Dodaj do ulubionych

moje wyszperane koncerty

IP: *.future-net.pl 14.03.04, 13:33
Gdzie tylko na swiecie cos wygrzebie ciekawego - kupuje. moze zostalo mi tak
po niespelnionych mlodych latach, kiedy o dobrych koncertach mozna bylo
pomarzyc. jaka jest twoja ulubiona plyta koncertowa? ciekawe, czy ja mam...
Obserwuj wątek
    • vulture Re: moje wyszperane koncerty 14.03.04, 13:38

Moja ulubiona płyta koncertowa to "Made In Japan" Deep Purple, a więc
      niewielkie wyzwanie, bo w prawie każdym sklepie można kupić. Zresztą, nie
      jestem zbieraczem bootlegów, chyba że nagrania są dobrej jakości. Nienawidzę
      słuchania nagrań niewyraźnych, szumiących i z dołączonym smile gadaniem
      publiczności podczas utworów.
      • rodak Re: moje wyszperane koncerty 14.03.04, 13:46
        ja tam znowu lubię taki cudeńka. Chociaz bez przesady.
    • Gość: flash'n* Re: moje wyszperane koncerty IP: *.future-net.pl 15.03.04, 20:09
      ciekawe, ze teraz wydawane koncerty "przy okazji" sa duzo lepsze niz te
      zaplanowane, porownajcie led zeppelin z how the west was won, ten years after z
      live at the fillmore east 1970, czy robin trower z king biscuit flower hour.
      wszystkie bez porownania lepsze od niegdysiejszych wydawnictw. polecam
      zwlaszcza serie King biscuit, Classic rock production czy Quality live concert
      performance. Jakosc powalajaca. wykonanie czesto na najwyzszym poziomie:
      dynamika, polot, improwizacje - prawdziwe radosne koncertowe szalenstwo. A
      czego ostatnio, podkreslam ostatnio slucham? ... The Stive Miller Band KBFHP
      (podwojny)i Savoy Brown - Hellbound train. - POLECAM!
    • Gość: As Re: moje wyszperane koncerty IP: *.vline.pl / *.vline.pl 15.03.04, 21:31
      Nie przepadam za koncertówkami, ale też mam jedną taką "wyszperaną". Jest to
      bootleg Black Sabbath, jednak rewelacyjnie brzmiący który dokumentuje krótką
      współpracę tej grupy z Ianem Gillanem. Pierwszy raz usłyszałem kilka utworów z
      tego wydawnictwa w audycji Kaczkowskiego o Deep Purple kilka lat temu. Jakiś
      czas temu udało mi się pożyczyć płytę od kolegi a następnie zidentyfikować jej
      tytuł "Black Sabbath - Born In Hell - In concert '83". Jest tu bardzo ciekawy
      zestaw utworów, sabbatowa klasyka + najlepsze utwory ze świeżo wydanej
      płyty "Born Again" (nawiasem mówiąc całkiem udanej). Co prawda Gillan
      generalnie nie pasował do BS, jednak na tej płytce jego wokale są bardzo fajne,
      często z "echem" (Iron Man). Jest tu też ciekawostka - można posłuchać jak
      brzmi purpurowy "Smoke On The Water" w wykonaniu Sabbath. Myślę, że ta płytka
      to dla fanów BS i DP pozycja obowiązkowa.
      • vulture Sabbath On The Water 15.03.04, 22:08

Mam nagrania live Black Sabbath z Gillanem i w ogóle mam sporo dziwnych nagrań
        koncertowych, ale rzadko należą one do moich ulubionych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka