Dodaj do ulubionych

Verona Building - Torre Verona - Kraków

05.04.09, 23:48
Podoba mi się, zastanawiam się bardzo.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, opinie i uwagi na temat tej
inwestycji i tego dewelopera.
Jak z kondycją firmy? Z jakością budów? Warunkami umów?
Negocjowaniem cen? etc.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • antekzbagien Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków 12.04.09, 20:20
      ponawiam prosbe
    • Gość: sławek Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.102.211.91.static.bait.pl 08.05.09, 19:01
      witaj,
      jak moge ci doradzic to bardzo ostroznie, negocjuj twardo umowy a
      jak sie nie zgodza na twoje zapisy to sie zastanow, mozesz byc
      bardziej niz pewien ze je wykorzystaja...np. co do jaosci prac, masz
      oglny zapis ze nie moga zamienic kuchni z wc np. ale jak nie
      trzymaja wymiarow ze potem drzwi nie zamontujesz to juz twoj
      problem, TERMINOWOSC - pilnuj abys mogl naliczac kary, to sa wlosi,
      balaganiarze, tylko liczy sie zlapany klient, umowy sa tak
      podpisywane ze oni moga wszystko a ty nic, JAKOSC - coraz gorsza,
      widzialem poprzednie realizacje i znacznie lepiej, kazda nastepna
      coraz gorzej... nie mam dobrych doswiadczen, ryzyko jest z nimi ze
      to wlosi, jak nawet tu jakos im idzie to moze firma matka miec
      problemy i jak hiszpanie sie wyloza... jak masz inna alternatywe to
      odradzam Verona, sa butni i chamscy, z nimi trzeba w ten sam
      sposob...
      • Gość: takietam Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.vfserver.com 28.08.12, 11:57
        "tych włochów, bałaganiarzy" to znajdziesz tam co najwyżej dwóch... przecież wykonawcy to polacy, obsługa klienta to polacy... to, że kapitał jest włoski to jeszcze nie znaczy, że sprowadzają włoskich budowlańców, którzy są "bałaganiarzami"... litości
    • Gość: Anka Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 23:26
      Firma wydawała się dobra ale coś się z nią dogadać i wogulę w
      sprawię usterek to masakra.Czynsz w ich mieszkaniach jest strasznię
      drogi.
      • Gość: Pogromca Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.yolau.net 29.06.12, 12:05
        Facepalm... przecież deweloper po oddaniu budynku przestaje praktycznie mieć z nim cokolwiek wspólnego; czynsz zależy od kosztów utrzymania budynku, od zarządcy, którego przecież wybiera wspólnota, i to mieszkańcy decydują co i za ile ma się dziać z budynkiem... dziura ozonowa i wymierające gatunki zwierząt to według Ciebie też wina dewelopera?
    • Gość: obiektywny Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.chello.pl 23.04.10, 08:54
      zanim się wprowadzisz to na 3 miesiące musisz wpuścić firmę budowlaną, a o
      posadzce żywicznej na balkonie nie wspomne
      • Gość: mazur Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.asystent.ds.polsl.pl 22.06.10, 11:29
        co jest tam nie tak z posadzką żywiczną, czy może mi to ktoś wyjaśnić, bo nie rozumiem?
        • Gość: gosc Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 18:00
          ogolnie polecam, co do tej posadzki na balkonie to chodzi o to, ze stoi woda,
          firma ktora to robila spieprzyla sprawe. verona szuka nowej firmy zeby poprawic
          te balkony. mam nadzieje ze rowniez bedzie z zywicy bo z wygladu jest ok i
          dobrze sie myje.
          • Gość: mazur Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.asystent.ds.polsl.pl 13.08.10, 11:13
            eh jak zwykle! te nasze ekipy remontowe! na przyszłość lepiej niech biorą lepszych fachowców.pewnie chcieli tanio, to teraz majątaką jakość, za jaką zapłacili...
            • Gość: spec Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 16:36
              Moim zdanie nie powinniście obwiniać za to verony!Przecież to nie oni najprawdopodobniej zawalili tylko podwykonawcy!jak zwykle czepiacie się nie tych co trzeba!
              • Gość: gość Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 22:17
                co ty mówisz verona zawsze akceptuje materiały które są wykorzystywane do budowy. Na balkonach miały być kafelki, dlaczego zaakceptowali żywice? Chyba decydent nie wiedział jak to wygląda
                • Gość: gość Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 22:22
                  brakło już czasu na kafelkowanie balkonów więc wymyślili żywice na tą krzywą posadzkę
          • Gość: Janusz Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 14:59
            ja też uważam że wina za to nie należy obwiniać Verony.A poza tym balkonem u mnie jest wszystko dobrze.Bez wahania po raz 2 bym kupił to mieszkanie.Pozdrawiam zadowolonych z zakupu sąsiadów:)
          • Gość: Gremlin Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 15:50
            NIE firma spieprzyła tylko projekt budynku jest do dupy. Budynek zaprojektowano dla klimatu śródziemnomorskiego. Odwodnienia balkonów są rozmieszczone co 8m !!!!!!!!!!!!!Paranoja. Nawet przy zastosowaniu płytek ceramicznych woda będzie stała. Trzeba się najpierw dowiedzieć czemu woda stoi a dopiero się wypowiadać.!!!!!!!!
    • Gość: yeti Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 15:12
      Z tego co wiem jakość budynków jest dobra, porównywalna z innymi deweloperami.Z negocjowaniem ciężko wiadomo każdy broni swoich kosztów ale możesz próbować.
    • Gość: kulek Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 15:41
      Oczywiście - zakup mieszkania u developera + kredyt jest bardziej skomplikowane niż kupienie bułki w spożywczym;) ale obyło się bez problemów. Szczerze mogę polecić
      • Gość: Karol32 Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.linuxpl.com 30.03.11, 16:38
        Negocjacje nigdy nie są łatwe, ale jak się dobrze podejdzie do tematu to można ugrać swoje. Mi się udało i muszę nie zgodzić się z wcześniejszym postem jakoby Włosi (czytaj przedstwiciele Verony) byli chamscy. U mnie cała transakcja odbyła się na wysokim poziomie, czułem na sobie zainteresowanie sprzedawcy i pomoc w sprawnym i szybkim przeprowadzeniu transakcji.
        • Gość: Buba Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 15:08
          Karol32 a w którym miescie kupowałeś od Verony mieszkanie, jeśli oczywiście można spytać?
        • Gość: dobre sobie Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.brought.to.you.by.uk7.org 26.07.12, 12:44
          facepalm... z Włochów to tam może jakiś prezes jest jeden czy drugi i tyle. Kto z Was poszedł do biura sprzedaży i był obsługiwany przez Włocha?! Przecież to polska firma (w sensie polscy pracownicy), a to, że kapitał i własność zagraniczna to inna sprawa. Jak kupujecie Toyote w salonie to narzekacie, że jakiś Japończyk niemile Was obsługiwał...?
        • Gość: Eddie Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 18:40
          Tak jak przedmówca, nieruchomości kraków to doby interes
    • anula5550 Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków 20.02.12, 12:15
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: Dany Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.server4you.net 21.03.12, 10:46
      W Torre Verona zostały jeszcze wolne dwa duże apartamenty dwupoziomowe i to na najwyższych piętrach. Widok musi być genialny. Ma ktoś pojęcie po ile metr? Tak z ciekawości.
      • Gość: Prosto Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.041-176-74686e1.cust.bredbandsbolaget.se 23.04.12, 16:26
        Tam są dwa duże apartamenty na ostatnich piętrach i one są po 8,7 i 7,9 tys za metr brutto.
        • Gość: ZamOra Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: 199.19.105.* 30.05.12, 15:25
          Apartament... dwupiętrowy z sauną nawet, królewska przestrzeń na najwyższym piętrze...
        • Gość: lucky Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.host2-dns.co.uk 29.06.12, 15:40
          Na reklamach mają właśnie info, że mieszkania w Torre kosztują „od 7500”. To są ostatnie mieszkania i pewnie dałoby się coś jeszcze wynegocjować.
          • Gość: Bboy Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.ecatel.net 28.08.12, 12:12
            no ostatnie dwa mieszkania na pewno sprzedadzą taniej jak znajdzie się zainteresowany, na stronie zrobili projekty wystroju tych mieszkań
    • Gość: Emo Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.home.aster.pl 03.06.12, 00:17
      ! Odradzam zatrudnienie przy budowie Grzegorza Kosobuckiego z Gliwic, bo niesolidny wykonawca budowlany- nie wywiązuje się z prac i zostają liczne usterki. Obecnie nie odbiera telefonów, chyba ze wstydu, albo ukrywa się?
    • Gość: nie marcin mazurek Re: Verona Building - Torre Verona - Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:25
      Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka