Dodaj do ulubionych

Archive -"Again"

05.03.04, 23:46
Jak poinformowali koledzy z Forum Radio "Again" po dzisiejszym notowaniu
listy trójki jest juz na czwartym miejscu w podsumowaniu wszech czasów.
Nie wiadomo kiedy minęło prawie dwa lata, o czym przypomina mój post
ARCHIVEalnysmile
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1975220&a=1975220
Obserwuj wątek
    • jazzkam Re: Archive -"Again" 06.03.04, 09:39
      dziwne i fajne, pokochałem tę piosenkę po długim długim czasie dopiero na
      jesieni zeszłego roku, tak to przez ten cały czas mnie denerwowała. ale w pełni
      zasługuje, mimo ze większość motłochu ludzkiego jej nie zna...
      • ihopeyouwilllikeme Re: Archive -"Again" 06.03.04, 09:42
        Ładna piosenka, ale wpływ Pink Floyd jest aż nadto widoczny... płyty całej nie
        znam.
    • mapmuh Re: Archive -"Again" 06.03.04, 09:49
      Poznałem płytę głównie dzięki zachwytom Miecia. Dziś stawiam ją na drugim miejscu mojego rankingu najlepszych albumów, jakie udało mi się usłyszeć.
    • ktmajcher Re: Archive -"Again" 06.03.04, 11:14
      To jest fenomen listy Trójki, często utwory wyszukane, albo nie kojarzone z
      innymi listami i z singlami nieźle sobie radzą, najlepszy przykład Crazy Mary
      Pearl Jam.
      Nim Again trafiło na listę do podstawowej trzydziestki tułało sie po poczekalni
      chyba z pół roku, to też niezły wynik.
      • Gość: Ricardo Re: Archive -"Again" IP: *.netglob.com.pl 06.03.04, 21:09
        > To jest fenomen listy Trójki,

...to jest fenomen Trójki, ale też jest niezrozumiałe, że taka piosenka (mimo
        niewątpliwego sukcesu na liście) nie pojawia się na playliście trUjki, a np.
        produkty pokroju Marysia Sadowska wręcz przeciwnie! Czy ktoś potrafi to
        wyjaśnić?
        • ktmajcher Re: Archive -"Again" 06.03.04, 22:27
          Marysia S. - to jest po prostu koszmar i czasami sie zastanawiam, czy mi się
          nie przestawił radioodbiornik, brrr...
        • pytajnick Re: Archive -"Again" 12.03.04, 09:57
          To zdaje się nazywa się Payola.
          Co prawda u nas jeszcze nie aż tak rozpowszechniona jak na zachodzie (gdzie
          przeżywa drugą młodośc pod przykrywką), ale obecna w dużych stacjach
          komercyjnych. Trójka, dam glowę, od 2 lat też w tym uczestniczy - to po prostu
          widać po pierwszych spojrzeniu na playlistę.
    • conqistador Re: Archive -"Again" 06.03.04, 14:38
      Fajnie, ze tak wysoko zaszla, oby trafila jeszcze wyzej, moze i na sam szczyt,
      w pelni na to zasluguje.
    • czabik2 Re: Archive -"Again" 06.03.04, 19:54
      Przepiękna piosenka.
      Mam nagraną z Trójki pełną wersję - 16 minut. Rewelacja.
      Archive jest w Polsce praktycznie nieznane. A to dobry zespół.
      Niech Again dojdzie na sam szczyt, choć bedzie to oznaczać spadek Guns N'Roses,
      które uwielbiam.
      • miecio4 Re: Archive -"Again" 06.03.04, 20:32
        czabik2 napisał:

> Niech Again dojdzie na sam szczyt, choć bedzie to oznaczać spadek Guns
        N'Roses,
        >
        > które uwielbiam.

To może byś zagłosował z raz, a nie ja musze się co tydzień produkować z
        kilkudziesięciu kontwink
        • czabik2 Re: Archive -"Again" 06.03.04, 20:35
          Zawsze głosuję na Archive. Na obie piosenki - zarówno "Again" jak i "Friend".
          • miecio4 Re: Archive -"Again" 06.03.04, 20:38
            czabik2 napisał:

> Zawsze głosuję na Archive. Na obie piosenki - zarówno "Again" jak i "Friend".

Ale nie z kilkudziesięciu kont jak jasmile
            Zakładaj: czapik1, czapik3, czapik4, czapik57smile
            • Gość: jack9 Re: Archive -"Again" IP: 80.51.237.* 06.03.04, 21:42
              miecio4 napisał:

> czabik2 napisał:
              >
              > > Zawsze głosuję na Archive. Na obie piosenki - zarówno "Again" jak i "Frien
              > d".
              >
              >
              > Ale nie z kilkudziesięciu kont jak jasmile
              > Zakładaj: czapik1, czapik3, czapik4, czapik57smile

Nie wydaje mi się żeby był to fenomen Listy - wydaje mi się że głosowanie
              na "Again" jest formą protestu przeciwko Trujce od czasu kiedy to pewien
              genialny dziennikarz zapowiadał zespoł Arcziw...
              Ja głosuje co tydzień i mam propozycje - zróbmy zryw by "Again" wróciło na 1
              miejsce np: w 64 tygodniu pobywania na liście...wink
              • Gość: aasiek Re: Archive -"Again" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 22:14
                Można więc przyznać,że to też jest jakiś fenomen.Choć innego rodzaju,oczywiście.
              • Gość: Ricardo Re: Archive -"Again" IP: *.netglob.com.pl 06.03.04, 23:42
                > Nie wydaje mi się żeby był to fenomen Listy - wydaje mi się że głosowanie
                > na "Again" jest formą protestu przeciwko Trujce

powiem szczerze, że to jest jeden z głównych powodów dlaczego w ogóle głosuję
                na LP3...bo Arcziw, choć przyzwioty, to znowu nie tak wiekopomny zespół, jakby
                to wynikało z listy wszechczasów.
      • Gość: Lesiek Re: Archive -"Again" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 07:42
        > Archive jest w Polsce praktycznie nieznane.

ROTFL.
      • pytajnick Re: Archive -"Again" 12.03.04, 10:04
        czabik2 napisał:

> Przepiękna piosenka.
        > Mam nagraną z Trójki pełną wersję - 16 minut. Rewelacja.
        > Archive jest w Polsce praktycznie nieznane. A to dobry zespół.

Rozbawiłaś mnie - masz pełną wersję nagraną z radia, co sugeruje że nie miałaś
        okazji przyjrzeć się bliżej płycie Archive (płycie=YALTSTM, wcześniejsze mniej
        ciekawe zdecydowanie), a piszesz że to dobry zespół (-:
        Oceniasz po jednym utworze?

Co nie zmienia faktu że fajnie grają. Again bylo fenomenem, i żadne tłumaczenia
        że tyle w tym Pink Floyd że aż przesada - liczy się że jest pięknym kawałkiem,
        ciekawym mimo nieskończonych repetycji i dłuuuugości, a o bezpośrednim zżynaniu
        z Pink Floyd IMO nie może być mowy - raczej specyficzny klimat niż same
        konkretne patenty.

Płyta ciekawa w całości, aczkolwiek, jak pisalem, Again to fenomen i jednak
        odstaje jakościowo od reszty. Choć ja osobiście najbardziej lubię te "kobiece"
        momenty płyty - pani ma niby "zwykły", nieszczególnie wyróżniający się głos,
        ale bardzo ciepły i łągodny, dobrze że nie dopadli jakiejś ekstremalnej divy
        (jak ta z koncertu Fisha przedwczoraj wink

> Niech Again dojdzie na sam szczyt, choć bedzie to oznaczać spadek Guns
        >N'Roses, > które uwielbiam.

Jestem za.

z leśnym pozdrowieniem
        exodus
        • miecio4 Re: Archive -"Again" 12.03.04, 12:24
          pytajnick napisał:

> najbardziej lubię te "kobiece"
          > momenty płyty - pani ma niby "zwykły", nieszczególnie wyróżniający się głos,
          > ale bardzo ciepły i łągodny, dobrze że nie dopadli jakiejś ekstremalnej divy

Gwoli ścisłości -na płycie "You All Look..." śpiewają dwie panie: Jane Wall i
          Maria Q.
    • Gość: boobie Re: Archive -"Again" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:13
      Ja od again wolę zdecydowanie finding it so ard, jakoś do tej pierwszej nie
      mogę się za bardzo przekonać
      • ninedin Re: Archive -"Again" 12.03.04, 00:58
        Plyta jest bardzo fajna, ja chyba najbardziej lubię "Fool"
    • Gość: wasabi Re: Archive -"Again" IP: 212.191.80.* 14.03.04, 15:31
      pomysł wywindowania archive jest jak najbardziej godny poparcia. więc: DO
      ROOOBTYYY!!!
      • Gość: agrafka Re: Archive -"Again" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.03.04, 18:08
        Od razu przepraszam za ignoranckie pytanie, ale chcecie powiedzieć, że skoro
        na 'YALTSTM" śpiewają dwie kobiety to ja mam rozumieć, że Again jest zaśpiewane
        przez kobietę??? Mam całą płytę tylko na mp3 więc nie mogę się wczytać we
        wkładkę.
        • mallina Re: Archive -"Again" 15.03.04, 00:21
          nieee..
          owe dwie panie w niektorych utworach wspomagaja wokaliste zespolu Archive
          Again jest w wykonaniu meskim - tak przynajmniej caly czas sobie myslalamwink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka