Dodaj do ulubionych

Branford Marsalis zagra w kongesowej

18.02.04, 11:54
Greg podal na forum muzyka.
Koncert odbedzie sie w ramach WSJD w lipcu.
Obserwuj wątek
    • takitoataki nie tylko Marsalis 18.02.04, 13:35
      Zainteresowanych odsyłam na www.adamiakjazz.pl/plany_koncertowe.html
      Tyle tego, że nie wiem co wybrać. Na pewno w moich planach koncertowych
      znajdzie się HancocksmileA jakie Wy macie plany?pzdr
      • matmos1 Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 14:08
        A więc mamy już coraz większą jasność w kwestii WSJD. Przyznaje, iż myślałem że
        będzie gorzej. Osobiście wybieram B.Marsalis'a oraz M. Shipp'a. Już się cieszę
        na myśl o tych dwóch koncertach. Kusi jeszcze Painkiller, ale troszkę się
        obawiam, bo może być zbyt extremalnie wink
        Pozdr./Przemek
        • foxy21 Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 14:18
          Nie wiem na ile pozwola mi finanse.
          Ide na pewno na Hancocka!
          Chcialabym, zeby jeszcze przyjechal K.Jarrett,
          bo w ub.roku nie bylamsad
        • black_lotus Re: nie tylko Marsalis 18.02.04, 19:50
          PAINKILLER przede wszystkim. I może jeszcze MATTHEW SHIPP.
          A jutro zaczynam szukać sponsora.
    • birdland Re: Branford Marsalis zagra w kongesowej 19.02.04, 14:05
      Czeka?am na ten koncert par´ lat!
      Czyta?am kiedyĘ na jego forum, ze za ostatni jego koncert w Polsce promotor mu nigdy nie
      zaplaci?. Tym bardziej cieszy fakt, ze nie chce uniknŕç Warszawy podczas swojej trasy.
      Czy ktoĘ wie z jakim sk?adem Marsalis sIe u nas pojawi i jakich dęwi´ków mo´´emy si´
      spodziewaç?
      • foxy21 Re: Branford Marsalis-ulubione plyty? 26.02.04, 17:40
        Wlasnie jakie?
        Co warto poznac przed koncertem?
        • birdland Re: Branford Marsalis-ulubione plyty? 27.02.04, 10:48
          Niestety nie znam wszystkich jego p?yt. Ale z tych, które posiadam chyba najbardziej
          lubi´ "Trio Jeepy" - tylko saksofon, kontrabas i b´bny. Baaardzo mi?e. Z tym, ˝e to chyba
          pocz?tek lat dziewi´çdziesi?tych, czy koniec osiemdziesi?tych i Branford gra tam na
          saksofonie altowym . Teraz si´ga glownie po sopran. Nagra? te˝ dwie p?yty (Romances
          for saxophone i Creation) z muzyk? klasyczn?. Gra tam z orkiestr? utwory przeró˝nych
          kompozytorów - polecam. Bardzo lubi´ te˝ projekt "Buckshot lefonque" - po??czenie
          jazzu, hip-hopu i rapu - ?wietne dwie p?yty. Jedna nazywa si´ po prostu Buckshot
          Lefonque, a druga Music Evolution. Ale to (jak dla mnie niestety) nie s? d?wi´ki, które
          us?yszymy w kongresowej (chyba). Polecam jeszcze dwie p?yty - pierwsza to duet
          nagrany razem z jego ojcem - "Loved ones" - piano i sax - spokojne i pi´kne. Druga to
          "Reqiuem" - to chyba ostatnia p?yta w nagraniu której bra? udzia? Kenny Kirkland. Nie
          potrafi´ opisaç tej muzyki - nie jestem muzykiem. Ale za to cz´sto do niej wracam.
          To s? moje typy.
    • rdiaczuk Re: Branford Marsalis zagra w kongesowej 23.12.04, 15:13
      Mam go. Czy Ktoś chcę?
      pisz na rdiaczuk@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka