozdrawiam -Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walimisiedom Re: arch development group IP: *.multimetro.pl 30.05.11, 11:29 Niuanse? To może wymienię te rzeczy, które są w porządku, będzie prościej. W sumie nie jest źle sasiedzi mają gorzej. Dach przecieka - w zimę możesz zrobić bałwana na strychu dzieciom, ściany przeciekają i grzyb sie robi - jak samotnie mieszkasz w domu to masz kompana, zawala się podłoga - w lato fajny przewiew na nogi. Ściany i tynki pękają. Elektronika jest źle podłączona - jesli chcesz, zeby się światło paliło w pokoju to musisz zapalić w łazience. A jeśli jesteś wielbicielem surrealizmu to ściany wyglądają jakby je projektował Zaha Hadid.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: arch development group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 14:34 Kłopoty? same kłopoty: dziurawy dach (źle wykończony komin i wyłożona folia ochronna), grzyb i pleśń - na skutek złego (prawdopodobnie zbyt wczesnego) tynkowania, zapadnięta posadzka na parterze i piętrze (to już jakieś 3-4 cm na dziś, efekt źle zrobionej wylewki), wilgotne tynki przy instalacji elektrycznej (źle położona), bałagan w podłączeniach elektrycznych (tu robisz pstryk, a światło zgadujesz, gdzie się zaświeci - ale to już sami przerobiliśmy), plus problem z ciśnieniem wody (złe wyregulowanie, trzeba było kopać do pompy). ufff... to tak, jednym tchem na temat deweloperki wszystkiego, co ma ArchDG w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: 83.142.184.* 28.09.11, 13:48 UWAGA!! ReKsio znowu działa, tym razem może nam wykopać dołek :) www.gratka.pl/ogloszenie/15816015_koparka_wykopy_roboty_ziemne.html www.gratka.pl/ogloszenie/15816073_wykonczenia_i_remonty_domow_i_mieszkan.html dom.gratka.pl/tresc/397-35264989-malopolskie-krakow-opatkowice-ul-opatkowicka.html itp, itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 28.09.11, 13:52 UWAGA!! ReKsio znowu działa, tym razem może nam wykopać dołek :) www.gratka.pl/ogloszenie/15816015_koparka_wykopy_roboty_ziemne.html www.gratka.pl/ogloszenie/15816073_wykonczenia_i_remonty_domow_i_mieszkan.html dom.gratka.pl/tresc/397-35264989-malopolskie-krakow-opatkowice-ul-opatkowicka.html itp, itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere fere Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:44 To akurat inny właściciel, który nie chce mieć nic wspólnego z Panem R.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: arch development group IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.11, 21:09 Tere fere. Źle podałem stronę www.ktokogo.pl/Szymon_%C5%81ukaszyk Teraz poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laluna Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 16:33 do lolo.Tu akurat nie masz racji. Przeczytaj wypowiedz Pana Sz. Ł. Chłop pisze prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: arch development group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 17:35 Pożarli się o kasę. Przyszedł w 2009 kryzys i wspólnicy zamiast ratować firmę, to jak hieny skoczyli na firmę jak na ranne zwierzę. Zabrali domy, działki, udziały czyli kasę a mieszkańców mieli gdzieś. Od 2009 nie mieli prezesa i nie mogłem spisać aktu notarialnego. Cudem się uratowali. Na szczęście dla nas mieszkańców. A teraz wypisują na siebie brednie robiąc z siebie błaznów i to z tytułami... Zapraszam wszystkich zainteresowanych na stronę www.stawowa.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez sensu Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 20:05 www.stawowa.com -trzeba się zalogować by coś przeczytać. Bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: arch development group IP: 193.164.255.* 29.04.11, 21:26 Spółka celowa? Brzmi znajomo! Ludzie nie dajcie się zwieść. Zwłaszcza jeśli to spółka z o.o. Aplikanci adwokaccy są w stanie Was ostrzec przed takimi "firmami". Firemka o kapitale założycielskim 140tys dostaje kredyt inwestycyjny w jakiejś wsi na ponad 3 mln. A wspólnik twierdzi, że nic nie wiedział. Miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 22.09.11, 09:42 wzruszające wyznanie... da się to opatentować doktorku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: arch development group IP: *.180.184.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.11, 00:47 Niech zgadne - Robert Kupski z Pachońskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malibuu Re: arch development group IP: *.spi.net.pl 30.09.11, 12:20 Bingo! Wygrałeś domek w Świątnikach! Gratulujemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: arch development group IP: 91.123.179.* 30.09.11, 20:19 Ja mam już jeden i mi ciągle mało!!! Poproszę jeszcze jakiś konkurs, bo też chcę dom w Świątnikach. Albo nie! w Szczodrkowicach. Przynajmniej jest kanaliza. Jak będzie ciekło z dachu to może dechy przyjmą wilgoć:) Mogę odpowiedzieć na pytanie co kanar ma wspólnego z deweloperką? gdzie Kupski zamurował kontakty? W którym pomieszczeniu zapali się światło, jak włączę włącznik w sypialni? Który kierownik budowy został zamurowany w kominie i straszy wieczorami? Gdzie będzie następne biuro Kupskiego albo jak się będzie nazywała jego kolejna spółka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 18:26 Jak ja Wam wszystkim współczuję. Osiedle wyglądało na takie "normalne" a tu takie rzeczy piszecie. Czemu Ci którzy kupili domy i teraz maja takie problemy to nie zgłaszali tego do prokuratury czy gdzieś indziej? Tzn może ktoś zgłosił ale nikt się nie przyznał... Przecież sprawa byłaby chyba z góry wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 04.11.11, 15:11 W biurze ReKsia (kiedy jeszcze było ;) stały segregatory pt 'pozwy sądowe'. Natomiast do mnie osobiście zgłosił sie człowiek, który wygrał proces ws. domku w Cianowicach - chodziło o kwestie niedopełnienia umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrala Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.11, 18:42 no tak..bo problemy były również w Cianowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: arch development group 20.02.12, 12:12 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: arch development group IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.12, 22:43 Panie doktorku Szymonie, ma pan rację trudno w to uwierzyć o czym pan tu napisał. Szczególnie po lekturze z strony firmy, której jest pan prezesem. 1360www.adgt.pl/?m=3&c=32. Szczyt obłudy...... i absolutny brak klasy! Ale... dobry patent na biznes, po prostu kopiować kogoś pomysły a innych obrzucać błotem. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: arch development group IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.12, 22:55 Podaję właściwą stronę www.adgt.pl/?m=3&c=32 z opisem sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: arch development group IP: *.tktelekom.pl 23.03.12, 12:29 Szanowni Państwo, z wszystkich umieszczonych tu wpisów wynika, że jeden człowiek wybudował ze 100 domów i wszystko wykonywał sam, kopał, murował, robił dachy, tynki, instalacje, drogi, projektował, nadzorował, odbierał, kierował, wykańczał, zarządzał, sprzedawał, podpisywał umowy i wszystko jest źle, a domy mimo to wszystkie są sprzedane. Na dodatek z wpisów wynika, że nie był prezesem od 2009 roku, czyli nie zarządzał spółką. W związku z tym mam pytanie do inteligentnych jak to możliwe? Dla mnie odpowiedź jest prosta. Komuś zależy na niszczeniu człowieka i w mojej ocenie jest to kobieta, lub mężczyzna o skłonnościach psychopatycznych. Pozdrawiam, współczuję i mam nadzieję, że sprawa znajdzie finał w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Łukaszyk Re: arch development group IP: *.147.217.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.03.12, 21:27 Marto, czy Ty naprawdę myślisz, że to ja jestem autorem wszystkich wpisów na tym forum? Że to ja je stworzyłem? Że nic innego nie robię tylko siedzę na necie i kreatywnie fabrykuję te wpisy pod różnymi pseudonimami? Oszukaliście i skrzywdziliście wielu ludzi, nie tylko mnie. Z perspektywy czasu dziękuje Wam jednak za tę lekcję życia. W sądzie spotkam się oczywiście z przyjemnością, jeżeli taka jest Wasza wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Współczucie Re: arch development group IP: *.gazeta.pl 26.04.13, 10:39 Szymon Łukaszyk , jak zwykle próbuje udowodnić, że białe to czarne. Pilnuj swojego biznesu i nie wypisuj bzdur na temat swoich byłych wspólników z którymi tworzyłeś spółkę. Układasz nieprawdziwe historie. Rzecznikowi Patentowemu, to po prostu nie przystoi. Ciebie chyba też obowiązuje etyka zawodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 21:08 Sprawa trudna i skomplikowana. Gdybać każdy może a prawdę zna tylko deweloper i jego klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: arch development group IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 21:13 Sprawa trudna i skomplikowana. Gdybać każdy może a prawdę zna tylko deweloper i jego klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawdziłem Re: arch development group IP: *.stinger.kracen.pl 24.04.12, 13:49 Czy tym samym przyznajecie się do naciągnięcia 'ze 100' osób? A tak by the way Pani Architekt Budynków Gospodarczych, to ostatnio wasz człowiek malował coś na drabinie powyżej 3 metrów... ale nie chciał się uśmiechnąć do zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś