Gość: kotka Co bedzie z cenami za 5 lat????? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.08, 10:57 Co stanie sie z cenami za 5 lat? W 2012-2013 wejdziemy do strefy Euro, w 2012 beda MS Mam mieszkanie ktore chce sprzedac, ale teraz gdy ceny spadaja wydaje sie to bez sensu. Moge meczyc sie z wynajmem przez 5 lat (i mam nadzieje ze sie wymajmie) i sprzedac je za 5 lat jesli cena podskocza w gore o 30-40% - 10 000m/2 Ale jesli ceny sie utrzymaja lub spadna? co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ani EUR, ani Euro nie maja wplywu... 01.08.08, 11:02 ...na ceny mieszkan. Mozesz poszukac danych historycznych dla innych krajow. Za 5 lat? Albo bedzie wlasnie dolek, albo zaczniemy z niego powoli wychodzic. Albo bedzie koniec swiata :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka maja... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.08, 11:07 wlasnie biorac dane historyczne z innych krajow, ceny w PL moga pojsc w gore! ceny w hiszpanii i irlandii poszly w gore gdy weszly do strefy euro faktem jest ze byl wtedy rowniez boom ekonomiczny w irlandii oraz boom nieruchomosci w hiszpanii bo angole zaczyli masowo wykupywac mieszkania na costa brava i wszedzie gdzie tylko mogli... teraz jest jednak swiatowa recesja a my wchodzimy w euro... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Sama sobie odpowiedzialas :) 01.08.08, 11:54 Wlasnie o to chodzi, ze wejscie do strefy EUR nastapilo w tych krajach w okresie hossy w nieruchomosciach. Stad pozorna zaleznosc, nie majaca jednak zadnego wytlumaczenia. Slusznie tez zauwazylas ze u nas idzie recesja, wiec za kilka lat w Turcji beda mowili zeby sprzedawac mieszkania przed wejsciem do strefy EUR, bo "jak historia pokazuje" (w sensie w Polsce) ceny nieruchomosci spadaja przed wejsciem do strefy EUR :) A co do Euro2012 - to chyba juz sie okazalo ile ten mit jest wart :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: maja... IP: *.dialog.net.pl 04.03.09, 14:47 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73506,6341451,Rynek_mieszkan_ani_drgnie.html Tak po fakcie troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wraca moda na kredyty, wraca boom na mieszkania? IP: *.sgsp.edu.pl 05.08.08, 23:46 Myślałem, że na tym forum wypowiedzą się ludzie mający jakąś wiedzę. Znajduję tu tylko wypowiedzi frustratów i naiwniaków. Powodzenia w kupnie mieszkania. Ale badziewie. Nie pierwszy raz na w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Wraca moda na kredyty, wraca boom na mieszkan 06.08.08, 09:54 > Myślałem, że na tym forum wypowiedzą się ludzie mający jakąś wiedzę. Znajduję t > u > tylko wypowiedzi frustratów i naiwniaków. Powodzenia w kupnie mieszkania. Ale > badziewie. Nie pierwszy raz na w GW. Ok, czytaj wyborcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon gość: ale o oc Ci chodzi? 06.08.08, 14:13 co nie pasuje - artykuł czy to co piszą ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABABA Wraca moda na kredyty, wraca boom na mieszkania? IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 06.08.08, 14:37 Umoczeni w kredytach na 30-35 lat biorą kredyty we frankach szwajcarskich i zmieniają te stare złotowe. TO CAŁA PRAWDA O NOWYCH KREDYTACH. MAM BRATA W BANKU, KTÓRY TO POTWIERDZA. Na ryknu prawie zamarły transakcje - i tym wtórnym i pierwotnym. Dzisiaj w pewnej Spółdzielni Mieszkaniowej miał się odbyć przetarg ( trzeci ) - ceny juz obniżono o 20% a i tak nikt nie był zainteresowany. Może jak poleci jeszcze o 10% to może wpłynie dopiero jakaś oferta , ale jedna lub dwie nie więcej. Rynek odbił się w drugą stronę i szuka równowagi , moim zdaniem to ędzie jakieś pomiędzy 25%-35% tego co dzisiaj żądają deweloperzy i właściciele na rynku wtórnym. Nie może być tak, że mamy mieszkania droższe od Czechów i Niemców o 30%- to sie musi wyrównać i sie wyrówna za 2 lata. Wobec tego proponuję przeczekać ten okres. To chyba, że ktoś nie wie co z pieniędzmi zrobić. Zawsze jest jakaś mała grupa takich ludzi. Pozdrawiam wszystkich Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulczyk Wiekszośc nowych kredytów to refinans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:27 Ja tez pracuję w centrali jednego z banków i wiem co się dzieje. Te niby nowe kredyty hipoteczne to poprostu refinansowane stare. Niestety nowych kredytów jest zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.71 Wraca moda na kredyty, wraca boom na mieszkania? 12.08.08, 23:04 Co wy na to : www.debowa-przystan.pl Inwestycja bardzo milutka, nieprawdasz? Mieszkam nieopodal i uważam, że ciekawy klimat. czołem Odpowiedz Link Zgłoś