foxy21 18.02.04, 11:54 Greg podal na forum muzyka. Koncert odbedzie sie w ramach WSJD w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takitoataki nie tylko Marsalis 18.02.04, 13:35 Zainteresowanych odsyłam na www.adamiakjazz.pl/plany_koncertowe.html Tyle tego, że nie wiem co wybrać. Na pewno w moich planach koncertowych znajdzie się HancockA jakie Wy macie plany?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 14:08 A więc mamy już coraz większą jasność w kwestii WSJD. Przyznaje, iż myślałem że będzie gorzej. Osobiście wybieram B.Marsalis'a oraz M. Shipp'a. Już się cieszę na myśl o tych dwóch koncertach. Kusi jeszcze Painkiller, ale troszkę się obawiam, bo może być zbyt extremalnie Pozdr./Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 14:18 Nie wiem na ile pozwola mi finanse. Ide na pewno na Hancocka! Chcialabym, zeby jeszcze przyjechal K.Jarrett, bo w ub.roku nie bylam Odpowiedz Link Zgłoś
black_lotus Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 19:50 PAINKILLER przede wszystkim. I może jeszcze MATTHEW SHIPP. A jutro zaczynam szukać sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Branford Marsalis zagra w kongesowej 19.02.04, 14:05 Czeka?am na ten koncert par´ lat! Czyta?am kiedyĘ na jego forum, ze za ostatni jego koncert w Polsce promotor mu nigdy nie zaplaci?. Tym bardziej cieszy fakt, ze nie chce uniknŕç Warszawy podczas swojej trasy. Czy ktoĘ wie z jakim sk?adem Marsalis sIe u nas pojawi i jakich dęwi´ków mo´´emy si´ spodziewaç? Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Branford Marsalis-ulubione plyty? 26.02.04, 17:40 Wlasnie jakie? Co warto poznac przed koncertem? Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Branford Marsalis-ulubione plyty? 27.02.04, 10:48 Niestety nie znam wszystkich jego p?yt. Ale z tych, które posiadam chyba najbardziej lubi´ "Trio Jeepy" - tylko saksofon, kontrabas i b´bny. Baaardzo mi?e. Z tym, ˝e to chyba pocz?tek lat dziewi´çdziesi?tych, czy koniec osiemdziesi?tych i Branford gra tam na saksofonie altowym . Teraz si´ga glownie po sopran. Nagra? te˝ dwie p?yty (Romances for saxophone i Creation) z muzyk? klasyczn?. Gra tam z orkiestr? utwory przeró˝nych kompozytorów - polecam. Bardzo lubi´ te˝ projekt "Buckshot lefonque" - po??czenie jazzu, hip-hopu i rapu - ?wietne dwie p?yty. Jedna nazywa si´ po prostu Buckshot Lefonque, a druga Music Evolution. Ale to (jak dla mnie niestety) nie s? d?wi´ki, które us?yszymy w kongresowej (chyba). Polecam jeszcze dwie p?yty - pierwsza to duet nagrany razem z jego ojcem - "Loved ones" - piano i sax - spokojne i pi´kne. Druga to "Reqiuem" - to chyba ostatnia p?yta w nagraniu której bra? udzia? Kenny Kirkland. Nie potrafi´ opisaç tej muzyki - nie jestem muzykiem. Ale za to cz´sto do niej wracam. To s? moje typy. Odpowiedz Link Zgłoś
rdiaczuk Re: Branford Marsalis zagra w kongesowej 23.12.04, 15:13 Mam go. Czy Ktoś chcę? pisz na rdiaczuk@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś