Dodaj do ulubionych

Partacze "from Poland"

• Gość: hhh Partacze "from Poland" IP: *.cable.ubr02.wake.blueyonder.co.uk 01.08.08, 19:31
      taka jest roznica ze jesli nie masz uprawnien na jaki okreslony typ prac owszem wstrzymaja ci prace ale uprawnienia da sie zalatwic w ciagu 1 - 2 tyg i praca wre taka roznica
    • Gość: Dirlewanger Partacze "from Poland" IP: 87.102.1.* 01.08.08, 19:37
      gó.. prawda że nie ma budowlańców,zrobiłem uprawnienia na koparko-
      ładowarkę i nikt mnie nie chce przyjąć bo nie mam praktyki ,sram na
      nich
    • kaziuteklive Partacze "from Poland" 01.08.08, 19:39
      no wiadomo ze partacze az mnie w.k.u.r.w. ogarnia jak to czytam i przypominam
      sobie jak ekipa miala mi wykocczyc mieszkanie a nie zrobili prawie nic, to co im
      się udalo zrobic to była mega fuszera, a zreszta uciekli z zaliczka. zawsze cos,
      zawsze ku....wa cos, a to tamto, a to sramto, a to owamto. umawialem się z nimi
      na konkretna godzine, przychodzili o tej godzinie, ale kur... ..wa trzy dni
      później. jak przez kalke z artykulem – krzywa scianka dzialowa, tragiczny
      parkiet, glazura w lazience zaczela odłazić po jakims miesiącu.
      • Gość: Henryk Re: Partacze "from Poland" IP: 193.218.153.* 01.08.08, 20:51
        Artykuuł krzywdząco traktuje tych, którzy ppracują w Anglii – byłem tam jako
        wspomniny "mistrz kielni" i powwiem wam, że Polacy są tam bardzo ceinonymi
        pracownikami. Fuszery to odwalają tamtjesi pseudofachowcy, nieraz miałem
        zelcenia żeby popprawiać po jakijeś ekipie. Ina sprawa, że coraz mnniej się
        opłaca tam jeździć. Za takie funty jak teraz…
      • szczezuja.i.szkarlupien Re: Partacze "from Poland" 01.08.08, 21:14
        I dlatego życzę sobie kupić mieszkanie pod klucz,hehehe,już wykończone, nie dam
        się nachlać robolom za moje :P
        • kaziuteklive Re: Partacze "from Poland" 01.08.08, 21:50
          no wiadomo jak kogos stac to moze sobie kupic z wykończeniem ale k...wa mnie
          niekoniecznie stac i bylem skazany na robienie wykończenia samemu czyli dzieki
          stadom piern9iczonych panow mieciow i zdzichow z przypakowanymi bezmozgami z
          dresach na terminowaniu.
          • szczezuja.i.szkarlupien Re: Partacze "from Poland" 01.08.08, 22:08
            Wiesz co Ci powiem? Policz sobie najpierw dokładnie - ile kosztowały Cię
            materiały, ile pensje dla robotników, ile skradziona zaliczka, ile sprzątanie
            burdelu i wynajmowanie kolejnych ludzi żeby poprawiali Ci te ścianki. Ile by Ci
            nie wyszło, gwarantuję, że drożej niż gdybyś zamówił wykończenie u dewelopera.
            Jeżeli chodzi o stolicę to na przykład na Syreny możesz kupić wykończone,
            wszystko ładnie, albo w Ostoi Wilanów, nawet szafy wnękowe Ci instalują i agd.
            Ja na pewno bym się nie zdecydował sam umawiać ekip i wykańczać, po co, żeby
            stracić na tym kasę i nerwy? Lepiej już dopłacić parę stówek za metr i wyjdzie
            taniej niż własnym sumptem.
            • Gość: grrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Partacze "from Poland" IP: 91.199.22.* 01.08.08, 22:46
              Teraz to i ja mogŁABYM BYĆ TAKA MĄDRA, U NAS ROBOTNICY ZARZYGALI WSZYSTKIE
              PARAPETY Z GÓRY NA DÓŁ JAK ICH ZOSTAWILIŚMY W CHACie. Co za wstyd był przed
              sąsiadami ^%$%^&%^%$ !!!!!
    • gosi_40 Partacze "from Poland" 01.08.08, 19:48
      A co ma udowodnić druga fotka? Ja w tej reklamówce widzę bułki, a
      nie alkohol.
      • Gość: majster Re: Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 07:30
        Alkohol to oni maja juz w zoladku, teraz niosa zagryche bo ich glod wzial.
    • Gość: zdupyracuszek Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:53
      za te piniądze to ani szybciej ani lepiej sie nie da zrobić
    • Gość: lukuss Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:54
      Kiedyś się mówiło, za głupi na rolę, pójdzie do budowlanki
    • Gość: ja Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:55
      Jak dla mnie kazdy,niewazne czy budowlaniec czy mechanik,czy urzednik czy
      informatyk jest PARTACZEM jesli celowo naciaga inwestora na dodatkowe koszta
      przez wlasna fuszerke. Artykul poswiecony budowlancom,pasuje takze do
      informatykow. Jest dosyc czesto sytuacja,ze informatycy z firm
      zewnetrznych,ktorzy zajmuja sie projektowaniem systemow majacych za zadanie
      wspomaganie zarzadzania firma celowo wylaczaja np serwer,celowo zaloza ci
      haslo,celowo zrobia luke - wszystko po to,zeby przyjechac nastepnego dnia i za
      15 min kabaretu wziac 200-300 zl. O tym nikt nie mowi,bo malo kto wie na ten
      temat skoro w wiekszosci urzedow pracuja analfabeci,ktorzy czesto maja problemy
      z obsluga komputera,nie mowiac o drukowaniu - olaboga!
    • Gość: Boa Polecam 2 występy KMN :) Samo życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:01
      www.youtube.com/watch?v=gC7g5h7VsGA
      www.youtube.com/watch?v=znKlyQ45h_k
    • Gość: ludwik Sami sobie winni, ciołasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:06
      Wystarczy przy zatrudnianiu ekipy poprosić o referencje z ostatniego
      zlecenia/ miesiąca.
      Polak to się w życiu nie nauczy dbać o swój interes.
    • Gość: Pawel Partacze "from Poland" IP: *.crowley.pl 01.08.08, 20:22
      Ten tekst to chyba też wyszedł spod pióra jakiegoś "fachowca" od
      języka polskiego. "Grać na kartoflance", "zła passa o polskich
      budowlańcach" ... A przecinki to już zupełnie jak te kafelki w
      opisywanym bloku - mało który na swoim miejscu.
    • Gość: mak Do kolesi z okładki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:32
      tytuł arytkułu raczej nie stwaia was w dobrym świetle ....

ja bym podał GW do sądu!!!! / czytaj : kasa do wygrania :) /

no chyba że mają waszą zgodę....

;)

• Gość: Kamila GW IP: *.icpnet.pl 01.08.08, 20:35
        pozdrawiam ... GW to rasistowska gazeta. Zresztą w całej europie jej odpowiedniki robią to samo. We francji mówią o francuskich chłopach itd.

Możesz przeczytać moj komentarz o alkoholu (troche wyzej na tym forum)
        Wogóle jak juz sa stereotypy "Ci Polacy" to są też inne stereotypy. Pozatym kto był za granicą to wie jak wyglądają budowlnacy w innych krajach.
        • Gość: kamila kto czytał wywiad z żydówką Agnieszką Holand ? IP: *.icpnet.pl 01.08.08, 20:38
          w jednym numerze wyborczej był art, o tym co agnieszka mysli o rdzennych Polakach. Ze są pszenno buraczani a najmądrzejsi Polacy to żydzi. Skoro GW pisze jacy sa Polacy to można odpowiedzieć : tacy są żydzi dlatego 50% Hiszpanów odmóiło by pracy z żydem a antysemityzm utrzymuje się w euopie na stałym poziomie 35%.

A ten artkół z tym zdjęciem to sobie mogą wsadzić.
          • Gość: ole Re: kto czytał wywiad z żydówką Agnieszką Holand IP: *.devs.futuro.pl 01.08.08, 23:49
            >: tacy są żydzi dlatego 50% Hiszpanów odmóiło by pracy z żydem a antysemityzm
            utrzymuje się w euopie na stałym poziomie 35%.
            Ciekawe jak tam nasi wypadają w tych statystykach.
            Bo w Anglii to byliśmy na ostatnim miejscu nawet za czarnymi i arabami
          • Gość: tay Re: kto czytał wywiad z żydówką Agnieszką Holand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 09:59
            Za to rasistów prawie nikt nie lubi, więc wypadasz słabiej niż żyd.
    • Gość: Kassandr Dziennikarskie partactwo "from Poland" IP: *.chello.pl 01.08.08, 20:34
      Ludzie, tego się nie da czytać, ten tekst ma tyle błędów i takiego
      rodzaju "buble", że trzeba i tu zadać pytanie, czy aby najlepsi
      dziennikarze nie wyjechali przypadkiem na Wyspy?
    • Gość: Menagier Partacze "from Poland" IP: *.1.telkab.pl 01.08.08, 20:36
      i bardzo wam tak dobrze, płaciliście marne grosze za ciężką pracę i teraz macie
      za swoje! Dziwią się, że muszą teraz dawać podwyżki i prosić żeby pracownicy
      zostali. Gdyby fachowców sytuacja nie zmusiła do wyjechania za pieniędzmi to
      byście mieli dobrych pracowników a tak teraz macie samych obiboków - chcieliście
      wyd.mać freda a fred wyd.mał was!
    • Gość: sejmon Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:39
      W 100% sie zgadzam z tytułem. Jestem na etapie wykończania
      mieszkania i wszyscy wykonawcy to partacze. Kafelkaże pouszczerbiali
      kafle , rygipsiarze nie umieli wygładzic ścian a goście od podłóg
      kładąc podłogę pouszkadzali ściany które sam w końcu poprawiałem.
      Jeszcze jutro będą goście od drzwi....pewnie porysują całe
      podłogi....QU.. ....co za fachury !!!!!
      • Gość: rere Re: Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:17
        hmmm szkoda tylko ze nikt nie zauwazyl ze partacze wystepuja nie tylko na budowie, mozemy ich w polsce zobaczyc chyba wszedzie: urzednicy, lekarze, politycy i moglbym tak dlugo wymieniac, a jesli chodzi o budowlancow, coz jesli ktos jest niezadowolony z nich niech to zrobi sobie remont...
        • Gość: scooby Re: Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:49
          omg, taki argument w stylu 'jak się nie podoba-sam zrób lepiej' można o kant
          dupy... właśnie za to dostają pieniądze, żeby zrobili porządnie, a nie odwalali
          fuszerkę...
      • red_adidas "Fachowcy" z GW. 01.08.08, 21:24
        Taaa,najlepiej samemu ,wiem o tym bo sam wolę zrobić niż komu dać zarobić tym
        bardziej że po sobie nie muszę poprawiać.:)))
        Z tym że mam papiery murarz-tynkarz,płytkarz,posadzkarz i dość sporo
        praktyki.:)))
        PS.
        Nikt nie powiedział że ma być lekko.
        Pozdrawiam budowlańców w Anglii i Irlandii.:)))
    • Gość: zion Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:21
      jak ktoś jest dupa wołowa to mu ludzie na głowę wejdą i będą robić co im się podoba. Ja nigdy nie płacę zaliczek a jeżeli już to tylko na weekend i tylko po 100 - 200zł na głowę żeby do poniedziałku wytrzeźwieli. Po drugie trzeba wszystko pisać w umowie, a jak ktoś się chytrzy na podatek (bo będzie taniej) to wiadomo, "chytry dwa razy traci". Po trzecie jak jesteś miedzy wronami to kraczcie jak one, czyli z budowlańcami trzeba rozmawiać w ich języku (byleby dzieci tego nie słyszały), ponieważ zauważyłem, że wtedy traktują Cie poważniej i dociera to co się do nich mówi. Np. jak dzwonię do faceta z pytaniem dlaczego ich nie ma w pracy, mówie" gdzie we k...a do ch..a jesteście? a nie przepraszam kiedy wielmożny Pan łaskawie mnie odwiedzi. Po następne nie można pokazać słabości, ani że ma się dobry humor i nie wolno chwalić się za byle co. Trzeba być oschłym i oszczędnym w słowach, nie zwierzać się, bo ludzie Cię zjedzą ( w cudzysłowiu, ale chyba każdy wie o co chodzi - każde słowo będzie użyte przeciwko Tobie, jak w sądzie).A po ostatnie to pracuję jako kierownik robót w bardzo dużej firmie budowlanej, od przeszło 10 lat i wiem co mówię, ponieważ zajmuję się organizacją pracy, zatrudnianiem ludzi oraz podwykonawców.
    • red_adidas Partacze "from Poland" 01.08.08, 21:29
      Spółka Agora została powołana przez Zbigniewa Bujaka, Aleksandra Paszyńskiego i
      Andrzeja Wajdę z kapitałem zakładowy wynoszącym 15 nowych złotych. Każdy
      współudziałowiec wniósł do niej jedną trzecią wkładu.:)))
      Kapitaliści wszystkich krajów łączcie się.:))
      Czyli da się:)) ,zawsze twierdziłem że Salomon to głupek bo nie znał Polaków.
    • Gość: Adam Partacze "from Poland" IP: *.ds6.agh.edu.pl 01.08.08, 21:37
      W Polsce jest dużo fachowców, mają dobrze płatną pracę na budowie i jeśli pracują minimum 10 godzin dziennie to raczej nie chce im się dawac jeszcze ogłoszenia do gazety w dziale remonty. Takie jest moje zdanie, nie umniejszając osbobą ogłaszającym się.
    • Gość: ole A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.devs.futuro.pl 01.08.08, 21:48
      Bo przyciesz Anglicy, Irlandczycy , Amerykanie itd to nic nie potrafią.
      To każdej pracy musi przyjechać 5 rożnych specjalistów, ale po co przecież nasi
      zdolni to ponoć wszytko sami potrafią. Za każdym razem to słyszę, i już szlag
      mnie trafia jak np pracująca na zmywaku pancia opowiada jaka ta jej szefowa jest
      bez pomysłu itd. O naszych budowlańcach już nawet nie wspominam. I pytam ze
      jeżeli oni sa takimi fajfusami to dlaczego ich kraje wyglądają tak a nasz
      troszku inaczej.
      • Gość: Tornado Re: A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.icpnet.pl 01.08.08, 22:00
        bo ich nie równają z ziemią co 50 lat nie wprowadzją komuny itd. a tak wogóle kto był w anglii to wie jak angole robią.

Jak ktoś bierze gosci z ogloszenia kiedy dobrzy fachowcy są zarezerowowani na 6 miesiecy w przód i każdy o nich sie bije bo teraz u nas budowa na budowie to niech nie płacze ze znalazł ekipe co robi od reki w gazecie i coś mu sie nie udało.

Zadzwon w anglii po ekipe z gazety. to zobaczysz ile zapłacisz i co dostaniesz.

Zresztą co ja będe się wysilać, zakompleksiajcie się dalej i sami siebie poniżajcie.

pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.icpnet.pl 01.08.08, 22:04
          Zgadza się, Norman Davies już powiedział że Polacy/Polki mają zdolność do masochizmu i samo poniżania. Smutne ale prawdziwe, zostawmy tych co sami siebie poniżają i mają dziwne kompleksy.

Oczywiście pozdrówmy naszą kochaną GW głównego zakompleksiacza w Polsce.
          • Gość: ole Re: A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.devs.futuro.pl 01.08.08, 22:25
            Polecam Heban Kapuścińskiego
            Jest tam taki fragment o przyjmowaniu i tworzeniu krytyki.
            Jaka jest różnica pomiędzy cywilizowanymi narodami a tymi dla których np
            stwierdzenie ze jest na ulicy brudno jest równoznaczne z "twoje uszy są
            brudne". Mądrzy ludzie korzystają z krytyki, buraki niestety będą się oburzać i
            szukać winny u innych.
            • Gość: Kasia Re: A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.icpnet.pl 01.08.08, 22:41
              Kolego pojeździj po europie i popatrz jak wygląda świat. Anglicy pierdzą przy stołach i się cieszą jak mocniej śmierdzi ... powiedz im że są nie kulturalni ...

Najczęciej tacy co nidzie nie byli nie widzieli jak wygląda świat to powtarzają, ale my jestesmy głupi i wogóle pijacy ...
              zreszta w Hiszpani uważają nas za bardzo fajnych ludzi tylko bardzo zakomplesionych tak jak w wielu innych krajach. Poszukaj art. na ten temat.
              Co do krytyki to zgadzam się z innymi Polacy/Polki to sadomasochisci znajdą najczarniejszą owce w ""rodzinie" i będa mówić tak to "my".
              Popatrz na nasze rodaczki jak się zachowują ? Przecież to są kompleksy (kolonialne).
              • Gość: ole Re: A jak sie chwala jacy zdolni IP: *.devs.futuro.pl 01.08.08, 23:14
                Jeżeli podróżowałaś więcej ode mnie to chylę czoła. W europie nie byłem tylko w
                Mołdawii i Portugalii. Za granicą raczej nie powiem złego słowa na naszych, a
                raczej chce dać dobre świadectwo o naszym kraju. O innych tez raczej się nie
                wypowiadam bo funkcjonują rożne zwyczaje kulturowe. Ale mieszkam w miasteczku
                które tradycyjnie ma duża emigracje.
                Z mojej 30 osobowej klasy w podstawówce 27 jest w USA. Sam zresztą jak
                studiowałem jeździłem do Chicago i zasuwałem na budowach.
                Ale po prostu ma dość tego piprzenia ludzi którzy przyjeżdżają na chwile z
                Anglii Irlandii i opowiadają jacy ONI(czyt. Angole i Irlandczycy) są tępi i
                lewi, tylko dzięki takim zdolniachom co pracują za najniższe stawkę w ogóle te
                kraje funkcjonują.
                Goście się dowartościowują kosztem innych a nie tak naprawdę co potrafią(czyt.
                ile potrafią zarobić)
    • Gość: macin Re: Partacze "from Poland" IP: *.96-81-70.mc.videotron.ca 01.08.08, 22:13
      z perspektywy "fachowca" kilka uwag dal "posiadaczy domow". Zawsze
      kiedy zgadzam sie na wykonanie danej pracy zaznaczam co jest w
      cenie. Przyklady prosze bardzo typowa lazienka i zamiana kafelek
      jesli chcesz zmienic TYLKO KAFELKI dostaniesz nizza cene, jesli
      chcesz wszytko do poziomu\pionu zapomnij o niskiej cenie. Inny
      przyklad za malowanie mieszkania licze 150$ za pomieszczenie jesli
      chcesz zeby po malowaniu twoj dom\mieszkanie wygladal jak z tego
      obrazka co mi pokazujesz to kosztuje 750$ za pomieszczenie.
      pozdro
      • zefiryna.czarna Re: Partacze "from Poland" 02.08.08, 16:46

Może kiedyś spotkasz na swojej drodze stomatologa z takim podejsciem do pracy
        jak Twoje :) i założy Ci TYLKO PLOMBę :D

> Inny
        > przyklad za malowanie mieszkania licze 150$ za pomieszczenie jesli
        > chcesz zeby po malowaniu twoj dom\mieszkanie wygladal jak z tego
        > obrazka co mi pokazujesz to kosztuje 750$ za pomieszczenie.
        > pozdro
    • Gość: mazbip Jest doskonale IP: *.dclient.hispeed.ch 01.08.08, 22:21
      Nareszcie zaczynamy dorownywac najbogatszym krajom europejskim. Z niewapliwa
      duma i radoscia przeczytalem ze Polacy moga juz rownac sie np. z Niemcami,
      Anglikami itp. itd. Polak moze pozwolic sobie na Ukrainca, na Gastarbeiter'a.
      Gdy ja jeszcze mieszkalem w Polsce to mozna sobie bylo o tym tylko pomarzyc. Ale
      przeciez to znowu nie powinno tak bardzo zaskakiwac kogos kto interesuje sie
      sprawami budownictwa. Gdy na poczatku lat 90tych bylem w Polsce, to moj brat
      powiedzial mi: bedze problem. To wtedy zaczeto prywatyzowac polskie
      przedsiebiorstwa budowlane. Przy tych niewydajnych (no to moze za duzo
      powiedziane, bo za Gierka budowano kilka razy wiecej niz teraz), ale w kazdym
      razie paskudne socjalityczne, biurokratyczne i skorumpowane firmy. Nareszcie
      prywatyzacja i co za tym idzie odrzucenie niepotrzebnego balastu. Po co
      developerowi szkola zawodowa uczaca wredne dzieciaki jak postawic prosto sciane.
      Istota dzialania kazdej firmy w kapitalizmie jest przeciez robienie zysku, a nie
      wyrzcanie pieniedzy w bloto na nauke jakis debili, co wyraznie widac ze
      wszystkich postow tutj zamiszczonych. Ja uwazam ze bylo to bardzo dobre
      rozwiazanie, w kapitalizmie nie ma miejsca na niepotrzebne trwonienie pieniedzy,
      liczy sie tylko zysk.
    • Gość: Gramatyka Partacze "from Poland" IP: 91.200.114.* 01.08.08, 22:51
      Artykuł ciekawy, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że napisał go dziennikarz.
      Gdzieś tak od połowy zaczęło mi się robić niedobrze od nadmiaru przecinków,
      powtórzeń i niekonsekwencji. Trzeba było poczekać na korektę!!! Jeśli zaś to
      tekst po korekcie - zwolnić ignoranta.
    • Gość: Wykonawca Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 23:11
      A Wy Klienci to niby kim jesteście? Najpierw poszukujecie wykonawcy byle byłby
      najtańszy,bo to wy niby jesteście Rockefeler,a oni dziady najgorsze ,muszą
      mniej od was zarabiać.Wielkie G. znacie sie na budowie razem z Muratorem w
      ręce lub inspektorem od łapówek przy odbiorze.
    • olias Partacze "from Poland" 01.08.08, 23:27
      trzeba było szanować pracowników zanim wyjechali za chlebem na
      Wyspy? Czy sądzicie ćwoki że to była łatwa decyzja dla "robola?
      wyjazd w nieznane? bez znajomości angielskiego? zostawienie rodziny
      tu? często zapożyczenie się? kto tu jest partaczem? robole czy qrwa,
      polskie elity?
    • Gość: evi specjalista-budowlaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 23:40
      Ciekawe,że za granicą Polacy są taaaaaaaaaaaakimi specjalistami. Znam takiego "budowlańca", który pracował w UK a teraz jest u niego remont. Remontuje mu obcy facet a rzeczony "budowlaniec" tylko miesza mu cement. Specjalista z Bożej łaski- swoje to oddaje w ręce fachowca.
    • Gość: devils2 Partacze "from Poland" IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 01.08.08, 23:50
      Przeciez koles w pozycji na "spiocha" nie jest pijany, tylko grzebie - pracuje
      przy przystanku. Na sile napisany artykul...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka